Görüş Bildir
Haberler
En Sevdiğimiz Korku Filmlerinden Esinlenilerek İşlenen Tüyler Ürperten Cinayetler

En Sevdiğimiz Korku Filmlerinden Esinlenilerek İşlenen Tüyler Ürperten Cinayetler

Korku filmlerini vakit geçirmek için iyi bir seçenek olarak görsek de bazı insanlar bu filmlerin etkisinde kalıp çok ciddi cinayetler işledi. İşte popüler korku filmlerinden etkilenerek cinayet işleyen katiller...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Çığlık

1. Çığlık

Çığlık (1996) ve Çığlık 2'den (1997) esinlenen 17 yaşındaki Mario Padilla, 14 yaşındaki kuzeni Samuel Ramirez'i yardım etmesi için ikna etti. 13 Ocak 1998'de dört bıçak ve bir tornavida kullanarak cinayet işlediler. Padilla, annesi Gina Castillo'yu bıçaklayarak öldürdü kuzeni Ramirez ise öldürülen anneyi tuttu.

Castillo 911'e telefonda , “Oğlum, 16 yaşında, beni bıçakladı” diyerek oğlunu ihbar edebildi.

Compton Yüksek Mahkemesi Yargıcı John Cheroske, duruşmada Çığlık filmlerinden herhangi bir şekilde söz edilmesine izin vermese de, genç katiller tutuklandıktan sonra etkilendiklerini itiraf etmişlerdi.

Birinci derece cinayet ve beş cinayete komplo suçundan hüküm giyen Padilla, şartlı tahliye olasılığı olmaksızın müebbet, Ramirez ise 25 yıl müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

2. Cadılar Bayramı 2

2. Cadılar Bayramı 2

John Carpenter'ın Cadılar Bayramı (1978) son derece düşük bir bütçeyle yapıldı, ancak tüm zamanların en başarılı bağımsız filmi oldu. 1981'deki devam filmi eleştirmenlerce beğenilmese de, Michael Myers'ın karakteri ilk kez şiddet içeren bir suça ilham verdi. Film, Myers'ın bir mutfak bıçağı çalmak için yaşlı bir çiftin evine girmesini içeriyordu.

7 Aralık 1982 tarihinde Richard Delmer Boyer, Francis ve Eileen Harbitz'in yaşadığı eve girdi ve yaşlı çifti bıçakladı. Cesetleri beş gün sonra oğulları William tarafından bulundu. Francis, karısı kanlar içinde yatarken kanlı bir koridor duvarına yaslanmış halde bulundu. İkisinde toplam 43 bıçak yarası vardı.

Boyer, tutuklanması sırasında cinayetleri itiraf etti ve işlediği suçlardan Cadılar Bayramı 2 filmini sorumlu tuttu.

Uzun metrajlı bir filmin cinayet davasında delil olarak sunulması tarihi bir ilk olsa da, jüri sonunda Boyer'in savunmasını olanaksız buldu. İki adet birinci derece cinayetten ölüm cezasına çarptırıldı.

3. 13. Cuma

3. 13. Cuma

Boş zamanlarında korku filmleri kiralayan bir market memuru olarak Mark Branch, 1980'lerin diğer gençleri gibi görünüyordu. Ancak, 24 Ekim 1988'de, 18 yaşındaki bir üniversite öğrencisini 13. Cuma filmindeki Jason kılığında öldürerek korku filmi fantezilerini gerçeğe dönüştürdü.

Sharon Gregory'nin parçalanmış cesedi, tek yumurta ikizi Cheryl tarafından küvetinde bulundu, Branch ise hiçbir yerde bulunamadı.

Kasabada sokağa çıkma yasağı ilan edildi ve Cadılar Bayramı etkinliklerini iptal etti. Evinin aranmasında 75 korku filmi, 64 gerçek suç kitabı, üç bıçak, hokey maskesi ve bir pala olduğunu doğruladı.

Sakinlerin Branch'i kasabada gördüklerini bildirmelerinin ardından polis, Branch'in arabasını Greenfield ormanlarının kenarında terk edilmiş olarak bulundu. Sonunda 28 Kasım'da Buckland'da ölü ve bir ağaca asılı halde bulundu.

4. Çocuk Oyunu 2

4. Çocuk Oyunu 2

Martin Bryant hiç arkadaşı olmadan büyüdü. Avustralya'nın Hobart şehrinden zorbalığa uğramış ve sosyal açıdan beceriksiz yalnız adamın tek sığınağı korku filmleri ve babasıyla dalış gezileriydi.

