Görüş Bildir
Haberler
Ayder Yaylası Hakkında Her Şey: Rize'de Kaçkar Dağları Manzarasının ve Eşsiz Doğanın Keyfini Çıkarın!

Ayder Yaylası Hakkında Her Şey: Rize'de Kaçkar Dağları Manzarasının ve Eşsiz Doğanın Keyfini Çıkarın!

Özge Tepe
16.03.2023 - 12:23

Rize Çamlıhemşin'de yer alan Ayder Yaylası, 1350 metre rakımıyla öne çıkıyor. Ladin ve kayın ormanları ile kaplı olan bu yayla, Karadeniz deyince akla ilk gelen gerlerden biri oluyor. Döneminde dinlenme amaçlı kullanılan bu yayla şimdilerde turizm amacıyla tercih ediliyor. Türkiye'nin cennet köşelerinden biri olan Ayder, konaklama, yeme içme ve geziler için de birebir bir yer. Kaçkar Dağları manzarası eşliğinde huzurun keyfini çıkarabileceğiniz Ayder Yaylası, tatilini doğa ile iç içe geçirmek isteyenler tarafından gidilen ilk durak.

Bu içeriğimizde Ayder Yaylası hakkında merak edilen tüm bilgilere ulaşabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ayder Yaylası Hakkında Bilgi

Ayder Yaylası Hakkında Bilgi

Ayder Yaylası, Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde yer alır. İlçenin 19 kilometre güneydoğusunda yer alan Ayder, 1350 metre rakıma sahiptir. Burası ladin ve kayın ormanları ile kaplıdır.

Tarihte hiçbir zaman yayla olarak kullanılmayan Ayder, çevredeki köylülerin dinlenme yeridir. Şimdilerde ise turistik bir tesis olarak ziyaretçi akınına uğruyor. Kaçkar Dağları'na kuzey yönünden yapılan tırmanışların başlangıç noktası olan Ayder Yaylası, bungalovdan tipik yayla evi konseptine, aile pansiyonundan otele pek çok konaklama seçeneğini ziyaretçilerine sunuyor.

Rize'nin en popüler turizm merkezi olan Ayder, zengin flora ve faunasının yanı sıra kaplıcası ile de bölgenin en çok tercih edilen tatil yerleri arasına girmeyi başarıyor.

Ayder Yaylasına Nasıl Gidilir?

Ayder Yaylasına Nasıl Gidilir?

Ayder Yaylası, Rize Çamlıhemşin'e 19 kilometre mesafededir. Rize Merkez ile Ayder Yaylası mesafesi ise 84 kilometredir.

Ayder Yaylasına hemen hemen her gün düzenlenen ve Rize'nin çeşitli yerlerinden kalkan turlarla gidebilirsiniz. Bu turlar aynı zamanda çevre illerden de düzenleniyor. Eğer Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon ve Artvin gibi Rize'ye yakın şehirlerde yaşıyorsanız şehrinizden kalkan tur otobüsleri ile Ayder Yaylasına gelebilirsiniz.

Ayder Yaylasına şehir merkezinden kalkan toplu taşıma araçlarıyla ve kendi özel aracınızla da ulaşmanız mümkün.

Ayder Yaylası konum bilgilerine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Adres: Ayder Yaylası Yolu, 53780 Yukarışimşirli/Çamlıhemşin/Rize

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

Ayder Yaylasında Neler Yapılır?

Ayder Yaylasında Neler Yapılır?

Ayder Yaylasına gittiğinizde burada yapabileceğiniz sayısız aktivite var. Bunlardan bazıları şu şekilde:

  • Ayder başta olmak üzere günübirlik yayla gezilerine katılabilir ve Çamlıhemşin civarındaki tüm yaylaları gezebilirsiniz.

  • Ayder Yaylasında güneşi batırabilir; bulutların üzerinde gün batımının keyfini çıkarabilirsiniz.

  • Fırtına Vadisini gezebilir; yükseklerden dökülen şelalelerde huzuru tadabilirsiniz.

  • Fırtına Vadisinde raftingi deneyimleyebilirsiniz.

  • Zipline ile aksiyon dolu anlar yaşayabilirsiniz.

  • 260 metre derinlikten gelen 50 derece sıcaklığındaki kaplıcalarından faydalanabilirsiniz.

Ayder Yaylasına Ne Zaman Gelinmeli?

