Görüş Bildir
Haberler
Cildinizde Kalıcı Lekeler Oluşabilir! Güneşin Altında Istakoz Gibi Yandıktan Sonra Yapmamanız Gerekenler

Cildinizde Kalıcı Lekeler Oluşabilir! Güneşin Altında Istakoz Gibi Yandıktan Sonra Yapmamanız Gerekenler

Şeyma Abay
22.05.2022 - 10:45

Yüzünüze çiğ patates ezmesi veya biraz yoğurt uygulamak gibi güneş yanığı olan cildi doğal olarak tedavi etmenin birçok yolu vardır. Ancak görünüşte masum görünen bazı eylemler güneş yanığınızı daha da kötüleştirebilir. Sonuç olarak, yediğiniz yiyecek ya da giydiğiniz kıyafet bile yanıklarınıza daha fazla zarar verebilir.

Detaylar yazımızda...

1. Katkı maddeli aloe vera jellerini kullanmayın.

1. Katkı maddeli aloe vera jellerini kullanmayın.

Aloe kızarıklığı yatıştırmaya yardımcı olsa da, cildinize ne tür bir aloe jeli uyguladığınıza dikkat etmelisiniz. Benzokain veya lidokain gibi bazı yapay bileşenler tahrişi kötüleştirebilir ve cildinizin daha da kaşınmasına neden olabilir. Dermatologlar güneşten zarar görmüş cildi tedavi etmek için saf aloe vera kullanmanızı önerir.

2. Dar kıyafetler giymeyin.

2. Dar kıyafetler giymeyin.

Dar kıyafetler ile harika görünüyor olabilirsiniz, ancak güneş yanığından muzdaripseniz kesinlikle iyi bir seçim değildir. Güneşten yanmış cildin üzerine dar giysiler giymek nefes almasına ve kendini iyileştirmesine izin vermez. Dar kot pantolonunu seçmek yerine, pamuk gibi nefes alabilen kumaşlardan yapılmış daha bol giysiler tercih edin.

3. Kahve içmeyin.

3. Kahve içmeyin.

Güneş yanıkları genellikle baş ağrısına neden olur ve bir fincan kahve bu baş ağrısını ortadan kaldıracak gibi görünse de, aslında kendinizi daha kötü hissetmenize neden olur. Güneşte çok uzun süre kalmak susuz kalmanıza neden olur ve kaybedilen vücut sıvılarını değiştirmek için bol su içmek çok önemlidir. Kafein bir idrar söktürücü olduğundan, tuvalete daha sık gitmenizi sağlar ve vücudunuzun daha fazla sıvı ve gerekli mineralleri kaybetmesine neden olur.

4. Makyajla yanıklarınızı kapatmayın.

4. Makyajla yanıklarınızı kapatmayın.

Güneş yanığını makyajla örtmek cazip gelebilir, ancak sıkı kıyafetler gibi cildinizin nefes almasına izin vermez. Kesinlikle makyaj yapmanız gerekiyorsa, ağır ürünlerden kaçındığınızdan ve uygulamak için yumuşak fırçalar kullandığınızdan emin olun. Cilt bakım uzmanları ayrıca cilt üzerinde daha yumuşak oldukları için nemli süngerlerle çalışmanızı önerir.

5. Peeling yapmayın.

5. Peeling yapmayın.

Güneşten yanmış bir cilt göze hoş gelmez ve vücudunuzdaki kuru, soyulmuş cildi pul pul dökmek istemek doğaldır. Ancak peeling ürünleri cilt üzerinde agresif olma eğiliminde olduğundan cilde daha da fazla zarar verebilir. Bunun yerine, güneş yanığının doğal olarak iyileşmesine izin verin.

6. Yanlış vücut kremleri uygulamayın.

6. Yanlış vücut kremleri uygulamayın.

Vücut kremi uygulamak güneşten zarar görmüş cildi nemlendirmeye yardımcı olabilir, ancak kullandığınız ürünün alkol bazlı olmadığından emin olun. Alkol, ürünlerin cilde ulaşmasına ve daha derine nüfuz etmesine yardımcı olur, ancak cildinizin nemli kalması için ihtiyaç duyduğu doğal yağları da kaldırabilir.

7. Portakal suyu içtikten sonra güneşe çıkmayın.

7. Portakal suyu içtikten sonra güneşe çıkmayın.

Turunçgil içecekleri antioksidanlarda yüksek olsa da, cildinizi daha ışığa duyarlı hale getirebilirler. Portakal suyu içmekten tamamen vazgeçmek zorundasınız demiyoruz tabii ki, sadece daha fazla güneş kremi uyguladığınızdan ve bol miktarda portakal suyu içtikten sonra doğrudan güneş ışığından uzak durduğunuzdan emin olun.

8. Güneş kremi yerine SPF içerikli nemlendirici kullanmayın.

8. Güneş kremi yerine SPF içerikli nemlendirici kullanmayın.

Spf'li bir nemlendiricinin cildinizin güneş yanığı oluşumunu engellediğini düşünebilirsiniz, ancak aslında cildinizi güneş hasarından korumanın en iyi yolu değildir. Bir çalışma, çoğu insanın SPF nemlendirici uygularken yüzdeki ana alanları kaçırdığını, gerçek güneş kremi kullanan kişilerin ise daha eşit bir şekilde uyguladığını göstermiştir.

Bu içeriklerde ilginizi çekebilir:

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın