Görüş Bildir
Haberler
Acının Haritası: 76 Şehir 504 Şehit

Acının Haritası: 76 Şehir 504 Şehit

Ulaş
14.05.2016 - 16:25

Türkiye’de 7 Haziran seçimlerinden sonra artış gösteren terör olayları, Türkiye’yi yas evine çevirdi. Şehirlerin silah ve bomba deposuna dönüşmesine göz yummanın yol açtığı ateş, bütün ülkenin yüreğini dağladı. 11 aylık dönemde 76 farklı vilayete 504 şehit cenazesi geldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

“Analar ağlamasın” sloganıyla başlatılan çözüm süreci, adeta felaketle sonuçlandı. 7 Haziran 2015 seçimlerinde HDP’nin yüzde 13 oyla 80 vekil çıkarması ve yüzde 41’e gerileyen AK Parti’nin tek başına iktidarı kaybetmesinin ardından Türkiye yeni ve kanlı bir sürece girdi. 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın çözüm sürecinin buzdolabına kaldırıldığını açıklamasıyla birlikte, kısa süre öncesine kadar PKK ile varılabilecek bir anlaşmayı iç barışın ve güvenliğin teminatı sayan anlayıştan topyekûn savaş konseptine geçildi.

Son bir haftada Nusaybin’de 3 asker, Van’da 2 polis ve Şırnak’ta 1 polis şehit oldu

Son bir haftada Nusaybin’de 3 asker, Van’da 2 polis ve Şırnak’ta 1 polis şehit oldu

Diyarbakır, Mardin, Şırnak ve Hakkâri başta olmak üzere Türkiye’nin birçok yerinden her gün yeni şehit haberleri geliyor. Ülkenin dört bir tarafındaki baba ocaklarına ateş düşüyor. Çatışmaların başladığı 7 Haziran genel seçimlerinden bu yana asker, polis ve köy korusu toplam 504 güvenlik görevlisi şehit oldu.

Yeni Hayat'ın derlediği haberde 11 aydaki şehit sayısı 504. Dün ise Çukurca'dan 8, Kırklareli'nden ise 1 şehit haberi gelmişti

Hendek operasyonları

Hendek operasyonları
İçeriğin Devamı Aşağıda

Şehit haberlerinin büyük bir bölümü güvenlik güçlerinin hendekleri kapatmak için operasyon yaptıkları Doğu ve Güneydoğu’dan geliyor. Şuana kadar en fazla şehit verilen yer Mardin. Hendekleri kapatmak için Nusaybin’de sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından başlatılan operasyonda bugüne kadar 86 şehit verildi.

Türkiye’de son bir yılda en fazla şehit acısı yaşan vilayet ise Ankara oldu. Başkent’e gelen şehit cenazeleri 58 ailenin yüreğini dağladı. Adana’ya 33, Kahramanmaraş’a 22, Konya’ya 16, Hatay’a 15, İstanbul’a 12 ve Manisa’ya 13 kez şehit ateşi düştü.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
_orca_

Az ötede öfkelenin, sümeyye evleniyo şu an.

tatlış penguen

hiç deme hiç deme bunu bana deme hiç dişlerimi sıkmaktan hepsi ağzımdan fırlayacak gibi o derece

Pasif Kullanıcı

Bu haritayı seçimlerde sarı olan bölgelerdeki yurttaşlarımıza havadan dağıtın..

Vertenyan

Bunda ala soz soylenmez.

görüncek adam

Akp verdiği söz tuttu işte.Şehit şehit diyenlere de tutturdu.Halkın istediği oldu.Sikeyim hepsini.