Görüş Bildir
Haberler
Bayramın Sevincini Sevdikleriniz İle Paylaşın... Yeni, Resimli, Anlamlı ve 2021 Bayram Mesajları...

Bayramın Sevincini Sevdikleriniz İle Paylaşın... Yeni, Resimli, Anlamlı ve 2021 Bayram Mesajları...

Ramazan Bayramı’na artık sayılı saatler kaldı. Bir ay boyunca süren Ramazan Ayı, bu akşam sonra erecek ve tüm Türkiye yarın bayram sabahına uyanacak. Geçen sene olduğu gibi bu sene de bayram evlerde geçecek. Koronavirüs sebebiyle tüm yurt genelinde sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Dini bayramlarımızdan olan Ramazan Bayramı’nın cumartesi günü son günü kutlanacak ve bayram sona erecek. Her ne kadar bu bayramda sevdiklerimizden uzak kalsak da resimli ve yeni bayram mesajı ile onların bayramlarını tebrik edebiliriz. Gerek WhatsApp gerekse Instagram veya Facebook hatta kısa mesaj(SMS) üzerinden dilediğiniz gibi paylaşabileceğini yeni, kısa, resimli, anlamlı ve hadisli Ramazan Bayramı mesajları…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ramazan Bayramı’nın Dindeki Yeri Nedir?

Ramazan Bayramı’nın Dindeki Yeri Nedir?

Önce Ramazan Bayramı hakkında bazı bilgiler…

İslam âleminde, oruç tutma ayı olan Ramazan'ın ardından üç gün boyunca kutlanan dinî bir bayram. Hicri takvime göre onuncu ay olan Şevval ayının ilk üç gününde kutlanır. Bayramdan bir önceki gün, Ramazan ayının son günü olan arifedir.

Hicri takvim bir ay takvimi olduğu için yıllar güneş temelli miladi takvimden 11-12 gün kısadır. Bu nedenle Ramazan Bayramı her sene bir önceki seneden 11-12 gün daha erken kutlanır. Yaklaşık olarak her 33 senede bir Ramazan Bayramı aynı günlere tekabül eder.

Ramazan Bayramı, Hicret'in ikinci yılından sonra kutlanmaya başlandı. Bu bayramda yapılması gereken tüm törenler ve ibadetler Hz. Muhammed tarafından düzenlendi. İlk ramazan bayramıyla ilgili işlemler de peygamberimiz Hz. Muhammed tarafından gerçekleştirildi.

Ramazan Bayramı Nasıl Kutlanır?

Ramazan Bayramı Nasıl Kutlanır?

Ramazan Bayramı, Ramazan ayı boyunca tutulması farz kılınan orucun da sonunu ifade eder. Ramazan Bayramı'nın ilk günü aynı zamanda Şevval ayının birinci günüdür ve bu günde oruç tutulmaz.

Ramazan Bayramı'nın ilk gününde camilerde bayram namazı kılınır. Bayram namazını genellikle erkekler kılar. Bayram namazından sonra ise hutbe okunur. Bayram boyunca müslümanlar eş, dost, akraba ziyaretleriyle birbirlerinin bayramını kutlarlar. Bu ziyaretler esnasında genellikle kolonya, tatlı ve şekerlemeler ikram edilir

Bayramda bakımlı ve temiz olmak adettendir. Herkes en yeni kıyafetlerini giymeye çalışır. Ramazan bayramında çocuklara ailelerin bütçesi elverdiğince yeni kıyafetler alınır. Bazı büyükler ellerini öpen çocuklara hediye veya harçlık verirler. Çocuklar ufak gruplar halinde kapı kapı dolaşarak şekerleme toplarlar.

Müslümanlar zekat görevini bu bayramda yerine getirirler.

Şimdi En Güzel, Resimli, Kısa, Anlamlı ve Hadisli Bayram Mesajlarına Geçebiliriz…

Şimdi En Güzel, Resimli, Kısa, Anlamlı ve Hadisli Bayram Mesajlarına Geçebiliriz…
  • Ümmetin birlik ve beraberliğinin daim olmasına, kanın durmasına; sevgi, hoşgörü ve barışın hakim olmasına vesile olması dileğiyle Ramazan Bayramı'nız mübarek olsun.

  • Hayat yaşamayı, vefa hatırlamayı, dostluk paylaşmayı, özel günler ise hatırlamayı bilenler için vardır. Ramazan Bayramı'nız mübarek olsun.

  • Yüreğine damla damla umut, günlerine bin tatlı mutluluk dolsun. Sevdiklerin hep yanında olsun, yüzün ve gülün hiç solmasın. Bayramın kutlu olsun…

  • Mübarek Ramazan Bayramı'nızı kutlar, hayırlı günlere haberci olmasını temenni ederim.

  • Şeker tadında bir Ramazan Bayramı diler her şeyin kalbiniz kadar güzel olmasını temenni ederiz iyi bayramlar...

  • Damağınızı, ruhunuzu ve çevrenizi tatlandıran, mutlu, umutlu, bereketli bir bayram dileriz.

Resimli Ramazan Bayramı Mesajları

Resimli Ramazan Bayramı Mesajları
  • Benim ömrümde ırmaklar vardır sularında hayallerimi yüzdürdüğüm, benim ömrümde sevdiklerim vardır bayramlar ayrı geçince üzüldüğüm. Bayramınız mübarek olsun!

