Görüş Bildir
Haberler
Türk Lirası'ndaki Değer Kaybı Sürüyor: Dolar 6.90 Lirayı Aştı

Türk Lirası'ndaki Değer Kaybı Sürüyor: Dolar 6.90 Lirayı Aştı

Ulaş
15.04.2020 - 23:05

Türk Lirası'nın ABD Doları karşısındaki değer kaybı sürüyor. Haftaya 6.80 lira seviyelerinden başlayan dolar gün içinde 6.90 lirayı aştı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dünya'nın aktardığı bilgiye göre, analistler, son dönemde gelişmekte olan ülke para birimleri arasında en zayıf performanslardan birini sergileyen Türk Lirası’nda satış baskısının henüz Amerikan Merkez Bankası (Fed), IMF veya başka bir uluslararası kurum ile swap hattının açılmamış olmasına bağlıyor. 

Dış finansman tarafında TL’nin istediği desteği henüz bulamamış olması doların rekor değerlere çıkmasına neden oluyor.

BİST-100'de kayıp 3 bin puanı gördü.

BİST-100'de kayıp 3 bin puanı gördü.

Dolar/TL'deki sert yükselişin yanı sıra Borsa İstanbul'da da satıcılı bir gün yaşanıyor. Güne 98 bin 990 puanla artıda  başlamasına karşın açılışın hemen ardından gelen satışlarla 96 bin seviyelerine gerileyen Borsa İstanbul BİST 100 Endeksi'de kayıplar da 3 bin puanı buldu. Saat 15:55 itibarıyla yüzde 2,51 değer kaybeden BİST 100 Endeksi 96 bin 60 puanda.

Salgın belirsizliği de tetikleyici...

Salgın belirsizliği de tetikleyici...

Aynı zamanda koronavirüs salgınına karşı tüm hükümetlerin Türkiye dahil merkez bankaları aracılığıyla bir çok tedbir açıklamasına rağmen salgının yaratacağı hasar ve ne zaman biteceğine yönelik belirsizlik TL’nin de aralarında olduğu gelişmekte olan para birimlerinden çıkışı tetiklemeye devam ediyor.

Reuters’e konuşan bir analist, de dış finansman ihtiyacına dikkat çekerek şunları söyledi: “Türkiye'nin henüz dış finansmanını garanti altına alamamış olması ve önümüzdeki döneme ilişkin endişeler TL'de önemli bir baskı unsuru. Birçok analist dış finansman bulunamaması halinde piyasa koşulları içinde kabul görmeyen adımlar atılabileceğine yönelik endişe var.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
29
28
16
12
7
7
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
clearskies

Tamam işte başkanlık geldi uçtunuz :))

GrayRuby

gerçekten batıyoruz olan yine bize olacak

mstbhr

Damat dolara karşı izolasyon başlatmış.