Görüş Bildir
Reklam
Tarihi Rekor Seviyeye Gelen Dolar Neden Yükseliyor?
Dolar, 7,40 olan yeni eşik noktasını da aşarak, rekor üstüne rekor kırdı. Güne 7,38 liradan başlayan dolar gün içinde yükselişini sürdürerek, yeni tarihi zirve olarak 7,45 lirayı gördü. Peki dolar neden yükseliyor?
Erdoğan'ın Müjdesinin Ardından Dolar ve Euro'da Artış
etiket
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Karadeniz’de 320 milyar metreküp doğalgaz rezervi bulunduğunu açıklamasının ardından dolar/TL kuru sert yükselişle 7.34'ü aştı. Borsa'da ise düşüş yaşanırken Tüpraş hisselerindeki düşüş yüzde 9'a, Petkim hisselerindeki kayıp ise yüzde 10'a yaklaştı.
Reklam
Dolar 7,30'la Rekor Tazeledi, Merkez Bankası Açıklama Yaptı: 'Gelişmeleri Yakından Takip Ediyoruz'
Türk Lirası'nın bugün dolar ve euro karşısında yüzde 3'den fazla değer kaybetmesinin ardından Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'ndan (TCMB) 'Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Aşırı oynaklığın azaltılması için tüm araçlar kullanılacak' açıklaması geldi. Açıklamanın ardından Merkez Bankası, BDDK ve banka yöneticilerinin piyasalardaki hareketliliği değerlendirmek amacıyla İstanbul'da bir araya geldiği haberleri medyaya yansıdı.
Dolar 7,26'yı, Euro 8,62'yi Gördü: TL'deki Ciddi Değer Kaybı İçin Ekonomistler Ne Diyor?
etiket
Dolar, Türk lirası karşısında uzun bir süredir 6,85 seviyesinde işlem görürken, dün 7 TL'yi, bugünse 7,26 TL'yi geçti ve tarihi zirvesine yaklaştı. Euro ise, 8,62 TL ile tarihi zirvesini gördü.Yaşanan yükseliş, gram altın ve diğer yatırım araçlarında da TL'nin ciddi bir değer kaybı yaşamasına neden oldu. Gram altın 477 TL'yi, çeyrek altının satış fiyatı ise 811 TL'yi geçti. 
Eski Güreşçi Hamza Yerlikaya, Vakıfbank Yönetimine Atandı: 'Doları Kündeye Getirecek'
etiket
Halihazırda Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcılığı görevlerini yürüten eski milli güreşçi Hamza Yerlikaya'nın Vakıfbank Yönetim Kurulu'na atandığı ortaya çıktı. Ekonomi eğitimi bulunmayan eski güreşçinin Vakıfbank yönetimine atanması liyakat tartışmalarına neden oldu. Yerlikaya için 'doları kündeye getirecek' yorumları yapıldı. 
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam