Görüş Bildir
Haberler
Başarıya Giden Yolda Çekilen Çilenin Kutsal Olduğunu Gösteren 30 Etkileyici Film

Başarıya Giden Yolda Çekilen Çilenin Kutsal Olduğunu Gösteren 30 Etkileyici Film

EC was here.
22.03.2016 - 21:31

Yoluna çıkan engellere rağmen yılmayıp, başarıya giden yolda inancını taze tutan karakterlerin hikayeleri... Sıfırdan zirveye yükselirken adeta onlarla birlikte bu yarışın içinde olmak isteyeceksiniz. 

Film konuları beyazperde.com'dan alıntılanmış, sıralama IMDb puanlarına göre yapılmıştır. Keyifli seyirler. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. Bagger Vance Efsanesi / The Legend of Bagger Vance (2000)

30. Bagger Vance Efsanesi / The Legend of Bagger Vance (2000)

IMDb: 6.7

Savannah’ın en ünlü golfçüsü Rannulph Junnah(Matt Damon), bölgenin en zengin iş adamının kızı Adele ile evlidir ve halk arasında çok popülerdir. Birinci dünya savaşının patlak vermesiyle cepheye ilk gidenler arasında yer alır. Zorlu bir görev sırasında birliğinden tek kurtulan kişi olur ve her şeyi bırakarak kayıplara karışır.15 yıl sonra Savannah’a geri döndüğünde, Adele’in babasının intihar ettiğini öğrenir. Adele, babasının en büyük rüyası olan golf sahasının satılmaması için kontrolü eline alır ve bu sahada oynanacak büyük bir karşılaşma organize etmektedir. Organizasyonun başarılı olması için karşılaşmada Amerika’nın en ünlü iki golfçüsü olan Bobby Jones ve Walter Hagen’in yanı sıra yerel bir kahraman olan Junnah’ın da oynaması gerekmektedir.Kendine güvenini tamamen kaybetmiş olan Junnah’ın yardımına, esrarengiz adam olan Bagger Vance koşar. Siyahi sopa taşıyıcısı, Junnah’a aynı zamanda akıl hocası olur ve ona kendisini bulmasında yardımcı olur.

29. Ali (2001)

29. Ali (2001)

IMDb: 6.8

Yıl 1964... Cassius Clay azılı rakibi Sonny Liston'ı yener ve boksta dünyanın en iyisi olma unvanını kazanır. Ardından gelen on yıl boyunca ünlü boksör tüm dünya tarafından tanınan efsane bir kişilik haline gelir. İlgiyle takip edilen efsane boksçu Müslümanlığı seçerek bir kez daha tüm ilgiyi üzerine çeker. O artık Muhammet Ali'dir ve halen boks evreninde mucizeler yaratmaktadır, ta ki Vietnam Savaşı'na katılmayı reddedene kadar...

28. Zeka Pırıltısı / Flash of Genius (2008)

28. Zeka Pırıltısı / Flash of Genius (2008)

IMDb: 7.0

Kearnes ailesi 'Amerikan Rüyası'nı yaşayan mutlu bir ailedir. Robert bir üniversite hocasıdır, çok sevdiği eşi Phyliss öğretmendir ve altı çocuklarıyla meşgul ama mutlu bir hayat sürmektedirler. Boş zamanlarında mucitlikle uğraşan Robert, bir gün dünyanın her yerinde kullanılacak olan bir cihaz keşfeder: Cam sileceği. Ancak Detroit otomotiv sektörü bu icadı beğense de icat eden adamı düşünmeden köşeye atar. Robert Kearnes ise başarılı olacağını kimsenin ummadığı bir mücadeleye başlar: Detroit’teki otomotiv devlerinden her ne pahasına olursa olsun hakkını alacaktır.

27. Yenilmez / Invincible (2006)

27. Yenilmez / Invincible (2006)

IMDb: 7.1

Olaylar 1976 yılında başlamaktadır. Philadelphia Eagles takımı kötü zamanlarındadır ve takıma gönül vermiş taraftarlarını da üzmektedir. Hayatında zor günler geçiren, işsizlikle boğuşan ve karısı tarafından terk edilen Vince de bu taraftarlardan biridir. Yeni sezona takım yeni bir teknik direktörle başlar. Teknik direktör Dick stadyumda herkesin katılabileceği bir oyuncu seçmesi yapacağını söyler. Katılan yüzlerce kişi arasında Vince de vardır. Otuz yaşındaki adamımız için zor bir mücadele başlamıştır. Nihayetinde Vince takıma tüm olumsuzluklara rağmen girer ve mücadelesine başlar.

26. Zafer Yolu / Seabiscuit (2003)

26. Zafer Yolu / Seabiscuit (2003)

IMDb: 7.3

Film, ruhu yaralı genç bir jokey olan Johnny Red Pollard, her şeyini kaybeden eski milyoner Charle Howard ve şehir yaşamına uyum sağlamaya çalışan, eski dünyası tarihe karışmak üzere olan kovboy Tom Smith’in hikayesini anlatıyor. Bu üç insan, birbirlerini at yarışları sayesinde bulur ve efsane yarış atı sayesinde yeniden umudu keşfederler. Umudun adı Seabiscuit’tir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Yeni Bir Başlangıç / Jerry Maguire (1996)

25. Yeni Bir Başlangıç / Jerry Maguire (1996)

IMDb: 7.3

Jerry Maguire, Uluslararası Spor İdaresi’nin(SMI) en üst temsilcisi olarak camianın tartışmasız lideridir. Jerry güzel nişanlısı Avery Bishop’a bağlıdır ve iyi bir ilişkileri vardır. Jerry, SMI için yazdığı 'Düşündüklerimiz ve Söyleyemediklerimiz: İşimizin Geleceğidir.' sloganı yüzünden işler karışır ve işten çıkarılır. İşinden atılmış ama kendine güvenli ve kim olduğunun farkında olarak her şeye sıfırdan başlamak zorunda kalır.

24. Koç Carter / Coach Carter (2005)

24. Koç Carter / Coach Carter (2005)

IMDb: 7.2

Ken Carter, sıradan bir lise takımının basketbol antrenörüdür. Oldukça farklı kesimlerden gelen, birbirleriyle çok anlaşamasalar da bir şekilde birlikte oynamayı öğrenen bir basketbol takımı vardır. Ancak çevreden tartışmalar yükselmektedir. Çünkü takımı, akademik kontratlarını sonlandırmak istemektedir.

23. Onurlu Bir Adam / Men of Honor (2000)

23. Onurlu Bir Adam / Men of Honor (2000)

IMDb: 7.2

Carl Brashear hayallerinin önüne geçen her şeyi alt eder. Kentucky'li bir çiftçinin oğlu olan Carl, daha iyi olacağına inandığı bir hayat için evini terkeder. Babası ona hep 'Asla vazgeçme, en iyisi ol' demiştir ve Carl bu sözleri kalbine yerleştirir. Deniz kuvvetlerine katıldıktan sonra iki yılını Dalış Okulu'na katılmak için mektuplar yazmakla geçirir. Carl'ın eğitim çavuşu Billy Sunday, ne Carl'ı ne de onun bitmek tükenmek bilmeyen tutkularını istemektedir. Usta Şef Deniz Kuvvetleri Dalgıcı olarak anılan Sunday, dalgıçlıktaki başarısının yanı sıra sorun çıkarıcı özelliğiyle de tanınmaktadır. Carl'ın önüne bir set gibi çıkan Sunday'in istediği Carl'ın vazgeçmesidir. Fakat Carl'ın aklında başka düşünceler vardır. Amacı bellidir ve kararlılığı kesindir. Bir Deniz Kuvvetleri Dalgıcı olma hayalinin önünde kimse duramayacaktır.

22. Tatlı Bela / Erin Brockovich (2000)

22. Tatlı Bela / Erin Brockovich (2000)

IMDb: 7.3

Erin Brockovich, insana insan gibi davranılmasının en doğrusu olacağını düşünen bir halk kahramanıdır. Kendini dünya üzerinde haksızlığa uğrayan insanların haklarını aramaya ve onlara yardım etmeye adamıştır. Farkındadır ki bu insanlara yardım ederken kendi hayatına da benzer yardımlarda bulunmakta ve daha iyi bir insan olmaktadır. Julia Roberts'ın filmografisinin Oscarlı performansı olan yapım, hukuk eğitimi almamış olmasına rağmen, insan sağlığını tehdit eden çok önemli davalarda haklının kazanmasını sağlayan mücadeleci bir kadının öyküsünü anlatıyor.

