Görüş Bildir
Haberler
Bayram Tatilini Evinde Geçirecek Olanlara İlaç Gibi Gelecek 30 Yabancı Dizi

etiket Bayram Tatilini Evinde Geçirecek Olanlara İlaç Gibi Gelecek 30 Yabancı Dizi

Keşke iş yerinde nöbete kalan sen olmasaydın, keşke daha önce bir pasaport çıkartsaydın, keşke annenlerin bir yazlığı olsaydı, keşke arkadaşların dağılmasaydı dört yana, paran olsaydı, sevgilin olsaydı derken bu bayram yine birilerinin dramı. 'İstanbul'da trafik kalmıyor, şahane oluyor' demeye devam et ama canının sıkılacağını biliyoruz. Bu bayramı sağlam dizilerden birini veya birkaçını izleyerek geçirmeye ne dersin?

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. You Me Her

30. You Me Her

2 sezon - 20 bölüm (devam ediyor)

30'lu yaşlarındaki evli çift, düzenli yaşamlarından ve birbirlerinden sıkılmışlardır. Günün birinde eskort bir kız hayatlarına girer ve her şey değişir. İki kadın ve bir adam, birbirlerine aşık olurlar. Beraber yaşamak için ise fazla normal bir dünyadalar.

Shameless yetmez, sıkıyorsa bu dizinin uyarlamasını yapsınlar. Netflix'in ütü dizisi, temizlik dizisi, yemek dizisi. Pür dikkat izlemeye gerek yok ama zaman geçirmek için birebir.

29. 13 Reasons Why

29. 13 Reasons Why

1 sezon - 13 bölüm. (devam ediyor)

Hannah Baker isimli lise öğrencisi bir genç kızın intiharıyla sarsılan ailesi ve öğretmenleri, bu işin peşine düşer. Hannah ise arkasında 13 şok edici kaset bırakıp gitmiştir. 

Su gibi akıp giden dizi, izlerken esas kıza hem sinirlenip hem derinden üzüleceğiniz enteresan bir kurgu ve senaryoyla ilerliyor.

28. Sense8

28. Sense8

2 sezon - 23 bölüm (bitecek)

Bilimkurgu ve dram dizisi olarak kategorilendirilen dizi, olaylı bir şekilde iptal edildi. 2018'de final bölümü yayınlanacak.

Dünyanın farklı yerlerinde yaşayan sekiz yabancının birbirleriyle olan duygusal iletişimini konu alan dizi; Berlin, Chicago, London, Mexico City, San Francisco, Seoul, Amsterdam, Los Angeles, Malta gibi farklı farklı şehirlerde geçiyor. 

27. Breaking Bad

27. Breaking Bad

5 sezon - 62 bölüm (bitti)

Kimya öğretmeni Walter White'ın uyuşturucu madde meth ile tanışması ve üretimini yapması ile başlayan hikayenin nereye gidebileceğini ve durdurulamayacak felaketleri izlerken, şimdiye kadar izlemediğinize pişman olacaksınız.

Oldies but goldies. Hala izlemeyen yoktur umarız, varsa da bir an önce başlamalısınız.

26. Dexter

26. Dexter

8 sezon - 96 bölüm (bitti)

Dexter Morgan, Miami Polis Departmanı'nda kan sıçrama analizcisi olarak çalışmaktadır. Son derece normal bir hayat süren Dexter hakkında bilinmeyen gerçek ise, geceleri adaletini kendi sağlayan bir seri katil olarak çalıştığıdır. Hem de kendi tarzıyla.

Dexter da Breaking Bad gibi adını duymamanın neredeyse imkansız olduğu, efsane bir dizi. 'Beni kan tutar' diyenler, cevaplıyoruz: tutmuyor. Her şeyi estetik bir şekilde verebilen bir dizi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Gossip Girl

25. Gossip Girl

6 sezon - 121 bölüm (bitti)

New York Manhattan'ın yukarı doğu yakasında yaşayan ayrıcalıklı gençler ve pek o kadar da ayrıcalıklı olamamışlar arasındaki hikayeler, sizde çekirdek çıtlama isteği uyandıracak.

Biliyoruz akıl dolu, dahiyane bir dizi değil ama dedikoduyu kim sevmez? Bir kitap uyarlaması olan dizide gıybete, magazine, drama queen karakterlere doyacaksınız.

24. Vikings

24. Vikings

4 sezon - 49 bölüm (devam ediyor)

Viking, Ragnar Lodbrok'un hayatı ve hikayelerinden esinlenmiştir. Fransa'nın ve İngiltere'nin belası haline gelmiş, en meşhur İskandinav mitoloji kahrmanıdır. 

Kanada - İrlanda ortak yapımı bir tarihsel drama dizisidir. Kıvanç Tatlıtuğ oynayacak diye bizi epey yemişlerdi. Kalp kırıklığını unutanlar rahatça izlesin.

