Görüş Bildir
Haberler
7 Yıl Önce Mayın Saldırısında Yaralanan Binbaşı, Yaşam Savaşını Kaybetti

7 Yıl Önce Mayın Saldırısında Yaralanan Binbaşı, Yaşam Savaşını Kaybetti

Batuhan
22.03.2015 - 14:38
İçeriğin Devamı Aşağıda

Erzincan'da 2008 yılında terör örgütünün mayınlı saldırısında yaralanan ve o tarihten bu yana Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde yoğun bakımda tedavi gören Jandarma Binbaşı Yılmaz Tankül, şehit oldu

Erzincan'ın Kemah İlçesi'ne bağlı Sarıyazı Köyü'ne gelen teröristlerin erzak alıp ayrıldığı ihbarı üzerine Piyade Tabur Komutanlığı ile Kemah İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı birlikler, 11 Ağustos sabahı bölgeye gitti. Tabur Komutanı Kurmay Yarbay Mikdat Şamdancı ile Kemah İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yılmaz Tankül'ün de yer aldığı askeri birlik, köylülerle görüşüp araçlarla dönüşe geçtiklerinde, Sarıyazı- Olukpınar köy yolu ayrımında teröristlerce yerleştirilen uzaktan kumandalı mayın patlatıldı.

MEMLEKETİ AFYONKARAHİSAR'A ATEŞ DÜŞTÜ

Olayda, Kurmay Yarbay Mikdat Şamdancı, Uzman Jandarma Çavuş Selim Kabataş, Uzman Jandarma Çavuş Gökhan Kuvat, jandarma erler Aydın Emer, Önder Muratoğlu, Adem Bilaloğlu, Murat Atsen, Abdurrahman Bolat ve Barış Demir şehit olurken, Jandarma Yüzbaşı Yılmaz Tankül ile jandarma er Ali Üzüm yaralandı.

Olayın ardından GATA'ya götürülerek tedaviye alınan ve o günden beri yoğun bakımda tedavisi süren Jandarma Binbaşı Yılmaz Tankül dün durumu iyice ağırlaşıp şehit oldu. Şehit haberi, Tankül'ün memleketi Afyonkarahisar'ın Sultandağı İlçesi'ne bağlı Yakasenek Köyü'nde oturan ailesine Sultandağı Kaymakamı Muhammet Emin Güngör ve Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Selim Şirin tarafından verildi.

Şehit Binbaşı Yılmaz Tankül'ün cenazesinin bugün ikindi vakti Yakasenek Köyü'nde toprağa verilecek.

GENELKURMAY SİTESİNDE BAŞSAĞLIĞI

Genelkurmay Başkanlığı resmi internet sitesinde Binbaşı Yılmaz Tankül'ün şehit olmasıyla ilgili Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in başsağlığı mesajı yayımlandı.

Şehit Binbaşı Tankül'ün fotoğrafının yer aldığı 'Başımız sağ olsun. Allah rahmet eylesin. Nur içinde yatsın' başlıklı mesajda, 'Silah arkadaşımız 21 Mart 2015 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman personelimize şahsım ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları adına Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı delerim' ifadesi yer aldı.

DHA

Kaynak: http://www.haberturk.com/gundem/haber...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0