Ayder Yaylasına Ne Zaman Gelinmeli?

Ayder, yılın her döneminde ziyaretçilerini bambaşka güzelliklerle selamlıyor. Kışın burada kış sporlarına dahil olabilir; yazın serin ve şırıl şırıl akan sularda kendinize gelebilirsiniz. Buraya ulaşımın kolay olması da ziyaretçilerin kısıtlanmasının önüne geçiyor. Ziyaretçiler yılın her döneminde Ayder'e kolaylıkla ulaşabiliyor. Yalnızca çok kar yağan dönemlerde uygun araçlarla buraya çıkmanız gerekebilir. Bunun dışında Ayder'i yılın her döneminde ziyaret edebilirsiniz.

Ayder'de Nerede Ne Yenir?

Ayder'de Nerede Ne Yenir?

Ayder Yaylası, doğal güzellikleriyle olduğu kadar yeme içme için ünlü restoranları ile de dikkat çekiyor. Buraya geldiğinizde mutlaka ziyaret etmeniz restoranlardan bazıları şu şekilde:

İçeriğin Devamı Aşağıda

Eylül Restaurant

Eylül Restaurant

Eylül Restaurant, Ayder Yaylasının simgelerinden biri. Burada yöresel yemekler, kahvaltı çeşitleri, ızgaralar, pideler, etler ve tatlıların her çeşidini bulabilirsiniz. Yemyeşil doğa manzarası eşliğinde yemek yemenin keyfini bu restaurantta çıkarabilirsiniz.

Adres: Kavak, Ayder Yaylası Yolu, 53750 Yukarışimşirli/Çamlıhemşin/Rize

Telefon: 05347015728

Web Sitesi: http://www.aydereylulrestaurant.com/

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumları:

'İşletmede öğle saatlerinde geç kahvaltı için bulundum. Tesis gerek manzarası gerek personeli gerekse servis ettiği lezzetleriyle gözüm kapalı tavsiye edebileceğim niteliktedir. Oldukça memnun ayrıldım. Pandemi koşullarına uygun gayet temiz ve lavaboları buram buram çamaşır suyu kokuyordu. Çocuklu aileler, geniş arkadaş grupları ve bireysel yöresel lezzet düşkünlerine tavsiye ederim. İşletmenin otoparkı vardır. Ayder'de iseniz uğrayınız efenim; pişman olmazsınız. Fiyat/performans olarak 8/10 diyebilirim.'

Ayder Doğa Alabalık Çiftliği Ve Dinlenme Tesisleri

Ayder Doğa Alabalık Çiftliği Ve Dinlenme Tesisleri

Ayder Doğa Alabalık Çiftliği Ve Dinlenme Tesisleri, yemyeşil manzara eşliğinde alabalık yemek isteyenler için birebir. Burada yalnızca alabalık değil pek çok deniz ürünü ve yemek çeşidi bulunuyor.

Adres: Ayder Yolu Üzeri, 53790 Çamlıhemşin/Rize

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumları:

'ayder yaylasına 2km mesafede sağ tarafta kalıyor. şelalesi, değirmeni, alabalıkları ve mini bir hayvanat bahçesi mevcut'

Ayder Yaylasında Konaklama

Ayder Yaylasında Konaklama

Ayder Yaylası, bungalovlar ve yayla evleri ile dolu. Dolayısıyla burada konaklayabileceğiniz sayısız işletme bulunuyor. Bunlardan bazıları şu şekilde:

Nani Butik Otel & Bungalov

Nani Butik Otel & Bungalov

Nani Butik Otel & Bungalov, şirin bungalovları ile ziyaretçilerine kendilerine özel bir otelde konaklama imkanı tanıyor. Burada bungalovların içerisinde ihtiyaç duyacağınız tüm eşyalar bulunuyor. Manzara eşliğinde huzurla dinlenmek ve Ayder'in tadını çıkarmak için bu işletme birebir.

Adres: Ayder, Ardeşen Çamlıhemşin Yolu 17 km, 53780 Köprübaşı/Çamlıhemşin/Rize

Telefon: 0530 792 34 56

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumları:

'Gönül rahatlığıyla herkese tavsiye ediyorum o kadar ilgili , samimi bir yer ki sizi eviniz de hissettiriyorlar.Odalar tertemiz , sabah kahvaltısı gayet yeterli ,lezzetli ve herşey çok tazeydi, aksam yemeğini de biz burada yemeyi tercih ettik.'