21. McFarland, USA (2015)

21. McFarland, USA (2015)

IMDb: 7.4

Deneyimli bir koç olan Jim White, hayatında bir süredir bazı problemlerle mücadele etmektedir. Yaşadığı birtakım talihsiz olaylardan dolayı California'nın en fakir bölgelerinden olan McFarland'a yerleşir. Jim White burada, genç lise öğrencilerinin spora olan yatkınlıklarını keşfeder ve onların saklı kalmış potansiyelini ortaya çıkartmak ister. Gençleri bir yarışmaya hazırlayan White, onlara hayatlarının fırsatını da sunacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Yenilmez / Invictus (2009)

20. Yenilmez / Invictus (2009)

IMDb: 7.4

Yeni seçilen Nelson Mandela, milletinin ırk ve ekonomik nedenlerden dolayı ayrımcılığa uğradığını bilmektedir. Mandela sporun uluslararası dili sayesinde insanları birleştireceğine inandığı için, 1995 Dünya Kupası'nda inanılması güç bir çıkış yapan Güney Afrika futbol takımını destekler.

19. Hayatımın Maçı / The Greatest Game Ever Played (2005)

19. Hayatımın Maçı / The Greatest Game Ever Played (2005)

IMDb: 7.5

20. yüzyyılın başında genç bir golfçü olan Harry Vardon şampiyon bir golfçüye dönüşür ama o olağanüstü yeteneklerine rağmen İngiliz centilmenliğine aykırı izler taşımaktadır. 12 yıl sonra, genç bir Amerikalı Francis Coumet, aynı önyargıya karşı savaşmak zorunda bırakılmıştır ve bu şans kendisine Amerikan Açık'ta en büyük idolüne karşı yarışma şansı yaratmıştır.

18. Özgürlük Yazarları / Freedom Writers (2007)

18. Özgürlük Yazarları / Freedom Writers (2007)

IMDb: 7.5

Genç bir öğretmen, kendisini öğrencilerine hoşgörü kavramını, bunu önce kendileri üzerinde uygulamayı ve eğitim sözcüğünü, okul hayatlarının ötesine taşımayı öğretmeye adamıştır. İdealist öğretmen Erin, çok başka dünyalardan gelen karakterlerle uğraşmak zorundadır. Aslında farklı ırklardan gelen bu öğrenciler için okul, sadece yaşları gereği orada bulunmak zorunda oldukları bir yerdir. Erin, kendi yöntemleri ile onlara yakınlaşmaya çalışsa da bu niyeti daha da büyük tepkilere yol açar. Çünkü öğrenciler, hayatta yüzleştikleri ırksal ve toplumsal acı gerçeklerin farkına vararak öğretmenlerinin saf idealizmi bırakmasını isterler. Zaman içinde onlarla iletişim kurmayı başaran Erin, her biri birbirinden farklı hikayesi olan bu gençleri, kendi hikayelerini yazmaları ve bunu da birbirleri ile paylaşmaları konusunda cesaretlendirir. İşte tam da bu yazılar, öğrencilerin hayata tutunmalarını sağlayan bir araca dönüşecektir.

17. Muhteşem Münazaracılar / The Great Debaters (2007)

17. Muhteşem Münazaracılar / The Great Debaters (2007)

IMDb: 7.6

Teksas'ta, siyahi öğrencilerin çoğunlukta olduğu Wiley College'de profesör olan Melvin B. Tolson'un gerçek yaşam hikayesi... Profesör Tolson, eğitim eşitliğinden fazla yararlanamayan öğrencilerinin gelişimine katkı için bir tartışma grubu kurmaya karar verir. İlk başta ifade güçleri sınırlı olan bu öğrenci topluluğu, giderek kelimelerin gücünü öğrenmeye başlar. Kendi dönemlerindeki toplantılarda yükselmeye başlayan Wiley Koleji tartışma grubu bir süre sonra Harvard'ın en güçlü rakibi olacaktır.

16. Lanet Takım / The Damned United (2009)

16. Lanet Takım / The Damned United (2009)

IMDb: 7.6

Brian Clough, 1974'te Leeds United'ın başına geçtiğinde görevi İngiliz milli takımının başına geçen Don Revie'den devralmıştı. Ancak bir problem vardı ki futbolcular kendilerini 2 kez lig, 2 kez de UEFA şampiyonu yapan 13 yıllık hocaları Revie'den sonra Clough'u kabullenememişlerdi ve ona hiçbir zaman ısınamadılar. Clough yönetimindeki Leeds, lige 6 maçta 4 puanla başlayınca ve bu son 15 yılın en kötü başlangıcı olunca İngiliz teknik adam o zamana göre çok yüksek bir rakam olan 98.000 pound gibi bir tazminatla kovuldu. Sonrasında da 18 yıllık gösterişli Nottingham Forest kariyeri geldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Kazanma Sanatı / Moneyball (2011)

15. Kazanma Sanatı / Moneyball (2011)

IMDb: 7.6

'Oakland A' beysbol takımının başındaki isim olan Billy Beane, kısıtlı bir bütçe ile resmen yoktan bir takım var ederek zengin kulüplere meydan okuyor. Fakat bunu yaparken de beysbol sporunun temel inançlarını baştan aşağıya sarsıyor. Onun yöntemleri kabul görmese, hatta delilik diye nitelendirilse de Beane inancını ve azmini yitirmeden bildiği yönde ilerlemeye devam ediyor.

14. Dans Etmenin Sırrı / Billy Elliot (2000)

14. Dans Etmenin Sırrı / Billy Elliot (2000)

IMDb: 7.7

1984 İngiltere’si… Kuzeyde çalıştırılma metotları nedeniyle koşullarına karşı gelen madencilerin grev yaptığı dönem… Billy Elliot yaşına rağmen olgun, 11 yaşındaki bir çocuktur. Babası ve ağabeyi ile birlikte yapılan grevlere katılmaktadır. Billy, kararlarını tıpkı bir yetişkin kararlılığıyla vermeye çalışmaktadır. Bir gün boks sporunu bırakıp bale yapmak istediğini söyleyince ailesi ona karşı çıkacaktır. Ancak Billy’nin yanında onun bu kararını destekleyen insanlar da olacaktır.

13. Kör Nokta / The Blind Side (2009)

13. Kör Nokta / The Blind Side (2009)

IMDb: 7.7

Babasının kim olduğunu bilmeyen, annesi uyuşturucu müptelası, on üç kardeşin arasında kimsenin umursamadığı Afro-Amerikan genç bir çocuğun hayatı sokaklarda geçmektedir. Okuma yazma bilmeyen, okulda son derece başarısız olan bu çocuk, Cumhuriyetçi zengin bir aile tarafından himaye edilmeye başlandığında hayatı değişecektir. Okulda futbola başlayan genç, sonunda kendi yeteneğini keşfetmiştir. Ve bir gün Ulusal Futbol liginin en çok aranan sporcularından biri olacaktır.

12. Ekim Düşü / October Sky (1999)

12. Ekim Düşü / October Sky (1999)

IMDb: 7.8

Gerçek bir öyküden filme aktarılan 'October Sky - Ekim Düşü' tüm erkek çocukların babaları gibi madenci olmalarının beklendiği bir kasabada, ailesinin onun için hazırladığı geleceğin dışına çıkmaya çalışan, büyük hayalleri olan bir gencin hikayesini anlatıyor. 50’li yıllarda Batı Virginia’nın Coalwood kasabasında maden kontrolörü olarak çalışan John Hickam’ın en büyük isteği, oğulları Jim ve Hower’ın da kendi gibi kontrolör olmalarıdır. Fakat Jim bir futbol bursu kazanmıştır ve Hower’ın ise çok başka hayalleri vardır.

11. Unutulmaz Titanlar / Remember the Titans (2000)

11. Unutulmaz Titanlar / Remember the Titans (2000)

IMDb: 7.8

Herman Boone bir Amerikan futbolu koçudur. 1970'lerin Virgina'sında ırkçılık hakimdir. Oldukça ırkçı yönelimlerin olduğu bir Amerikan futbolu takımı da bir koç aramaktadır. Bu lise takımı kimlik sorunları yaşayan ve ırkçı tavırları olan oyunculardan kuruludur. Siyahi bir koç olan Herman Boone'un başa gelmesi, bütün bu kişilik bunalımlarının kökenine inecek ve insanların karakterlerini sorgulatacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Sosyal Ağ / The Social Network (2010)

10. Sosyal Ağ / The Social Network (2010)

IMDb: 7.8

Bir Ekim gecesi, yıl 2003. Mark Zuckerberg, sarhoş kafayla Harvard Üniversitesi'nin sistemine sızar. Kız arkadaşı tarafından terk edilmiştir ve bunun acısını kampüsteki tüm kızların bilgisinin olduğu bir veritabanında birleştirmek ister. Yazdığı uygulamada ekranın iki yanındaki kızların fotoğraflarını oylayarak hangisinin daha güzel olduğu seçilebilmektedir. Mark sayfanın adına Facemash adını verir. Sitenin başarısı hızla yayılır fakat Mark'ın kadınlara olan nefreti ve bu yolda gizlilik kurallarını ihlal etmiş olması Harvard Üniversitesi'nin de tepkisi çeker. Bu durum sitenin evrilerek Facebook'a dönüşmesine olanak sağlar. Öncelikle yalnızca Harvard'da kullanılan Facebook, daha sonra diğer üniversitelerde de açılır ve Ivy League'den Silikon Vadisi'ne tüm dünyada yayılmaya başlar.

9. Efsane Adam / The World's Fastest Indian (2005)

9. Efsane Adam / The World's Fastest Indian (2005)

IMDb: 7.9

Yaşamı boyunca klâsik Indian motorsikletini mükemmelleştimeye çalışan Burt, dünyanın bir ucundan Utah’taki Bonneville tuz çöllerine motorunu denemek için yola çıkar. Karşılaştığı tüm zorluklara rağmen, yeni hız rekorunun sahibi olur. 1967 yılında Munro tarafından kırılan dünya rekorunu henüz geçebilen kimse olmadı ve efsanesi günümüze kadar geldi.

8. Umudunu Kaybetme / The Pursuit of Happyness (2006)

8. Umudunu Kaybetme / The Pursuit of Happyness (2006)

IMDb: 7.9

İyi bir baba olan Chris Gardner, işinde sorunlar yaşayan, maddi açıdan sarsıntıda olan ve aynı zamanda iyi bir eş olan bir adamdır. Ancak ne yazık ki eşi sıkıntılara daha fazla katlanamayacağına karar vererek onu terk eder. Christopher adındaki oğulları da babasının yanında kalır. Karısının terk edişi de yetmezmiş gibi bir de ev sahibi dışarı atar baba-oğulu. Sokaklarda kalıp, tuvaletlerde, düşkünler evinde çalışarak ayakta durmaya çalışır. Oğlunun sevgisi bu mücadeleci baba için her şeydir. Ve sevgiye eklenen bir var olma savaşı hiç şüphesiz, vakti geldiğinde en mükemmel kapıları açacaktır.

7. Gandhi (1982)

7. Gandhi (1982)

IMDb: 8.0

1900'lü yılların başında, Hindistan'dayız... İngiliz sömürüsü altındaki ülke, esareti tüm iliklerinde hissetmekte, özgürlük kavramının hissettirdiklerini günden güne yitirmektedir. Bu dönem ortaya çıkan bir kişilik, epik bir tarih yazarak, insanlık tarihinin en önemli kahramanlarından biri haline gelecektir. Tüm zamanların en ilham verici kişiliklerinden biri olacak bu adam, Hindistan tarihinin en önemli kişiliği Mahatma Gandhi'den başkası değildir.

6. Yapay Oyun / The Imitation Game (2014)

6. Yapay Oyun / The Imitation Game (2014)

IMDb: 8.0

II. Dünya Savaşı Nazi Almanyası'nın hâkimiyetinde birden çok cephede çok çetin biçimde devam etmektedir. İngiliz İstihbaratı tüm yoğun çabalarına ve yüzlerce kişiyi çalıştırmasına rağmen Almanların kullandığı Enigma şifreleme sistemini çözmeyi başaramamıştır. Almanların çok gizli bir biçimde şifrelediği bu yazışmalar, İngilizlere ve müttefiklerine çok ağır kayıplara mal olmuştur. Çözüm olarak İngiliz hükümeti Deniz Kuvvetleri Komutanlığı çatısı altında ülkenin en iyi şifre çözen beyinlerini ve kriptoloji uzmanlarını toplar. Bu isimlerden biri de farklı çalışmalarıyla tanınan ve kendi yöntemlerinden ödün vermeyen genç profesör Alan Turing'dir. Turing'in ekibe katılması dengeleri alt üst edecek ama o güne kadar hiç denememiş büyük çaplı bir girişimin de kapısını aralayacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Cinderella Man (2005)

5. Cinderella Man (2005)

IMDb: 8.0

Ekonomik buhranın hüküm sürdüğü 1930'lu yıllar Amerikası'nda hayatını limanlarda işçilik yaparak idame ettiren Jim'in ailesine bakma gibi büyük bir sorumluluğu vardır. Bu yükümlülük için tutkuyla bağlı olduğu boks sporunu bırakmak zorunda kalan genç adam gerçekleşemeyecek de olsa hayaline sıkı sıkıya tutunmaktadır. Ancak rastlantı eseri boks şampiyonu Max'le dövüşmesi işleri değiştirecektir. Tam bir unvan maçı olan bu karşılaşmayı kazandığı takdirde şampiyon olma onuruna erişecek olan Jim'i saatler süren bir maç beklemektedir. Bu maç Jim'in hayatında neleri değiştirecektir?

4. Rocky (1976)

4. Rocky (1976)

IMDb: 8.0

Sıradan bir adam olan Rocky Balboa boş zamanlarında yaşadığı küçük şehrin yerel kulüplerinden birinde boks yapan amatör bir boksördür. Amerika'da yeni yılın boks maçlarının programları tamamlanmak üzeredir, ancak Apollo Creed isimli yenilmez boksör sakatlanmıştır. Bu başarılı boksörün önerisi üzerine turnuvaya adı duyulmamış amatör bir boksör alınacaktır. Bu isim de Rocky'den başkası değildir. Rocky artık yılın en önemli maçının aktörlerinden biridir ve bu zorlu hazırlanma sürecinde en büyük yardımcısı antrenörü Mickey ve büyük aşkı Adrian olacaktır.

3. Milyoner / Slumdog Millionaire (2008)

3. Milyoner / Slumdog Millionaire (2008)

IMDb: 8.0

Dünyanın en yoksul insanlarının yaşadığı Hindistan'da geçen bir 'milyonerlik' öyküsü olan filmde, Hindistan’ın gecekondularla dolu bir mahallesinde yaşayan genç Jamal'in enteresan hikayesi aktarılıyor. Jamal, fakir ve öksüz ancak idealist bir çocuktur. En büyük düşü, Hindistan'ın en ünlü bilgi yarışması programına katılmak ve büyük para ödülünü kazanmaktır. Bu hayalinin gerçekleşmesi arefesinde farklı olaylar yaşamını dönüştürmeye başlayacaktır. Jamal, büyük ödüle ulaşacağı son soruya bir şekilde gelmiştir. Tam da bu an programın süresi dolar ve son soru gelecek haftaki programa kalır. İlginç bir şekilde başarılı olan Jamal’in bu imkansız görünen başarısı herkesin dikkatini çeker ve genç adam hile yapmış olabileceği gerekçesiyle tutuklanır. Sorgu gecesinde soruları nasıl yanıtladığını tek tek anlatan genç adamın sırrı yavaş yavaş aydınlanır.

2. Akıl Oyunları / A Beautiful Mind (2001)

2. Akıl Oyunları / A Beautiful Mind (2001)

IMDb: 8.2

John Forbes Nash kazandığı bir bursla Princeton Üniversitesi'nde öğrenim görmeye başlar. Bu süreçte parlak zekasını her daim hissettiren ve çevresindekilerle uyum sorunu yaşayan dahi Nash, inanılmaz bir teoriyi ortaya sürüp kanıtlama aşamasına kadar gelir. Böylece matematik çevrelerince ününü yayan dahi adam zamanla şizofrenik belirtilerle mücadele etmeye başlar. Nash artık kendi kurgusal gerçekliklerinden oluşturduğu dünyasıyla asıl gerçekleri ayırt edemeyecek bir aşamaya gelir.

1. Whiplash (2014)

1. Whiplash (2014)

IMDb: 8.5

Küçük yaşlardan itibaren bateri çalmaya başlayan Andrew, işinde tam anlamıyla bir usta olmak ister. Üniversite tercihinde de ülkenin en iyi müzik okulu olarak gördüğü Shcarffer Konservatuarı'na girer. Henüz 19 yaşındadır ama dersler harici var gücüyle antrenman yapar. Bir gün, okulun en sert hocalarından biri olan caz duayeni Terence Fletcher'ın dikkatini çeker. Fletcher Andrew'ü okulun en parlak öğrencilerinin seçildiği ve sürekli yeni yarışmalara hazırlanan 'studio band'e seçer. Başarısı kadar acımasızlığıyla da ün yapmış olan Fletcher, Andrew'un kapasitesinin sonuna kadar kullanmadan asla başarmış saymayacaktır. Genç bateristin önünde sadece mesleki bir test değil, psikolojik bir sınav da vardır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
403
95
42
19
16
15
12
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?