Görüş Bildir
Haberler
Çarpıcı Sonları ile Bünyenizde Şok Etkisi Yaratacak Olan Tüm Zamanların En Kaliteli 30 Korku Filmi

Çarpıcı Sonları ile Bünyenizde Şok Etkisi Yaratacak Olan Tüm Zamanların En Kaliteli 30 Korku Filmi

Effy
29.10.2021 - 09:30 Son Güncelleme: 29.10.2021 - 13:09

Film kültürünü genişletmek ve gerçekten korkmak isteyenler için tüm zamanların en iyi korku filmlerini sizler için listeledik! 

Not: Film özetleri Beyazperde'den alınmıştır.

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/alliehayes/b...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. 13. Cuma

1. 13. Cuma

13. Cuma, minimal senaryosu ancak dönemine göre bir hayli ilerici efektleriyle günümüzün bir çok sinema otoritesine göre 'kült statüsünde' bir yapım olarak, benzeri yüzlerce teen-slasher prodüksiyonlarıyla arasındaki makası bir hayli açmıştır... Filmde ana mekan, Camp Crystal Lake'tir... Burası, on yıllar önce esrarengiz cinayetlerin yaşandığı, terkedilmiş bir gençlik kampıdır. Gözünü budaktan sakınmayan cesur bir girişimci kampı tekrar hizmete açmaya karar vererek yakışıklı delikanlılar ve güzel genç kızlardan oluşan bir kadroyu işe alır. Bir yağmur fırtınası kampı dünyanın geri kalanından soyutladığında korkunç ölümler başlar. Gençler sırayla, korkunç derecede yaratıcı şekilde cinayete kurban gitmektedir.

2. Son Durak 5

2. Son Durak 5

Ölüm, bu sefer bir grup iş arkadaşını şirket gezisinde yakalıyor. Sam (Nicholas D’Agosto) henüz otobüs seyahatleri devam ederken, içinde kendisinin, arkadaşlarının başına büyük bir felaket geleceğine dair bir öngörüyü hisseder. Yolları üzerindeki köprünün çöktüğünü gören Sam, en azından çevresindeki mesai arkadaşlarını, dostu Peter (Miles Fisher) ve sevgilisi Molly’yi (Emma Bell) ölümün elinden kurtarmaya çalışır.

3. Carrie

3. Carrie

Carrie White baskıcı annesi yüzünden bir türlü kabuğunu kıramamış, kendi halinde, dış dünyaya uzak bir kızdır. Artık ergenliğin arifesindedir ve kadın olmuştur. Okulda yaşadığı oldukça travmatik bir olayın neticesinde gerçeküstü yeteneklerini birer birer keşfetmeye başlar. Öğretmenleri ve bazı arkadaşları onun durumuna üzülerek onu topluma kazandırma çabası içerisine girerler. Yakınlarda gerçekleşecek olan okul balosuna götürmek üzere bir oğlan onu davet eder. Ancak bu baloda ona hazırlanan korkunç bir şaka, herkes için ölümcül olacaktır.

4. İskelet Anahtar

4. İskelet Anahtar

New Orleans’da hasta bakıcılık görevi yapan Caroline, bir yardım talebine cevap verdiği andan itibaren kendisini Ben Deveraux adında, konuşamayan bir hastanın evinde bakıcı pozisyonunda bulur. Ben’in karısı Violet, ona evin her kapısını açan bir anahtar verir. Bu anahtar sadece tek bir odanın kapısını açmaz. Caroline, çok geçmeden bu evin, Violet’in en başta bildiğini itiraf ettiğinden çok daha karanlık sırlar sakladığını keşfeder. Halka ve Halka 2 filmlerinin senaristi bir kez daha korku dolu anlar yaşatıyor izleyicisine.

5. Halloween

5. Halloween

Yakın çevresindekileri ortadan kaldırmayı tuhaf bir hastalık boyutunda isteyen ve bunu ilk olarak ablasına yapan Micheal akıl hastanesine kapatılmıştır. Cadılar Bayramında ablasını öldürmüştür ve bunu yaptığında sadece 6 yaşındadır. Hastanede 15 yıl kaldıktan sonra dışarı çıktığında bu kez de kendisinden küçük olan kız kardeşini hedef alarak aslında bir seri katile dönüşmektedir. Etrafındaki herkese korku saçmaya başlamıştır. Bu yeniden yapım, genel olarak orijinal filme sadık kalınarak hazırlanmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ölümcül Oyunlar

6. Ölümcül Oyunlar

Anne, George ve küçük oğulları Georgie, gözlerden ırak bir göl evine tatil amacıyla gelmişlerdir. Şehir hayatının yorgunluğunu bu tatil sayesinde üstlerinden atmayı hedefleyen aile korkunç bir saldırıyla yüzleşmek üzerdir. Evlerine musallat olan ve nereden geldikleri belli olmayan iki genç, sorunlarından uzaklaşmaya çalışan bu ailenin başına çok daha büyük dertler açacaklardır. Şiddet dolu bir tatil başlamak üzeredir. Kaçış şansı yoktur. Michael Haneke’nin burjuvazi eleştirisine ve olağan şiddete bambaşka ve rahatsız edici bir bakış açısı kazandırdığı filminin başrollerinde Susanne Lothar, Ulrich Mühe ve Arno Frisch var.

7. Ayin

7. Ayin

Graham ailesinin sert maderşahisi Ellen öldüğünde, kızı Annie ve ailesi atalarının gizemli ve giderek korkunçlaşan sırlarını keşfetmeye başlar. Keşfettikleri karanlıklaştıkça, aile üyeleri kendilerine miras kalmış gibi görünen bu korkunç kaderden kurtulmak için daha fazla mücadele etmek zorunda kalır. Ailevi bir trajediyi uğursuz ve derinden sarsıcı bir şeye dönüştüren olaylar, kalan paramparça mirasın gölgesini taşımaktadır... Ari Aster’in yönetmen koltuğunda oturduğu filmin oyuncu kadrosunda Toni Collette, Gabriel Byrne, Alex Wolff, Milly Shapiro gibi isimler yer alıyor.

8. Dehşet Kapanı

8. Dehşet Kapanı

5 kafadar arkadaş tatile çıkar ve ormanın derinliklerinde terk edilmiş kulübe bulur. Başta her şey normal gibi görünür, göle girer, parti yapar ve eğlenirler. Fakat bu kulübede ters giden bir şeyler olduğunu fark etmeleri uzun sürmeyecektir...

9. Kan Gölü

9. Kan Gölü

Sakin bir göl kenarında huzurlu bir tatil ve romantik bir hafta sonu geçirmek isteyen Jenny ve sevdiceği Steve'in başına gelen şiddet öyküsünün aktarıldığı İngiliz gerilim sinemasının kalburüstü örneklerinden 'Kan Gölü'nü benzeri yapımlardan ayıran en önemli özellik, standart korku gerilim unsurlarının yanı sıra şiddetin sorgulanmasına dair bir kaygı taşımasıdır. Orman içindeki ferah mekanda iyi vakit geçirmek isteyen kahramanlarımızın başına bela olacak olan bir grup genç, bu masum gölü bir kan gölüne çevireceklerdir. Bu huzurlu mekanda birdenbire ortaya çıkan gençler kendilerini bu genç çifte kanıtlamak için güç gösterisine girip şiddet uygulamaya başlayınca, olaylar kendiliğinden gelişir ve kedi- fare kovalamacası vahşete dönüşür.

10. Manyak

10. Manyak

Abisi ile yaşayan Mike, onun gitmesinden oldukça korkuyordur. Bir gün abisinin arkadaşının bir tabutu cenaze arabasına yerleştirdiğini görür ve olayın derinlerine inmeye karar verir...

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kızıl Tepe

11. Kızıl Tepe

Çocukluk travmalarından kaçan genç yazar Edith Cushing, Thomas Sharpe adında gizemli bir yabancıyla evlenir. Yeni bir hayata adım atıp geçmişe sünger çekmeye kararlı olan Edith, kocası ve onun kız kardeşi Lady Lucille Sharpe'ın birlikte yaşadığı eve taşınır ve onlarla birlikte yaşamaya başlar. Ancak Edith zamanla yakışıklı ve çekici kocasının tanıdığından çok daha farklı biri olduğunu keşfedecektir. Geçmişin hayaletlerinden kaçmaya çalışırken ise kan kırmızısı toprağa sahip dağın tepesindeki evin de kendi hayaletleriyle dolu olduğunu fark edecektir...

