Görüş Bildir
Haberler
Aksiyon Sevenlerin Boş Zamanlarında Büyük Keyifle Okuyacağı, Filmleri Aratmayan Sürükleyicilikteki 13 Kitap

Aksiyon Sevenlerin Boş Zamanlarında Büyük Keyifle Okuyacağı, Filmleri Aratmayan Sürükleyicilikteki 13 Kitap

Hafta sonu bu sıcak havada dışarı çıkma gibi bir planınız yoksa ve vaktinizi güzel bir kitap okuyarak değerlendirmek istiyorsanız, sizler için şahane önerilerimiz var. 

Hem bir solukta sayfalarca okuyayım, hikayesi beni sarsın hem de okurken beni merakta bıraksın diyenler bu listemizden pek memnun kalacak.

Hazırsanız, sizi hemen listemize alalım...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kan ve Gül: Bir Kara Dejavu, Alper Canıgüz

1. Kan ve Gül: Bir Kara Dejavu, Alper Canıgüz

İkinci sınıf aşk romanları çevirmeni, orta sıklet avare Aziz, bir yangında küle dönüşmek üzereyken, zamanda yolculuk yaparak yirmi yıl öncesine döner; üstelik yirmi yaş gençleşmiş bir halde.

Henüz işlenmemiş bir cinayeti çözmek üzere harekete… geçmesi pekâlâ mümkündür.

Karizmatik sosyopat Abdül’ün hayatını kurtarması… galiba iyi olacaktır.

Mazi tesisatını tamir edebilirse, hayatı, istikbal musluklarından temiz ve tazyikli bir su gibi akacaktır.

Biricik aşkı Nergis’ten hiç ayrılmayacak, kızı Zeynep’e hakkıyla babalık edecektir.

2. Baskerville'lerin Köpeği - Sherlock Holmes, Sir Arthur Conan Doyle

2. Baskerville'lerin Köpeği - Sherlock Holmes, Sir Arthur Conan Doyle

En önemli polisiye eserlerden biri olmasının yanında gotik esintiler de taşıyan Baskerville’lerin Köpeği, Sherlock Holmes külliyatının en dehşet dolu eseri. Doyle araştırmalarınca da yazarın en iyi romanı olarak gösterilen eser, gerçek bir dünya klasiği.

3. Ölüm Dansı, Stephen King

3. Ölüm Dansı, Stephen King

Tüm zamanların en çok satan yazarlarından olan Stephen King, sizi neyin korkutacağını herkesten daha iyi biliyor. Ölüm Dansı’nda kendisi dışında hangi yazar ve yönetmenlerin bu konuda iyi olduğunu örnekleriyle açıklıyor. Edebiyat ve sinemada korkuyu incelediği bu farklı kitabında King, korkunun balo salonundaki gezisine sizi de davet ediyor. Elini tutun ve dans başlasın!

4. Aile Sırrı, Gencoy Sümer

4. Aile Sırrı, Gencoy Sümer

Tanınmış bilim adamı Sir Broderick Conway, Borehamwood’daki evinin çalışma odasında ölü bulunmuştur.  Bu cinayetin politik bir çalkantıya sebep olmasından endişelenen Başbakan,  olayı en kısa sürede aydınlatması için Scotland Yard’ı sıkıştırır.  Zor durumda kalan Müfettiş  McCartney, karlı bir kış sabahı ünlü dedektif Percule Hoirot’nun evine giderek ondan kendisine yardımcı olmasını ister. Üç günden beri yağan kar yüzünden dışarıya çıkmaya çekinen Hoirot, sonunda Borehamwood cinayetini saran esrarın çekiciliğine karşı koyamaz ve bir anda kendisini soruşturmanın orta yerinde  bulur. Elindeki ipuçları onu Conway ailesinin karanlık geçmişine doğru sürüklerken, acaba bu yolculuk onu gerçeğe ulaştırabilecek midir?

5. Semerkant, Amin Maalouf

5. Semerkant, Amin Maalouf

Dünyanın en sıra dışı alim ve sanatçılarından olan Ömer Hayyam… Kurduğu Haşhaşinler adlı dini ve siyasi tarikat ile bir zamanlar Ortadoğu’ya korku salan Hasan Sabbah… Dünyanın gelmiş geçmiş en karizmatik liderlerinden olan Vezir Nizamülmülk… Çağını aşan düşünceleriyle özgür kadının en çarpıcı tarihi örneklerinden olan şair Cihan ve İran Devrimi’nin ana oyuncuları arasında yer alan Prenses Şirin…

İran topraklarının geçmişten günümüze getirdiği büyük mirasa Semerkant ile farklı bir pencereden tanıklık etmeye hazır mısınız?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Halüsinasyon, Alein Kentigerna

6. Halüsinasyon, Alein Kentigerna

Doğradığı her kurbanın üzerine başka bir kadının ismini dağlayan bir sapık... Katilin saplantı haline getirdiği 118 rakamının gizemi...

Polisle, kedinin fareyle oynadığı gibi oynayan kan içici bir avcı. Onun peşine düşen, kendi ruhsal sıkıntıları içinde boğulup kalmış kırk dört yaşında bir profil uzmanı.

Aklın sınırlarını zorlayan bir hayal gücü, kalbin temposunu bozacak bir gerilim ve hemen yanı başınızda soluğunu hissedeceğiniz güçlü karakterler. Elinizdeki kitap pimi çekilip beyninizin labirentlerine bırakılmış bir bomba etkisi yaratacak!

7. Leviathan, Paul Auster

7. Leviathan, Paul Auster

'Leviathan', bir kadının bulduğu bir adres defterinden kendisine bir kimlik seçmesiyle başlıyor. Ya da birden, hiç beklenmedik, sarsıcı bir ölümle. Ya da Aaron oturup en sevdiği arkadaşı Benjamin Sachs'ın öyküsünü anlatmaya başlayınca. Aaron, evliliğini kıskandığı, zekasına hayran olduğu Sachs'ın öyküsünü anlatmak istiyor, çünkü Sachs'la ilgili soruşturmayı yürütenler onun için bir öykü uydurmadan önce kendisi doğruyu yakalamak istiyor. Belki bir kaza sonucu balkondan düşen ya da bilerek kendisi atlayan Sachs ortadan kaybolmuştur. Arada bir ortaya çıkarak deli saçması şeyler söyleyip sır olur.

8. Ben, Babam ve Diğerleri, Göktuğ Canbaba

8. Ben, Babam ve Diğerleri, Göktuğ Canbaba

Kocası tarafından terk edilen Sibel altüst olmuştur. Geçimini sağladığı düğün fotoğrafçılığından bezmiştir. Eğitimini aldığı heykeltıraşlığı yapmamaya da adeta yeminlidir; çocukken kendisini ihmal eden ve üstüne gizemli bir cinayete kurban giden heykeltıraş babasından nefret eder çünkü!

Hayatının mahvolduğuna inanan Sibel’in fotoğraf çekimlerinden birinde pelüş bir Panda belirir. Nereden geldiği belli olmayan karizmatik Panda, Sibel’i bambaşka bir gerçekliğe taşıyacaktır...

9. Empati, Adam Fawer

9. Empati, Adam Fawer

Yaşamınızın kontrolü sizde değil! Öyle olduğunu düşünebilirsiniz, ama yanılıyorsunuz. Elbette ki kendi kararlarınızı kendiniz vermekte özgürsünüz. Bu kitabı kapatabilirsiniz. O sandalyede oturmaya devam edebilirsiniz. Ya da gözlerinizi oymak gibi çılgınca bir şey yapabilirsiniz. Ne isterseniz yapabilirsiniz. Ama sorun şurada: Ne isteyeceğinizi kontrol edemezsiniz. Her davranışınızı önceden belirleyen arzularınız ruhunuzun o kadar derinlerine işlemiştir ki, onlara dikkat bile etmezsiniz. Ve bu da sizi mükemmel bir köle yapar. Bu nedenle, hayatınızı yaşamaya devam edin. Ne isterseniz yapın. Sadece 'isteklerinizin' tümüyle sizin kontrolünüzde olmadığı gerçeği üzerine kafanızı çok fazla yormamaya çalışın.

10. Yüksek Doz Gelecek, Orkun Uçar, Serdar Yıldız, Funda Özlem Şeran, Umut Altın, Gökcan Şahin

10. Yüksek Doz Gelecek, Orkun Uçar, Serdar Yıldız, Funda Özlem Şeran, Umut Altın, Gökcan Şahin

Ay’ın dâhi çocukları, Asteroid madenci klanları, uzay korsanları, Mars çiftçileri, Venüs’ün uçan kentleri, Merkür’ün silah tüccarları, kuşak ötesinin cesur kâşifleri… İmplantlar, hibridler, klonlar, robotlar, androidler, humanoidler, sibernetikler…

Geleceğin tarihçesinden kaçamazsınız!

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Fırtınada Yanacaksın, John Verdon

11. Fırtınada Yanacaksın, John Verdon

New York’un sessiz sakin kasabası White River’da bir keskin nişancı dehşet saçıyor ve öldürülen polisin telefonuna bir uyarı mesajı geliyor. Kimsenin kimseye güvenmediği soruşturmaya danışmanlık yapması için çağrılan Gurney'in ise elinde gizemli bir nottan başka bir şey yok.

Bir parktaki oyun alanında ayak tabanlarına üç farklı harf dağlanmış iki cesedin bulunmasıyla işler daha da karmaşık bir hal alırken yetkililerin resmi açıklamalarıyla ters düşen Gurney, kasabayı labirent gibi sarmış olaylar silsilesini tek başına çözmeye kararlı. Yaklaşmakta olan fırtına herkesi yakmadan cevaplaması gereken bir soru var: Bu akıldışı bulmacada gözden kaçırdığı şey ne?

12. Morgue Sokağı Cinayetleri, Edgar Allan Poe

12. Morgue Sokağı Cinayetleri, Edgar Allan Poe

Öykü, Paris’teki hayalî bir sokak olan Rue Morgue’da yaşayan Madame L’Espanaye ve kızının kafa karıştırıcı biçimde öldürülmelerini anlatır. Gazete haberlerine göre annenin boynu neredeyse tamamen kesilmiş ve başı gövdesine ufak bir deri parçasıyla bağlı kalmıştır. Kız ise önce boğulmuş, ardından şöminenin baca boşluğuna sıkıştırılmıştır. 

Cinayet, dördüncü katta bulunan, dışarıdan girişin mümkün olmadığı ve içeriden kilitlenmiş bir odada gerçekleşmiştir. Cinayeti duyan komşuların ifadeleri birbiriyle çelişir çünkü her biri katilin farklı bir dilde konuştuğunu söylemektedir.

13. Kayıp Sembol, Dan Brown

13. Kayıp Sembol, Dan Brown

Harvard Simgebilim Profesörü Robert Langdon, Kongre Binasında konferans vermesi için yakın bir arkadaşından davet alır. Ancak, Washington'a varır varmaz oldukça garip bir durumla karşı karşıya kalan profesör, kendini korkunç bir oyunun ortasında bulur. Kongre Binasına bırakılmış olan bir sembolün -yakın arkadaşı Peter Solomon'ın kesik eli- varlığını haber veren bir telefon, Langdon'ı hiç de yabancısı olmadığı bir dünyaya davet etmektedir. Antik çağlarda kullanılan bu sembolik çağrı, daveti alan kişiyi ezoterik bilgeliğin hüküm sürdüğü, çok eskilerde kalmış kayıp bir dünyaya sürükleyecektir. Sonu belli olmayan bu mistik daveti arkadaşını kurtarmak için kabul eden Langdon, bir anda masonik sırların, saklı kalmış tarihin ve o güne dek görmediği yerlerin gizli dünyasında inanılmaz bir gerçekle yüzleşmek zorunda kalır. Artık cevaplanması gereken sorular vardır: İnsanlığın Altın Çağı, açılmaması gereken bir kapının aralığından sırlarıyla birlikte yok mu olacak, yoksa hikmetin ışığında tüm soruların cevapları mı bulunacaktır?

Bu içerikler de ilginizi çekebilir👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
23
5
4
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mavi Piyano

Agatha Christie’nin On Küçük Zenci romanı da insanı sarıp sarmalayan sürükleyici, enfes bir kitap. Önereyim şurada dursun. :)

Gizem Yenikler

Çok beğenerek okumuştum haklısın okumayanlar okumalı polisiye kraliçemiz.

Pickle Rick

Felsefi derinlik aramayanlar için Tekvin'i tavsiye edebilirim.

Gizem Yenikler

Teşekkürler.

Gizem Yenikler

Güzel kitaplar okunmalı liste için teşekkürler.