Görüş Bildir
Haberler
Ankara'da Geçmişin Kapılarını Kitapseverlere Aralayan Sahaf Dükkanları

Ankara'da Geçmişin Kapılarını Kitapseverlere Aralayan Sahaf Dükkanları

Rana Önder
19.06.2022 - 16:34

Sahaflar eski kitap okumayı sevenler için adeta bir nimettir. Eski kitapları okumak bir nevi anılarda gezmek gibidir. Kimi zaman kitapların içerisinden eski bir mektup ya da fotoğraf çıkabileceği gibi sayfalar arsına yazılmış notlara da rastlanılabilir. Bunların hiçbiri olmasa bile altı çizilmiş bir cümleye ya da kıvrılmış bir kitap sayfasına denk gelmek mümkündür. Eski bir gazete sayfası, dergi ya da ikinci el kitapları seviyorsanız bu liste içerisinde bulunan sahaflara bakabilirsiniz. 

Listede bulunan kimi sahaflarda kendinizi geçmişin anıları içerisinde gezinir gibi hissederken kimi sahaflarda ise dükkan sahiplerinin bilgileri donanacaksınız. Ruhu ve hatırası olan kitapları okumayı sevenlerin tercih edebileceği sahaflara göz atabilirsiniz. Ayrıyeten listedeki sahaflarının çoğunun internetten satış imkanı da bulunuyor. Nadir Kitap'tan bir çok eski kitap, dergi, gazete, poster gibi eşyalara ve listedeki sahafların satış sitesine ulaşabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Berdelacuz Sahaf

1. Berdelacuz Sahaf

Eski kitaplar, dergiler ve kartpostallar bulabileceğiniz keyifli ve samimi bir ortamı olan sahaftır. Ayrıyeten gazete kupürleri, eski satış defterleri gibi eski el yazısı eserler ve haritalar da vardır. 

Adres: Işınlar, Tufan Sk. no: 17/4, 06170 Yenimahalle/Ankara

2. Deha Kitabevi

2. Deha Kitabevi

Hem Arapça hem de Türkçe olmak üzere bir sürü eski kaynağa ulaşılabilen bir yerdir. İlim kitapları konusunda geniş bir arşive sahip olan kitapevinde her türden kitap bulunuyor. 

Adres: Hükümet Caddesi, Kitapçılar Çarşısı B Blok No: 31Hacıbayram Ulus, 06030 Altındağ/Ankara

3. Devr-i Alem Sahaf

3. Devr-i Alem Sahaf

Kuğulu İş Merkezi'nin alt katında yer alan bambaşka bir dünyadaymış gibi hissedeceğiniz bir sahaftır. Özellikle de çizgi roman severlerin tercih edebileceği bir yerdir. Çizgi romandan siyaset kitaplarına kadar geniş bir arşivi olan bu sahafta aynı zamanda sahiplerine kitaplarla ilgili istediğiniz kadar soru sorup cevaplarını keyifle dinleyebilirsiniz. 

Adres: Tunalı Hilmi Caddesi, 123/18-38, Kuğulu Pasajı, Kavaklıdere, Çankaya.

4. Emin Sahaf

4. Emin Sahaf

Zor bulunan eserleri de sipariş üzerine araştırıp getiren, dürüst ve güvenilir alışveriş yapılabilecek bir sahaftır. Osmanlıca eserler, plaklar, antikalar ve geniş bir kitap arşivine sahip olan bu sahaf sahibinin entelektüel birikimi ve yardımseverliği ile de tercih edilen bir yerdir. Ayrıyeten Osmanlıca kaynak arayan kişiler de özel olarak burayı tercih edebilirler. 

Adres: Kavaklıdere, Esat Cad. No:33 D:C, 06540 Çankaya/Ankara

5. Gönülçelen Sahaf

5. Gönülçelen Sahaf

Ulaşımı kolaydır ve Tunalı'da uygun fiyatlı bir yere gitmek isteyenlerin tercih edebileceği bir sahaftır. Sahafın sahibi üniversite yollarında başta hobi olarak kitap biriktirmeye başlamıştır. Daha sonra hobisini işe çevirerek bir sahaf dükkanı açmıştır. 

