Görüş Bildir
Haberler
Bilinmeyen Geçmişi İle Cunda Adasında Gezilecek Yerler, Koylar, Adalar ve Plajlar

Bilinmeyen Geçmişi İle Cunda Adasında Gezilecek Yerler, Koylar, Adalar ve Plajlar

Yeter Şirin
05.08.2022 - 11:11

Tatil denilince akla gelen Cunda Adası gerek plajları gerekse tarihsel sırlarıyla bizi gizemli bir şekilde kendine çekiyor. Peki Cunda adasında neler var biliyor muyuz? Deniz, Kum ve Cunda diyorsanız bu kadar emin olmayın deriz. Her ne kadar bu üçlü bizi mest etse de tatil yönü kadar tarihi yönünde güçlü bir yer. Cunda adası gezilecek yerler listemizde bize eşlik etmek ister misiniz? O zaman ışınla bizi Mr. Spock!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Turistik Yerler

Ayvalık ve Cunda Adası bahar ve yaz aylarının vazgeçilmezlerinden. Tarihi pazarından aşıklar şelalesine kadar görülmesi gereken yerleri Cunda seyahatinize eklemeyi unutmayın.

Şeytan Sofrası

Şeytan Sofrası

Ayvalığa gidildiğinde uğranılması gereken yerlerin ilk 5ine giren Şeytan sofrası, Midilli adası ve Ayvalık adalarının muhteşem manzarasına sahip. Adı belki Şeytan sofrası olabilir ama manzara cennetten bir köşe.

Adres: Küçükköy, 10400 Ayvalık/Balıkesir

Google Harita Konumu: https://goo.gl/maps/vtT5hG6V53RH7SpP7

Ziyaretçi Yorumu: 'Biraz tepede yolu yokuş ama yukarıya çıktığınızda manzaraya değiyor, Ayvalığa giderseniz mutlaka görmeden gitmeyin derim'

Ayvalık Antikacılar Çarşısı

Ayvalık Antikacılar Çarşısı

Geçmişten günümüze anıların yaşatıldığı eşyaların bulunduğu bir çarşı. Ziyaret ettiğinizde mutlaka bir şey alıyorsunuz.

Adres: Fevzipaşa-vehbibey, Oteller Ar., 10400 Ayvalık/Balıkesir

Google Harita Konumu: https://goo.gl/maps/rw3iwU6JV7dgpFCS6

Ziyaretçi Yorumu: 'Gezerken kendinizden geçeceğiniz belki de eski hatıralarınızi canlandıracak parçalara rastlayabilirsiniz’

Nebiler (Aşıklar) Şelalesi

Nebiler (Aşıklar) Şelalesi

Rivayete göre peri padişahın kızı ile Yörük Ali birbirine aşık olur. Yörük Ali bir fani olduğu için Peri Padişahı bu aşkı engellemek ister. İki aşık bugünkü şelalenin olduğu yerde gizli gizli buluştuklarında Padişah Yörük Ali'yi öldürtmek isterken koca çınar yarılır ve bu iki aşığı içine alarak kapanır. Genç aşıklar bu aşkın sonsuza kadar sürmesi için dua ederler ve o anda bulundukları yer şelaleye dönüşür.

Hatta kızını kaybetmeye dayanamayan Padişah bir mağaraya sığınarak kızı için gözyaşı döker. Padişahın ağlama seslerinden dolayı o mağaraya 'Ağlayan Mağara' adı verilir.

Sizde bu aşkın sonsuzluğa karıştığı yeri görmek istiyorsanız Nebiler Şelalesini ziyaret etmeyi unutmayın.

Adres: Nebiler, Nebiler Şelale Sk No:18, 35980, 35980 Dikili/İzmir

Google Harita Konumu: https://goo.gl/maps/4ZBo1w8GPX1dxTUR8

Ziyaretçi Yorumu: 'Gidilip görülebilecek bir yer.İşletme sahibi Azad abi yer hakkında sizi bilgilendiriyor her konuda yardımcı oluyor.Şelaleler,mağara ve doğası çok güzel. Aşağıdaki şelaleye 70,80 merdiven inerek ulaşıyorsunuz.Yukarıdaki şelaleye gidiş dönüş yolu zorlayıcı ve 1,1 buçuk km arasında bilginiz olsun.Çok yaşlı insanlar için uygun değil.Restoran yemeklerinin fiyatları makul ve lezzetli.’

Küçükköy (Yeniçarohori)

Küçükköy (Yeniçarohori)

Bu şirin eski Rumların yaşadığı ve hala rum evlerinin kullanıldığı köyü görünce 'aaa burası nasıl köy?' diyebilirsiniz. 14 adet atölye,müzeye sahip ismi köy olan ama bize göre yaşayan sanat olan Küçükköyü mutlaka ziyaret edin.

Adres: Küçükköy, 10410 Ayvalık/Balıkesir

Google Harita Konumu: https://goo.gl/maps/7wEpGrxfYjQ7fXR76

Ziyaretçi Yorumu: 'Boşnak göçmenlerin olduğu çok güzel bir köy, kesinlikle gittiğinize değecektir. Ben zet cafede yemek yedim, zeytinyağlı Boşnak böreği, yaprak sarma ve limonata harikaydı. Peşine birde triliçe yedimki yok böyle bir şey’

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cunda Despot Evi

Cunda Despot Evi

Bir binanın ismi neden despot olur diyebilirsiniz. 1862 yılında Yunanlıların adaya egemen olduğu zamanda gerçek bir despot tarafından yaptırıldığı için binanın ismi bu şekilde kalmış. Konaklama, yemek ya da öğle çayında vakit geçireceğiniz gibi tarih bina ile fotoğraf çekilebilirsiniz

.

Adres: Cunda Adası, Mithatpaşa mh. Mektep Sk. N:2/2, 10400 Ayvalık/Balıkesir

Google Harita Konumu: https://goo.gl/maps/4b65tMgQ9pLht1iA8

Ziyaretçi Yorumu: 'Aslında fotoğraf çekmek için bahçesine girdik çok kibar bir genç kız vardı ,bize bilgi verdi ve çıktık yeri harika,peyzaj çok güzel,bina zaten güzel kalmak isterim bir gün.’

Aşıklar Tepesi

Aşıklar Tepesi

Cunda Adasının simgelerinden biri olan Aşıklar Tepesi 2007 yılında Rahmi Koç tarafından restore edilmiştir. Restorasyondan sonra Kütüphane ve kafe olarak kullanılmaya başlanmıştır.

Adres: Namık Kemal, 15 Eylül Cd. No:36, 10400 Ayvalık/Balıkesir

Google Harita Konumu: https://goo.gl/maps/ZWj8RVgq8DRk8xC78

Ziyaretçi Yorumu: 'Cunda'nın dar sokaklarından yukarı doğru yürüyerek adaya yukarıdan bakabileceginiz çok güzel bir yer. Karşıdaki adaları ve körfezi görebilirsiniz. Yukarıda tepede bulunduğu için esiyor ve kafede oturup bişeyler içebilirsiniz. Fiyatları bir tık daha pahalı merkeze göre ama konumu nedeniyle hoş görülebilir. Araba ile gelmek de mümkün ama tavsiye etmem. Dar ve taşlı yollar nedeniyle yaşlı yada çocuklu olmayanların yürümesi daha mantıklı. İçinde ayrıca bir tane küçük kütüphane yer alıyor. Giriş ücretsiz.’

Ayvalık Bit Pazarı

Ayvalık Bit Pazarı

15 yıldır her cumartesi günü açık olan pazarda antikalardan el yapımı ürünlere, yöresel kıyafetlerden takıya kadar birçok seçenek mevcut.

Adres: Fevzipaşa-vehbibey, Barbaros Cd. 9. Sk., 10400 Ayvalık/Balıkesir

Google Harita Konumu: https://goo.gl/maps/ZjzqQsxe89ZxiFCJ8

Ziyaretçi Yorumu: 'Antika ne arasanız bu sokakta dükkanlarda cumartesileri açık pazar tezgahlar görülmeye değer. Aradığınız bir şey muhakkak vardır.'

Cennet Tepesi

Cennet Tepesi

Adından da anlaşılacağı gibi henüz! el değmemiş bir güzelliğe sahip tepe Cunda'nın en iyi panoramik manzarasına sahip diyebiliriz. Özellikle fotoğraf çekmeyi sevenlerin uğrak yeri.

Adres: 150 Evler, Ahmet Taner Kışlalı Cd., 10400 Ayvalık/Balıkesir

Google Harita Konumu: https://goo.gl/maps/H7zr9DPuNK7EuodCA

Ziyaretçi Yorumu: 'Ayvalık’ı kuş bakışı seyretmek için harika bir yer.Ayrıca Cennet tepesindeki Belediyenin tesisinde Ayvalık tostunun tadına bakabilirsiniz.’

Ayvalık Adaları Tabiat Parkı

Ayvalık Adaları Tabiat Parkı

Ayvalık adalarından 19 tanesini kapsayan bu park 1995 yılında oluşturulmuştur. Gerek görülen adalarda .eşitli restorasyon çalışmaları ve iyileştirmeler yapılarak geleneksel yapısı bozulmadan ziyaretçilerine uygun hale getirilmiştir. Tabiat parkında endemik türlerde içinde olmak üzere 752 bitki türü bulunmakta.

Adres: Üçkuyular Cd., 10405 Ayvalık/Balıkesir

Google Harita Konumu: https://goo.gl/maps/6RGrC3MF19SP1tAWA

Ziyaretçi Yorumu: 'Gerçek anlamda tabiat parkı’

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tarihi Taş Kahve

Tarihi Taş Kahve

150 yıllık tarihi binada gerçekten bir kahvenin 40 yıl hatırı varmış diyeceksiniz.

Adres: Cunda, Alibey Adası, Sahil Boyu Sk. No:20, 10405 Ayvalık/Balıkesir

Google Harita Konumu: https://goo.gl/maps/hjU6fCiRqLyJb9qc6

Ziyaretçi Yorumu: 'Cundaya geldiğiniz zaman yemek vs olarak kaliteli fakat çok kalabalık bir mekan’

Anelemmatik Güneş Saati

Anelemmatik Güneş Saati

Yaz ve kış mevsimine göre bulunduğunuz aya göre saati belirleyen bu güneş saati belediye tarafından Ahmet Erol Keskin anısına yaptırılmış.

Google Harita Konumu: https://goo.gl/maps/5Fo3QDQ1sTJ4dhsQ8

Ziyaretçi Yorumu: 'İlginç bir deneyim oldu. Adaya yolunuz düşerse mutlaka gidip görün'

Plajlar

Her biri birbirinden güzel olan ve bu yüzden ayırt etmekte zorlanacağınız Cunda adası denize girebileceğiniz yerleri sizin için listeledik.

Sarımsaklı Plajı

Sarımsaklı Plajı

Küçükköy beldesinde bulunan Sarımsaklı plajı 7 km boyunda. Berrak denizi ve sapsarı kumlarının olduğu plajıyla kendine hayran bırakıyor. Tek kötü tarafı sürekli kalabalık olması diyebiliriz.

Adres: Millet CAD, aspen, gül No:16 D:apt a-3, 10400 Ayvalık/Balıkesir

Google Harita Konumu: https://goo.gl/maps/VeCKBRWuZRL17yXK9

Ziyaretçi Yorumu: 'Öncelikle yüzme bilmeyen 155 boyunda birisi olarak benim bile boyumu çok aşmıyor. Denizi berrak, temiz ve dalgasızdı. Plaj belediyenin ancak özel şezlong kiralayarak beachleri de tercih edebilirsiniz. Ama kendi sandalyenizi ve şemsiyenizi getiredebilirsiniz. Beach fiyatları 2 kişi 70-120 TL arası değişiyor. Ben white beach tercih ettim. 120tl idi. Belediyeden hariç özel Soyunma kabini, tuvalet ve duşları da var. Beachte dışarıdan alkol dışında yiyecek içecek getirmek serbest. Ancak getirmezsenizde simitçi, mısırcı,midyeci, meyveci ve Dondurmacilarda etrafta dolanıyor. Ben beğendim tavsiye ederim.

Badavut Plajı

Badavut Plajı

Ayvalık sarımsaklıda bulunan plaj beldenin kalabalığından uzak, sakin ve temiz olmasıyla gün geçtikçe ziyaretçi sayısını arttırıyor. 'Şahinkaya' olarak bilinen kayalıklarla eşi benzeri olmayan bir görünüme sahip. Plaja gitmek için Şeytan Sofrasına doğru giderek ulaşabilirsiniz.