23. House

23. House

8 sezon - 177 bölüm (bitti)

Gregory House, New Jersey Princeton Plainsboro Hastanesinin tıbbi tanı uzmanı bir doktor ve kendini aşırı beğenmesi, insanları önemsememesi ve boşvermişlik gibi özellikleriyle çok zor biri de olsa müthiş bir doktor. 

Kimsenin tanı koyamadığı hastaların derdini bulup tedavi eden bir adam, ukalalığıyla daha da karizmatik olmuş biri.

22. Lost

22. Lost

6 sezon - 121 bölüm (bitti)

Bir uçak kazası sonra ıssız bir adaya düşen bir grup insanın başlarına gelenler, sezonlar boyu meraktan çıldırtan gizemlerle gelmiş geçmiş en büyük efsanelerden biridir. Hala izlemeyen kaldıysa, hemen izlenmeli. Final konusunda biz de üzgünüz.

21. How I Met Your Mother

21. How I Met Your Mother

9 sezon - 208 bölüm (bitti)

Friends izleyenler için bu dizi hep 'çok benzerlik var, taklit hep:/' olarak kalsa da, kendine özgü ve oldukça fenomen olmuş karakterleri ve olaylarıyla bu dizi de bir dönemin efsaneleri arasında. Ted, Barney, Robin, Lily ve Marshall 'aynı biz yaaa' demeniz için varlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Happy Endings

20. Happy Endings

3 sezon - 57 bölüm (bitti)

Aslında yine Friends ve How I Met Your Mother ekolünden diyebiliriz ama bu grupta eşleşmeyen kalmadı gibi bir şey. Çok eğlenceli, su gibi akan bölümleriyle bir derece diğer efsane diziler Friends ve HIMYM'ı hatırlatabilir size.

19. Modern Family

19. Modern Family

8 sezon -166 bölüm (devam ediyor)

Obama'nın favorim dediği dizi, senelerce Emmy'yi süpürdü gitti. Otoriter ve eski kafalı bir baba ile onun Kolombiyalı genç ve güzel karısının büyük muhteşem ailesi. Kızı çok saf ama tatlı bir adamla evli ve güzel, şapşal ve dahi olmak üzere üç çocuğa sahip. Oğlu ise eşcinsel ve sevdiği adamla beraber yaşıyor. Ha bir de evlat edindikleri Vietnamlı bir bebekle... Bu karmançorman ilişkiyi o kadar güzel götürüyorlar ve o kadar kahkaha attırıyorlar ki hemen açıp izlememek için iyi bir sebebiniz olmalı.

18. Shameless

18. Shameless

7 sezon - 84 bölüm (devam ediyor)

Orjinali İngiliz yapımı olan, şu sıralar da korkunç bir versiyonu Türkiye'de çekilen dizi sınırlarınızı zorlayacak. Amerika'nın sorunlu bir muhitinde yaşayan, alkolik bir baba, kardeşlerine bakmak durumunda kalmış çok çapkın bir abla, eşcinsel bir erkek kardeş, sorunlu bir erkek çocuk, garip bir kız çocuk ve dünyaya serseri olmak için gelmiş Lip. İzledikçe hayatınıza şükredip, bir yandan da bir günlüğüne orada yaşamak nasıl bir şey, çok merak edeceksiniz.

17. Chuck

17. Chuck

5 sezon - 91 bölüm (bitti)

Chuck üniversiteyi terk etmiş, bir teknomarkette çalışan komik, zeki ve biraz şaşkın bir adamdır. Birgün bilgisayarı açtığında, tüm CIA bilgilerini beynine yükleyen bir video izlemesiyle hayatı değişir. Artık hayatında seksilik dünya başkanı Sarah Walker ve korku tüneli John Casey vardır. Bu iki ajan, büyük olayları çözmek konusunda Chuck'tan yardım alır. 

Başlarda çok geyik gelebilecek dizinin 3. sezon itibaren aslında ne kadar üzerine düşünülmüş bir iş olduğunu görecek, hem kahkahalarla izlediğiniz, hem beyninizin yandığı, hem meraktan çıldırdığınız, hem ağladığınız sahneleriyle süper bir iş olduğunu göreceksiniz.

16. Doctor Who

16. Doctor Who

36 sezon - 838 bölüm (devam ediyor)

O zaman lordlarının sonuncusu. BBC’nin ve dünyanın en uzun soluklu dizilerinden olan ve 1963’ten 1989’a kadar tam 26 yıl devam etmiş olan klasik Doctor Who‘nun maceralarının devamı diyebiliriz 2005 yapımı Doctor Who için. 36 sezon yazsak da, siz 2005'ten itibaren yayınlanan versiyonunu izleyebilirsiniz. Dizinin türü macera/bilimkurgu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Seinfeld

15. Seinfeld

9 sezon - 180 bölüm (bitti)

Dizi, Jerry Seinfeld ve arkadaşları George Costanza, Elaine Benes ve Cosmo Kramer'ın günlük hayatta ki komik maceralarını konu alıyor.

