Görüş Bildir
Haberler
Çift Maaşlı Olduğu Açıklanmıştı: Sayıştay Başkanlığı'na Metin Yener Seçildi

Çift Maaşlı Olduğu Açıklanmıştı: Sayıştay Başkanlığı'na Metin Yener Seçildi

TBMM Genel Kurulu'nda, Sayıştay Başkanlığına, Cumhurbaşkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürü Metin Yener seçildi. Yener'in son dönemde sıkça eleştirilen çifte maaşlı kamu yöneticileri arasında olduğu belirtilmişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Genel Kurul'da gizli oyla yapılan seçimde, Cumhurbaşkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürü Metin Yener ile Sayıştay 6. Daire üyesi Mehmet Aksoy yarıştı. Yener, 255 oyla Sayıştay Başkanlığına seçilirken, Aksoy 4 oy aldı. Seçimde 1 boş oy çıkarken, 10 oy da geçersiz sayıldı.

Çifte maaşlı olduğu açıklanmıştı

Çifte maaşlı olduğu açıklanmıştı

CHP Zonguldak Milletvekili, TBMM KİT Komisyonu Üyesi Deniz Yavuzyılmaz, Yener ile ilgili “Kendisi aynı zamanda Türk Telekom’a ait bir alt şirket olan TTNET’in  Yönetim Kurulu Başkanı, 2022 yılına kadar da bu görevi devam edecek. Aynı zamanda Türkiye Boks Federasyonu As Başkanı, çift görev, çift maaş, çift dikiş yoluna devam ediyor. Şimdi de Sayıştay Başkanlığına aday olmuş durumda. Çift maaş alan birinin Sayıştay Başkanı olması durumu oldukça sorunlu” demişti.

Yavuzyılmaz 'Partili bir Cumhurbaşkanına bağlı olarak görev yapan, çifte maaş alan bu kişinin, AK Parti’nin yolsuzluklarını, usulsüzlüklerini ve yaratılan kamu zararını tespit etmesini beklemek hayal olacaktır' değerlendirmesinde bulunmuştu.

Metin Yener kimdir?

Metin Yener kimdir?
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yener, 1972 yılında Ankara'da doğdu. Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü mezunu olan Yener, Gazi Üniversitesi'nde İktisat Politikası, Indiana Üniversitesinde Kamu Yönetimi alanlarında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Devletin çeşitli kademelerinde görev alan Yener, 2012 yılında Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Genel Müdür Yardımcılığına, 2014'de ise Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğüne atandı. 2018 yılından bugüne Cumhurbaşkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü görevini sürdüren Yener, evli ve iki çocuk sahibi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
101
84
11
7
5
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Çapulcu

Duvarda asılı olmayan resmi gördünüz değil mi.

tom lee jones

adalet tamamen mersedesci biatci emevi islami altina girdi,hayirlara vesile tekbiir.

Halil Değerli

Reis'in kuklaları.... ...... 🤪😡😠