Adres: Fevzipaşa-vehbibey, Atatürk Blv. No:156, 10400 Ayvalık/Balıkesir

Google Harita Konumu: https://goo.gl/maps/ML7QF6odY8rvk3Hc8

Ziyaretçi Yorumu: 'Bence sarımsaklı dan daha güzel ama plajlar içerisinde suyu en soğuk olan yer badavut suya gitsene üşümen geçmiyor ama denize girişi kumlu ve taş yok pırıl pırıl bir deniz düz birden derinlesmiyor’

İçeriğin Devamı Aşağıda

Altınkum Plajı

Altınkum Plajı

Şeytan Sofrasına yakın olan Altınkum plajının suyu diğer plajlara nazaran daha sıcak. Tertemiz denizi ve 200 metre uzunluğundaki sahili ile göz kamaştırıyor.

Adres: Küçükköy, 10410 Ayvalık/Balıkesir

Google Harita Bilgisi: https://goo.gl/maps/uj6jEmcncGjtJsdm8

Ziyaretçi Yorumu: 'Sesiz sakin çok fazla kalabalık olmayan huzur veren bir yer gerçekten beğendik'

Çataltepe Plajı

Çataltepe Plajı

Cunda Adasının en popüler plajlarından birisi olan Çataltepe plajında şnorkelle dalış yaparak su altı fotoğraf çekimi yapabilirsiniz.

Adres: Namık Kemal, Poyraz Cd. 2. Sk. No:111, 10405 Ayvalık/Balıkesir

Google Harita Konumu: https://goo.gl/maps/7PQDECHj3KWXN22a7

Ziyaretçi Yorumu:'Ayvalıktan ulaşım çok kolay, yollar küçük. Plaja vardığınızda ücretsiz geniş bir otopark var. Plajın bulunduğu yerde işletmeler mevcut, 2 şezlong ve şemsiye 100tl, işletmenin restorantıda var. Fiyatlar normal piyasa ile aşağı yukarı aynı. Denizin ilk 20 metresi sığ ve taşlık, ardından derinleşiyor ve kum başlıyor.’

Patriça Burnu

Patriça Burnu

Aynı isimli yarımadada yer alan Patriça Burnu sert rüzgarı ve hırçın dalgaları olmadı için Türkiye'nin havuzu sayılıyor. Tüplü ya da tüpsüz dalış veya trekking için uygun olan burunda manastır ve kiliseleri de ziyaret edebilirsiniz.

Adres: Namık Kemal, 10405 Ayvalık/Balıkesir

Google Harita Konumu: https://goo.gl/maps/3siSjTtwoXN9GRHz6

Ziyaretçi Yorumu: 'Milli Park Statüsünde. Bakir ve temiz denize sahip, Cunda adasının en iyi denize girilecek yeridir.’

Ayvalık Belediye Plajı

Ayvalık Belediye Plajı

Mavi bayrak ödüllü bu güzel ama bir o kadar kalabalık plaj bölge insanı tarafından çok seviliyor.

Adres: Ali Çetinkaya, Abdi İpekçi Cd. No:1, 10400 Ayvalık/Balıkesir

Google Harita Konumu: https://goo.gl/maps/Tpp64APQxfFRDcFM6

Ziyaretçi Yorumu: 'Rahat girilen, çoğunlukla kumluk, belediyenin işlettiği plaj. Biraz kalabalık oluyor. Deniz fena değil, hemen derinleşmiyor’

Koylar ve Adalar

Ayvalık bir çok ada ve koya sahip. El değmemiş olanlar olduğu gibi popüler olanlarda. Seçim sizin...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Midilli Adası

Midilli Adası

Cunda adasının karşısında bulunan Midilli Adasına gitmek isterseniz 1 saat süren yolculuk sonunda tarihi mekanları, kiliseleri , antik tiyatroyu ve Midilli arkeoloji müzesini gezebilirsiniz.

Adres: Midilli, Yunanistan

Google Harita Konumu: https://goo.gl/maps/CfrPiEknGMnYieAF6

Ziyaretçi Yorumu: 'Çok büyük bir ada o yüzden iyi plan yapmak gerekiyor. Petra ve Malivos turistik bölgeleri, ve deniz çok ama çok soğuk. Sigri de öyle deniz çok soğuk.’

Ortunç Koyu

Ortunç Koyu

Gün batımında tekne turuyla Ortunç Koyu'na giderseniz gün batımının ne kadar güzel ve büyüleyici olduğunu göreceksiniz. Koy ayrıca Milli Park olarak koruma altına alındı. İsteyenler çam ormanlarının arasında kamp yapabilirler.

Adres: Namık Kemal, 10405, Ayvalık/Balıkesir

Google Harita Konumu: https://goo.gl/maps/h8UdFsGuo2cGiCXCA

Ziyaretçi Yorumu: 'Cunda adasında rüzgardan dalgadan uzakta temiz kumlu sahili olan nezih bir koy özel işletme elinde tabi. Giriş günlük kişi başı şezlong şemsiye 200tl. Akşam üzeri 5te giriş yapınca yarı fiyat ödeme alındı Adacamping 👍 Denize giriş rahat idi sığ suları ve dibi kum görülmeye değerdi’

Pınar Adası

Pınar Adası

El değmemiş nadir yerlerden biri olan Pınar adasında çam ağaçlarının arasında yürüyüş veya rengarenk balıklarla ister tüplü ister tüpsüz dalış yapabilirsiniz.

Adres: 10280 Ayvalık/Balıkesir

Google Harita Konumu: https://goo.gl/maps/YSkYrMiL7yFwgS3u7

Ziyaretçi Yorumu: 'Pırıl piril denizi ve eşsiz manzarasıyla harika bir ada, tekneyle gidecekseniz 18:00 den sonrasini tercih ederseniz sakin ve tenha oluyor, martilarla birlikte yuzuyorsunuz'

Dolap Adası

Dolap Adası

Cunda ile ayvalık arasında köprü görevi gören Dolap Adasının diğer ismi Lale Adasıdır. Konaklama, plaj ve birçok olanağı bulunan ada popüler yerlerden.

Adres: Ali Çetinkaya, 10400 Ayvalık/Balıkesir

Google Harita Konumu: https://goo.gl/maps/rGiVa4PfhfHNJx6u7

Tavuk Adası

Tavuk Adası

Beklenenin aksine içinde tavuk yerine eski ve kullanılmayan bir kilise olan bu adada şnorkelle dalış yapabilirsiniz.

Adres: 10280 Ayvalık/Balıkesir

Google Harita Konumu: https://goo.gl/maps/gQfgLvcTqQyyysbM7

Ziyaretçi Yorumu:'küçük bir ada İçeride eski bir kilise var'

İçeriğin Devamı Aşağıda

İğdeli Koyu

İğdeli Koyu

Adını iğde ağaçlarından alan ve hiçbir tesis bulunmayan bu tatlı plaj yorgunluğunuzu atabileceğiniz kadar sakin.

Adres: Namık Kemal, 10405 Ayvalık/Balıkesir

Google Harita Konumu: https://goo.gl/maps/frPwQQGEM7dHV5sG8

Ziyaretçi Yorumu: 'Deniz cok berrak, ılık ve sığ. Yan tarafta isletmeler var ama onlara gitmeye hic gerek yok. Kendi sandalyenizi, yiyeceklerinizi getirip gayet guzel vakit gecirebilirsiniz. Semsiyeniz varsa daha iyi olur cunku golge alan neredeyse hic yok. Yaninizda biraz su getirebilirsiniz, dus musluk vs yok.’

Tımarhane Adası (Taşlı Manastır)

Tımarhane Adası (Taşlı Manastır)

Ayvalıkta adanın durumuna göre verilen isimlerden nasibini alan Tımarhane Adası ya da diğer adıyla Taşlı Manastır'da 70 yıl öncesine kadar psikoterapi merkezi bulunmaktaymış. Sizinde aklınıza Zindan Adası filmi geldi değil mi ?

Adres: 10280 Ayvalık/Balıkesir

Google Harita Konumu: https://goo.gl/maps/PbcK6C9L6mZ7AHnm9

Ziyaretçi Yorumu:'Bir gecede olsa kalınması gereken es siz yerlerden bir tanesi’

Paşa Koyu

Paşa Koyu

Cunda Dasına 14 km uzaklıkta olan Paşa adası diğer adalara nazaran daha çok ziyaretçilerin isteklerine göre kendini geliştirmiş.

Adres: Sefa Çamlık, Nuri Özer Cd. No:5, 10400 Ayvalık/Balıkesir

Google Harita Konumu: https://goo.gl/maps/ifo42cPt4VyB84MAA

Ziyaretçi Yorumu: 'Gün batımını izlemek için en ideal yerlerden’

Cennet Dalan Koyu

Cennet Dalan Koyu

Daha çok kamp yapmak isteyenlerin tercihi olan koy gün batımında sizi mest edecek.

Adres: 10400 Ayvalık/Balıkesir

Google Harita Konumu: https://goo.gl/maps/Toz6QjrUCoFaKdu86

Ziyaretçi Yorumu: 'Manzara çok güzel’

Tarihi Yerler

Adanın ve çevresinin hemen hemen her yerinden tarih fışkırıyor adeta. Yıkılan birçok yapı olduğu gibi restorasyon ile hala dimdik duran yerlerde mevcut. Sizde bu geçmiş dolu yerleri merak ediyorsanız Cunda Adası gezilecek yerler listenize eklemeyi unutmayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Taksiyarhis Kilisesi

Taksiyarhis Kilisesi

Cunda'da en çok ziyaret edilen tarihi binalardan olan Taksiyarhis Kilisesi, Rum ustalar tarafından inşa edilmiş güzel kilise olarak söyleniyor. 2011 yılında Rahmi Koç Müzecilik ve Kültür Vakfına devredilen kilise restorasyon sonucu müze haline getirilmiştir.

Adres: İsmetpaşa Mahallesi, Arası, Mareşal Fevzi Çakmak Cd. 11. Sk., 10400 Balıkesir

Google Harita Konumu: https://goo.gl/maps/HJyb2XDpY7HpfWMMA

Ziyaretçi Yorumu: 'Müze çok temiz ve güzeldi. Küçük arabalardan alamamış olmaya oğlum üzüldü ama zamanla müze ne demek anlayacak diye düşünüyorum. Oralara giderseniz muhakkak uğrayın’

Kızlar Manastırı

Kızlar Manastırı

Orijinal yapısı bozulmadan günümüze kadar gelebilen Kızlar Manastırı tekne turları ve yürüyüş rotaların vazgeçilmezi.

Adres: 10400 Ayvalık/Balıkesir

Google Harita Konumu: https://goo.gl/maps/XwM7UhXSrw9BNrtL8

Ziyaretçi Yorumu: 'Cunda çıkışından biraz stabilize yolu var ama çok yormuyor . Kendi halinde manastırdan kalıntılar yol üzerinden izlenebiliyor. Dilerseniz müsait bir yere park edip manastır manzaralı denize girebilirsiniz. Suyu sığ, durgun ve nispeten daha sıcak.’

Sevim ve Necdet Kent Kitaplığı

Sevim ve Necdet Kent Kitaplığı

2007 yılında Rahmi Koç tarafından restore edilen Agios Yannis Kilisesi birçok antika ve 1500'e yakın tarihi kitabı barındıran bir kitaplık haline getirildi. Cunda Yel Değirmeni olarak da bilinen bu yapı İsmini emekli büyük elçi Necdet Kent ve eşinden almıştır. Haftanın her günü 09:30 ile 17:30 arasında ziyaret edebilirsiniz.

Adres: Namık Kemal, Agios Yaninis Kilisesi, 10405 Ayvalık/Balıkesir

Google Harita Konumu: https://goo.gl/maps/ns4hGoQu7gKR297x5

Ziyaretçi Yorumu:'Koç grubunun Türk halkına kazandırdığı muhteşem bir eser. Kalıntılarından diriltilmiş hem müze hem kütüphane hem de tarihi bir miras.. Cunda’nın tepesinde Cunda denince ilk akla gelenlerden. Kafesinde muhteşem manzarasına ve serin rüzgarına bir kahve içmeden veda etmeyin..'

Panaya Kilisesi

Panaya Kilisesi

1850'li yıllarda yapıldığı söylenen kilise maalesef tam olarak günümüze gelememiştir. O zamanda kullanılan örme taş tekniği ve duvar motifleri geride kalan kalıntılarda göze çarpıyor.

Adres: Mithatpaşa, 10400 Ayvalık/Balıkesir

Google Harita Konumu: https://goo.gl/maps/4NpP3NHPyuan8uk49

Ziyaretçi Yorumu: 'Kalıntılar mevcut güzel bir yer fakat koruma altında değil içinde traktörleri park etmişlerdi. Umarım restore edilir ve koruma altına alınır.’

Ayışığı Manastırı

Ayışığı Manastırı

Patriça yarımadasının en ucunda bulunan manastırın inşa edilme tarihi bilinmiyor. Hem dış etkenler hem de defineciler yüzünden büyük zararlar gören manastır Sabancı ailesi tarafından özel mülk haline getirtilerek restore edildi.

Adres: Unnamed Rd, 10405 Ayvalık/Balıkesir

Google Harita Konumu: https://goo.gl/maps/xZFCRpuBTXunWDrC8

Ziyaretçi Yorumu: 'Kesinlikle gidilip görülmesi gereken bir yer. Araçla gitmek çok uygun değil zira Sit alanı olması sebebiyle toprak ve taş yol var. Sabah erken saatte uzun bir yürüyüş planı yapılabilir, hem yol üstünde müsait yerlerden denize girme imkanı var hem de yolun sonunda harika bir tarih…Salı-Çarşamba günleri 10-15 arası açık. Hafta sonu bir gün, çalışan kişilerin de ziyaret edebilmesi için açık olması önemli. Ayrıca buraya deniz yoluyla ulaşım planlanabilirse, yürüme imkanı olmayan insanlar da gezip görebilir.’

İçeriğin Devamı Aşağıda

Pordoselene Kulesi

Pordoselene Kulesi

Ayvalık Maden adasında Pordoselene uygarlığından kalan bu kule zamanında midilli adası ve Edremit körfezine girebilecek düşmanları görmek için yapılmış. Kula Kilikyalı korsanlar tarafından yıkılmış.

Adres: 10280 Maden Adası/Ayvalık/Balıkesir

Google Harita Konumu: https://goo.gl/maps/ZhPVh6Bip8dbdYtt5

Ziyaretçi Yorumu: 'Yine Ege'yi seyre doyamayacağınız bir yer. Cunda Adası ile arasında bel derinliğinde taş yol var. Geçiş yazın oldukça eğlenceli hale gelebiliyor fakat kışın soğukla birleşince imkansız. Berrak ve bakir çevre koylarına sahip, karadan giden patikalar kapanmış olabilir. Varsa tekneniz ile gezebilirsiniz’

Ayazma Kilisesi (Ayvalık Ayazması)

Ayazma Kilisesi (Ayvalık Ayazması)

Ayvalık Ayazması da denilen kilisenin ismi 'kutsanmış su' anlamına gelir. Rivayete göre genç bir kız burada kutsal bir su olduğunu rüyasında görüyor. Rüyadan sonra gerçekten buradaki sudan şifa bulanların sayısı arttıkça kilisenin ünü giderek artıyor.

Adres: Gazi Kemal Paşa, 10400 Ayvalık/Balıkesir

Google Harita Konumu: https://goo.gl/maps/GcqbYAY142veYh2t6

Ziyaretçi Yorumu: 'Emek veren ve tarihine sahip çıkan herkesin eline sağlık.'

Cunda Adasına Nasıl Gidilir?

Cunda Adasına Nasıl Gidilir?

Cunda'ya gelmek için iki seçenek bulunuyor. Kara yolunu tercih edecekler öncelikle Balıkesir'e gelmeleri gerekiyor. Balıkesir'den sonra Ayvalık yoluna Ayvalık üzerinden Boğaz köprüsü kullanılarak adaya ulaşabilirsiniz.

Toplu taşımayı tercih edecekler için Balıkesir'den adaya giden otobüs veya minibüslerle adaya gidebilirsiniz.

Adaya uçakla gitmek isterseniz Balıkesir Edremit Kocaseyit Havalimanına gelmeniz gerekiyor. Havalimanı Ayvalık'a yakın bir mesafede olduğu için genellikle hava yolu öncelikli tercih sebebi. İstanbul ve Ankara'dan her gün direkt uçuş bulunmakta.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
10
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın