Görüş Bildir
Haberler
Hakkâri Çukurca'da 8, Kırklareli'de 1 Asker Şehit...

Hakkâri Çukurca'da 8, Kırklareli'de 1 Asker Şehit...

Onedio Medya
13.05.2016 - 08:52 Son Güncelleme: 13.05.2016 - 15:56

Hakkâri Çukurca Çığlı Üs Bölgesi'nde PKK'lılarla çıkan çatışmada 6 asker şehit oldu, 8 asker yaralandı. Bölgeye sevk edilen kobra helikopterin 'teknik arıza' sonucu düşmesi sebebiyle de 2 asker şehit oldu. Bir acı haber de Kırklareli'den geldi. Tatbikata giden askeri aracın kontrolden çıkarak devrilmesi sonucu 1 astsubay şehit oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 4:50 sıralarında Hakkâri Çukurca Çığlı Üs Bölgesi'nde PKK'lılarla silahlı çatışma çıktı. Çatışmada 6 asker şehit oldu, 8 asker yaralandı.

Müdahale için bölgeye sevk edilen bir Kobra helikopter ise Hakkâri Çukurca bölgesinde saat 5:50 sıralarında düştü. Teknik bir arızadan kaynaklandığı değerlendirilen kazada helikopter pilotu olan 2 asker şehit oldu.

Şehit olan askerlerin isimleri ise şöyle:

Piyade uzman çavuş Fatih Özdemir,  piyade uzman çavuş Muhammet Arı, kara pilot üsteğmen Burak Bikebahşi, pilot üsteğmen Müjdat Kerem Şahan, sağlıkçı astsubay üstçavuş Mekan Şahin, piyade astsubay kıdemli çavuş Ömer Saadettin Bakır, piyade uzman çavuş İbrahim Akarsu, piyade uzman çavuş Nazmi Kapucu.

Genelkurmay'dan yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

Genelkurmay'dan yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

'13 Mayıs 2016 Cuma günü saat 04.50 sularında, Hakkâri Çukurca Çığlı Üs Bölgesinde teröristlerle çıkan silahlı çatışma esnasında altı kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, sekiz kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır.

Teröristlere müdahale için bölgeye sevk edilen bir Kobra helikopterimiz ise Hakkâri Çukurca bölgesinde saat 05.50 sularında kaza kırıma uğramıştır. Teknik bir arızadan kaynaklandığı değerlendirilen bu elim kazada helikopter pilotu olan iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Kaza ile ilgili inceleme ve araştırma devam etmektedir.

Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi maksadıyla, bölgeye F-16 uçağı, taarruz helikopter kolu, insansız hava aracı ve takviye birlikler sevk edilmiş, şu ana kadar altı bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş olup operasyonlara devam edilmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.'

Kırklareli'de askeri araç devrildi: 1 astsubay şehit

Kırklareli'de askeri araç devrildi: 1 astsubay şehit
İçeriğin Devamı Aşağıda

Lüleburgaz 65'inci Mekanize Tugay Komutanlığı'na bağlı askeri birlikler Pınarhisar'ın Kaynarca Beldesi'ndeki tatbikat alanına gitmek için bugün öğleden sonra yola çıktı. Tatbikata giden zırhlı askeri araçlardan biri Kaynarca Beldesi yakınlarında kontrolden çıkarak şarampole devrildi. 

Kazada, bulunan Astsubay 22 yaşındaki Ekrem Çelik yaralandı. Kırklareli Devlet Hastanesi'ne yaralı olarak getirilen Astsubay Çelik yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu. 

Şehit Astsubay'ın cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Isparta'ya gönderilecek. Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.

DHA ve TSK

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
haylaz adam

gezidekiler için sokağa dökülüp şehitleri için yürümediniz diyen göt kılları. berkin için ağlayanlar şehitler için ağlamıyor diyen vatan hainleri. ali ismail... Devamını Gör

Süleyman Usta

fanatizm sanırım daha eğlenceli..gözlemlediğimi söylüyorum ki sanırım haklıyım..bir fenerbahçe için bir galatasaray için daha fazla araştırma yapıp daha fazl... Devamını Gör

gwn

padişahın kılları gazete basmak ile olmaz bu iş gidin kandili basın görelim vatan sevginizi

Mehmet Cepik

Alin size "yeni" Türkiye, alin da basiniza calin... Her gün sehid haberi, artik hepsi isimsiz kahramanlar, kimin umrunda? Siz survivor'u izleyip, bilmem hang... Devamını Gör