Adres: Remzi Oğuz Mah, Tunalı Hilmi Cad. No :88 D:65, 06680 Çankaya/Ankara

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Güven Kitabevi Sahaf

6. Güven Kitabevi Sahaf

Bahçeli'de bulunur ve özel eserler, imzalı kitaplar ve plaklar barındırmasıyla tercih edilen çok yönlü bir sahaftır. Bazı zamanlar imza günleri, söyleşiler ve kitap sohbetlerinin yapıldığı bu kitapçıda hem geniş bir kitap birikimi hem de özel eserler vardır. 

Adres: Taşkent caddesi 69. Sokak No: 77/A Bahçelievler 06490 Ankara

7. Hazar Kitabevi

7. Hazar Kitabevi

Adilhan İş Merkezi’nin içinde bulunan birçok kitabı bulabileceğiniz bir sahaftır. İçinizdeki kitap sevgisini tatmin edecek, saatlerce gezebileceğiniz bir kitapçıdır.

Adres: Kızılay, Bayındır 1. Sok. Adil Han İş Merkezi No:6 D:53, Çankaya.

8. Kehribar Sahaf

8. Kehribar Sahaf

Baskısı olmayan kitapları uygun fiyatlı bir şekilde satan, birçok farklı dilden eserler bulunabilen bir sahaftır. Geniş bir kitap arşivi vardır ve sahafın sahibi de kibarlığı ve yardımseverliği ile gelen kişilere aradıkları kitapları bulması konusunda yardımcı olur. Dergi, gazete, oyuncak gibi eşyaları da bulunduran samimi bir sahaftır. 

Adres: Ayrancı, Elçi Sokağı No:7, 06540 Çankaya/Ankara

9. Kitap Sarayı

9. Kitap Sarayı

Satıcının yardımıyla istediğiniz eseri bulabileceğiniz bir sahaftır. Eski kitaplar ve plaklar bulabileceğiniz bir kitapçıdır. Hem eski kitaplar alabileceğiniz hem de eski kitaplarınızı satabileceğiniz bir yerdir. 

Adres: Esatoğlu, Esat Cad. No:56, 06660 Çankaya/Ankara

10. Aşiyan Kitabevi

10. Aşiyan Kitabevi

Adilhan İşhanı'nın içerisinde bulunan uygun fiyatlı tarih, edebiyat kitapları ve Osmanlıca kaynaklarının bulunabileceği bir yerdir. Çeşitli kitap kaynakları dolayısıyla tercih edilebilir bir mekandır. Ankaralı kitap severlerin tercih ettiği bir mekandır. 

 Adres: Çankaya, Cumhuriyet Mah, Atatürk Bulv. & Bayındır 1. Sok. 6/46, 06430 Ankara

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Melankolik Sahaf

11. Melankolik Sahaf

Kedileriyle bilinen hem kitap alabileceğiniz hem de oturup kitap okuyabileceğiniz bir yerdir. Çok fazla sayıda eski kitap bulundurmasının yanı sıra nadir bulunan birçok kitabı da burada bulabilirsiniz. Ayrıyeten sahibinin hoş sohbeti ve misafirperverliği ile de son derece sıcak atmosferli, samimi bir yerdir. 

Adres: Alaçam sokak 17-A Ayrancı 06670 Ankara

12. Neyzen Sahaf

12. Neyzen Sahaf

Sahaf sizi 'Gerçekten kitap okuru iseniz ve paranız yoksa söylemeden çekip gidebilirsiniz.” sözleriyle karşılayan, kitap okumayı sevenlere karşı anlayışlı olan bir sahaftır. Dükkanını kilitlememesiyle bilinen sahaf, bu işi ticaret için sevdiği için yaptığını her hareketiyle hissettirir. Dükkan içerisinde antika değerinde eski kitaplar başta olmak üzere birçok çeşit vardır. 

Adres: Meşrutiyet, Karanfil Sk. No:5, 06420 Çankaya/Ankara

13. Okuyorum Kitabevi

13. Okuyorum Kitabevi

Hem yeni hem de eski kitaplara ulaşabileceğiniz bir sahaftır. Çok geniş bir arşive sahip olan bu sahafta kitaplarda kategorize edilmiş bir şekilde bulunur. Hoş sohbet ve geniş arşivi bakımından tercih edilen bir yerdir. 

Adres: Ümit, Berilya AVM Kat 2 No: 17 2494. Cadde, Ümitköy,  06810 Çankaya/Ankara

14. Orhun Sahaf

14. Orhun Sahaf

Ankara'nın en bilindik sahaflarından bir tanesidir. İçerisine giren kitap severlerin büyülendiği geçmişi günümüze getiren kaliteli bir sahaftır. Tunalı Pasajı'nın içerisinde yer alır. 

Adres: Tunalı Hilmi Cad. Tunalı Pasajı, 95/40 Kavaklıdere ANKARA Çankaya

15. Öğüt Kitap Kırtasiye

15. Öğüt Kitap Kırtasiye

İkinci el kitapları uygun fiyatlı alabileceğiniz uygun fiyatlı, öğrenci yanlısı bir sahaftır. Aradığınız her çeşit kitabı bulabileceğiniz, bulamazsanız bile bulmak için yardımcı olunan bir işletmeciye sahiptir. 

Adres: Bahçelievler, 28/D Taşkent Caddesi & 1.Cad, 06080 Çankaya/Ankara

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Piraye-Gülden Sahaf

16. Piraye-Gülden Sahaf

Adil Han İş Merkezi içerisinde bulunan çeşitli kaynaklarda kitap bulabileceğiniz bir yerdir. Eski kitap alımı ve satımı yapan bir sahaftır. 

Adres: Cumhuriyet, Bayındır-1 Sk, Mahallesi No:6 D:52Cumhuriyet, 06430 Çankaya/Ankara

17. Sanat Kitabevi

17. Sanat Kitabevi

1800'lü yıllarda kalma el baskılarının da nadir bulunan kitapların da içerisinde olduğu bir sahaftır. Ankara'da sahaf denilince akla gelen ilk yerlerden bir tanesidir. İçerisinde kaybolacağınız ve hiç çıkmak istemeyeceğinizi eski kitap severlerin uğrak noktası olan bir sahaftır. Sanat Kitabevi için içerisinde ne ararsanız bulabileceğiniz bir demek yerinde olur. 

Adres: Kavaklıdere, Esat Cd. 3/A, 06640 Çankaya/Ankara

18. Songezgin Kitabevi Sahaf

18. Songezgin Kitabevi Sahaf

Gerek kitap arşivi gerekse dükkan sahibi bakımından son derece güzel olan bir yerdir. İşini tutkuyla yapan bir sahibi ve her çeşit kitabı bulabileceğiniz bir kitap arşivi vardır. Ankara'nın en bilindik sahaflarından bir tanesidir. 

Adres: Fidanlık, Marmara Sk. No:40 D:1, 06420 Kolej, Çankaya/Çankaya/Ankara

19. Ütopya Kitabevi & Sahaf

19. Ütopya Kitabevi & Sahaf

Sıcak bir atmosfere sahip olmasının yanı sıra güler yüzlü dükkan sahibi ile de iç açan bir mekandır. Kitap arşivi bakımından da da geniş bir sahaftır. 

Adres: Fidanlık, Ataç 1. Sok. No:33 D:15, 06420 Çankaya/Ankara

20. Mefkûre Sahaf Ve Kitabevi

20. Mefkûre Sahaf Ve Kitabevi

Aksoy Çarşısı içerisinde yer alan bir sahaf dükkanıdır. Ankara'da yaşan kişilerin gitmesi için tavsiye edilen güler yüzlü dükkan sahibiyle birlikte yardımsever bir işletme olması bakımından da tercih edilebilecek bir yerdir. 

Adres: Cumhuriyet, Bayındır-1 Sk. 27/7, 06420 Çankaya/Ankara

İçeriğin Devamı Aşağıda

Siz hangi sahafları tavsiye ederdiniz?

İlginizi Çekebilir.👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
8
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Balkan Türkleri

Bir kitapsever olarak böyle içeriklerin artmasını istiyorum

Gizem Yenikler

Çok güzeller.

Furkan Aras

#1 sahibi değişti sanırım yada elemanı ,eski güler yüz yok .

Mustafa Türkoğlu

Merhaba, Berdelacuz Sahaf'ın sahibi aynı, güler yüz kısmı ise ya günümüz şartlarından kaynaklıdır ya da kötü bir zamanımıza denk gelmişsinizdir. Umarım bir k... Devamını Gör