Görüş Bildir
Haberler
Aslında Siz Hangi Bölümde Okumalısınız?

etiket Aslında Siz Hangi Bölümde Okumalısınız?

diazepam
15.04.2014 - 13:46 Son Güncelleme: 15.04.2014 - 14:46

Üniversiteyi kazanmış olabilirsiniz veya bu yıl sınava girecek olabilirsiniz. Peki hangi bölümde okuyacaksınız? Hangi bölümde okursanız daha başarılı olursunuz. Testimizi çözün, geleceğinize yön verirken hataya düşmeyin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Boş vaktinizi değerlendirmek için hangisini tercih edersiniz?

2. İstanbul haricinde üniversiteyi hangi kentte okumak isterdiniz?

3. Sevgilinizle buluşacağınız için arkadaşlarınızla buluşmanızı iptal edeceksiniz, ne söylerdiniz?

4. Nasıl bir tatil?

5. Bir dizide rol alacak olsanız bu hangi dizi olurdu?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yüksek lisans için hangi ülkeye gitmek isterdiniz?

7. Çok iyi bir not beklediğiniz sınavda hoca kaç beklediğinizi soruyor ne derdiniz?

8. Ders çalışma tekniğiniz hangisine yakın?

9. İstanbul'a gelseniz şehirde ilk gideceğiniz yer neresi olurdu?

10. Son olarak aşağıdakilerden hangisi para ile satın alınmaz?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Siz "mühendislik bilimleri" okumalısınız.

Siz "mühendislik bilimleri" okumalısınız.

Siz koca bölümde 2-3 kızın bulunduğu, sürekli kankalarla takıldığınız, sınav öncesi hayvanlar gibi sabahladığınız, günlerinizi saç sakal birbirine karışmış halde geçirdiğiniz mühendislik fakültelerini tercih etmelisiniz. Başka bir bölümdeyseniz, mesela sözel veya eşit ağırlık türünden öğrenci alan bir bölümü okuyorsanız geç kalmadan bırakıp mühendis olmanın yollarını arayın. Çünkü sizin için huzur orada, kendinizi bulmak orada. Sizi ifade eden bölüm kesinlikle mühendislik. Kendinize güveniyorsanız endüstri, elektronik, bilgisayar mühendisliği, idare ederim diyorsanız çevre, cevher arama, metalurji mühendisliği tam size göre.

Siz "eğitim bilimleri" okumalısınız.

Siz "eğitim bilimleri" okumalısınız.

Siz öğretmen olacak insansınız. İnsanlar içli dışlı olmanız gerek. Mesleğinizi icra ederken didaktik olmanız lazım. Size bakan gözlerin olması lazım. İşinizin size boş zaman tanıması, hayatınızın bütününü kaplamaması lazım. Bu sebeple ya eğitim bilimlerini tercih edin ya da bölümünüz farklı ise akademik kariyer yapmayı gündeminize alın. Sizin başka bir bölümde mutlu olmanız olası değil. Okul öncesi, ingilizce, matematik, Türkçe öğretmenlikleri sizin ilacınız. Hiç olmadı araştırma görevlisi olmanız lazım.

Siz "ÇEKO-işletme-iktisat-ekonometri" okumalısınız.

Siz "ÇEKO-işletme-iktisat-ekonometri" okumalısınız.

Sizin mutlaka ekonomi ile ilgili bir şeyler okumanız lazım. Ülkemizdeki üniversiteler sağolsunlar bu açlığı giderecek onlarca bölüme sahip mutlaka sizi tatmin edecek birini bulursunuz. Eşit ağırlık, ekonomi, para idaresi sizin ruhunuza işlemiş, başka bir şeyde mutluluğu yakalamanız çok zor. Ya efendi gibi bu bölümlerden birini okuyun ya da farklı bir bölüm okuyorsanız bitirince mutlaka bir MBA yapın. Yoksa size huzur yok.

Siz "felsefe-sosyoloji grubu" okumalısınız.

Siz "felsefe-sosyoloji grubu" okumalısınız.

