Görüş Bildir
Haberler
Akıl Dolu Hikâyeleriyle İzleyenleri Hayretler İçinde Bırakan Birbirinden Başarılı 42 Film

etiket Akıl Dolu Hikâyeleriyle İzleyenleri Hayretler İçinde Bırakan Birbirinden Başarılı 42 Film

EC was here.
28.08.2014 - 15:14 Son Güncelleme: 28.08.2014 - 20:35

1. Artificial Intelligence: AI / Yapay Zeka (2001)

http://www.imdb.com/title/tt0212720/

Belirsiz bir gelecekte insanoğlu, dünyanın çoğunun sular altında kaldığı bir yeryüzünde yaşamaya çalışırken, teknolojinin nimetlerinden yararlanarak hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla yapay zekalı robotlar üretir.

David, madde ve mana olarak tam bir insan gibi donatılmış bir robottur. Sevmeye programlanmış olan ilk çocuk robot David, o sırada hasta olmasından dolayı tedavisi bulunana kadar çocukları dondurulmuş bir aile tarafından deneme süreci olarak evlat edinilir.

David, yaşadığı aile ortamında evlatlığın gerektirdiği sevgi ve bakımı kapsayarak giderek çiftin çocukları haline gelmesine rağmen, umulmadık olaylar Robot David için hayatı imkansız bir duruma sokar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Catch Me If You Can / Sıkıysa Yakala (2002)

http://www.imdb.com/title/tt0264464/

FBI ajanları iz sürerek olağanüstü yetenekleri olan genç bir dolandırıcıyı yakalamaya çalışır. Pilot, doktor, savcı vekili kimliklerine bürünerek, 26 ülkede dolandırıcılığa karışan zor bir lokma vardır karşılarında...

Steven Spielberg filmini, Catch Me If You Can: The Amazing True Story Of The Most Extraordinary Liar (Kolaysa Yakala: Sıradışı Bir Yalancının İnanılmaz Ama Gerçek Hikayesi) kitabından uyarlamış.

3. Wicker Park / Hep Seni Aradım (2004)

http://www.imdb.com/title/tt0324554/

Chicago'nun Wicker Park bölgesinde yaşayan Matthew bir gün çalıştığı işyerinin penceresinden karşı kaldırımda en yakın arkadaşı Luke'a ait ayakkabı dükkânının vitrinine bakan bir kız görür. Artık Matthew onunla tanışmak için her yolu deneyecektir ancak bu ilişkinin bütün yaşamını etkileyeceğinden haberi yoktur. Matthew ve Lisa birbirlerine aşık olurlar ve kader ağlarını örmeye başlar.

4. Eternal Sunshine of the Spotless Mind / Sil Baştan (2004)

http://www.imdb.com/title/tt0338013/

Clementine(Kate Winslet) sevgilisi Joel Barish'i(Jim Carrey), bir şekilde hafızasından sildirmiştir. Bundan dolayı kalbi kırılmış olan Joel da aynı şeyi yapmaya karar verir. Clementine'nin yavaş yavaş anılarından kaybolduğunu gören Joel, halen onu çok sevdiğini fark eder. Belki de yaptığı hatayı düzeltmek için artık çok geçtir.

5. Inside Man / İçerideki Adam (2006)

http://www.imdb.com/title/tt0454848/

Dünya çapındaki finans kurumlarından Manhattan Trust´ın Wall Street şubesinin kalabalık lobisine boyacı kıyafetleri giymiş dört kişi gelir. Kostümlü soyguncuların başlattığı mükemmel planlanmış kuşatma saniyeler içinde sonuçlanır. Soyguncular tarafından rehin alınan 50 kadar banka yöneticisi, o andan itibaren çok iyi organize edilmiş bir soygun operasyonunun pençesine düşmüştür. Soyguncuların lideri Dalton Russell ile sağlıklı iletişim kurulması ve rehinelerin zarar gelmeden kurtarılması için New York Polis Departmanı dedektiflerinden Keith Frazier ile Bill Mitchell görevlendirilir. Acil Durum Birimi Başkanı John Darius ile omuz omuza çalışan dedektifler, olayın kısa sürede barışçı yöntemlerle çözüleceğinden, bankanın kontrol altına alınıp rehinelerin kurtarılacağından umutludur. Ancak işler planlandığı gibi gitmez.

6. Law Abiding Citizen / Adalet Peşinde (2009)

http://www.imdb.com/title/tt1197624/?ref_=fn_al_tt_1

Clyde Shelton (Gerard Butler) evine yapılan bir soygun girişimi sırasında eşini ve kızını kaybeden dürüst bir aile babasıdır. Katiller yakalandığında, davaya Philadelphia’da başarılı bir savcı olan Nick Rice (Jamie Foxx) atanır. Nick, zanlılardan birine, suç ortağının aleyhinde ifade vermesine karşılık hafif bir ceza önerir geçer.