Haşimoğlu Otel

Haşimoğlu Otel

Haşimoğlu Otel, Ayder'de hizmet veren 3 yıldızlı bir işletme. Yeme içme, konaklama gibi tüm olanakları ile ziyaretçilerini karşılayan Haşimoğlu Otel, manzarası ile de herkesi büyülüyor.

Adres: Ayder Yaylası Aşağı Ambarlık Mevkii No:118, 53780 Çamlıhemşin/Rize

Telefon: 04646572037

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumları:

'Yani 10 Yıldız olsa verirdim o derece. Kendinizi otel odasında değilde evinizde gibi hissediyor ve hissettiriliyorsunuz hersey fazlasıyla mükemmel, otelin restoran bölümü yeterince büyük ve menü oldukça çeşitli, dışarıda yemek yemeyi tercih bile etmedik çünkü menüde hersey var fiyatlarıda uygun. Sabah kahvaltısı çok çeşitli. Yani kısacası civarın en iyi oteli burasi diyebilirim gönül rahatlığı ile,  otelin dağ ve dereye bakan manzarası çok güzel. Otelin alt kısmında kişiye ve aileye özel sauna spa hamam mevcut biz kullandık ama kullanacak olanlara tavsiyem gündüz vakti kullansınlar çünkü o kısmın önü tamamen cam ve dereye bakıyor biz gece kullandığımız için görüntüden mahrum kaldık. Otel sahibi ve otel çalışanlarına çok teşekkür ederim önümüzdeki sene tatil planını direkt buraya yapacağım'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ayder Yaylası Ziyaretçi Yorumları

Ayder Yaylası Ziyaretçi Yorumları

Ayder Yaylası, yılın her döneminde ziyaretçi akınına uğrayan bir yer. Buraya daha önce gelenlerin bıraktığı yorumlar sizler için yol gösterici olabilir. İşte Ayder Yaylası tatilinizi şekillendirmenize yardımcı olacak ziyaretçi yorumları:

'Rize'nin oldukça meşhur yaylası.Asfalt ve oldukça düzgün bir yoldan çıkıyorsunuz.İrili ufaklı birçok konaklama tesisi, restoran, alış veriş mekanı var.Yürüme mesafesinde gelin tülü şelalesi seyir terasına gidebiliyorsunuz. Tatil günleri çok sıkışık ve yoğun taşıt trafiği var. Ağırlıklı Arap turistler var. Onlara göre bir dizayn var sanki. Kaliteli ve uygun fiyatlı restoran bulmak çok zor.Çevre yaylalara günübirlik turlar düzenleniyor. Sis faktörünü dikkat etmeli. Öğleden sonra çökmeye başlıyor. Toki nin büyük inşaatları devam ediyor. Otopark mantıklı diyebilirim. Konaklama tesislerinin işletilme sistemini merak ettim.'

'Ayder yaylası mükemmeldi biz gittiğimizde yağmur yağıyordu ve temmuz ayı olmasına rağmen çok soğuktu bu kadar soğuk beklemiyordum.'

'Güzel bir yer. Ama her taraf ev, dükkan ve otel dolmuş. Havası ve manzarası güzel. Hele karşı yamaçta akan Gelintülü Şelalesi daha bir harika. Yolu güzel. Bozuk değil. Giriş ücreti otomobil için 21 lira. Park edecek yer bulmak biraz problemli. En yukarılarda boş yer bulunabilir. Otoparklar çok pahalı. Saatlik ücret alıyorlar. 60 liradan başlıyor. En üstte zepline binmenizi tavsiye ederin. Mesafe kısa ama ilk deneyim için yeterli. Zepline 30 TL. Güzel hediyelik eşya satan yerler var. Fiyatlar biraz yüksek, Ayder için normal. Havasının tadını çıkarın.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
6
5
3
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Dilara Türkmen

Çok pahalı bir yer kendi vatandaşlarınıda araptan sayıyorlar

ZrDeli

o kadar güzel değil Çamlıhemşin'de daha güzel yerler var ve arap dolu orası elini sallasan arapa çarpıyor.

Yıldız Kömürcü

Onca yolu tepio gittiğime bin pişmanım kalabalıktan geçilmiyor hepsi Arap her yerde bir mekan. Asla merak edilip gidilecek bir yer değil.