Sizin kafanızda deli sorular, akıl bir karış havada, sürekli neden ben, niye burası, nasıl oldu, vb. kaygılar, düşünceler. Sizi tatmin edecek yegane bölüm felsefe-sosyoloji grubu. Arkadaşlarınızla sabahlarqa kadar varoluş kaygılarını tartışın, ahlaki olguların toplumsal düzlemdeki yansımalarını irdeleyin, münazaradan münazaraya koşun. Konuşun, konuşun, konuşun... Allah muhafaza mesela sayısal bir bölüme gitseniz delirmeniz işten bile değil sizin, sakın ha!

Siz "tıp-fizik-kimya olmadı sağlık yönetimi" okumalısınız.

Siz "tıp-fizik-kimya olmadı sağlık yönetimi" okumalısınız.

Sizin malzemeniz bir şekilde insan, hayvan kaynaklı olmalı. Siz yaşama yaşam katmalısınız. İnsanla, onun ifrazatıyla uğraşmalısınız siz. Olmadı onları sağlık konusunda yönlendirmeli, bilgilendirmeli, idare etmelisiniz. Fen bilimleri sizin için biçilmiş kaftan. Siz hayat kurtarmalısınız, siz insanı işlemeli, onu yaşama bağlamalısınız. Tıp, biyokimya, biyoloji, belki fizik olması sağlık yönetimi sizin alanınız.

Siz "şehir ve bölge planlama-peyzaj mimarlığı-rekreasyon yönetimi" okumalısınız.

Siz "şehir ve bölge planlama-peyzaj mimarlığı-rekreasyon yönetimi" okumalısınız.

Sizin işiniz şehirle, doğayla, park, bahçe ile. Siz insanın var olduğu her yeri güzelleştirmek için doğmuşsunuz. Sizin için birçok bölüm mevcut, şehri hamur gibi yoğurabileceğiniz, insanlara nefes alma alanları açabileceğiniz, yeşille iç içe, dingin, sakin, huzurlu bir iş yapmalısınız siz. O zaman yeriniz şehir bölge planlama olmadı rekreasyon yönetimi, vs.

Siz "veterinerlik-biyoloji-zootekni" okumalısınız.

Siz "veterinerlik-biyoloji-zootekni" okumalısınız.

Aslında siz bir barınak kurup işletecek insansınız ama belki imkanınız olmadığı için belki de türlü türlü hayvanata yakın olmak istediğiniz için yeriniz veterinerlik veya biyoloji hiç olmadı kümes hayvanları yetiştiriciliği veya su ürünleri bile keser sizi. Artık o kadar detayını biz bilemeyeceğiz.

Siz "uluslar arası ilişkiler-AB ilişkileri" okumalısınız.

Siz "uluslar arası ilişkiler-AB ilişkileri" okumalısınız.

Bildiğin monşersiniz siz. Diplomat olmalı, yüksek seviyede ilişkiler kurmalı, kriz önlemeli, başarıdan başarıya koşmalısınız. Diplomasi dili sizin diliniz olmalı. Elçilikte resepsiyonlar vermeli, kulis yapmalı, lobi faaliyetleri yürütmelisiniz. Sizi tatmin edecek yegane bölüm uluslar arası ilişkiler, ama olmuyor diyorsanız AB ilişkileri tadında güzel bölümlerimiz de sizi idare edebilir. Ama yurt dışı ve ilişki şart unutmayın.

Siz "halkla ilişkiler ve tanıtım-reklamcılık" okumalısınız.

Siz "halkla ilişkiler ve tanıtım-reklamcılık" okumalısınız.

Ya siz var ya tam bir insan idare etme, ikna etme uzmanısınız. Sizdeki dil, sizdeki ikna kabiliyeti, sizdeki güler yüz bizde olsa bugün en büyük reklam şirketiydik ama yok. İşte bu sizde var, bunu kullanın, insanlara bir şeyler satabileceğiniz, onlarla sürekli iletişim halinde olabileceğiniz bölümlere yönelin. Yüzlercesi var ama biz sizin için hakla ilişkileri ve reklamcılığı uygun gördük.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2851
1925
911
859
705
662
613