68 IQ'su ve öğrenme güçlüğü onu çocukken izole etmişti. Bununla birlikte, gençliğinde hayvanlara işkence ettiği, insanların hayvanlara tecavüz ettiği videoları izlediği ve Çocuk Oyunu 2 filmine takıntılı hale geldiği için, sorunlu işaretler başından beri oradaydı.

Eski kız arkadaşı Jenetta Hoani, Bryant'ın filmdeki Chucky rolüne saplantılı olduğunu belirtti.

Özel eğitim müfredatını tamamladıktan sonra, Bryant bir bahçıvan olarak çalıştı ve 1988'de 59 yaşındaki zengin bir mirasçı Helen Harvey ile tanıştı. 21 yaşındaki genç, kısa süre sonra onun yanına taşındı ve Bryant'ın geçirdiği bir trafik kazasında öldüğünde 470.000 doların üzerinde miras ona kaldı. 1993 yılında babası, boynunda bir dalış ağırlık kemeri ile ölü bulundu. 

Bu iki cinayetin ardından Martin Bryant, 28 ve 29 Nisan 1996'da 35 kişiyi öldürdüğünde 29 yaşındaydı. Port Arthur Katliamı olarak bilinen bu olayda Avustralya tarihinde kafelerden ve hediyelik eşya dükkanlarından gişelere kadar tek bir kişinin yaptığı en büyük toplu katliamdı. Tüfek ile vurulan kurbanlarının yaşları 3 ile 72 arasında değişiyordu. Yakalandığında, Bryant 35 kişiyi öldürmüş ve 23 kişiyi yaralamıştı.

5. Elm Sokağında Kabus

5. Elm Sokağında Kabus

Ünlü bir seri katil olmaya kararlı olan Daniel Gonzalez, Londra, Hampshire ve Sussex'te uyuşturucuya dayalı bir ölüm çılgınlığına gitti. 

Gonzalez, 76 yaşındaki Derek Robinson'ı ve 68 yaşındaki karısı Jean of Highgate'i öldürdü. Daha sonra Tottenham'da 46 yaşındaki Kevin Molloy'u katletmeden önce Worthing, Sussex'te 73 yaşındaki Marie Harding'i de öldürdü. 61 yaşındaki Peter King ve 59 yaşındaki Koumis Constantino, Gonzalez'in saldırılarından sağ kurtuldu.

Gonzalez'e şizofren teşhisi kondu ve polise bir günlüğüne Freddy Krueger olmanın nasıl bir şey olduğunu bilmek istediğini itiraf etti.

Gonzalez 2007 yılında hapishanede intihar etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Şeytan

6. Şeytan

Filmin izleyip etkilenen anne Patricia Ann Frazier, filmi izledikten sonraki 10 günü tam bir korku içinde geçirdi. Kızının ele geçirildiğine inanan kadın, onun kalbini çıkardı.

Avukatları, 4 yaşındaki kızının şeytanlar tarafından ele geçirildiğine gerçekten inandığını iddia etmişti. Haziran 1981'de bir sonraki yeniden yargılanma sürecinde jüri üyeleri kendilerini giderek onu inanır halde buldu.

Sonuçta, yasal işlemler bir yıldan fazla sürdü. Jüri üyeleri, kovuşturmanın Frazier'in bilinçli bir katil olduğuna dair karar verirken, deliliğe dayanan bir savunmanın esasını ve filmin etkisini tartıştı. Frazier delilik nedeniyle masum bulundu ve akıl hastanesi yerine annesinin bakımına verildi.

7. Arınma Gecesi

7. Arınma Gecesi

Bir tabancayla yerel bir çetenin lideri olduğunu iddia eden, Jonathan Cruz, 12 Mayıs ile 15 Mayıs 2016 tarihleri ​​arasında üç kişiyi kafasından vurdu. Billy Boyd ve Jay Higginbotham'dan Jose Alberto Ruiz'e kadar Cruz tüm kurbanlarını rastgele seçti.

Dört günlük cinayet çılgınlığının son gecesinde, reşit olmayan bir kız polise bir ihbarda bulundu. Cruz'un uyuşturucu satıcısı olduğunu, bir adamı kafasının arkasından vurmakla övündüğünü söyledi. Ayrıca, Cruz'un kendisine cinayetlerden birinin videosunu göstermeye çalıştığını ve bir silah savurduğunu ve bunun sonucunda 16 Mayıs'ta tutuklandığını açıkladı.

Cruz'un telefonunda gülerken ateş ettiğini gösteren görüntüler, tanık ifadeleri ve suçlayıcı metin mesajları delil olarak sunuldu ve Mayıs ayında şartlı tahliye olmaksızın ömür boyu hapse mahkum edildi.

8. Lanetliler Kraliçesi

8. Lanetliler Kraliçesi

Menzies mahkemede, Lanetliler Kraliçesi filmini 100'den fazla kez izlediğini ve merhum filmdeki vampir kraliçesi Akasha ile ilgili düzenli halüsinasyonlar gördüğünü iddia etti. Halüsinasyonlarında Menzies'e, birini kurban olarak öldürürse ölümsüz bir vampir olabileceğine dair söz vermişti.

Arkadaşı Thomas McKendrick, Lanetliler Kraliçesi hakkında aşağılayıcı bir açıklama yaptığında Menzies, arkadaşını evine götürdü. 21 yaşındaki arkadaşının kafasına çekiçle 10 kez vurduğunu söyleyen Menzies, daha sonra kanını içmeden ve kafatasının bir kısmını yemeden önce McKendrick'i toplam 42 kez bıçakladı. Cesedi yakındaki derme çatma bir mezara gömdüğünde, suçu haftalar sonra keşfedildi.

9. Amerikan Sapığı

9. Amerikan Sapığı

Michael Hernandez, en yakın arkadaşı Jamie Gough'u öldürdüğünde 14 yaşındaydı. İkisi de saldırıdan önce herhangi bir kötü niyet belirtisi göstermeden Florida, Palmetto Körfezi'ndeki Southwood Ortaokuluna gittiler. Dersten önce Gough'u tuvalete çeken Hernandez, Gough'un boğazını kesti  ve onu 40'tan fazla kez bıçakladı.

Hernandez bıçağı sırt çantasına koydu ve sakince sınıfa gitti. Gough'un cesedi dakikalar içinde bulundu, bir öğretmen Hernandez'in üzerinde kan gördü ve polisi aradı. Hernandez, tutuklandıktan ve birinci derece cinayetle suçlandıktan sonra sonra suçlarını Amerikan Sapığı filminden ilham aldığını itiraf etti. Bu arada, yetkililer bilgisayarında arama yaptı.

Sabit diskinde Gough ve Andre Martin adlı bir arkadaşı kurban olarak listeleyen bir metin dosyası vardı. Bu arada internet arama geçmişine bakıldığında, Gough'u öldürmeden önceki günlerini ölü insanların ürkütücü çizimlerine, Avustralya'daki bebek katillerine ve Amerikan Sapığı filmi hakkında bitmek bilmeyen incelemelere bakarak geçirdiğini ortaya çıkardı.

10. Katil Doğanlar

10. Katil Doğanlar

Quentin Tarantino'nun kaleme aldığı filmden etkilenen Edmondson ve erkek arkadaşı Benjamin Darras, 5 Mart 1995'te filmi izledikten iki gün sonra 38 kalibrelik bir tabancayla Mississippi'ye gitmek üzere yola çıktı.

İşadamı William Savage'ı iki kez kafasından vurduktan sonra Darras, hatıra olarak kanlı kıyafetlerinin bir kısmını yırttı. Şimdi öldürme sırası Edmondson'daydı, çift bir sonraki kurbanlarını Louisiana, Ponchatoula'da buldu. Edmondson, mağaza memuru Patsy Byers'ı vursa da, onu öldürmeyi başaramamıştı.

Darras ve Edmondson silahlı soygun ve cinayet suçlamalarıyla karşı karşıya kalırken, Byers felç oldu. Kurban, Temmuz ayında onlara karşı bir dava açtı ve sonraki Mart ayında Time Warner ve Katil Doğanlar film yönetmeni Oliver Stone'a da dava açtı. Kasım 1997'de ifade vermeden bir gün önce, Byers kanserden öldü.

Sonunda Edmondson, Darras'la birlikte önemli miktarda LSD aldıklarını ve çılgınlıklarından önce tekrar tekrar Katil Doğanlar izlediğini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Şeytan 3

11. Şeytan 3

Wisconsin tarihinin en kötü seri cinayetleri işlemekle ile ünlü olan Jeffrey Dahmer, 1974 ile 1978 yılları arasında genç erkekleri öldürüldü. Polis ekipleri Dahmer'in evinde insan kalıntıları buldu.

Ancak pek çok gerçek suç meraklısının bilmediği şey, çocuklara tecavüz eden ve yamyam seri katilin Şeytan 3 filmini saplantılı bir şekilde izlediğidir. Tutuklanmasının ardından Dahmer, Dedektif Dennis Murphy'ye filmin bir VHS kopyasını satın aldığını ve altı ay boyunca haftada üç defaya kadar izlediğini söyledi.

En ürkütücü olanı, Dahmer'in kurbanlarından bazılarının filmi onunla birlikte izlemiş olmalarıydı.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
7
5
3
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın