Görüş Bildir
Haberler
Dolar 7,24 ile Rekor Kırdı: TL'nin Değer Kaybı Yüzde 21'e Ulaştı

Dolar 7,24 ile Rekor Kırdı: TL'nin Değer Kaybı Yüzde 21'e Ulaştı

Güne 7.20 seviyesinde başlayan Dolar/TL kuru, ilerleyen saatlerde 7.24'ü aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı. Dolar/TL kuru en son Ağustos 2018'de Rahip Brunson krizi sırasında 7,24 seviyesiyle zirve yapmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kur sabah saatlerinde 7,2496'ya kadar yükselerek rekor kırdı, ardından 7,24'ün altına geriledi. Böylece TL'nin Dolar karşısındaki kaybı yıl başından bu yana %21'e ulaşmış oldu.

Küresel çapta dolar talebi son dönemde Türk Lirası ve birçok gelişen ülke para birimine baskı yapmaya devam ediyor.

BBC'nin haberine göre Merkez Bankası'nın döviz rezervlerinin azalması ve yaklaşan yüklü dış borç geri ödemeleri TL üzerindeki baskıyı artıran gelişmeler olarak değerlendiriliyor.

TL yılbaşından beri yüzde 21 değer kaybetti

TL yılbaşından beri yüzde 21 değer kaybetti

Koronavirüs salgınının piyasalarda yarattığı endişe ile ekonominin hem üretim hem tüketim bacağında yaşanan aksaklıklar, çoğu para biriminde baskı yaratıyor.

Bu yılın başından beri TL, dolara karşı yüzde 21 değer kaybetti.

Diğer gelişmekte olan kimi para birimlerinde %25'i aşan kayıplar yaşanıyor. Bazı para birimleri ise TL'den daha iyi bir performans gösteriyor.

Analistlere göre bu farkta kamunun artan döviz arzı ve petrol fiyatlarındaki düşüş belirleyici.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
35
31
12
10
6
5
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Berçem Keleş

Daha da yükselecek.. Ülkeye dolar girişi yok. Swap anlaşmalarının çoğu iptal edilmişti, yani takas hattımız da kapalı. Yabancı yatırımcı desen, bu hükumet il... Devamını Gör

Amerika aslında çöktü, yok oldu diyen tayfa ses versenize. :D

Muhammed Gungor

Şimdi bunun akp le ne alakası var amariga parası bu değer kazanmış dünya liderimiz bizim paramızada değer kazandırdı 100 ve 200 liralık banknot çıkarttı eski... Devamını Gör