Hafif bir cezayla kurtulmuş olan katil ölü bulunur ve Clyde Shelton soğukkanlılıkla suçu işlediğini itiraf eder. Sonra Nick’e bir ültimatom verir: Nick kusurlu adalet sistemini düzeltmediği takdirde, Shelton’ın eşinin ve karısının cinayet davasında yer alan kilit isimler ölecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Limitless / Limit Yok (2011)

http://www.imdb.com/title/tt1219289/?ref=fnaltt1

Ya bir hap sizi daha zengin ve daha güçlü kılabilseydi? Eddie (Bradley Cooper) perişan halde yaşayan New York lu bir yazardır. Ancak günün birinde beyninin tüm kapasitesini kullanabileceği bir ilaçla tanışır. Bu sayede paraya, akla, çekiciliğe sahip olur. Fakat Eddie kısa bir süre sonra sonsuz güce bedelsiz sahip olunamayacağını anlar.

8. Exam / Sınav (2009)

8. Exam / Sınav (2009)

http://www.imdb.com/title/tt1258197/?ref=fnaltt1

Gizemli ve güçlü bir şirket kaliteli bir eleman arar ve en iyisini işe almak için mükemmel bir sınav hazırlar. Katılımcılar bir odaya sokulur ve kendilerine bir kağıt ve kalem verilir. Yönetici, sınav katılımcılarına kuralları anlatıktan sonra tek bir soru olduğunu ve doğru cevabı verenin işe kabul edileceğini söyleyip dışarı çıkar. Ama sorun şudur ki ortada cevap verilecek bir soru yoktur.

9. Twelve Monkeys / 12 Maymun (1995)

http://www.imdb.com/title/tt0114746/

1997’de ortaya çıkan bir virüs, 5 milyar insanın ölümüne yol açar. Çok az sayıda insan, yer altına çekilip virüsten korunmayı başarır. Kurtulanlar, çözüm bulabilmek için bir zaman makinesi geliştirirler. Henüz test aşamasında olan cihazı kullanmak üzere, mahkumlardan James Cole’u seçerler.

Cole, ilk denemesinde yanlış bir tarihe gider. Başarılı olan ikinci denemesi sonucunda, kendisini 1990’da bir akıl hastanesinde bulur. Burada psikiyatrist Kathryn Railly ve çılgın oda arkadaşı Jeffrey Goines ile tanışır. Goines’un virüsün yayılmasında kilit rol oynadığından şüphelenen Cole, tekrar zaman yolculuğu yaparak birkaç yıl ileri gider. Ona inanmaya başlayan Dr. Railly’nin de yardımıyla Goines’un bu virüsü yaymasını engellemeye çalışan Cole, kendisini karmaşık olayların içinde bulur.

10. The Prestige / Prestij (2006)

http://www.imdb.com/title/tt0482571/?ref=fnaltt1

Bu beklenmedik dönüşlerle dolu gizemli öyküde, Viktorya Devri'nde iki sahne sihirbazı, giderek şiddetlenen bir savaşa ve birbirlerinin mesleki sırlarını ortaya çıkartmak için doymaz bir susuzluğa dönüşen güçlü bir rekabete girişiyorlar. Bu iki görkemli adamın cüreti tutkuya, şovmenliği bilime ve hırsı dostluğa kırdırmalarının sonuçları tehlikeli, ölümcül ve hileli oluyor.

11. Fight Club / Dövüş Kulübü (1999)

http://www.imdb.com/title/tt0137523/?ref=fnaltt1

İsimsiz anlatıcı (Norton) uykusuzluktan muzdarip bir otomobil şirketinde çalışan birisidir. Doktor ona daha fazla ilaç vermeyi reddeder ve kendisine yardımcı olabilecek bir destek grubunu ziyaret etmesini önerir. Anlatıcı testis kanseri mağdurları için olan bir destek grubuna katılır ve orada Marla ile tanışır; o da anlatıcı genç adam gibi hasta olmamasına rağmen gruba katılmaktadır. 

Bir iş gezisinden sonra evine döndüğünde bir patlama nedeniyle evinin tahrip olduğunu görür ve yolculuk esnasında tanıştığı, sabun satıcısı Tyler Durden'ı (Brad Pitt) arayarak onunla bir barda buluşur. İçtikleri birkaç biradan sonra dışarı çıkarlar ve Tyler, kahramanımızı kendisine vurması için kışkırtmaya başlar. Bu kavga kahramanımızın hayatını tamamen değiştirecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Inception / Başlangıç (2010)

http://www.imdb.com/title/tt1375666/?ref=nvsr_1

Dominick 'Dom' Cobb (Leonardo DiCaprio) yetenekli bir hırsızdır. Rüya görme anında insanların bilinçaltına girerek önemli sırları çalmaktadır. Son kurbanı Japon işadamı Saito (Ken Watanabe) 'dir. Saito'nun bilinçaltının derinliklerinde dolaşırken ölen karısı Mal'i görür ve çalma işi başarısız olur. 

Bu durum onu uluslararası bir kaçak yapmıştır. Bundan kurtulması için mükemmel bir fırsat yakalar. Kaybettiği her şeyi geri alabileceği son bir iş. Tabii mükemmel 'Başlangıç'ı tamamlayabilirse. Bu sefer zihinden bir şey çalınmayacak onun yerine bir fikir yerleştirilecektir.

13. The Butterfly Effect / Kelebek Etkisi (2004)

http://www.imdb.com/title/tt0289879/?ref=fnaltt1

Çocukluğundan gelen korkunç hatıralarıyla mücadele etmek zorunda kalan Evan (Ashton Kutcher) zaman içinde geçmişe yolculuk yapabildiğini ve olayları değiştirebildiğini keşfeder. 

Ne var ki her değişiklik hem kendi hayatını hem de çevresindeki insanların hayatını büyük ölçüde etkilemektedir. Üstelik de çoğu zaman beklenenin tam aksine! 

Bu anımsayışlar çocukluk aşkı Kayleigh'nin (Amy Smart) yıkılmış hayatından sorumluluk duymasına neden olur.

14. 12 Angry Men / 12 Kızgın Adam (1957)

http://www.imdb.com/title/tt0050083/?ref=nvsr_1

Hikaye bir cinayet davasındaki yargıcın jüriye talimatlar verdiği kapanış konuşmasının sonrasında başlar. Amerikan yaslarına göre jürinin kararı (suçlu ya da suçsuz) oybirliği ile alınmalıdır. Oybirliği ile alınmamış olan karar jürinin kendini fesetmesi ve davanın yeniden görülmesi anlamına gelir. Jürinin karara bağlaması gereken konu şehrin fakir bölgesinde yaşayan bir çocuk zanlının babasını öldürüp öldürmediğine karar vermektir. Jüri ayrıca sanığın suçlu bulunması halinde uygulanacak cezanın idam olacağı (elektrikli sandalye) konusunda bilgilendirilir. Sonrasında on iki jüri üyesi davayı tartışacakları ve birbirlerinin kişiliğini tanıyacakları jüri odasına girerler.

15. Back to the Future / Geleceğe Dönüş (1985)

http://www.imdb.com/title/tt0088763/?ref=nvsr_1

Tüm zamanların en fazla gişe hasılatı yapmış filmlerinden birisi! Steven Spielberg zeka, hayalgücü ve bulaşıcı bir dehaya sahip, zaman sınırlamalarını aşan bu fantastic komediyi sunuyor. Marty Mcfly (Michael J. Fox), çılgın profesör (Christopher Lloyd) tarafından icat edilmiş plütonyumla çalışan bir zaman makinesiyle 1955'li yıllara geri giden 18'li yaşlarında tipik bir Amerikan gencidir.

Zamana yaptığı bu histerik ve sürprizlerle dolu yolculuğu sırasında Marty'nin geleceğe dönebilmek için garantilemek zorunda olduğu çok önemli bir şey vardır. O da gelecekte bıraktığı anne ve babasını tanıştırıp, bir şekilde birbirlerine aşık olmalarını sağlamaktır. Robert Zemeckis tarafından yönetilen bu enfes komedi-macerayla tekrar tekrar Geleceğe Dönüş yolculuğuna çıkmak için sabırsızlanacaksınız.

16. Memento / Akıl Defteri (2000)

http://www.imdb.com/title/tt0209144/?ref=nvsr_1

Leonard Shelby ucuz otel odalarında konaklayan, sadece nakit para kullanan ama şık giysiler giyen, Jaguar kullanan iş adamı görüntüsünde biridir. 

Fakat aslında hayatını karısına tecavüz edip öldüren kişiyi bulmaya adamıştır.

Leonard'ın bu yolda ciddi bir engeli vardır; çok ender rastlanan ve tedavi edilemeyen bir tür hafıza kaybı. 

Her ne kadar hayatının 'kaza''dan önceki dönemlerini hatırlayabiliyorsa da, bazen 15 dakika öncesinde nereye gittiğini ve nerede olduğunu unutabilmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

17. The Truman Show / Truman Şov (1998)

http://www.imdb.com/title/tt0120382/?ref=nvsr_1

Dünyanın en güzel adalarından birinde yaşayan halk, imrenilecek derecede ütopik bir hayat sürmektedir. Bu adada yaşayan insanlar her güne mutlu uyanıp herhangi bir sorunla karşılaşmadan günü sonlandırıyorlardır.

18. The Matrix / Matrix (1999)

http://www.imdb.com/title/tt0133093/?ref=nvsr_1

Saygın bir yazılım şirketinde çalışan Thomas Anderson (Keanu Reeves), gecelerini 'Neo' adı altında program kırarak ve Matrix'i araştırarak geçirir. Esrarengiz şekilde Trinity (Carrie Ann Moss) ve Morpheus (Laurence Fishburne) ile tanışan Neo, yaşadığı dünyanın aslında beyninde gerçekleşen bir simulasyon olduğu gerçeğini öğrendikten sonra ordan kurtarılır ve Morpheus'un önderliğindeki ekibe katılır. Neo gerçek dünyada ilk nefesini aldıktan sonra simulasyona tekrar girerek Matrix'in ne olduğunu kavrayacak ve kurtarılma nedenini öğrenerek gelişen olaylar çerçevesinde yeni kimliğini tanımaya çalışacaktır.

19. Sherlock Holmes (2009)

http://www.imdb.com/title/tt0988045/?ref=nvsr_1

Kadın izleyicilerin birçoğunun iki favori aktörü Jude Law ve Robert Downey Jr, eşine az rastlanır bir uyumla, beyazperde'de Arthur Conan Doyle'un dünyaca ünlü karakteri Sherlock Holmes'ün yeni versiyonuna hayat veriyorlar. Bu dinamik yeni uyarlamada, Holmes ve cesur ortağı Watson, birbirinden tehlikeli maceralara gözlerini karartıp dalıyorlar. Dövüş tekniklerini, efsanevi zekası gibi silah olarak kullanan Holmes, bu serüvende ülkesini tahrip edebilecek ölümcül bir komployu aydınlatmak için yeni bir düşman ile savaşmak zorundadır. Robert Downey Jr. , efsanevi dedektif Sherlock Holmes'ü daha önce benzeri görülmemiş bir yorumla canlandırıyor. Jude Law ise doktor ve bir savaş gazisi olan, Holmes'ün kadim dostu, güvenilir çalışma arkadaşı Watson rolünde karşımıza çıkıyor. Holmes'ü alt eden ilk ve tek kadın olan ve dedektifle halen çalkantılı bir ilişki sürdüren Irene Adler rolünü Rachel McAdams üstleniyor. Mark Strong gizemli yeni düşman Blackwood rolünü oynuyor. Kelly Reilly ise Watson'ın ilgilendiği Mary rolünde yer alıyor.

20. Edge of Tomorrow / Yarının Sınırında (2014)

http://www.imdb.com/title/tt1631867/?ref=nvsr_1

İnsanlık, Mimics olarak bilinen bir uzaylı ırkı ile savaş halindedir ve Çavuş Bill Cage (Tom Cruise), birden rütbesi düşürülene, sonrasında intihar görevinden hallice bir görev için eğitimiz ve malzemesiz bırakılana kadar savaş günü görmemiş bir memurdur. Cage dakikalar içerisinde öldürülür, kendisi ile birlikte bir Alpha götürebilmiştir. Ancak imkansız bir şekilde berbat günün başlangıcına uyanmakta ve tekrar tekrar savaşmak ve ölmek zorundadır. Uzaylı ile kurduğu direkt fiziksel kontakt, aynı vahşi savaşı sil baştan yaşaması için kendisini zaman döngüsüne atmıştır.Ancak her bir geçişte Cage daha sert, daha akıllı olmakta ve ilerleyen bir beceri ile Mimicleri öldürebilmektedir, Dünya’daki en iyi Mimic avcısı olan Özel Güçler savaşçısı Rita Vrataski (Emily Blunt) ise yanındadır. Cage ve Rita uzaylılara karşı savaş verirken, savaşı tekrarlayan herkes, uzaylı saldırganları ekarte etmek ve Dünya’yı kurtarmanın anahtarını bulma fırsatı haline gelmektedir.

21. Deja Vu (2006)

http://www.imdb.com/title/tt0453467/?ref=nvsr_1

Kısaca Deja Vu olarak bilinen olayın rahatsız edici gizemini herkes bir şekilde deneyimlemiştir. Birisiyle yeni tanıştığınızda sanki onu yollardır tanıyormuş gibi bir hisse kapılırsınız. Veya herhangi bir yere ilk defa gittiğiniz halde sanki orada daha önce bulunmuş gibi hissedersiniz. Kısacası Deja Vu adı verilen duyguyu bilmeyen yoktur denilebilir. Peki, ya bu tuhaf ve tüyler ürpertici duygu aslında geçmişten gönderilen bir uyarıysa… Veya bilinmeyen geleceğe dair ipuçlarını barındırıyorsa...

İçeriğin Devamı Aşağıda

22. Dial M for Murder / Cinayet Var (1954)

http://www.imdb.com/title/tt0046912/?ref=nvsr_1

Tony Wendice ve Margot Mary Wendice, evli bir çifttir. Dışarıdan mutlu ve huzurlu bir profil çizen çiftin ilişkisi, özünde şüphe ve yalanla çevrilidir. Kocası Tony'i yazar arkadaşı Mark Halliday ile aldatmış olan genç kadın, sevgilisinin gönderdiği mektupların kaybolduğunu farkeder. Mektupları eline geçiren adamın şantajıyla gelişen olaylar, şeytanın bile akıl edemeyeceği bir komplonun parçasıdır.

23. Star Wars / Yıldız Savaşları (1977)

http://www.imdb.com/title/tt0076759/?ref=fnaltt1

Luke Skywalker (Mark Hammil) amcası ve teyzesiyle tarım işinde uğraşmaktadır. Ne kadar Akademi'ye katılıp 'jedi' olmak istese de amcası buna karşı çıkmaktadır. Bu arada şeytani bir imparator galaksiyi ele geçiriyor ve 'Ölüm Yıldızı' denilen, gezegenleri yok edebilecek güce sahip olan bir gemi yapıyor. Direnişçilerin başı olan Prenses Leia (Carrie Fisher) bu geminin planlarını ele geçiriyor ve R2-D2 (Kenny Baker)'nun içine koyuyor. Bu planların Obi-Wan Kenobi (Alec Guinness)'ye ulaşması gerekiyor. R2-D2 önce Luke Skywalker'la karşılaşıyor ve birlikte Obi-Wan Kenobi'yi buluyorlar. 'Ölüm Yıldızı'nı yok etmek için Han Solo (Harrison Ford) ve Prenses Leia'yla birlikte imparatora savaş açıyorlar.

24. A Beautiful Mind / Akıl Oyunları (2001)

http://www.imdb.com/title/tt0268978/?ref=nvsr_1

John Forbes Nash Jr., genç yaşında oyun terorisi üzerine geliştirdiği kuramlarla matematik dünyasının bir numaralı ismi haline gelir. Fakat kısa süre içerisinde bencilliği ve kendine olan aşırı güveni sonucunda oluşan kişisel problemleri ile baş edemez duruma düşer. Dahilik ile delilik arasındaki ince çizgide,delilik tarafına doğru sürüklenir.

25. Cashback / Zamana Güzellik Kat (2006)

http://www.imdb.com/title/tt0460740/?ref=nvsr_1

Hep bir ressam olmayı isteyen Ben Willis, acı veren bir ayrılığın sonrasında uykusuzluk çekmeye başlar. Aklını başka şeylerle meşgul etmek ve boş zamanını değerlendirmek için bir süpermarketin gece vardiyasında çalışmaya karar verir. Sekiz saatlik sıkıcı mesai ile baş etmek için, iş arkadaşlarının her biri 'zaman takası' adlı sanatta kendilerini geliştirmiştir. 

Bu markette en büyük düşman insanın saatidir ve ona ne kadar çok bakılırsa zaman o kadar yavaş akar. Saatlerin çabuk geçmesini sağlamak için Ben'in izlediği yol, zamanı durdurmaktır. Bu yolla çevresindeki birçok güzelliğin farkına varan Ben'in ilgisini, özellikle kasiyer Sharon çekecektir.

26. Pleasantville / Yaşamın Renkleri (1998)

http://www.imdb.com/title/tt0120789/?ref=nvsr_1

Pleasantville, siyah-beyaz tonların egemenliğindeki, küçük ve kendine yeten bir kasabadır. Kasabanın insanları müthiş bir ahenk ile birbirlerine bağlıdırlar. Bu kasabada asla kötülük hüküm sürmeyecek gibidir. Ancak ortada bir problem vardır: Pleasantville, bir televizyon dizisinin kurguladığı bir kasabadır. David ise bir 90’lar çocuğudur. Hayatına dair en büyük hobisi Pleasantville’i izlemek ve dizi hakkındaki her şeyi bilmektir. Bir gün esrarengiz bir televizyon tamircisi, David’in evine tuhaf bir televizyon kumandası bırakır. David, bu kumanda sayesinde ablası Jennifer’ı da yanlışlıkla yanına alarak Pleasantville’in içerisine girmeyi başaracaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

27. Groundhog Day / Bugün Aslında Dündü (1993)

http://www.imdb.com/title/tt0107048/?ref=nvsr_1

Bir hava durumu spikeri kendini tekrar tekrar aynı günü yaşarken bulur.

28. Minority Report / Azınlık Raporu (2002)

http://www.imdb.com/title/tt0181689/?ref=nvsr_1

Yıl 2045. Bir zamanlar cinayet oranında birinci sırada olan Washington şehri artık suç oranının en düşük olduğu şehir olmuştur. Bunun sebebi, polis teşkilatının cinayetleri işlenmeden önce tespit etme yeteneğine sahip 'precog'lar kullanması ve böyle cinayet gerçekleşmeden önce müdahale ederek suçun önlemesidir. 

Departmanın en önemli dedektifi olan John Anderton, kendi oğlu da yıllar önce cinayete kurban gittiği için kendisini katilleri suçu işlemeden önce yakalamaya adamıştır. 

Rutin günlerden birinde, Anderton kendisinin katil zanlısı olarak görüldüğünü farkeder. İçinde bulunduğu sistemin kurbanı olduğunu anlar ve peşindeki polislerden kaçarak kendisine komplo düzenleyeni bulmak için harekete geçer.

29. Dark City / Karanlık Şehir (1998)

http://www.imdb.com/title/tt0118929/?ref=nvsr_5

John Murdoch tuhaf bir otel odasında gözünü açar ve vahşice işlenmiş bir dizi cinayetin zanlısı olarak arandığını öğrenir. Esas sorun hiçbir şey hatırlamıyor olmasıdır. Peşinde sadece polis değil, gizemli yabancılar da vardır. Murdoch kaçarken bir yandan da kişiliğindeki karmaşık bir sırrı çözmeye uğraşır. Ancak bazı sırlar ölümcül olabilir.The Crow filminin yönetmeni Alex Proyas, bu defa bilimkurguya yeni bir boyut kazandıran bir gerilim ile karşınızda.

30. The Man from Earth / Dünyalı (2007)

30. The Man from Earth / Dünyalı (2007)

http://www.imdb.com/title/tt0756683/?ref=nvsr_1

Üniversitede tarih profesörü olan John Oldman aniden işini bırakıp başka bir yere taşınma kararı aldıktan sonra iş arkadaşları bunun ardında yatan sebebi öğrenmek için evinde toplanırlar. Bu erken emeklilik için ortaya koyduğu sebep herkesi şok eder: Taşınması gereklidir çünkü John hem yaşlanamaz hem de bundan dolayı ölümsüzdür. O bir mağara adamıdır ve yaklaşık 14.000 yıldır hayattadır.

31. The Machinist / Makinist (2004)

http://www.imdb.com/title/tt0361862/?ref=nvsr_1

Trevor Reznik adlı bir makine operatörü uyuma yeteneğini kaybeder. Fakat bu sıradan bir uykusuzluk sendromu değildir. Aşırı yorgunluk ve uykusuzluk yüzünden fiziksel sağlığı ve akli dengesi bozulmaya başlar. Yanında çalışanlar en başta görünüşündeki tuhaflıktan ötürü ondan ürkmeye başlarlar ancak dükkanda onun da karıştığı bir kaza sonucu adamlardan biri kolunu kaybedince adamları karşısına almış olur. Kaza yüzünden Trevor'ı suçlarlar. Artık hem kendisi hem de diğerleri için bir engel haline gelmiştir ve adamların tek isteği Trevor'ın gitmesidir.Çalışanların onun işten atılması için komplo kurmaya başlamalarını anlayınca Trevor'ın suçluluk duygusu zamanla şüphe ve paranoyaya dönüşür, acaba daha kötüsünü mü beklemelidir? Önce evinde gizli notlar bulur. Tüm bu gizemler, Trevor'ı delirtmek için kurulmuş bir entrikanın parçaları mıdır? Yoksa her şeyin sebebi aşırı uykusuzluk ve yorgunluk mudur?Olup bitenleri anlayabilmek için meydana gelen tuhaf olayları araştırmaya başlayan Trevor'ın hayatı uykusuz bir kabusa dönmeye başlar. Daha fazla öğrendikçe aslında daha azını bilmiş olmayı tercih eder.

İçeriğin Devamı Aşağıda

32. The Sixth Sense / Altıncı His (1999)

http://www.imdb.com/title/tt0167404/?ref=nvsr_1

Sekiz yaşında bir çocuk olan Cole Sear karanlık güçlerin etkisi altındadır. Zaman zaman hayaletler tarafından ziyaret edilen bu çocuk, gölgelerin arasından ortaya çıkıveren hayaletlerle kendi iradesi dışında bağlantılar kurmakta ve bu durumdan çok korkmaktadır. Kendisinde normal ötesi bir takım güçlerin var olduğunun farkına varan küçük çocuk bunların sebebini anlayamadığı gibi çektiği acıları da çocuk psikoloğu Malcolm Crowe'un dışında hiç kimseye anlatamamaktadır. Ancak küçük hastasındaki doğaüstü yeteneklerin gerisindeki esrar perdesini aralamaya çalışan psikoloğun çalışmaları ilerledikçe her ikisinde de bir takım korkutucu ve açıklanamaz gelişmeler başlayacaktır.

33. Frequency / Frekans (2000)

33. Frequency / Frekans (2000)

http://www.imdb.com/title/tt0186151/?ref=nvsr_1

Eğer zamanda geriye gidip hayatınızı sonsuza kadar değiştiren bir olayı tersine çevirme şansınız olsaydı, bunu yapar mıydınız? 

Ve bu ne olurdu?

Polis memuru John Sullivan'ın (Jim Caviezel) başına gelen bir mucize ona gizemli geçmişinin kapılarını aralar. 

John, 30 yıl önce ölen babası Frank ile iletişim kurabildiğini farkeder. Fakat geçmişi değiştirerek, annesinin, yani Frank'in karısının esrarengiz bir şekilde öldürülmesini de içeren bir seri gizemli ölüm zincirini tetikler. 

Şimdi baba-oğul zamanla yarışarak kendileri için varolan gelecek tamamen yokolmadan önce bu olaya bir son vermelidirler.

34. The Thirteenth Floor / 13. Kat (1999)

34. The Thirteenth Floor / 13. Kat (1999)

http://www.imdb.com/title/tt0139809/?ref=nvsr_1

Bir gökdelenin 13. katındaki ofislerinde buluşan yüksek teknoloji dahilesi Douglas Hall ve güzel iş arkadaşı Whitney henüz çok gizli olan, en son yazılımlarını denemektedirler. Olağanüstü bir sanal ortam simülatöründe Douglas, 1930'ların Los Angeles'ine gidip harikulade bir macera yaşamaktadır. Genç adam biraz tehlikeli ve işlerin yolunda gitmediği bir seansı terkedip gerçek hayata döndüğünde tatsız bir sürpriz onu beklemektedir: Şirketin kurucusu ve hepsine ilham veren Hannon Fuller öldürülmüştür. Üstelik hafızasında delikler oluşan Douglas da bir numaralı şüphelidir.

Bunlar olurken Paris'ten çıkagelen gizemli güzel Jane, Hannon'un kızı olduğunu iddia etmektedir ve Douglas'a da fena halde çekici gelmektedir. Bir süre sonra sanal ortam seansları, gizemli gelişmeler ve günlük hayat arasındaki çizgiler Douglas için incelmeye başladığında, çarpıcı bir gerçeğe parmak basan acımasız emareler tek bir şeye işaret etmeye başlayacaktır: Douglas'ın en korkunç kabusunda bile görmek istemeyeceği bir şeye.

35. Mr. Nobody / Bay Hiç kimse (2009)

http://www.imdb.com/title/tt0485947/?ref=nvsr_2

Başlıkta bahsi geçen Bay Hiçkimse, 2092 yılında dünyada kalmış son ölümlü olan 117 yaşındaki Némo adlı bir adam. Ölüm döşeğindeki Némo genç bir çocukken bir peronda durduğunu hatırlar. Tren kalkmak üzeredir. Annesiyle birlikte mi gitmeli, yoksa babasıyla mı kalmalıdır? Bu karar, sonsuz sayıda olasılığı doğuracaktır... Ve pek çok gezegen, iki ölüm ve sevilecek kadınlar.

36. Source Code / Yaşam Şifresi (2011)

http://www.imdb.com/title/tt0945513/?ref=nvsr_1

Kaptan Colter Stevens (Jake Gyllenhaal) hız treninde uyanır ve buraya nasıl geldiğine dair hiçbir fikri yoktur. Karşısında Christina (Michelle Monaghan) adlı kendinin tanımadığı ama belli ki kadının kendini tanıdığı birisi oturmaktadır. Tuvalette kendine sığınacak yer ararken aynada kendi yerine başkasının yansımasını görmesiyle şok olur ve cüzdanında da bir sınıf öğretmeni olan Sean Fentress'ın kimliği vardır. Aniden trenin içinde büyük bir patlama meydana gelir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

37. Total Recall / Gerçeğe Çağrı (1990)

http://www.imdb.com/title/tt0100802/?ref=nvsr_2

Douglas Quaid (Arnold Schwarzenegger) her gece Mars hakkında rüyalar gören bir işçidir. Meraklanan Quaid, anı transferi yoluyla insanları tatile yollayan Rekall Inc. isimli şirketten Mars tatili satın alır. Fakat anı transferi sırasında meydana gelen bir kaza genç adamın zihnini altüst eder. Kendini bir gizli ajan olarak, Mars'ın zalim hakimi Coogan'a karşı mücadele ederken bulur.

Eski dostlar, hatta karısı bile aniden ona düşman olmuştur. Fakat Quaid'in tüm bu yaşadıkları gerçek midir? Eski anılarını mı hatırlamaktadır? Yoksa anı transferi sırasında yaşadıkları yüzünden bir hayal mi görmektedir?

Douglas Quaid bu gerçekler ve hayallerden örülü dünyada bir çıkış yolu bulmaya çalışır.

38. Contact / Mesaj (1997)

http://www.imdb.com/title/tt0118884/?ref=nvsr_2

Astronom Dr. Arroway, Bir gece Vega yıldızından gelen bir sinyal keşfeder. Arroway'in bu keşfi bütün Amerika'yı ayağa kaldıracaktır. İşin daha da tuhaf olan tarafı, Vega yıldızından gelen bu sinyaller birleştirildiğinde bir teknolojik aracın yapım planı ortaya çıkmaktadır. Bu bir truva atı mıdır? yoksa başka gezegen ve galaksilere seyahatin yolunu açan bir makine midir? Bunu öğrenmek için Amerikan Hükümeti makineyi yapmaya karar verir.

39. Triangle / Şeytan Üçgeni (2009)

http://www.imdb.com/title/tt1187064/?ref=nvsr_1

Film, Atlantik Okyanusunda yatla gezi yaparken olumsuz hava koşulları nedeniyle gizemli bir gemiye binmek zorunda kalan bir grup insanın öyküsünü anlatacak.

Jess (Melissa George) filmde yaşayacağı zihinsel bir karışıklık yüzünden, üç ayrı karaktere bürünecek ve korkunç deneyimler yaşamak zorunda kalacak.

40. 2001: A Space Odyssey / 2001: Uzay Yolu Macerası (1968)

http://www.imdb.com/title/tt0062622/?ref=nvsr_1

İnsanlığın şafağında Afrika çölünde bir grup primat kavga etmektedir. Aniden beliren siyah bir taş bu maymun insanlardan birini esrarengiz bir şekilde etkileyerek bir kemiği silah olarak kullanmasını sağlar: İnsanın ataları ilk aleti bulunmuştur.

2001’de, bir önceki sahneden 4 milyon yıl sonra, bir uzay gemisi aydan gelen esrarengiz sinyallerin ardında aynı siyah taşı keşfeder. Hem de ay yüzeyinde. Sinyaller Jupiter’e gitmektedir.

41. Mulholland Dr. / Mulholland Çıkmazı (2001)

http://www.imdb.com/title/tt0166924/?ref=nvsr_1

Betty Elms, en büyük hayali Hollywood'da ünlü bir aktrist olmak olan bir kadındır. Bunun için Hollywood'a doğru bir yolculuğa çıkmıştır. Burada kendi hayatında mükemmel bir noktaya ulaşmış olan bir kadınla tanışır ve onun başarılarına hayran kalır. O kadın da Betty'den hoşlanmaya başlar ve aralarında gizemli ve oldukça erotik bir ilişki başlar. Mulholland kavşağında bir trafik kazası gerçekleşir. Bilinç ve bilinçaltı birbirlerine karışırlar. Bütün bu hayatlar, birbirlerine gireceklerdir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

42. Saw / Testere (2004)

http://www.imdb.com/title/tt0387564/?ref=nvsr_1

Whannell ve Elwes, birbirini tanımayan iki adamdır. Bir gün kendilerini pis bir banyonun duvarına zincirlenmiş olarak bulurlar. İkisi de bu berbat yere nasıl geldiklerini ve kendilerini nasıl bir bela beklediğini bilmemektedir.Ancak yerde yatan ve kafasının bir kısmı kopmuş adam, onlara niçin burada oldukları hakkında bir ipucu olabilir. Sonunda manyak bir adamın son kurbanları olduklarını anlayacaklardır.

Özetler turkcealtyazi.org'dandır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
637
177
109
59
58
50
49
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın