Görüş Bildir
Haberler
Avustralya Resmen Dünyanın En Sarhoş Ülkesi

Avustralya Resmen Dünyanın En Sarhoş Ülkesi

Birleşik Krallık merkezli bir araştırma şirketinin yaptığı ankette dünyanın en 'sarhoş hisseden' ülkesinin Avustralya olduğu ortaya çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Independent Türkçe'nin aktardığına göre Global Drug Survey'in 2021 anketi 22 ülkeden 32 bin 22 kişinin katılımıyla hazırlandı. Çalışmada Türkiye yer almadı.

Raporda incelenen sarhoşluk hissi, 'fiziksel ve zihinsel işlevlerin, kişinin dengesini ve konuşma yetisini etkileyecek kadar bozulması, odaklanmada zorlanma, sohbet etme ve davranış şeklinin kişiyi tanıyanlar açısından görülür şekilde değişmesi' olarak tanımlandı.

Buna göre dünya ortalamasında katılımcıların yılda 14,36, yani ayda birden biraz daha fazla kez sarhoş olduğu belirlendi.

Fakat Avustralya'da bu rakam neredeyse iki kat daha fazlaydı. Avustralyalıların yılda yaklaşık 26,7, yani ayda iki kez sarhoş olduğu ortaya çıktı.

Araştırmada Avustralyalıları, yılda ortalama 23,8 kez sarhoş olduğunu söyleyen Danimarkalılar ve Finlandiyalılar izledi. 👇

Araştırmada Avustralyalıları, yılda ortalama 23,8 kez sarhoş olduğunu söyleyen Danimarkalılar ve Finlandiyalılar izledi. 👇

Almanlar ve Romanyalılar 10,6'yla, Yeni Zelandalılar 10,3'le, Meksikalılarsa 8,9'la listenin en altında yer aldı.

En fazla pişman olanlar İrlandalılar

En fazla pişman olanlar İrlandalılar

Araştırmada sarhoşluktan pişman olma değerleri de incelendi. Buna göre ortalama 28,4'le sarhoş olmaktan en fazla İrlandalıların pişmanlık duyduğu ortaya çıktı. İrlandalıları 28,3'le Polonyalılar, 27,4'le Yeni Zelandalılar ve 27,3'le Romanyalılar takip etti. Avustralya ise 24,4'le listede 9. sırada yer aldı. 

Sarhoşluktan en az pişmanlık duyanlarsa 17'yle Danimarka ve Finlandiya.

Öte yandan katılımcıların yarısından çoğu pişmanlık nedenlerinin 'Çok hızlı içmek' olduğunu söyledi.

Çalışmada pandeminin içki tüketiminde oynadığı rol de incelendi.

Buna göre katılımcıların yaklaşık yüzde 6'sı Kovid-19'dan ya da başka sebeplerden ötürü tedirgin olduğu için fazla içki tükettiğini söylerken, yüzde 4'ü de pandemi kısıtlamaları nedeniyle uzun süredir içki içemediği için sarhoş olduğunu belirtti. Yüzde 2'lik kesimse çevrimiçi parti düzenlendiği için fazla içki içtiğini ifade etti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
3
3
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mr Logical

İçkiyi onlar içiyor ama bizimkilerin kafası bi milyon(eski parayla) nasıl oluyo bu iş?...