Görüş Bildir
Haberler
Bir Solukta Bitirenler Şöyle Buyursun: Hikaye Sürsün İsteyenler İçin Birbirinden Güzel Seri Kitaplar

Bir Solukta Bitirenler Şöyle Buyursun: Hikaye Sürsün İsteyenler İçin Birbirinden Güzel Seri Kitaplar

28.06.2021 - 07:00

Bazen bir kitapta biten hikayeler bize yetmiyor. Bunu ancak gerçek kitap kurtları anlar!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. En bildiklerimiz ve sevdiklerimizle başlayalım: Harry Potter - J. K. Rowling

1. En bildiklerimiz ve sevdiklerimizle başlayalım: Harry Potter - J. K. Rowling

Felsefe Taşı ile başlayan serinin içerisinde sırası ile Sırlar Odası, Azkaban Tutsağı, Ateş Kadehli, Zümrüdüanka Yoldaşlığı, Melez Prens, Ölüm Yadigarları ve Lanetli Çocuk kitapları bulunuyor. Harry Potter 8'li setin ilk kitabı olan Felsefe Taşı'nda hikaye, annesi ve babasını kaybeden Harry'nin pek de hoşlanmadığı teyzesinin yanından ayrılarak büyücülük okuluna gitmesi ile başlıyor. Harry Potter, Hogwarts Ekspresi'nde tanıştığı Hermione Granger ve Ron Weasley ile maceradan maceraya koşuyor. Serinin her bir kitabında farklı bir kurgunun içinde kötülerle savaşmaya devam eden Harry, Hogwarts Büyücülük Okulu'nda anne ve babasının nasıl öldüğünü öğreniyor. Birbirini takip eden olaylar zinciri içerisinde her gün yeni bir şey öğrenen Harry, 11 yaşında başladığı okulda 7 yıl geçiriyor. 

2. Taht Oyunları - George R. R. Martin

2. Taht Oyunları - George R. R. Martin

Bu fantastik seride macera Taht Oyunları dünyasının üç kıtasından Ortaçağ Avrupasını andıran 12.000 yıllık Westeros'un 7 krallığında başlıyor. Lannister, Targaryen, Stark, Tully, Baratheon, Tyrell, Greyjoy, Arryn ve Martell ailelerinden oluşan bu 7 krallıkta savaşlar, entrikalar ve kuzeyde yaşanan kış ise hiç bitmiyor. Taht Oyunları Seti için açılan binlerce forumda bu krallıkların bugün hangi ülkeleri temsil ettiği tartışılıyor. Zira kitaplarda yaşananlar neredeyse günümüzün politik entrikaları ve savaşlarıyla paralel ilerliyor. Seride güney krallıkları entrikayı, kuzey krallıkları soğuk toprakları ve hiç bitmeyen kışı, doğu toprakları ise ayak basılmamış yabani toprakları temsil ediyor. Kuzey Krallıklarının arkasında bulunan 'Duvar-Sur' ise Westeros'u tüm kötülüklerden ve vahşi topraklardan korumak için inşa ediliyor. Duvar genellikle mahkumlar veya ailelerinden kaçanlardan meydana gelen 'Gece Bekçileri' tarafından korunuyor. Gece Bekçileri Duvar'ı korumak için yemin ediyor ve ölene dek bekar kalarak yaşıyorlar. Her birinin ayrı bir slogana sahip olduğu evlerden Lannister'lar zenginlikleri ile bilinirken, Targaryen'ler ise yüzyıllar önce yok edilen ejderhaların kanını taşıyor. En asil ve krala en bağlı aile ise kuzeyin hakimi ve Duvar'ı inşa eden Stark Ailesi oluyor. Tyrell'lar Yüksekbahçe Kalesi'nin hakimi, Greyjoylar denizlerin hakimi, Baratheon Krallığı ise Targaryen'den sonra gelen 7 Krallığın hakimi olarak biliniyor. Stark Hanedanı'nın gayrimeşru oğlu Jon Snow her ne kadar ilk kitaplarda diğer karakterler kadar yer alsa da macera ilerledikçe seride başrole oturuyor. Krallık demir bir tahttan yönetiliyor ve ailelerin başında bulunan lordlar krala, halk ise kendi lordlarına bağlılık yemini ederek yaşıyorlar. Kitap kralın en yakınında bulunan Kralın Eli'nin şüpheli bir şekilde öldürülmesi üzerine Kış Tepesi Lordu Eddard Stark'ın demir tahtın bulunduğu güneye çağrılması ile başlıyor. Burada büyük bir ihanete uğrayan Eddard Stark'tan sonra kitapta entrikalar, savaşlar ve ölümler başlıyor. Targaryen'lerin elinde son kalan ejderha yumurtaları canlanınca güç el değiştiriyor, hiç bitmeyecek kış yaklaşıyor ve Duvar'ın dışı da hareketlenmeye başlıyor.

3. Yüzüklerin Efendisi - J. R. R. Tolkien

3. Yüzüklerin Efendisi - J. R. R. Tolkien

Yüzüklerin Efendisi yirminci yüzyılın en çok okunan yüz kitabı arasında en başta geliyor; bilimkurgu, fantezi, polisiye, bestseller ya da ana akım demeden, tüm edebiyat türleri arasındaki tartışmasız bir önderliğe sahip.

4. Witcher - Andrzej Sapkowski

4. Witcher -  Andrzej Sapkowski

Rivyalı Geralt bir Witcher’dır. Henüz küçük bir çocukken seçilmiş, eğitilmiş, büyülerle donatılmış ve mutasyon geçirmiş bir canavar avcısı. Acımasız, tekinsiz, karanlık ve canavarlarla dolu bir dünyada yaşar.

Onun dünyasında peri masalları hiç de saf değildir. Pamuk Prenses bir haydut çetesinin başındadır. Güzel ve Çirkin’deki roller çok farklıdır. Üç dilek hakkı sunan cinlerle karşılaşmak bile istemezsiniz.

Masumların savunucusu Geralt, kızları canavara dönüşmüş ensest krallarla, intikam hırsıyla yanan cinlerle, âşık vampirlerle ve daha nicesiyle karşılaşıyor. Hepsi çok tehlikeli ve hiçbiri göründüğü gibi değil.

5. Kızıl İsyan - Pierce Brown

5. Kızıl İsyan - Pierce Brown

Darrow, halkının yozlaşmış yönetici sınıfın kölesinden başka bir şey olmadığını keşfettiğinde adalet özlemi ve kaybettiği aşkının anısıyla hırslanır. İnsanlığın yeni nesil Altın hükümdarlarının güç için mücadele ettiği efsanevi Enstitü'ye sızmak için her şeyden vazgeçer. Hayatı ve medeniyetin geleceği pahasına en başarılı ve en vahşi Altınlarla rekabet etmek zorunda kalacak olan Darrow'un düşmanlarını yenmek için artık yapmayacağı şey yoktur… Bu, onlardan birine dönüşmek anlamına gelse bile.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Silber - Kerstin Gier

6. Silber - Kerstin Gier

Kertenkele tokmaklı, gizemli kapılar; konuşan taş heykeller ve elinde baltasıyla, delirmiş bir bakıcı… Liv Silber'ın rüyaları son zamanlarda epey tuhaflaşmıştır ve içlerinden biri fazlasıyla kafasını kurcalamaktadır. Bu rüyada gece yarısı dört çocuğun gizemli ve karanlık bir ayin gerçekleştirdiği bir mezarlıktadır. Üstelik Liv bu dört genci normal yaşamında tanımaktadır çünkü Grayson ve üç arkadaşı gerçekten vardır. 

Liv kısa süre önce bu dört gencin okuduğu okula kaydolmuştur ve aslında hepsi iyi çocuklardır. Mezarlıktaki geceden daha korkutucu olan, arkadaşlarının Liv'in rüyada söylediği ancak gerçek hayatta hiçbir şekilde sözünü etmediği şeyleri bilmesidir. Çocukların bunu nasıl öğrendiğini çözmek ise, bilmeceleri çok seven Liv'in uzak duramayacağı kadar çekici bir gizemdir…

7. Kızıl Kraliçe - Victoria Aveyard

7. Kızıl Kraliçe - Victoria Aveyard

Yoksul bir Kızıl kasabasında yaşayan on yedi yaşındaki Mare, talihsiz olaylar sonucu bir Gümüş sarayında çalışmaya başlar. Ancak Kızılların başkaldırı hareketini örgütleyen Kırmızı Muhafızlar’ın davasını ateşleyecek kıvılcımın kendi parmaklarının ucunda olduğunu fark edince bambaşka bir oyunun ortasında kalır. Yalanlar üzerine kurulu bir düzende Kızılların Gümüşlere, bir prensin diğer prense ve Mare’nin kendi kalbine karşı mücadele ettiği bu tehlikeli oyunda tek mutlak gerçek, ihanettir.

8. Yerdeniz - Ursula K. Le Guin

8. Yerdeniz - Ursula K. Le Guin

“Yerdeniz”, önce bir üçleme olarak yazıldı: Konusu “büyümek” olan Yerdeniz Büyücüsü, “cinselliğe uyanışı” ele alan Atuan Mezarları ve “ölümü anladığında çocukluğun bitip yeni bir hayatın başlamasından” dem vuran En Uzak Sahil. Le Guin, yıllar sonra, bir dördüncü kitap ekledi: Yazar konusuna dönüp öyküyü yeniden ele alıyor ve bu kez Ged’in değil, Tenar’ın kılavuzluğuna başvuruyordu Tehanu’da. Ama yine yıllar sonra bu kez Öteki Rüzgâr’ın geleceği biraz da belliydi. Çünkü hem ayrı bir kitap olarak Yerdeniz Öyküleri’ni yazmıştı, hem de “hâlâ düşlemeyi bırakmadığım bir düş” diye söz ediyordu Yerdeniz’den.

9. Centilmen Piç - Scott Lynch

9. Centilmen Piç - Scott Lynch

Locke kimsenin beceremediği bir ustalıkla zenginleri soymasına rağmen, bir başka efsanedeki büyük okçunun aksine çaldıklarından fakirlere tek bir kuruş bile koklatmaz. Locke'un tüm kazancı kendisi ve isimlerinin hakkını fazlasıyla veren hırsızlar çetesi Centilmen Piçler içindir.

10. Karanlık Zihinler - Alexandra Bracken

10. Karanlık Zihinler - Alexandra Bracken

Karanlık zihinler, 10-18 yaşlarında zihinsel ve fiziksel güçleri olan çocuklar üzerine kuruyor hikayesini. Bu çocuklar önce hükümet tarafından yayılan salgınla ortaya çıkarılıyor. Daha sonra kamplara toplanıyor. Kamplarda çocuklar güçlerine göre beş renkte sınıflandırılıyor: Yeşil, mavi, sarı, turuncu ve kırmızı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Labirent - James Dashner

11. Labirent - James Dashner

5 kitaptan oluşan Labirent serisi fantastik ve bilim kurgunun birleştiği eşsiz bir hikaye sunuyor. Yazar James Dashner’ın ustaca kaleme aldığı ve filminin de çekildiği Labirent serisi, distopik bir dünyanın kapılarını siz okuyucuları için aralıyor. Bilinmeyenlerin peşinde çözülmesi gereken bulmacalar ve kahramanların karşılaştıkları gerçekler, büyük bir titizlikle kitapta yer buluyor. Distopik romanları sevenlerin başvuracağı bu seri, tutkunlarının başucu kitaplarından biri olmaya aday gösterilecek bir kurguyla tasarlanıyor.

12. Ada - Lynne Matson

12. Ada - Lynne Matson

On yedi yaşındaki Charley kuralları bilmiyordu. Hatta nerede olduğundan bile haberi yoktu. Hatırladığı son şey sıcak hava ve kendinden geçtiğiydi. Uyandığındaysa kayalık bir arazide çırılçıplaktı. Kaybolmuş ve yalnız hisseden Charley, adada uzun süre hiçbir insana rastlamamıştı, ta ki gençlerin lideri Thad ile karşılaşana kadar. Artık, adadan kaçmanın ne kadar zor olduğunu öğrenmişti… ve tabii bir de âşık olmanın. Thad'in zamanı doluyordu ve Charley, geleceklerini kurtarabilmek için önce Thad'i kurtarması gerektiğini fark etmişti. Ancak tehlikelerle dolu bu adada en büyük tehdit zamandı!

13. Telepati - Leonardo Patrignani

13. Telepati - Leonardo Patrignani

Alex ve Jenny on altı yaşında iki gençtir. Alex Milano'da, Jenny ise Melbourne'da yaşamaktadır. Son dört yıl boyunca zaman zaman birbirlerini bilinçlerini kaybettikleri anlarda, hiçbir uyarı vermeden gerçekleşen telepatik iletişimleri sırasında görmüşlerdir.

Bu telepatik nöbetlerin birinde buluşmak üzere sözleşen iki genç, aynı gün aynı yerde durmasına rağmen birbirini göremez. Bu, şaşırtıcı bir keşif yapmalarını sağlar: Farklı boyutlarda yaşamaktadırlar. Jenny'nin evreninde Alex bambaşka biridir. Alex'in evreninde ise Jenny altı yaşında ölmüştür. Onlar birbirlerini bulmaya çalışırken Çoklu Evren patlayıp yok olmanın eşiğine gelmiştir ama Jenny ve Alex'in kesinlikle buluşması gerekmektedir çünkü Dünya'nın geleceği buna bağlıdır. Yaklaşmakta olan kaderi yalnızca aşkları değiştirebilecektir…

14. Karanlık Cevher - Philip Pullman

14. Karanlık Cevher - Philip Pullman

Oxford Üniversitesi’ndeki âlimlerle yaşayan Lyra Belacqua, en yakın arkadaşı Roger’la birlikte dertsiz tasasız bir hayat sürmektedir. Fakat korkutucu amcası Lord Asriel onu ziyarete geldiğinde kendisi için kurduğu bu mutlu hayat paramparça olacaktır. Lord Asriel, Toz denilen büyülü bir madde ile kuzey ışıklarında görülen ve bir alternatif evrene ait olduğunu düşündüğü bir şehri araştırmak üzere yardım istemeye gelmiştir.

Zırhlı ayıların hüküm sürdüğü Kuzey’e doğru yola çıkan Lord Asriel, Lyra’yı da gizemli bir âlim olan Bayan Coulter’ın yanına bırakır. Bayan Coulter, Lyra’ya amcasının göstermediği şefkati gösterir. Fakat bu dünyada hiçbir şey göründüğü gibi değildir. Lyra’nın arkadaşı Roger’ın Hamhumlar denilen bir grup tarafından kaçırılmasıyla birlikte Lyra kendisini dünyanın öteki ucuna kadar götürecek bir yolculuğa çıkacaktır.

15. Merlin - T. A. Barron

15. Merlin - T. A. Barron

Anita Silvey tarafından Genç-Yetişkin okurlar için en iyi 500 Kitap arasında gösterilmiştir. Merlin dizisinin senaryo danışmanı T. A. Barron'dan sürükleyici bir eser. Dizinin hayranlarını peşinden sürükleyecek bir eser. Booklist Merlin hakkında kimse Barron ile boy ölçüşemez. Bu kitabıyla yedi diyara renk, derinlik ve sevgi katmış. Hayranları bu kitaba bayılacak. School Library Journal Akılda kalan parlak karakterleriyle destansı, harika bir öykü. tam hediyelik. Isabel Allende Büyüyle dolu. New York Times Book Review Okuyucular bu öyküye bayılacak. Booklist Kitabın sürprizli sonunda heyecan doruk noktasına ulaşıyor. Merlin'i seven herkesin okuması gereken bir başyapıt. Voya Denesene korkak! diye haykırdı içimden bir ses. Denemelisin! Ama hemen ardından başka bir ses yanıtladı onu: Bir daha asla! Geçen sefer gözlerini yitirdin. Bu sefer sıra ruhunda. Bir daha asla! 'Göster!' diye buyurdu goblin. Yoğunlaşan sise rağmen, kol kaslarının hamle yapmak için kasıldığını görebiliyordum. Kılıcını kaldırdı ve Ria'nın boynuna dayadı. Hâlâ bir şey yapmıyordum. İşte o anda gittikçe şiddetlenen tuhaf bir rüzgâr, ortada duran yaşlı kara ağacın dallarını sallamaya başladı. Ağacın çıkardığı sesler çığlık olup yükseldi. Goblin, başını kaldırdığında kökünden kurtulan ağacın üzerine devrildiğini ancak görebildi ve son duyulan, acı dolu çığlığı oldu. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Robert Langdon - Dan Brown

16. Robert Langdon - Dan Brown

Harvard Üniversitesi Simgebilim Profesörü Robert Langdon efsanevi gizli örgüt Illuminati'nin -Galileo zamanından beri Katolik Kilisesi'nin bağnaz inançlarını lanetleyerek bilimin yararlarını yücelten- hala faaliyette olup cinayetler işlediğini öğrenince şok geçirir.

17. Cadı Avcısı - Virginia Boecker

17. Cadı Avcısı - Virginia Boecker

Eski cadı avcısı Elizabeth Grey, Harrow'un büyülerle korunan köylerinden birinde saklanıyor, Anglia Krallığı'nı zorla ele geçiren Lord Blackwell'in kellesi için biçtiği bedelden kaçmaya çalışıyordu. Karşı karşıya geldikleri son seferde Blackwell büyük bir yara almıştı ama güce olan tutkusu günbegün artıyordu. Kurallarına karşı gelenlerle karşılaşacağı bir savaş için hazırlanıyordu: Elizabeth ve onun yanında yer alan cadılar ile büyücüler.

Ona büyülü bir koruma ve iyileştirme gücü veren mührünü kaybeden Elizabeth'in gücü şimdi hem fiziksel hem de psikolojik olarak sınanıyordu. Savaş her zaman fedakârlık anlamına gelirdi ancak iyi ve kötü arasındaki çizgi gittikçe bulanıklaşırken Elizabeth, sevdiklerini kurtarmak için ne kadar ileri gitmesi gerektiğine karar vermeliydi.

Sizin en sevdiğiniz seri hangisi?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
54
26
11
4
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın