Görüş Bildir
Haberler
15 Farklı Ülkeden İzleyenleri Hayran Bırakan 15 Farklı Film

15 Farklı Ülkeden İzleyenleri Hayran Bırakan 15 Farklı Film

Begüm
18.12.2021 - 09:30 Son Güncelleme: 18.12.2021 - 10:34

Hep aynı şeyi izlemekten sıkıldınız mı? İşte film izlerken farklı kültürleri tanıyayım diyenler için ideal bir liste! 15 farklı ülkeden hayran bıracak 15 farklı film!

Not: Film açıklamaları beyazperde.com'dan alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Fransa: Kutsal Motorlar (2012)

1. Fransa: Kutsal Motorlar (2012)

IMDb: 7,1

Cesar o gün her sabah yaptığı gibi işe gitmek için elinde çantası, yaşadığı görkemli malikaneden çıkar, beyaz limuzinine doğru yürür. Çevresindeki korumalar ona eşlik ederken, şoförü Celine kendisine kapıyı açar ve yol boyunca o gün tamamlamaları gereken randevularından konuşurlar. Cesar eline yaşlı bir kadın peruğu alıp onu düzeltmeye başlayıncaya dek her şey normal gibi görünmektedir. Peki gerçekten her şey bu kadar normal midir? 

Fransız sinemacı Leos Carax'ın 13 yıl aradan sonra yeniden yönetmen koltuğuna oturduğu filmi tam bir deneysel sinema süreci. Bir hikayeden diğerine atlayan Cesar karakteri ve onun 'randevu' adı altında büründüğü kılıklar, karakterler arasındaki geçişler ve tüm hikayeler boyunca farklı filmlere yapılan göndermeler seyircilerin akılını kurcalayacak boyutta. 

Bu filmiyle 65. Cannes Film Festivali'nin yarışmalı bölümüne de katılan yönetmen, kadroya başrol oyuncusu Denis Lavant'ın yanı sıra Kylie Minogue, Eva Mendes, Edith Scob ve Michel Piccoli gibi isimleri de dahil etti.

2. Gürcistan: Mısır Adası (2014)

2. Gürcistan: Mısır Adası (2014)

IMDb: 7,6

Bir çiftçi ve torunu sakin ve tekdüze bir hayat sürmektedir. Bir tarım sezonu boyunca anlatılan hikayede bu dede ve torunun yaptığı şey, her yıl olduğu gibi toprağı belleyip mısır ekmektir. Gürcistan ile Abhazya arasındaki adada çalışan ikili, gün boyunca kıyıdan geçen askerler dışında kimseyi görmezler. Fazlasıyla sessiz ve sakin bu hayatı yeni bir gelişme biraz karıştıracaktır: Yaralı askerlerden biri, yetiştirdikleri mısırların arasına gizlenir ve bu durum bir taraf tutmaları ihtimalini yaratır.

3. İspanya: Blancanieves (2012)

3. İspanya: Blancanieves (2012)

IMDb: 7,5

1920'lerin Sevillasında Carmen, tüm çocukluğunu zalim üvey annesi Encarna'nın zulmü altında geçirmiştir. yaşadığı baskılardan bunalan genç kadın çareyi kaçmakta bulur. Yaşadığı travmaları unutturacak yeni maceralara ihtiyacı vardır ve kendisini tamamen farklı bir yaşamın içinde bulur. Tesadüfen tanıştığı yedi boğa güreşçisi cüce, her daim güzel Carmen'in koruyucusu olacaktır... 

Pablo Berger'in senaristliğini ve yönetmenliğini üstlendiği film Grimm Kardeşlerin meşhur romanını bambaşka bir atmosfere taşıyor. Siyah-beyaz ve sessiz çekilen ve üzerine oldukça etkileyici müzikler bestelenen film sinemanın kökenlerine de bir saygı duruşu niteliğinde. 

Filmin başrollerinde Macarena García ve Maribel Verdú yer alıyor.

4. Polonya: Üç Renk: Mavi (1993)

4. Polonya: Üç Renk: Mavi  (1993)

IMDb: 7,9

Film bir üçlemenin ilk bölümüdür. Bir müzisyen olan kocasını ve çocuğunu kaybeden bir kadının bu gerçekle ne şekilde baş ettiğini inceler. Julie, bir kazada kocasını da kızını da ölüme teslim eder. Julie’nin iki seçeneği kalır geriye. Ya geçmişin gölgeleri ile yaşamak ya da geleceği şekillendirmek üzere şimdide yeni bir hayat kurmak. O yaşama tutunmayı ve yeni hayatı yaratmayı seçer. Ancak özgürlük kolay elde edilen bir kavram değildir. Acı veren hatıralardan, geçmişten uzaklaşarak tam anlamıyla özgürleşmek kolay değildir. Yolu hiç şüphesiz zorlu ve çetin olacaktır. Çok şeyle yüzleşmek zorunda kalacaktır.

5. Danimarka: Onur Savaşı (2012)

5. Danimarka: Onur Savaşı (2012)

IMDb: 8,3

Onur Savaşı'nda 40 yaşındaki Lucas, geçirdiği zor boşanma döneminin ardından hayatını yeniden düzene koyabilmenin peşindedir. Kreşte bir iş bulur, yeni bir kız arkadaşı vardır ve ergenlik çağındaki oğluyla arasındaki sorunlu ilişkiyi onarmaya çalışmaktadır. Artık her şey yoluna girmek üzereyken işler ters gitmeye başlar. Sadece öylesine söylenmiş küçük bir yalan, içinde yaşadığı kasabaya bir virüs gibi yayılır ve Lucas kendini hayatı ve saygınlığı için savaşırken bulur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İran: Bir Ayrılık (2011)

6. İran: Bir Ayrılık (2011)

IMDb: 8,3

Bir Ayrılık'ta boşanmak üzere olan Nadir ve Simin, çocuklarının velayeti konusunda ikileme düşüp kadıdan yardım istemektedir. Bir çok festivalden büyük övgüler alarak ayrılan film, özellikle başrol oyuncularının başarılı performanslarına sırtına dayıyor. 

Simin, kocası Nader ve kızı Termeh’le birlikte İran’ı terk etmek istemektedir. Nader’in Alzheimer hastası babasını bırakmayı reddetmesi üzerine boşanma davası açan Simin, dava talebi reddedilince anne babasının evine gider. Termeh ise babasıyla kalmaya karar vermiştir. Nader kızına ve babasına bakması için hamile bir genç kadını tutar; ama bu durum daha fazla soruna yol açacaktır.

7. Rusya: Sevgisiz (2017)

7. Rusya: Sevgisiz (2017)

IMDb: 7,6

Moskova'da yaşayan Zhenya ve Boris’in evliliklerinde artık sona gelinmiştir. Nefret ve suçlamalarla tükettikleri evliliklerini sonlandırmak üzere olan çift hayatlarında yeni bir başlangıç yapmanın heyecanı içerisindedirler. Oysa 12 yaşındaki oğulları Alyosha için durum çok farklıdır. Ailesi tarafından sevilmeyen, içe dönük ve mutsuz bir çocuk olan Alyosha, kendisini dayanılmaz bir yük olarak görmektedir. Anne ve babası bilmese de Alyosha onların tüm kavgalarını duymuştur ve ansızın ortadan kaybolur. Zhenya ve Boris çocuklarının kaybolduğunu ancak 2 gün sonra fark edecektir.

8. Güney Kore: Şüphe (2018)

8. Güney Kore: Şüphe (2018)

IMDb: 7,5

Ara sıra yazarlıkla uğraşan Jongsu aynı zamanda yarı zamanlı kuryelik yapmaktadır. Bir gün bir paket teslimatına giden Jongsu bu sırda eski komşusu Haemi’yle karşılaşır. İkisi arasında kısa zamanda bir çekim oluşsa da Haemi’nin hayallerindeki Afrika seyahatine çıkması gerekmektedir. Genç kadın seyahate çıkmadan önce Jongsu’dan bir ricada bulunur. Haemi, ülke dışında olduğu zaman zarfında Jongsu’dan kedisine göz kulak olmasını talep eder. Jongsu, bu vesile ile aralarındaki iletişiminin kopmayacağını düşünerek genç kadının ricasını kabul eder. Ne var ki Haemi’nin geziden Ben adında gizemli bir adamla dönmesi, Jongsu başta olmak üzere herkesin hayatını kökünden değiştirir.

9. İtalya: Muhteşem Güzellik (2013)

9. İtalya: Muhteşem Güzellik (2013)

IMDb: 7,8

Roma'nın büyüleyici ve görkemli atmosferinde yaşayan Jep Gamberdella, 65 yaşına gelmiş ve sıkça geçip giden gençliğini özlemekte olan bir yazardır. Gençliğinde yazmış olduğu 'The Human Camera' ile büyük bir başarı yakalamış ve Roma yüksek sosyetesine kabul edilerek ihtişamlı bir hayat sürmeye başlamıştır. Hayatı başarılarla geçen Jep, bu süreçte tanıdığı insanların değişimlerine ve insanlıktan çıkma noktasına geldikleri bir krize tanık olur. Hayallerinde masumiyetini koruyan tek şey ise gençlik aşkıdır. Artık yeniden yazma zamanının geldiğine karar verir...

Son olarak 2011 yapımı This Must B

10. İspanya: Hücre 211 (2009)

10. İspanya: Hücre 211 (2009)

IMDb: 7,6

Juan gardiyan olmak üzeredir. İşe bir gün erken gelir. İki meslektaşı ona hapishaneyi gezdirirken, birdenbire tavandan düşen bir parçanın çarpmasıyla bayılır. Gardiyanlar onu ayıltmak için 211 numaralı boş hücreye götürür. Juan bilinci kapalı halde hücrede yatarken hapishanede bir ayaklanma patlak verir. Ayıldığında güç bir durumla karşı karşıyadır: Hayatta kalmak için mahkûm rolü oynamak zorundadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Şili: Ema (2019)

11. Şili: Ema (2019)

IMDb: 6,8

Ema, evlat edinen bir çiftin yaşadıklarını konu ediyor. Ema, oldukça yetenekli olan genç bir dansçıdır. Genç kadın, koreograf olan eşi Gaston ile uzun uğraşlar sonucu küçük bir çocuk olan Polo’yu evlat edinir. Çekirdek ailesi ile mutlu bir yaşam süren Ema’nın hayatı, Polo’nun bir trajediye sebep olması ile altüst olur. Yaşananlar sonrası Polo’yu geri vermek zorunda kalan Ema ile Gaston’un ilişkisi bu süreçte kopma noktasına gelir. Gaston’dan ayrılmaya karar veren Ema, hayata yeniden tutunmak için dans etmeye başlar.

12. Yunanistan: The Lobster (2015)

12. Yunanistan: The Lobster (2015)

IMDb: 7,2

Çok da uzak olmayan bir gelecekten ilginç bir distopya öyküsü anlatıyor bize The Lobster. Yalnız kalmış, ilişkisi olmaya insanların tutuklandığı, alternatif bir gelecekte geçen öyküde, bekar insanlar korkunç bir otele yerleştirildikten 45 gün sonra, kendileriyle eşleşen kişiyle ilişkiye başlamak zorunda kalıyorlar. Eğer ki ilişkilerinde başarıyı yakalayamazlarsa, kendilerinin seçtikleri bir hayvana dönüştürülüyorlar!

13. Belçika: Kırık Çember (2012)

13. Belçika: Kırık Çember (2012)

IMDb: 7,7

Elise ve Didier karakterlerindeki farklılıklara rağmen ilk görüşte birbirlerine aşık olurlar. Elise konuşkan ve çılgın bir kadınken, Didier daha içine dönük yalnız bir kovboydur. Elise dövmecilikle hayatını kazanan, inançlı ve ruhani bir karaktere sahipken, Didier ise hakikati tercih eden ve bir banjo grubunda müzisyenlik yapan bir atesitir. Bu iki farklı karakter birbirlerini tamamlayıp, her günlerini hayatın son günü gibi dolu yaşayarak mutlu bir yaşam sürmektedirler. Ama küçük kızları Maybell altı yaşına geldiğinde ciddi bir hastalığın peçesine düşünce, aşkları ve ilişkileri de büyük bir sınavdan geçecektir. Kızlarının tedavi süreci ve beraberinde yaşananlar her ikisini de hayata dair ciddi sorgulamalara yöneltecektir... Yönetmenliğini 2010 yılında İstanbul Film Festivali'nden Altın Lale ile dönen Çölde Kutup Ayısı filminin yönetmeni Felix Van Groeningen’in üstlendiği yapımın iki başrolünü Belçikalı oyuncular Veerle Baetens ve Johan Heldenbergh paylaşıyor.

14. Arjantin: Yan Pencere (2011)

14. Arjantin: Yan Pencere (2011)

IMDb: 7,5

Dünyanın büyük metropollerinden birinde yaşıyorsanız, her gün yüzlerce insan görüp karşı komşunuzla bir an bile karşılaşmayabilirsiniz. Mariana ve Martin Buenos Aires'te modern kent yaşamının kaosu içinde hayatlarını sürdürmeye çalışan yalnız insanlardır. Martin evden neredeyse çıkmadan web tasarımı yaparak hayatını kazanırken, Mariana ise uzun süreli bir ilişkiden yeni çıkmış ama ayrılık acısını henüz atlamadığı bir dönemdedir.

Bu kalabalık şehirde birbirlerine teğet geçen hayatlar yaşayan Martin ve Mariana kentin tesadüfler çarkına takılacaklar mıdır?

15. Norveç: Max Manus (2008)

15. Norveç: Max Manus (2008)

IMDb: 7,3

Max, Finlandiya'da komünistlerle çarpıştıktan sonra Nazi yönetimindeki Norveç'e döner. Nazilerle mücadele eden Norveç direnişine katılır. Max yakalanınca İskoçya'ya kaçar. Norveç'e döndükten sonra ise büyük bir göreve kalkışır.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
6
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın