Görüş Bildir
Haberler
Avrupa Ülkelerinde İlk 10'da Türkiye'de Birinci! Netflix Türkiye'de Geçen Hafta En Çok İzlenen Dizi ve Filmler

Avrupa Ülkelerinde İlk 10'da Türkiye'de Birinci! Netflix Türkiye'de Geçen Hafta En Çok İzlenen Dizi ve Filmler

claude cahun
18.06.2022 - 11:00

Her hafta yayımlanan 'Netflix Top 10' raporunda dizi ve film kategorilerinde en çok izlenen yapımlar 10'lu listeler hâlinde paylaşılıyor bildiğiniz üzere. Netflix Türkiye'de 6-12 Haziran tarihleri arasında en çok izlenen yapımları gösteren haftalık rapora göre dizilerin ilk sırasına yükselen yapım, Avrupa ülkelerinde de 'Top 10' listesine girmeyi başardı. Filmler de ise yine farklı türlerden pek çok yapım izlemişiz. 

Bakalım 6-12 Haziran haftası neler izlemişiz?

Not: Dizilerde birden fazla defa listeye girenlerin IMDb puanı ve künye bilgileri tekrara düşmemek adına verilmedi. Sadece konudan bahsedildi.

Kaynak: https://top10.netflix.com/turkey/tv
İçeriğin Devamı Aşağıda

Önce diziler!

10. İdeal Bir Anne (The Perfect Mother / 1. sezon)

10. İdeal Bir Anne (The Perfect Mother / 1. sezon)

Özet: Helene'nin kızının adı bir cinayete karışır. Kızının masum olduğuna inanan anne, dava sürecinde bazı can sıkıcı gerçeklerle karşılaşırken kurbanla zanlı arasındaki çizgi giderek saydamlaşır.

Oyuncular: Julie Gayet, Tomer Sisley, Eden Ducourant

Yaratıcı: Fred Garson

9. Cennete Hoş Geldiniz (Welcome to Eden / 1. sezon)

9. Cennete Hoş Geldiniz (Welcome to Eden / 1. sezon)
  • IMDb: 5.4

Özet: Gözlerden uzak, ıssız, izole ancak cennet misali bir adada parti düzenlenir. Partiye katılan bir grup öğrenci, çok geçmeden adanan gizli sırlarla ve tuzaklarla çevrili olduğunu keşfedecektir. 

Oyuncular: Amaia Aberasturi, Tomy Aguilera, Diego Garisa

Yaratıcılar: Joaquín Górriz, Guillermo López Sánchez

8. First Kill (1. sezon)

8. First Kill (1. sezon)

Özet: Âşık olmak gençler için zor bir iştir. Hele ki bir vampir ve bir vampir avcısı arasındaki aşk zor olduğu kadar tehlikelidir de. Bu dizi Juliette ve Calliope adlı iki gencin ilk cinayetlerini işlemek için hazır olduğu bir hikâyeyi takip ediyor. 'Kaderlerine razı gelip birbirlerini öldürebilecekler mi?' sorusunun yanıtı ancak izleyerek öğrenebileceğiz.

Oyuncular: Imani Lewis, Sarah Catherine Hook, Elizabeth Mitchell

Yaratıcı: Felicia D. Henderson

7. Stranger Things (3. sezon)

7. Stranger Things (3. sezon)

Özet: Gizemli şekilde ortadan kaybolan küçük bir çocuğu bulmaya çalışan anne ve arkadaşlarının kendilerini doğaüstü varlıklarla mücadele ederken bulduğu dizinin üçüncü sezonu ise yaz aylarının geldiği, bazı aşkların filizlendiği ve bazı yeni işlerin doğduğu bir dönemi takip ediyor. Ta ki Dustin'in radyosu Rusça bir yayın yakalayana kadar...

Oyuncular: Millie Bobby Brown, Winona Ryder, Finn Wolfhard

Yaratıcı: Matt Duffer, Ross Duffer

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Stranger Things (2. sezon)

6. Stranger Things (2. sezon)

Özet: Dizinin ikinci sezonunda Cadılar Bayramı arifesinde başlıyor. Kabada hazırlıklar sürerken oyun salonunda bir olay yaşanıyor. Hooper ise çürümekte olan bal kabaklarıyla dolu bir tarlayı incelemeye koyuluyor...

5. Stranger Things (1. sezon)

5. Stranger Things (1. sezon)

Özet: Bir kasabada yaşayan küçük bir çocuk kaybolunca annesi, arkadaşları ve bir polis şefi onu geri almak için korkunç doğaüstü güçlerle yüzleşmek zorunda kalır.

4. Peaky Blinders (6. sezon)

4. Peaky Blinders (6. sezon)

Özet: Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra İngiltere'de suç kol gezmektedir. Soygunculuk ve at yarışıyla para kazanan Peaky Blinders da polislere rüşvet vererek rahatça işlerini yürütmektedir. Ta ki dümeni tersine döndürecek bir müfettiş şehre gelene kadar... Bu heyecanlı dizinin altıncı sezonu ise önlenen bir suikast girişimi ve sebep olduğu bir can kaybıyla başlıyor. Ayrıca alkol yasağının kalkmasına yakın bir zamanda Tommy, Kuzey Amerika'ya doğru yola çıkıyor. 

Oyuncular: Cillian Murphy, Paul Anderson, Helen McCrory

Yaratıcı: Steven Knight

3. Erşan Kuneri (1. sezon)

3. Erşan Kuneri (1. sezon)

Özet: 1970'li yılların erotik sinemasında fırtınalar estiren Erşan Kuneri, farklı film türleri çekmeyi denemek için sektörden dostlarıyla birlikte işe koyulur. 

Oyuncular: Cem Yılmaz, Zafer Algöz, Ezgi Mola, Çağlar Çorumlu

Yaratıcı: Cem Yılmaz

2. Stranger Things (2. sezon)

2. Stranger Things (2. sezon)

Özet: Dizinin dördüncü sezonu El'in yeni okuluna adaptasyonu süreci, Joyce'un gizemli bir paket alması ve D&D gecesinde yaşananları takip ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kuş Uçuşu (1. sezon)

1. Kuş Uçuşu (1. sezon)

Özet: Lale ve Aslı iki ayrı kuşaktan bambaşka görüş ve karakterlere sahip iki kadındır. Lale, deneyimli ve başarılı bir haber sunucudur. Aslı ise birileri olabilmek için elinden geleni ardına koymayacak hırslı bir stajyerdir. Aslı kariyer basamaklarını tek tek çıkmak yerine  'kuş uçuşu' en üste ulaşmak ister. Peki iş dünyasında bu mümkün müdür?

Oyuncular: Birce Akalay, İbrahim Çelikkol, Miray Daner

Yaratıcı: Meriç Acemi

Şimdi de filmler!

10. Tahsilatçı ( The Tax Collector)

10. Tahsilatçı ( The Tax Collector)

Özet: David, Wizard alı bir çetenin lideri için tahsilat işler yapar. Ancak çetenin eski düşmanının aniden ortaya çıkmasıyla David'i ve ailesi büyük bir tehditle karşı karşıya kalır. Şimdi onun ailesinin güvenliğini sağlamak için amansız bir mücadele vermesi gerekir.

Oyuncular: Shia LaBeouf, Bobby Soto, Cinthya Carmona

Yönetmen: David Ayer

9. Yolun Açık Olsun

9. Yolun Açık Olsun

Özet: Yüzbaşı Salih'in amacı Asteğmen Kerim'i sevdiği kadınla kavuşturmaktır. Bu amaçla Dalyan'a doğru yola çıkan ikili, düşünülenin aksine kendilerini geçmişle hesaplaşırken bulacaktır.

Oyuncular: Engin Akyürek, Tolga Sarıtaş, İlker Kızmaz 

Yönetmen: Mehmet Ada Öztekin

8. Mona Lisa Gülüşü (Mona Lisa Smile)

8. Mona Lisa Gülüşü (Mona Lisa Smile)

Özet: Özgür düşünen bir sanat profesörü, 1950'lerin muhafazakâr ortamında prestijli Wellesley kolejindeki kızların hayata daha farklı bakması için elinden geleni yapar. Ancak okul yönetimiyle sürekli çatışması gerekir.

Oyuncular: Julia Roberts, Kirsten Dunst, Julia Stiles

Yönetmen: Mike Newell

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Halk Düşmanları (Public Enemies)

7. Halk Düşmanları (Public Enemies)

Özet: Büyük Buhran döneminde John Dillinger, Baby Face Nelson ve Pretty Boy Floyd gibi Amerikalı gangsterler çoğalmıştır. FBI ise onları devirmek için işe koyulur.

Oyuncular: Johnny Depp, Christian Bale, Marion Cotillard

Yönetmen: Michael Mann

6. Kartal (The Eagle)

6. Kartal (The Eagle)

Özet: Roma yönetimindeki Britanya'da genç bir Romalı asker olan Marcus Aquila, babasının esrarengiz kaybını çözmek ve lejyonun kartal sembolünü bulmak için amansız bir maceraya atılır. Bu yolculukta ona bir köle olan Esca eşlik edecektir.

Oyuncular: Channing Tatum, Jamie Bell, Denis O'Hare

Yönetmen: Kevin Macdonald

5. Aykut Enişte 2

5. Aykut Enişte 2

Özet: İyi niyetinden dolayı her konuda saf davranın Aykut, çok sevdiği Gülşah'la evlenme arifesindedir. Tam her şey yolunda gidiyor derken Gülşah'ın eski eniştesi Talat çıkar ve ortalığı birbirine katar. Kendisini bir anda kabusun içinde bulan Aykut, Gülşah'la mutlu olabilecek midir?

Oyuncular: Cem Gelinoğlu, Melis Babadağ, Hakan Yılmaz

Yönetmen: Onur Bilgetay

4. Cloverfield Yolu No: 10 (10 Cloverfield Lane)

4. Cloverfield Yolu No: 10 (10 Cloverfield Lane)

Özet: Yolda bir trafik kazası geçiren Michelle, gözlerini açtığında kendisini eli kolu bağlı bir şekilde bir sığınağında bulur. Onu burada tutan adam, dışarıda yaşanan bir kimyasal saldırının dünyanın yüzeyini yaşanmaz hâle geldiği konusunda ısrarcıdır.

Oyuncular: Mary Elizabeth Winstead, John Goodman, John Gallagher Jr.

Yönetmen: Dan Trachtenberg

3. Angry Birds Filmi 2 (The Angry Birds Movie 2)

3. Angry Birds Filmi 2 (The Angry Birds Movie 2)

Özet: Bu filmde eski düşmanların müttefik oluşuna şahit oluyoruz! Kuşlar ve domuzların yaşamları yeni bir düşman tarafından tehdit edilmektedir. Domuzlar, iki tarafın huzuru için kuşlara ateşkes çağrısında bulunur. Bakalım bu ekip, ortak düşmanı alt edebilecek midir?

Seslendirenler: Yekta Kopan, Jason Sudeikis, Sercan Gidişoğlu

Yönetmen: Thurop Van Orman

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Interceptor

2. Interceptor

Özet: Okyanusun ortasında bir nükleer füze önleme üssünden sorumlu olan bir kaptanı, çalıştığı alana sızmaya çalışanlarla karşı karşıyadır. Kaptanın doğru kararlar verebilmek için tecrübesi ve askeri uzmanlığından başka bir şeyi yoktur.

Oyuncular: Elsa Pataky, Luke Bracey, Aaron Glenane

Yönetmen: Matthew Reilly

1. Hustle

1. Hustle

Özet: İspanya'da sokaklarda olağanüstü bir basketbol oyuncusu keşfeden bir yetenek avcısı, onun NBA'de başarılı olabileceğine olan inancıyla işe koyulur.

Oyuncular: Adam Sandler, Queen Latifah, Ben Foster

Yönetmen: Jeremiah Zagar

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Abrek Kafkas

HUSTLE dün gece izledim harika bir film ama sonu tatmin edici değildi.