  • Bizi yoktan var eden, varlığından haberdar eden, yaratıp imtihan eden, imtihan edip sabır veren Allah’ın müminlerini bağışlaması dileğiyle bayramınız mübarek olsun…

  • Sana gelen her iyilik Allah'tandır, bütün kötülükler nefsindendir. Mekânın cennet yuvan huzurlu kalbin Allah ile dolu, Ramazan Bayramı'n mübarek olsun.

  • En delice esen seher yeli, en güneşli günler, en parlak gecedir bayramlar. Ramazan Bayramı'nız kutlu, her şey gönlünüzce olsun.

  • “Ramazan ve Kurban Bayramı'nın gecelerini ihya eden kimsenin kalbi, kalplerin öldüğü gün ölmez.” [İbni Mace, Taberani]

  • Varlığı ebedi olan, merhamet sahibi, adaletli Yüce Allah kendisine dua edenleri geri çevirmez. Dualarınızın Rabbin yüce katına iletilmesine vesile olan Ramazan Bayramı'nız mübarek olsun.

2021 Yeni Ramazan Bayramı Mesajları ve Sözleri

2021 Yeni Ramazan Bayramı Mesajları ve Sözleri
  • Bu bayram belki birbirimizden uzağız ama gönüllerimiz daima bir kalacak. Daha mutlu bayramlarda bir arada olmak ümidiyle... Bayramın mübarek olsun...

  • Hep bir arada, sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle, Ramazan Bayramı'nız kutlu olsun! Mübarek Ramazan Bayramı tüm ulusumuza kutlu olsun. Allah tüm inananlara nice huzurlu, bereketli bayramlar nasip etsin.

  • Her ilkbaharda gelinciklerin en güzel başlangıçları müjdelemesi gibi, bu bayramın da sana ve ailene mutluluk ve neşe getirmesi dileğimle Ramazan Bayramı'nı kutluyorum...

  • Bin damla serilsin yüreğine, bin mutluluk dolsun gönlüne, bütün hayallerin gerçek olsun, duaların kabul olsun bu bayramda... Ramazan Bayramı'n mübarek olsun!

  • Dostluğu, sevgiyi ve geleceği… Aşımızı, ekmeğimizi, soframızı… Hüznümüzü, acımızı, yalnızlığımızı paylaştığımız; birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik ve dostluğumuzu en sıcak şekilde hissedeceğimiz mübarek Ramazan Bayramı'nızı tebrik eder, mutluluklar dilerim.

  • Bir avuç dua, bir kucak sevgi, sıcak bir mesaj kapatır mesafeleri, birleştirir gönülleri, bir sıcak gülümseme, bir ufak hediye daha da yaklaştırır bizi birbirimize. Kalbiniz nur, eviniz huzur dolsun. Ramazan Bayramı'nız bereketli olsun!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hadisli Bayram Mesajları

Hadisli Bayram Mesajları
  • Güzellik, birlik, beraberlik dolu, her zaman bir öncekinden daha güzel ve mutlu bir bayram diliyoruz. Büyüklerimizin ellerinden küçüklerimizin gözlerinden öpüyoruz.

  • Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu azaptan kurtuluş olan mübarek Ramazan ayına veda ederken birlik ve beraberlik duygularımızın perçinlemesini temmeni ediyorum. Ramazan Bayramı’nız kutlu olsun.

  • Her ilkbaharda gelinciklerin en güzel başlangıçları müjdelemesi gibi, bu bayramın da sana ve ailene mutluluk ve neşe getirmesi dileğimle Ramazan Bayramı'nı kutluyorum...

  • Bayramlar, insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği günlerdir. Bayramlar, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kardeşçe kucaklaştıkları günlerdir. Ramazan Bayramı'n mübarek olsun!

  • Sevgi ve saygının daha da güçlendiği, hoşgörü ve dayanışma duygularının pekiştiği, aile ve milletimizin birleştirici özel günlerinden Ramazan Bayramı'nız mübarek olsun.

  • Cenab-ı Hak tuttuğumuz oruçları, yaptığımız hayırları kabul etsin. Ramazan Bayramı'nız kutlu olsun.

Kısa Bayram Mesajları

Kısa Bayram Mesajları
  • Sofranız afiyetli, paranız bereketli, kararlarınız isabetli, yuvanız muhabbetli, kalbiniz merhametli, bedeniniz sıhhatli, yüzünüz mutlu, bayramınız kutlu olsun.

  • Damağınızı, ruhunuzu ve çevrenizi tatlandıran, mutlu, umutlu, bereketli bir bayram dileriz.

  • Ramazan Bayramı’nın size ve ailenize sağlık, mutluluk ve başarı getirmesini temenni ediyorum.

  • İslam alemine ve bütün insanlığa mutluluk ve huzur getirmesi dileğiyle herkesin Ramazan Bayramı'nı kutluyorum

  • Rahmet deryasında gönüllerin sevgiye ve dostluğa dönüştüğü Ramazan Bayramı’nız kutlu olsun.

  • Bizleri birbirimize yakınlaştıran, aynı duygularda buluşturan, umut, birlik ve dirliği sağlayan Ramazan Bayramı kutlu olsun.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?