Görüş Bildir
Haberler
Kurban Bayramı Mesajları 2021: Paylaşmaya Hazır Resimli ve Resimsiz, Anlamlı Kurban Bayramı Mesajları...

Kurban Bayramı Mesajları 2021: Paylaşmaya Hazır Resimli ve Resimsiz, Anlamlı Kurban Bayramı Mesajları...

Müslüman âleminin heyecanla beklediği Kurban Bayramı bu yıl da aynı coşku ve mutluluk ile karşılanıyor. 20 Temmuz Salı günü idrak edilecek olan bu önemli günün anlamı ve önemi Kurban Bayramı mesajları ve sözleri ile belirtilecek. 2021 Kurban Bayramı'na kısa bir süre kala bir kez daha gündeme gelen Bayram mesajları, özellikle Kurban Bayramı'nı sevdiklerinden uzakta geçirecek olanlar için kalplerinden geçenleri iletmede bir araç oluyor. Kurban Bayramı mesajları 2021, resimli, anlamlı ve farklı seçenekleri ile bu anlamlı günü vurgulamak isteyenlerin gönderilerini taçlandıracak. Sevinç ve mutluluk kaynağı olarak armağan edilen, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştiren önemli günde 2021 Resimli bayram mesajları vesilesi ile WhatsappFacebook, Instagram gibi platformlar üzerinden de Kurban Bayramı kutlamalarını yapacak olan Müslümanlar; anlamlı ve dualı Kurban Bayramı mesajları seçeneklerini tercih edecekler. Uzakta bulunan sevdiklerine ya da yakın çevresine toplu olarak ‘’iyi bayramlar’’ dileklerinizi ‘’Kurban Bayramınız Mübarek Olsun’’ yazılı mesajlar ile iletebilirsiniz. İşte resimli-resimsiz, anlamlı, duygusal, anneye, babaya, sevgiliye, eşe, dosta..  En güzel  (dualı, hadisli, ayetli) Kurban Bayramı mesajları...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kurban Bayramı’nın Dindeki Yeri Nedir?

Kurban Bayramı’nın Dindeki Yeri Nedir?

Önce Kurban Bayramı hakkında bazı bilgiler…

Kurban kelimesi, Arapçada hem maddî olarak hem de manevi olarak her çeşit yakınlığı veya yakın olmayı ifade etmektedir. Geniş bir mana yelpazesine sahip olan kurban sözcüğü, dinî terminoloji içinde kendisi ile Allah’a yaklaşılan bir şeyi, özel biçimde de Allah’a yakınlık sağlayabilmek, bir başka deyiş ile ibadet amacı ile belirli vakitte belli cinsten olan hayvanları kesmeyi ve bu gayeyle kesilmiş olan hayvanı ifade etmektedir. Kurban hemen hemen tüm dinlerin temel temalarından bir tanesini teşkil etmektedir.

Kurban, Kur’an-ı Kerim, Sünnet ve icmâ ile sabit bir ibadettir. Kurbanın meşru bir ibadet olduğuna dair Kur’an-ı Kerim’de deliller mevcuttur. Hz. İbrahim’in oğlu Hz. İsmail’in yerine bir kurbanın, Allah tarafından kendilerine fidye (kurban) olarak verildiği açıkça bildirilmektedir (Sâffât, 37/107).

Kurbanın meşruiyetine işaret eden başka âyetler de vardır: “Kendilerine rızık olarak verdiği kurbanlık hayvanlar üzerine belirli günlerde Allah’ın adını ansınlar. Artık onlardan siz de yiyin, yoksula fakire de yedirin.” (Hac, 22/28), “Her ümmet için, Allah’ın kendilerine rızık olarak verdiği hayvanlar üzerine ismini ansınlar diye kurban kesmeyi meşru kıldık.” (Hac, 22/34), “Kurbanlık büyükbaş hayvanları da sizin için Allah’ın dininin nişanelerinden kıldık. Sizin için onlarda hayır vardır. Onlar saf saf sıralanmış dururken kurban edeceğinizde üzerlerine Allah’ın adını anın. Yanları üzerlerine düşüp canları çıkınca onlardan yiyin, istemeyen fakire de istemek zorunda kalan fakire de yedirin. Şükredesiniz diye onları böylece sizin hizmetinize verdik. Onların etleri ve kanları asla Allah’a ulaşmaz. Allah’a ulaşacak olan ancak, sizin O’nun için yaptığınız, gösterişten uzak amel ve ibadettir.” (Hac, 22/36-37)

Bu âyetlerde zikredilen hayvan kesiminin, et ihtiyacı temini için olmadığı, bunların ibadet amaçlı birer uygulama oldukları gayet açıktır. Et ve kanların Allah’a ulaşamayacağının, asıl olanın ihlâs ve takva olduğunun bizzat âyetin metninde yer alması bunu açıkça ortaya koymaktadır.

Şimdi En Güzel, Resimli, Kısa, Anlamlı ve Hadisli Bayram Mesajlarına Geçebiliriz…

Şimdi En Güzel, Resimli, Kısa, Anlamlı ve Hadisli Bayram Mesajlarına Geçebiliriz…
  • Güzellik, birlik, beraberlik dolu, her zaman bir öncekinden daha güzel ve mutlu bir Bayram diliyoruz. Büyüklerimizin ellerinden küçüklerimizin gözlerinden öpüyoruz.

  • Bu bayramda tüm yürekler sevinç dolsun, umutlar gerçek olsun. Her daim birlik ve beraberlik içinde, huzur ve sevgi dolu bayramlar geçirmek ümidiyle.

  • Bir avuç dua, bir kucak sevgi, sıcak bir mesaj kapatır mesafeleri, birleştirir gönülleri, bir sıcak gülümseme, bir ufak hediye daha da yaklaştırır bizi birbirimize. Nice Bayramlara...

  • Gönüller bir olsun bu mübarek ayda düşüncelerimiz hem fikir olsun Allah’ın yolunda, hayırlara vesile olsun bu mutlu gün tüm Müslümanlara Kurban Bayramı’nız mübarek olsun canım dostlarıma.

  • Gecenin güzel yüzü yüreğine dokunsun, kabuslar senden uzakta melekler başucunda olsun, güneş öyle bir geceye doğsun ki, duaların kabul ve Kurban Bayramınız mübarek olsun!

Resimli Kurban Bayramı Mesajları

Resimli Kurban Bayramı Mesajları
  • Kurban Bayramının sevgi, saygı, yardımlaşma ve dayanışmanın ön plana çıkacağı, nefsani duygularımızı bir nebze olsun terbiye etmeye güzel bir vesile olmasını dilerim.

  • Bütün İslam aleminin Kurban Bayramı'nı kutlar, bu mübarek ayın tüm insanlığa barış, huzur ve hoşgörü getirmesini temenni ederim.

  • Kurban Bayramı’nın bütün evlere, gönüllere, huzur ve bereket getirmesini Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum.

  • Sofranız afiyetli, paranız bereketli, kararlarınız isabetli, yuvanız muhabbetli, Kalbiniz merhametli, bedeniniz sıhhatli, yüzünüz mutlu, bayramınız kutlu olsun.

  • Küslerin barıştığı, sevenlerin bir araya geldiği, rahmet ve şefkat dolu günlerin en değerlilerinden olan Kurban Bayramınız kutlu olsun..

2021 Yeni Kurban Bayramı Mesajları ve Sözleri

2021 Yeni Kurban Bayramı Mesajları ve Sözleri
  • Bayramlar berekettir, umuttur, özlemdir. Dualarınız kabul olsun, sevdikleriniz hep sizinle olsun.. Kurban Bayramınız mübarek olsun.

  • Bayramlar, dargınlıkların unutulduğu, küslerin barıştığı, kardeşçe kucaklaştıkları günlerdir. Kurban Bayramınız mübarek olsun!

  • Bayram dostluğu, sevgiyi ve geleceği paylaşmaktır. Aşımızı, ekmeğimizi, soframızı paylaşmaktır. Birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik ve dostluğumuzu en sıcak şekilde hissedeceğimiz bir Kurban Bayramı dilerim.

  • Kurban Bayramını sevdiklerinizle beraber sağlıklı ve huzur içinde geçirmenizi dileriz. Sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle...

  • Kurban Bayramını sevdiklerinizle beraber sağlıklı ve huzur içinde geçirmenizi dileriz. Sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle...

  • Küslerin barıştığı, sevenlerin bir araya geldiği, rahmet ve şefkat dolu günlerin en değerlilerinden olan Kurban Bayramınız kutlu olsun.

  • Heyecan ve özlemle beklenen Kurban Bayramı geldi, hoşgeldi. Hep bir arada, sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle...

  • Küskünlerin barıştığı, sevenlerin bir araya geldiği; mutluluk içinde , sevdiklerinizle birlikte güzel bir bayram geçirmeniz dileğiyle…

  • Bu bayramda tüm yürekler sevinç dolsun, umutlar gerçek olsun. Her daim birlik ve beraberlik içinde, huzur ve sevgi dolu bayramlar geçirmek ümidiyle.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kısa Bayram Mesajları

Kısa Bayram Mesajları
  • Kurban Bayramınız kutlu yüreğiniz umutlu umutlarınız atlı sevdanız kanatlı mutluluğunuz katlı sofranız tatlı mekânınız tahtlı ömrünüz bahtlı olsun.

  • Kurban Bayramınızı en içten dileklerimle kutlar esenlikler dilerim.

  • Kurban Bayramınızı kutlarım sizin ve ailenizin daha nice bayramlara erişmenizi dilerim.

  • Kurban Bayramınızın büyük bir mutlulukla gelmesi ve tüm ailenizi sevince boğup evinize bereket getirmesi dileğiyle iyi bayramlar.

  • Kurban Bayramınızın da böyle bir neşeyle gelmesi ve tüm ailenizi sevince boğup evinize bereket getirmesi dileğimizle. İyi bayramlar!

  • Kurban Bayramını sevdiklerinizle beraber sağlık ve huzur içinde geçirmenizi dileriz. Bayram tüm insanlığa hayırlı olsun!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın