Görüş Bildir
Haberler
TV
Cemre Uyanık, Serhat Doğramacı ve Diğerleri: MasterChef'e Damga Vuran Şampiyonlar Şimdi Neler Yapıyor?

Cemre Uyanık, Serhat Doğramacı ve Diğerleri: MasterChef'e Damga Vuran Şampiyonlar Şimdi Neler Yapıyor?

02.07.2022 - 08:11

MasterChef Türkiye yarışması, TV8'de yayınlanmaya başladığı ilk yıldan bu yana büyük beğeni toplayarak pek çok kişi tarafından izleniyor. İlk olarak 2018 yılında TV8 kanalında yayınlanmaya başlanan programın 1 Temmuz 2022 tarihi itibariyle 5. sezonunun ekranlara geleceği biliniyor. Yarışmaya profesyonel şeflerden kendini geliştiren ev hanımlarına ve mühendislere kadar oldukça farklı mesleklerden katılım oluyor. MasterChef'te yapılan tarifler, internette en çok arananlara giriyor. Yarışmanın yayınlandığı akşam yapılan yemekler; her evde yapılıyor, restoranlara akın akın sipariş yağıyor. Hâl böyle olunca yeni sezon için heyecan ve beklenti yükseliyor. Eski sezonların yarışmacıları ise onlara olan ilgiyi kaybetmiş değil. Sevenleri, onların nerede ve neler yaptığını oldukça merak ediyor. Sizler için MasterChef Türkiye'nin şampiyonlarının ve sevilen yarışmacılarının şimdi nerede, neler yaptığını anlattık. Öyleyse başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlk Şampiyon: Uğur Kardaş

İlk Şampiyon: Uğur Kardaş

MasterChef Türkiye yarışmasında ilk sezonun birincisi Uğur Kardaş oldu. Kardaş, MasterChef hakkında ülkemizde kimse pek fikir sahibi değilken yarışmaya girdi ve ilk sezonda kupayı kaldıran isim oldu. Ondan sonraki süreçte bir sushi restoranının işletmeciliğini yapmaya başladı ve bu işini hâlâ sürdürüyor. Bunun yanı sıra MasterChef Türkiye'de elde ettiği popülerliği ve tanınmışlığı başarılı şekilde yönetmek adına Instagram ve YouTube sayfasında pek çok tarif paylaşarak aktif olmaya çalışıyor ve takipçilerine içerik üretiyor. Uğur Kardaş'ın şu anda 403 bin takipçili bir Instagram hesabı mevcut.

İlk ve tek kadın şampiyon: Cemre Uyanık

İlk ve tek kadın şampiyon: Cemre Uyanık

MasterChef Türkiye'nin ikinci sezon şampiyonu olan Cemre Uyanık, yarışmanın ilk ve tek kadın şampiyonu! Gastronomi alanı, pek çok alan gibi erkeklerin hakim olduğu bir dal. Çok başarılı kadın şefler olsa da bu meslek, ağırlıklı olarak erkeklerden oluştuğu için kadınların kendine alan açması oldukça önemli ve yenilikçi bir konu. Cemre Uyanık, şampiyonluğunun ardından İzmir Ege Üniversitesi'nde gastronomi master eğitimini tamamladı. İzmir'de bir restoranda şef olarak çalıştı. Şimdi ise gıda ürünleri satan bir oluşum içinde şef olarak çalışıyor. Ayrıca özel şeflik ve danışmanlık işleri yürütüyor.

2020 Sezonunun Şampiyonu: Serhat Doğramacı

2020 Sezonunun Şampiyonu: Serhat Doğramacı

MasterChef 2020, pandemiden ötürü herkesin evde olmasının verdiği etkisi ile yarışmanın efsane sezonlarından biri oldu. Reytingleri sildi süpürdü, dizileri ezdi geçti... İşte, bu efsane sezonun birincisi ise Serhat Doğramacı oldu. Serhat, yarışmadan sonra İstanbul Kadıköy'de kendi hamburger dükkânını açtı. Yakın zamanda City Nişantaşı AVM'de ikinci şubesini açmaya hazırlandığı ise söylentiler arasında. Herkesin ulaşabileceği bir konseptle müşteriye adını ve markasını sunan Serhat Doğramacı, 8 yıldır beraber olduğu ve yarışmaya da konuk olan sevgilisi Burcu Bakır ile evlendi. Nikâh şahitliğini MasterChef Türkiye'den dostu ve rakibi olan 2020 yılının ikincisi Barbaros Yoloğlu yaptı. MasterChef Türkiye 2020 yarışmacılarının neredeyse hepsi, düğüne katılım gösterdi.

Şimdilik en taze şampiyon: Eren Kaşıkçı

Şimdilik en taze şampiyon: Eren Kaşıkçı

Geçen yılın şampiyonu Eren Kaşıkçı namıdiğer Kızılsakal, şampiyonluğunun ardından eşi ve henüz bebek olan kızının yanına döndü. Kaşıkçı'nın gastronomi ile ilgili planlarının ise sürpriz ve henüz hazırlık aşamasında olduğu söylendi. Yarışmada Anadolu mutfağına ağırlık verdiği gezgin bir konsept hayal ettiğinden bahseden Kaşıkçı'nın yeni işi, takipçileri için merak konusu niteliğinde.

Onlar da şampiyonlar kadar ilgi gördü.

Onlar da şampiyonlar kadar ilgi gördü.

MasterChef Türkiye'de şampiyonlar kadar ilgi toplayan pek çok yarışmacı daha oldu. Sizler için birkaç isme daha yer verdik. Gelin, o isimlere de selam vermeden geçmeyelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Barbaros Yoloğlu

Barbaros Yoloğlu

2020 MasterChef Türkiye'nin sevilen yarışmacılarından biri olan Barbaros Yoloğlu, yarışmayı ikincilikle tamamladı. Sadece yeteneğiyle değil, yarışmaya kattığı renkle de oldukça sevilen biri hâline geldi. Barbaros Yoloğlu, yarışmadan sonra kendi memleketi olan Samsun'a yatırım yaparak işlerini oraya kurdu. İlk olarak gastronomiye katkı sunmanın en önemli aşamalarından biri olan şef yetiştirmek ve bu alana insan kazandırmak için kolları sıvadı. Böylece Samsun'da hem aşçı yetiştirdiği hem workshoplar düzenlediği bir akademi açtı. Üstüne bir de yine Samsun'a çok kaliteli bir konseptle kendi hamburger dükkânını açarak işletmeciliğe soyundu.

Sergen Özen

Sergen Özen

Sergen Özen, MasterChef Türkiye 2021 sezonunun dördüncüsü olması dışında en sevilen ve takip edilen ikonik yarışmacılarından biri oldu. Yarışma boyunca 'Ben köfteciyim.' diyen Sergen, Tekirdağ'da bir köfteci açtı. Açılışa MasterChef Türkiye'nin şeflerinden Mehmet Yalçınkaya da katıldı. Oldukça yeni olan bu mekânın nasıl tepki toplayacağı merak konusu.

Emir Elidemir

Emir Elidemir

Emir Elidemir, MasterChef Türkiye 2020'de üçüncü olma macerasının ardından henüz mekân açmayan kişilerden biri. Yine de onun ciddi bir sosyal medya başarısı var. Instagram hesabında takipçi sayısı 1 milyonu aşmış olan Elidemir, takipçilerine pratik ve lezzetli tarifler sunuyor. Bunlara ek olarak pek çok reklam anlaşmasının içerisinde yer alıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
9
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
episodesfromear

Sadece antipatiklerin planlı şekilde şampiyon yapıldığı ve kabiliyetlilerin göz göre göre ya diskalifiye edilip ya aşağılanıp ya da elendiği kurgu programını... Devamını Gör