Jerry bir komedyendir. Arkadaşı George ise girdiği her işi batıran, yalancı, her zaman kaybeden bir adamdır. Elaine ise zamanında Jerry ile çıkmıştır ve yakın arkadaş olarak kalmışlardır. Dürüstlüğü sebebiyle sürekli başını belaya sokar, erkek arkadaşlarından ayrılmak zorunda kalır. Dizinin en çatlak karakteri ise Jerry'nin kapı komşusu Kramer'dır.

14. Mad Men

14. Mad Men

7 sezon - 92 bölüm (bitti)

1960'ların New York'unda geçen Mad Men, sizi herkesin bir şeyler sattığı ve hiçbir şeyin beklentiniz doğrultusunda gerçekleşmediği sürprizlerle dolu bir dünyaya, reklamcılığın güçlü ve görkemli 'Altın Çağı'na götürüyor. Egonun hüküm sürdüğü bu dünyada esas oyuncular satış sanatındaki ustalıklarını sergilerken, bazen satışa çıkan kendi özel yaşantıları olacak. 

Herhalde reklamcı olup da bu diziyi izlemeyen kalmamıştır.

13. The Simpsons

13. The Simpsons

29 sezon - 616 bölüm (devam ediyor)

Üzerinden birçok komplo teorileri uydurulan, Trump'ın seçimine kadar her şeyi tahmin(!) eden bir dizi. Bilmeyen de yoktur, ara sıra rastlamayıp izlemeyen de. Ama Simpson ailesinin günlük hayatlarını ve eğlenceli hikayelerini oturup baştan sonra izlemek isterseniz, bu bayram iyi bir fırsat olabilir. Yine de bitiremeyeceksiniz:)

12. Family Guy

12. Family Guy

14 sezon - 257 bölüm (devam ediyor)

Biraz agresif gelebilecek mizah anlayışı, The Simpsons softluğundan sonra kafayı daha fazla yoracak bir animasyon dizi olsa da çok eğlenceli! Bu aileyi izlediğinizde gidip kendi ailenize sarılabilir ya da içinde olmak isteyebilirsiniz.

11. The Newsroom

11. The Newsroom

3 sezon - 25 bölüm (bitti)

Haber sunucusu Will McAvoy, zorunlu olarak ayrıldığı izinden döndüğünde ekibinin başka bir program için çalışmaya geçtiğini fark eder. Bu nedenle yokluğunda kanala katılan yeni takım üyeleriyle çalışmak zorunda kalır...The West Wing'in yaratıcısı ve The Social Network ile Moneyball'un senaristi Aaron Sorkin'in yarattığı The Newsroom, gece haberlerini hazırlayan ve sunan insanların kamera arkasında kalan yaşamlarını gözler önüne seriyor. Bir haber sunucusuna (Jeff Daniels), haber programının yapımcısına (Emily Mortimer) ve haber program ekibine (John Gallagher, Jr., Alison Pill, Thomas Sadoski, Olivia Munn, Dev Patel) odaklanan dizi bir yandan şirketle ilgili ve ticari engellerle uğraşırken diğer taraftan iyi haberleri Don Kişotvari bir tavırla hazırlayıp sunmaya çalışan insanların hikayesini anlatıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Sex and The City

10. Sex and The City

6 sezon - 94 bölüm (bitti)

Kariyer sahibi ve başarılı 4 kadının hikayesini izlemek de bir seçenek. Bu da efsane olmuş ve herkesçe bilinen bir dizi. 30lu ve 40lı yaşlarındaki bu 4 kadının hikayesi her kız arkadaş grubunda birbirlerine isim vermeye kadar gitmiştir. Carrie, Samantha, Miranda ve Charlotte'tan hangisisiniz?

9. Black Mirror

9. Black Mirror

3 sezon - 13 bölüm (devam ediyor)

Yaşam ve teknolojinin karanlık tarafına odaklanan dizi, benim diyen bilim kurgu filmini aşacak kadar zekayla ve özenle hazırlanmış. Her bölümü muazzam bir film kalitesinde olan diziyi izlerken 'bu dünyanın içinde ben yaşasam çıldırırdım herhalde' dedirtecek kadar distopyatik.

8. The Bing Bang Theory

8. The Bing Bang Theory

10 sezon - 227 bölüm (devam ediyor)

En büyük zevkleri kuantum fiziğine kafa yormak olan üstün zekalı iki arkadaş, güzel bir kızla karşılaşınca ne yaparlar? The Big Bang Theory, işte o karşılaşma anında gerçekleşen büyük patlama ve sonrasını anlatan bir komedi dizisi. Leonard ve Sheldon adlarındaki iki arkadaşın oturdukları apartmanda yan dairelerine yeni bir komşu taşınır. Adı Penny olan bu komşu güzeller güzeli bir sarışındır. Üstelik maceralı bir ilişkiden daha yeni sapasağlam ayakta çıkmıştır. Penny, zekaları gereğinden fazla ilerlemiş, ancak kızlar konusunda oldukça geri kalmış bu yeni iki komşusuna hayat hakkında öğretebileceği bir şeyleri olduğunu düşünmektedir. Yaşanacak olanlar da zaman içinde onun ne kadar haklı olduğunu gösterecektir.

7. Sherlock

7. Sherlock

4 sezon - 12 bölüm (devam ediyor)

Romanın aksine hikayeyi 21. yüzyılda yaşatıyor. Sherlock bu sefer kredi kartıcep telefonu, laptop, internet, ulaşım aracı kullanabiliyor. Aklına aşık eden Sherlock, Britanya yapımı bir suç drama dizi.

6. Orange is the New Black

6. Orange is the New Black

5 sezon - 65 bölüm (devam ediyor)

Hapishane fobisi olanların dahi rahatlıkla izleyebileceği, hatta enteresan ama zaman zaman o ortamda olmak isteyeceğiniz enteresan bir dizi. Kafanızı bolca karıştırabilir, şok edebilir, kocaman bir kahkaha attırıp bir dakika sonra gözyaşlarına boğabilir. Netflix'in izlemek için en kayda değer yapımlarından.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Narcos

5. Narcos

2 sezon -20 bölüm (devam ediyor)

Uyuşturucu kartellerini anlatmaya başlamanın en iyi yolu Pablo Escobar'dı elbette. Kimine göre terörist, kimine göre haydut. Kimine göre halkının evladı, kimine göre kıyameti. Onu, Amerikan dedektiflerini, onunla beraber diğer kartelleri izlerken gözlerinizi ayıramayacaksınız. Ayırdığınız anda bir balya parayı yüzünüze vurarak kendinize gelebilirsiniz.

4. House of Cards

4. House of Cards

4 sezon - 52. bölüm (devam ediyor)

Frand Underwood'un başkanlık yolunda nelerden vazgeçtiği, kimleri karşısına aldığı, mücadele yöntemleri sizi dehşete düşürecek. Siyasetin kirli yüzünü belki de ilk kez bu kadar iyi hissedebileceksiniz. 

Digiturk'e yayın haklarını satıp, kendi orjinal yapımını kendi kullanıcısına ulaştıramayan Netflix baltalamazsa eğer, çok iyi dizi. Obama'nın bölümleri önden alıp, izlemek istediği bir diziden bahsediyoruz!

3. Friends

3. Friends

10 sezon - 236 bölüm (bitti)

Monica, Chandler, Ross, Joey, Rachel ve Phoebe. Hepsinin karakterleri birbirinden apayrı enteresan, hepsi daha birkaç bölüm izledikten sonra sizin arkadaşınız gibi. Gelmiş geçmiş en efsane sticomlardan biri olduğu da bir gerçek. Tüm Friends geyiklerini kaçırarak yaşamayın, hemen izleyin.

2. Game Of Thrones

2. Game Of Thrones

7 sezon - 67 bölüm (devam ediyor)

Ne desek spoiler olur. Biz 7 krallığın taht için verdiği savaş diyelim. Zaten tek bir spoiler'a rastlamadan herkesi atlatıp buraya gelmiş olamazsınız. En çok konuşulan dizi bu iken, bir an önce saldırın.

1. The Wire

1. The Wire

5 sezon - 60 bölüm (bitti)

Dizi Amerika'nın Maryland eyaletinde, Baltimore şehrinde geçiyor. The Wire dizisi ile Baltimore'un arka sokaklarında geçen amansız uyuşturucu ve polis savaşına şahit oluyoruz. Her sezon Baltimore'un ayrı bir yüzünü görüyoruz. Polis, siyaset, mafya üçgeninde geçen The Wire, senaryo ekibindeki emekli polislerden ötürü uyuşturucu ticareti ile ilgili gerçek ve epey enteresan bilgiler içeriyor.

Çok gerçekçi, çok derin. Hiçbir zaman dünyada çok konuşulan bir dizi olmadı ama izleyenler gelmiş geçmiş en iyi dizi olabileceğini söylüyor. Karar sizin?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
504
154
78
67
66
66
63
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
İsmail Kaya

SENSE8'i nasıl biter amk ya netflixin de amk

Samet Süren

Fringe nerde Person of İnterest nerde

The Joker

F . R . I . E . N . D . S 'i tanımlayacak tek kelime var: Efsane !