12. Altıncı His

12. Altıncı His

Altıncı His'te, uzun yıllardır mesleğinden uzakta yaşayan psikiyatr Crowe geçmişinde yaşadığı korkunç bir tecrübenin canlı anılarını halen daha taşımaktadır. Crowe yıllar önce ağır bir saldırıyı uğramış ve ölüm tehlikesi atlatmıştır. Şimdilerde küçük bir çocuğun, Cole'un doktorluğunu yapan bu adam zamanla Cole ile yakınlaşacak, küçük çocuğun daha önce kimseyle paylaşamadığı bir sırra tanık olacaktır. Küçük çocuğun sahip olduğu bu sır hem kendisinin hem de doktor Crowe'un hayatında fırtınalar koparacak bir kırılma noktasını doğuracaktır.

13. Şey

13. Şey

Bir fosil bilimcisi olan Kate Lloyd (Mary Elizabeth Winstead) hayatının en önemli araştırmasını yapmak için Antartika'nın izole edilmiş bir bölgesine gider. Burada bir Norveçli bilim adamlarından oluşan bir araştırma grubuna katılan Kate, milyarlarca yıldır buzun altında donmuş olarak kalan bir organizma keşfeder. Fakat artık yaratığın uyanma vakti gelmişti.

Gerçekleştirilen basit bir deney esnasında buzu kırıp canlanan yaratık ekibin elinden kaçar. Bilim adamlarının başı olan Dr. Sander Halvorson araştırmaya devam etmekte inat ederken, Kate ekibin helikopter pilotu Carter (Joel Edgerton) ile beraber hareket ederek yaratığın herkesi öldürmesini engellemeye çalışır. Bu boş ve terk edilmiş geniş arazide dokunduğu her şeye bürünebilen uzaylı yaratık, insanları da birbirine düşürecektir....

14. Habis

14. Habis

Habis, gördüğü görülerin gerçek cinayetlerle bağlantılı olduğunu keşfeden genç bir kadının hikayesini konu ediyor. Travma geçirmiş bir kız olan Madison, sevgi dolu bir koruyucu aile tarafından evlatlık alınır. Yetişkin bir kadın olduğunda trajik geçmişi onu yakalar ve hayatı kabusa döner. Şok edici cinayet görüleri görmeye başlayan Madison, yaşadığı kabusun nedenini anlamaya çalışır. Genç kadın bir süre sonra uyanıkken gördüğü bu kabusların gerçek cinayetlerle bağlantılı olduğunu keşfeder. Artık onun hayatında hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.

15. Biz

15. Biz

Biz, kendilerine tıpatıp benzeyen davetsiz misafirlerine karşı hayatta kalma savaşı veren bir ailenin yaşadıklarını konu ediyor. Adelaide ve Gabe Wilson birbirlerini ve ailelerini seven, huzurlu ve mutlu bir çifttir. Yorucu geçen bir yılın ardından çift 2 çocuklarını da alıp Kuzey Kaliforniya'da sahil kenarında bulunan evlerine giderler. Tyler ailesi ile sahilde geçirdikleri bir günün ardından, geçmişte bir çeşit travma atlatmış olan Adelaide ailesinin başına bir şey gelebileceği konusunda paranoyaklaşmaya başlar. Gece çöktüğünde Wilson ailesinin, yolda el ele tutuşmuş dört kişiyi görmesinin ardından her şey daha paranoyak bir hal alacaktır. Evlerine yapılan saldırıyı savuşturamayan ailenin yaşayacağı en büyük dehşet ise evlerine giren bu 4 kişinin aslında kendilerinin birebir kopyaları olmasıdır. Birbirinin klonu gibi olan iki ailenin arasındaki en önemli fark ise içlerinden yalnızca birinin hayatta kalabileceğidir...

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Sapık

16. Sapık

Sapık, yönetmen Alfred Hitchcock’un başyapıtı olarak kabul edilir. Marion Crane’e patronuyla iş yapan zengin bir adam para emanet eder ve ardından Marion yola koyulur. Polisler Marion’un şüpheli davranışları üzerine peşine takılır. Ancak Marion’un peşine takılan sadece polisler değil, aynı zamanda tanıdıkları da Marion’un peşindedir. Sevgilisi ile buluşmayı planlayan Marion geceyi bir otelde geçirmeye karar verir. Otelden içeri girer girmez garip şeyler olduğunun farkın varan Marion uyumadan önce otel sahibi Norman Bates ile biraz sohbet eder. Norman ın kişiliğinde sorunlar olduğunu, annesine ve kuşlara karşı bir takıntısı olduğunu öğrenen Marion, odasına gidip duş almaya karar verir.

17. Karanlıktan Gelen

17. Karanlıktan Gelen

Sessiz ve huzurlu bir banliyöde yaşamlarını sürdüren Daniel ve Lacey Barret mutlu ve sorunsuz bir ailedir. Güvenli ve huzur dolu yaşamları akıl almaz olaylara maruz kalmaya başladığında bu düzenlerine gölge düşer. Aileyi hedef alan rahatsız edici olaylar oğullarının odasında görünmeye başlayan bir yabancı siluetiyle başlar, ardından eve saldırmaya başlayan büyük kuş sürüleri ile devam eder. Aile kısa süre içerisinde ölümcül bir güç tarafından tehdit edildiklerinin farkına varır. Ne var ki çevrelerini bu tehdide ikna etmeleri mümkün olmaz. Şimdi kendi hayatlarını kendi başlarına kurtarmak için mücadele zamanıdır.

18. Kara Büyü

18. Kara Büyü

Senaryosu klişelere dayanıyor gibi gözükse de Amerika Box Office'te kısa zamanda 3. sırada yerini almak gibi bir başarıya ulaşan Kara Büyü'de sıradan bir banka memuru olan Christine Brown'ın dehşet dolu serüvenleri anlatılıyor. Bankada her zaman gördüğü işleri yapıp mesaisini doldurmaya çalışan kahramanımız, iblis ruhlu bir müşteriye rastlayacaktır. Bu şeytanın elçisi müşterisi tarafından doğaüstü güçler kullanılarak lanetlenince Christine adeta kendini bir cehennem çukurunda bulur. Christine, ruhunu kurtarmak için çabalarken şeytani güçler onu kırılma noktasına doğru itecektir. 2009 Cannes Film Festivali’nde yarışan film, korkuseverlerin ilgi ve dikkatini her daim çekebilecek bir yapım olarak benzerlerinden bir adım öne çıkıyor.

19. Ritüel

19. Ritüel

Ritüel, genç bir kadının ve onun erkek arkadaşının İsveç'te yerel bir pagan kültürünün avı haline gelene kadar geçirdikleri yolculuğu anlatıyor.

20. Blair Cadısı

20. Blair Cadısı

Üç kişilik bir belgesel ekibi Maryland sınırlarındaki Black Hills Ormanları'ndaki miti araştırmak üzere yola çıkar. Söylenegelen Blair Cadısı efsanesi hakkında bilgi edinmek ve bu efsanenin nasıl bir anlatıdan günümüze kadar geldiğini öğrenmek tek amaçlarıdır. Ormanda yaptıkları yolculuk araştırmacı bir atılımdan çok daha fazlasına gebedir. Geçen her dakika, bu efsanenin bir yalandan ibaret olmadığını anlayacaklardır. Bunu anladıklarında ise ormanın derinliklerinde çoktan kaybolmuş olacaklardır. Daniel Myrick, Eduardo Sánchez ikisinin kısa sürede kült mertebesine ulaşan filmleri günümüzde epey bir popüler olan 'found footage' filmler furyasının da fitilini ateşlemişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Lanet

21. Lanet

Ellison Oswalt isimli bir suç yazarı, romanına malzeme toplamak için işlenen korkunç cinayetleri araştırmak üzere, eşi Tracy ve iki çocuğuyla birlikte ülkenin bir ucundan diğerine seyahat eder. Kiraladıkları dairede daha önce yaşayan tüm hane halkı öldürülmüştür. Ellison evin tavan arasında gizemli bir kutu bulur. Bulduğu bu kutunun içinden bir adet projektör ve onlarca video kaseti çıkar. Kasetleri izlemeye karar verir ve karşılaştığı sonuç tüyler ürperticidir. Karşısına çıkan şey daha önce burada yaşayan ailelerinin işkence ve ölümlerini kayda alındığı snuff filmlerdir. Kanı donan Ellison cinayetlerin ardında yatan gerçekleri ortaya çıkarmaya karar verir.

22. Görünmez Adam

22. Görünmez Adam

Film, varlıklı ve zeki bir bilim insanıyla sürdürdüğü ilişkisinde fiziksel ve duygusal şiddet görmekte olan Cecilia Kass'ın çevresinde örülüyor. Kontrolcü ve baskıcı olan erkek arkadaşına daha fazla dayanamayan Cecilia gecenin bir yarısı kaçmanın bir yolunu bulur ve yaşadığı kabustan olabildiğince uzaklaşmaya karar verir. Eski sevgilisinin kendisini bulacağından endişe ettiği için saklanmaya karar veren genç kadın, kız kardeşi, kardeşlerin bir çocukluk arkadaşı ve onun kızından yardım alır. Ancak Cecilia’nın sorunlu eski sevgilisi intihar ettiğinde ve ona büyük servetinin cömert bir kısmını bıraktığında, Cecilia ölümünün bir aldatmaca olduğunu düşünmeye başlar. Bir dizi ürkütücü tesadüf tehlikeli hale gelmeye ve sevdiği insanların hayatını tehdit etmeye başladığında, Cecilia çaresizce kimsenin göremediği biri tarafından avlandığını kanıtlamaya çalışır. Ancak bu süreçte genç kadının akıl sağlığı tehlike altına girer.

23. The Witch

23. The Witch

17. yüzyılda İngiltere'de yaşayan William ve Katherine çifti, beş çocuğuyla birlikte ıssız bir ormanın içerisinde hristiyan kurallarına sıkı sıkıya bağlı bir şekilde yaşamaktadır. Aile düzenleri ise beklenmedik garip olayların ortaya çıkmasıyla sarsılmaya başlar. Yeni doğan çocukları Sam, ardında hiçbir iz bırakmadan ortadan kaybolur, büyük kızları Thomasin ilahi sesler duyduğuna inanmaktadır, ikizleri ise tuhaf kafiyeler mırıldanmaya başlar. Bu durumlar ailenin başına gelecek büyük felaketlerin başlangıcı olur. Robert Eggers'in yazıp yönettiği filmin oyuncu kadrosunda Anya Taylor-Joy, Ralph Ineson, Kate Dickie ve Harvey Scrimshaw gibi isimler bulunuyor.

24. Saklambaç

24. Saklambaç

Saklambaç, zengin bir adam ile evlenen genç bir kadının yaşadıklarını konu ediyor. Grace ve Alex, mutlu giden birlikteliklerini evlilikle taçlandırmak ister. Tüm hazırlıklarını tamamlayan çift, Alex’in ailesinin malikanesinde evlenir. Düğünde her şey çiftin istediği gibi gerçekleşir ancak Grace için yapılan bir plan vardır. Grace, daha gelinliğini çıkaramadan, eşinin ailesi tarafından geleneksel aile oyunu dedikleri oyunu oynamak için çağırılır. Eşinin ailesinin isteğini geri çevirmeyen Grace, aile bireyleri ile birlikte masaya oturur. Oyunu seçme hakkı ailenin yeni üyesi Grace’e verilir ve genç kadın nadiren çıkan saklambaç kartını seçer. Oyunun kuralına göre Grace’in Alex’i geride bırakıp saklanması ve sabah olmadan diğerlerinin onu bulması gerekir. Ancak bu oyun bir süre sonra Grace için hayatta kalmak için mücadele ettiği korkunç bir savaşa dönüşür.

25. Sis

25. Sis

Stephen King'in aynı isimli romanından uyarlanan dizi, zararsız görünen sis dalgasının küçük bir kasabayı korkunç bir yere çevirmesini anlatıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. Zombi Ekspresi

26. Zombi Ekspresi

Sok-woo, yoğun iş temposundan dolayı sürekli kızını ihmal etmektedir. Doğum gününde kızının ısrarlarına dayanamayan Sok -woo, onu eski eşinin yanına götürmek için gönülsüzce Seul'den kalkıp Busan'a gidecek olan trene biner. Tren kalkmak üzereyken, Güney Kore'yi etkisi altına alan yıkıcı bir zombi virüsünden etkilenen bir kadın, virüsü trendekilere yaymaya başlar. Virüsün bulaştığı herkes, birer birer zombiye dönüşür. Sebebi belirlenemeyen virüs, tüm ülkeye yayılırken, hızla Busan'a yol alan trende de Sok-woo, kızı ve daha birçok yolcu amansız bir hayatta kalma mücadelesine girişir.

27. Amerikan Sapığı

27. Amerikan Sapığı

Patrick Bateman, aileden zengin bir adamdır. Gençliği ve yakışıklı olması, kendisine hem işinde hem de sosyal hayatında avantajlar sağlamaktadır. Oldukça sıradan bir hayata kapılıp gidiyormuş gibi görünen Bateman'ın hayatının karanlık tarafın ise oldukça derinliklidir. Bateman, insanları sebepsiz yere öldürmekten hoşlanan ve öldürdüğü insanların vücutlarından hatıra olarak aldığı parçaları evinde saklayan bir akıl hastasıdır. Bunu kendisi dışında kimse bilmemektedir.

28. Kuzuların Sessizliği

28. Kuzuların Sessizliği

Akademiden mezun olmuş genç FBI ajanı Clarice Starling, FBI ajanı kurbanlarının derilerini yüzen sapık bir katilin elinden bir kadını kurtarmaya çalışır. Clarice, katila ulaşmak için başka bir psikopat olan ünlü doktor Hannibal Lecter ile yakınlaşır. Lecter’dan bilgi alması için önce onun güvenini kazanması gerekmektedir.

29. Testere

29. Testere

Filmde son derece sıra dışı bir seri katilin, kurbanlarına yaşamın anlamını ve değerini anlatmak gibi bir takıntısı vardır. Kendilerine ölümcül oyunlar oynayarak hayatta kalma şansı tanımaktadır. İmkan dışı seçimlerde bulunması gereken kurbanlar, ellerinden gelen mücadeleyi verirlerken farkında olmadan yaşamak uğrunda neleri feda edebileceklerine de şahit olmaktadırlar. Bu katilin son kurbanları Adam ve Dr.Lawrence Gordon’dur. Bu adamlar birbirlerini hiç tanımazlar ama gözlerini açtıklarında aynı odadadırlar. Yerde kanlar içinde başka bir yabancı yatmaktadır. Adam kendini başından vurarak intihar etmiştir. İpuçlarını kullanarak neler olup bittiğini çözmeye çalışırlar. An itibari ile sekiz saatleri vardır. Bu sürenin sonunda ya içlerinden biri ölecek ya da katil her ikisini de öldürecektir.

30. Cinnet

30. Cinnet

Cinnet, yazar Jack Torrance’ın, kış sezonunda kapalı olan Overlook Oteli’nin bakımını üstlenerek, ailesiyle birlikte otele taşınması sonrasında gelişen metafiziksel olayları konu alır. Jack’in doğaüstü sezgilere sahip olan küçük oğlu, zamanla otelin içerisinde yalnız olmadıklarını, geçmiş ve gelecekten gelen hayaletlerle birlikte yaşadıklarını görür ve ailesini buna inandırmaya çalışır. Aile bir kar fırtınası sebebiyle dağda konuşlanan bu otelde mahsur kaldığındaysa Jack doğaüstü varlıklar tarafından ele geçirilir ve yavaş yavaş aklını kaybetmeye başlar.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
5
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın