Görüş Bildir
Dolar/TL 6.20 Sınırından Döndü
Yüksek Seçim Kurulu'nun, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini iptal ederek tekrarlanması kararını alması TL cinsi varlıklarda sert satışlara neden oldu. Dolar/TL, yeni güne hareketli başladı ve 6.20 lira sınırına dayandı. 
Haftaya Yükselişle Başladı: Dolar/TL 6.04 Seviyesini Gördü
TL, yılbaşından bu yana yüzde 11'in üzerinde değer kaybı ile gelişmekte olan ülke para birimleri arasında dolar karşısında en çok değer kaybeden para birimi konumunu sürdürüyor. Dolar/TL yurt içinde YSK kararı, yurt dışında ise Çin-ABD hattında yaşanan gelişmelerin izlendiği haftanın ilk işlem gününe 6 lira seviyesinden başladı.
Dolar/TL 5,87’nin Üstünü Test Etti
ABD'nin İran'dan petrol ithalatına tanıdığı muafiyetleri sona erdirecek olması ve dolarda küresel güçlenmenin yanı sıra İstanbul seçimlerine ilişkin belirsizliğin devam ettiği bir ortamda dolar/TL yükselişini sürdürdü. Bu sabah 5.87'ye tırmanan kur Ekim 2018'den bu yana en yüksek seviyesini gördü.
Reklam
Dolar Kuru Gece Atak Yaptı, Peki Ne Oldu?
Dolar/TL Asya'da düşük hacimli işlemlerde sert yükselerek 15 Ekim'den bu yana en yüksek seviyesini gördü. Yılın ilk iş günü yukarı yönelen ve gece 5.80 seviyesinin üzerini gören kur, daha sonra hızlı bir şekilde geriledi. Aralık ayı enflasyonunun takip edileceği yeni güne 5.45 civarında başlayan dolar/TL, denge bulmaya çalışıyor.Peki sert hareketi tetikleyen faktörler nedir? Detaylara bakalım... 
Reklam