Görüş Bildir
Haberler
Bloomberg: Benzine Bir Kez Daha Zam Geliyor

etiket Bloomberg: Benzine Bir Kez Daha Zam Geliyor

TL, Dolar karşısında hızla değer kaybederken, benzine salı gününden itibaren 44 kuruşluk yeni bir zam geleceği aktarıldı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dolar/TL kuru ile petrol fiyatlarındaki artış, akaryakıt fiyatlarında da zamları beraberinde getiriyor.

BloombergHT’nin akaryakıt sektörü kaynaklarından edindiği bilgiye göre, benzinin litresi pazartesi gece yarısından geçerli olmak üzere 44 kuruş zamlanacak.

ÖTV sıfırlandı, zamlar pompaya yansıyor

ÖTV sıfırlandı, zamlar pompaya yansıyor

Bu zamla birlikte benzinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul’da 8,40 TL’ye, Ankara’da ve İzmir’de 8,50 TL’ye yükselmiş olacak.

Sözcü'nün aktardığı bilgiye göre, motorin ve LPG için henüz yeni bir zam kararı bulunmuyor.

LPG ve motorinde olduğu gibi benzinde de özel tüketim vergisi (ÖTV) sıfırlandığı için zamlar doğrudan pompa fiyatına yansıyor.

Litre başına benzinde 2,53 TL, motorinde 2,05 TL, LPG’de 1 TL olan maktu ÖTV, eşel mobil sistemi kapsamında sıfırlanmış durumda.

Eylül başında 8,27 olan dolar/TL, enflasyon artarken ve dünyada para politikasında sıkılaşma adımları atılırken Merkez Bankası’nın faiz indirmeye başlamasıyla dün 9,66’yı görerek rekor tazelemişti.

Geçen sene nisanda 20 doların altını gören Brent tipi petrolün varil fiyatı, son günlerde 85 dolar civarında hareket ediyor. Hem petrol hem de dolar/TL’deki yükseliş, akaryakıt fiyatlarında güçlü zamları da beraberinde getiriyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
45
32
13
9
4
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Omer Aslan

Ben sadece 50 TL'lik alıyorum o yüzden sorun yok!

ahmet dogru

Artık o 50tl yetermi sana orasını bilemem birader.:)

utku kaymaz

32 yaşındayım son 3 yıldır çok yoğun olmak üzere yaklaşık 15 16 senedir siyaseti aklım yettiğince yakın takip ediyorum. Şu son 3 aydır heyecandan uyurken zor... Devamını Gör

Hazreti Deist

Şimdi de terörist ilan edilme sırası benzincilerde çalışan garibanlara geliyor galiba 🙄