Görüş Bildir
Haberler
26-30 Haziran Haftası Veri Gündemi: Piyasalarda Bayram Havası

etiket 26-30 Haziran Haftası Veri Gündemi: Piyasalarda Bayram Havası

Faiz kararları ve yoğun veri akışıyla haftayı geride bırakan piyasaları, daha sakin ve veri odaklı bir hafta bekliyor.

Yurt içi piyasalar Kurban Bayramı nedeniyle sadece 1,5 gün açık bulunacak. Bu sürede beklenen veriler hizmet üretici fiyatları ile brüt ve net borç stok rakamları olacak.

Yurt dışında ABD'de dayanıklı mal siparişleri, S&P Case Shiller konut fiyatları, yeni konut satışları, final GSYH, çekirdek PCE, kişisel gelir ve harcamalar, Chicago PMI, Michigan tüketici güven endeksi, Almanya'da ifo ve GfK endeksleri, öncü tüketici fiyatları, perakende satışlar, iş gücü istatistikleri, Euro Bölgesi'nde güven endeksleri, öncü tüketici fiyatları, İngiltere'de final GSYH verileri öne çıkıyor.

Hafta ortasında 4 büyük merkez bankası başkanının katılacağı toplantı da yakından takip edilecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gelecek haftanın tek tam iş günü olan 26 Haziran Pazartesi yurt içi piyasalarda TÜİK hizmet üretici fiyatlarını açıklayacak (10.00).

Gelecek haftanın tek tam iş günü olan 26 Haziran Pazartesi yurt içi piyasalarda TÜİK hizmet üretici fiyatlarını açıklayacak (10.00).

Yurt dışı piyasalarda da haftanın ilk verisi Japonya'nın hizmet üretici fiyatları olacak. Singapur'un sanayi üretimi rakamları gelecek. Bölgede bir başka sanayi üretimi rakamı da Tayvan'dan gelecek. 

İspanya'nın üretici fiyatları rakamları yayımlanacak. Bölgede günün en önemli verisi Almanya'nın öncü düşünce kuruluşlarından ifo'nun açıklayacağı endeksler olacak. 

Brezilya'dan FGV tüketici güven endeksi ve ödemeler dengesi gelecek. Meksika'dan ekonomik aktivite endeksi verileri gelecek. ABD'den beklenen tek veri Dallas Fed'in açıklayacağı aktivite ve üretim endeksleri olacak.

27 Haziran Salı, yarım iş gününde Hazine ve Maliye Bakanlığı, ilk çeyrek döneme ilişkin brüt ve kamu net dış borç stoku verilerini yayımlayacak.

27 Haziran Salı, yarım iş gününde Hazine ve Maliye Bakanlığı, ilk çeyrek döneme ilişkin brüt ve kamu net dış borç stoku verilerini yayımlayacak.

Asya'da erken saatlerde öne çıkan bir veri olmazken, geç saatlerde Tayvan'ın işsizlik oranı ve Hong Kong'un dış ticaret rakamları ekranlara düşecek. Dünya Ekonomik Forumu, Çin'in Tianjin kentinde başlayacak. Forum üç gün sürecek.

İtalya'dan tüketici ve iş dünyası güven endeksleri gelecek. Meksika'nın dış ticaret rakamlarıyla, Brezilya'nın Haziran ayının ilk 15 gününe ilişkin enflasyon rakamları aynı saatte yayımlanacak. ABD'de imalat sektörünün önemli verilerinden dayanıklı mal siparişleri yayımlanacak. Aynı saatte inşaat izinleri verilerinin final rakamları duyurulacak. Kanada'nın enflasyon rakamları da aynı saatin verileri arasında yer alıyor. 

ABD konut piyasasında üç veri birden ekranlara düşecek; FHFA konut fiyatları, S&P Case Shiller konut fiyatları ve yeni konut satış rakamları, Ülkenin gayrimenkul piyasası hakkında piyasayı bilgilendirecek.

28 Haziran Çarşamba günü yurt içi piyasalar Kurban Bayramı nedeniyle kapalı olacak.

28 Haziran Çarşamba günü yurt içi piyasalar Kurban Bayramı nedeniyle kapalı olacak.

Güney Kore'nin tüketici güven endeksi, günün açılış verisi olacak. Çin'in yılın ilk 5 ayına ilişkin sanayi şirket karları açıklanacak. Singapur'un üretici fiyatları açıklanacak. 

İngiltere Merkez Bankası(BoE) Başkanı Andrew Bailey, Avrupa Merkez Bankası(ECB) Başkanı Christine Lagarde, ABD Merkez Bankası(Fed) Başkanı Jerome Powell ve Japonya Merkez Bankası(BoJ) Başkanı Kazuo Ueda, Portekiz'in Sintra kentinde düzenlenen ECB paneline katılacaklar. 

ABD Merkez Bankası(Fed), büyük bankalar için yaptığı stres testlerinin 2023 yılı sonuçlarını açıklayacak.

29 Haziran Perşembe günü yurt içi piyasalar Kurban Bayramı nedeniyle kapalı olacak.

29 Haziran Perşembe günü yurt içi piyasalar Kurban Bayramı nedeniyle kapalı olacak.

Piyasalar Güney Kore'den gelecek iş dünyası güven endeksi verisiyle güne başlayacak. Bir başka iş dünyası güven endeksi rakamı da Yeni Zelanda için açıklanacak.

İspanya'da Haziran ayının öncü tüketici fiyatları verileri açıklanacak. İsveç Merkez Bankası(Riksbank), yılın üçüncü faiz toplantısını gerçekleştirecek. Bölgede günün beklenen verisi Almanya'nın enflasyon rakamları olacak.

Amerika'da günün ilk verileri Brezilya'dan gelecek; FGV hizmet sektörü güven endeksi, ticaret güven endeksi ve IGP-M fiyat endeksi verileri aynı saatte yayımlanacak. ABD'de ilk çeyrek GSYH için nihai veriler yayımlanacak. Aynı saatte haftalık ABD işsizlik başvuruları verileri de takvimde yer alıyor. ABD'den gelecek bir diğer veri de bekleyen konut satışları olacak.

30 Haziran Cuma yurt içi piyasalar Kurban Bayramı nedeniyle kapalı olacak.

30 Haziran Cuma yurt içi piyasalar Kurban Bayramı nedeniyle kapalı olacak.

Yurt dışı piyasalarda yoğun veri akışı Yeni Zelanda'dan gelecek ANZ-Roy Morgan tüketici güven endeksi verisiyle başlayacak. Güney Kore'den sanayi üretimi, inşaat üretimi, hizmet üretimi, perakende satışlar ve öncü göstergeler endeksi verileri aynı saatte ekranlara düşecek. 

Avrupa için erken saatlerde Hollanda'nın öncü tüketici fiyatları açıklanacak. Almanya'da istihdam verileri, perakende satışlar ile ithal ve ihraç fiyatları rakamları aynı saatte yayımlanacak İtalya'nın işsizlik oranı verisi açıklanacak. Bölgede günün en önemli verilerinden biri de Euro Bölgesi için öncü tüketici fiyatları verileri olacak.

ABD'de son dönemde yakından takip edilen çekirdek PCE verileri açıklanacak. Yine ABD'nin önemli göstergelerinden kişisel gelir ve harcama rakamları da yayımlanacak.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın