Görüş Bildir
Haberler
Zirvedeki İsim Kim? IMDb'ye Göre Türkiye'nin En Popüler Oyuncuları Belli Oldu!

Zirvedeki İsim Kim? IMDb'ye Göre Türkiye'nin En Popüler Oyuncuları Belli Oldu!

IMDb Starmetre Dünya ve Türkiye'deki ünlülerin dönem içindeki popülaritelerine göre sıralandığı bir listedir. IMDb Starmetre sıralamaları, IMDb'deki ünlünün sayfasını ziyaret eden kişilerin sıklığı ve sayısı dahil olmak üzere çeşitli istatistiklere göre belirlenir.

IMDb Starmetre Türkiye sıralaması değişti. İşte 2023 sıralaması...

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Pınar Deniz

25. Pınar Deniz

Son yılların gözde oyuncusu Pınar Deniz hem güzelliğiyle hem de başarılı oyunculuğuyla ön plana çıkmayı başardı. Özellikle 2021 yılında başlayan Yargı dizisindeki 'Ceylin' karakteriyle gönülleri fethetmiştir.

24. Ennis Esmer

24. Ennis Esmer

Birçok dizi ve filmde yer alan Ennis Esmer oyuncu aynı zamanda komedyen. İlk olarak 2003 yılında The Toronto Show adlı kısa süren bir dizide rol almıştır. Ardından televizyon ve sinema alanında önemli projelerde rol almıştır.

23. Hazal Subaşı

23. Hazal Subaşı

Hazal Subaşı, Türk oyuncu, manken ve Miss Turkey 2015 üçüncüsü ve ardından da Miss Supranational'a katılan ilk Türk kadın olmuştur. İlk olarak 2016 yılında 'Adını Sen Koy' dizisiyle ekran karşısına çıkmıştır.

22. Çağatay Ulusoy

22. Çağatay Ulusoy

Birçok dizi ve filmde adını duyduğumuz Çağatay Ulusoy ilk olarak 2011'de Show TV'de yayınlanan Adını Feriha Koydum dizisindeki Emir Sarrafoğlu karakteri ile tanındı. Daha sonra Medcezir dizisinde başrol oynayarak ününü arttırdı.

21. Burak Özçivit

21. Burak Özçivit

2005'te Best Model of Turkey seçildikten sonra oyunculuk kariyerinde önemli projelerde yer aldı. Muhteşem Yüzyıl'da Malkoçoğlu karakterini canlandırdı. Reşat Nuri Güntekin'in romanından uyarlanan 'Çalıkuşu'nda, Neslihan Atagül'le rol arkadaşlığı yaptığı Kara Sevda dizilerinde başrol oynadı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Selahattin Paşalı

20. Selahattin Paşalı

Kariyerine 'Kalp Atışı' dizisiyle ilk adımı attı. Halit Ergenç ve Ozan Güven'in oynadığı Babil dizisiyle devam etti. Dijital platformda yayınlanan Aşk 101 dizisiyle ününe ün kattı. 2023 yılında yeni başlayan Ömer dizisinin başrollerini Gökçe Bahadır ve Selahattin Paşalı paylaşıyor.

19. Engin Altan Düzyatan

19. Engin Altan Düzyatan

Engin Altan Düzyatan Yeditepe İstanbul, Koçum Benim, Bir Bulut Olsam, Kapalıçarşı, Son, Yol Ayrımı, Cinayet gibi televizyon dizilerinin yanı sıra Cennet, Romantik Komedi 1 ve Romantik Komedi 2, Bir Avuç Deniz, New York’ta 5 Minare, Anadolu Kartalları, Bu İşte Bir Yalnızlık Var gibi birçok yapımda yer almıştır.

Ünlü oyuncu Los Angeles Movie Awards'da Bir Avuç Deniz filmindeki performansı ile 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülünü kazanmıştır.

18. Afra Saraçoğlu

18. Afra Saraçoğlu

2017 yılında başrolünü Tolga Sarıtaş ile paylaştığı “Kötü Çocuk” filmi ile dikkatleri çeken güzel oyuncu ayrıca başrolü Nazan Kesal ve Deniz Baysal ile paylaştığı ”Fazilet Hanım ve Kızları” dizisinde Ece karakterini canlandırmaktadır. 

Şu anda reytingleri tavan olan Yalı Çapı dizisinde 'Seyran' karakterine hayat veriyor.

17. Bensu Soral

17. Bensu Soral

Vicdan dizisiyle birlikte ülkenin en sevilen genç oyuncularından biri olarak anılmaya başlanmıştır. İçerde dizisinde ve Organize İşler: Sazan Sarmalı filminde yer almıştır.

16. Mert Ramazan Demir

16. Mert Ramazan Demir

Yeni dönemin ön planda olan oyuncularından Mert Ramazan Demir, hikayesi Gülseren Budayıcıoğlu'na ait olan Yalı Çapkını dizisinde 'Ferit Korhan' karakterini başarılı bir şekilde canlandırıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Ata Demirer

15. Ata Demirer

İlk şov deneyimlerini 1996-1998 yılları arasında gerçekleştiren Demirer birçok yerde gösteri yaptıktan sonra büyük ses getiren Tek Kişilik Dev Kadro gösterisinin ilkini 1998 Şubat tarihinde gerçekleştirdi. Kapalı gişe oynayan bu gösteriden sonra Hedefim Sensin, Olanlar Oldu, Bursa Bülbülü, Eyvah Eyvah gibi birçok komedi filmine imza atmıştır.

14. Kıvanç Tatlıtuğ

14. Kıvanç Tatlıtuğ

Oyunculuğuyla kendine hayran bırakan yakışıklı oyuncunun en iyi işi, ekranların en sevilen dizilerin başında gelen Aşk-ı Memnu dizisidir. Bu yılda başrollerinde Kıvanç Tatlıtuğ ve Serenay Sarıkaya'yı izleyeceğimiz Aile dizisi ekranlarda olacak.

13. Damla Sönmez

13. Damla Sönmez

Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü'ne devam eden ödüllü oyuncu 2014 yılında “Güllerin Savaşı” adlı dizide Canan Ergüder ve Barış Kılıç ile başrolü üstlendi.

12. Burak Deniz

12. Burak Deniz

2014 yılında Medcezir, 2015 yılında ise Tatlı Küçük Yalancılar dizinde rol alan Deniz, Aşk Laftan Anlamaz dizisinde Hande Erçel ile başrolü paylaşmaktadır. 2023 yılında Netflix'te yayınlanan Şahmaran dizisinde gördüğümüz Burak Deniz kariyerine tam gaz devam ediyor.

11. Hande Erçel

11. Hande Erçel

2015-2016 yılları arasında Kanal D'de yayımlanan Güneşin Kızları dizisiyle hayatımıza giren Hande Erçel'i birçok dizide daha görmeye devam ettik. Aşk Laftan Anlamaz, Azize, Sen Çal Kapımı gibi projelerle kariyerine devam etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Ayça Ayşin Turan

10. Ayça Ayşin Turan

2014 yılında Karagül dizisinde Ada karakterini canlandırdı. İlk sinema deneyimi olan Özcan Deniz'in Sevimli Tehlikeli filminde Şükrü Özyıldız ile başrolü paylaştı.

9. Kerem Bürsin

9. Kerem Bürsin

2013 yapımı “Güneşi Beklerken” dizisinde Hande Doğandemir ve Emre Kınay ile başrolü paylaşan Kerem Bürsin ayrıca “Unutursam Fısılda”, “Şeref Meselesi”, “Can Feda” gibi yapımlarda yer aldı.

8. Demet Özdemir

8. Demet Özdemir

Demet Özdemir, 2013 yılında Sana Bir Sır Vereceğim dizisin canlandırdığı Aylin karakteri ile dizi sektörüne adım attı. Kurt Seyit ve Şura, Kaçak Gelinler, Çilek Kokusu, Erkenci Kuş, Doğduğun Ev Kaderindir gibi dizilerde yer alan Özdemir ayrıca Tut Sözünü ve Sen Kiminle Dans Ediyorsun? filmlerinde de rol aldı.

Son olarak Disney Plus'ta yayınlanan Dünyayla Benim Aramda dizisinde çok beğenildi.

7. Numan Acar

7. Numan Acar

Bir Türk filminde ilk kez 2004 yılında Kebab Connection ile yer aldı. Sonra 2005 yılı yapımı Hacivat ve Karagöz Neden Öldürüldü adlı filmde küçük bir rol aldı.

6. Can Yaman

6. Can Yaman

“Gönül İşleri” adlı dizide canlandırdığı Bedir karakteri ile oyunculuk kariyerine başlayan Can Yaman kısa sürede adını duyurdu. 2015 yılında yönetmenliğini Osman Sınav‘ın yaptığı “İnadına Aşk” dizisinde Açelya Topaloğlu ile başrolü paylaşan Can Yaman ayrıca Hangimiz Sevmedik? Dolunay, Erkenci Kuş gibi yapımlarda da rol aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Tchéky Karyo

5. Tchéky Karyo

1982'de, 'Martin Guerra'nın Dönüşü' ve daha sonra 'La Balance' filmi ile Fransız sinemasının dünyasına girdi. Daha sonra kariyerinde birçok projeye imza attı.

4. Serenay Sarıkaya

4. Serenay Sarıkaya

Lale Devri ve Yer Gök Aşk dizilerinde yer aldıktan sonra 2013'te başlayan Medcezir dizisinde başrol oynadı. Lale Devri, Adanalı gibi dizilerde yer alan güzel oyuncu dijital platforma da iş yapmıştır. Fi ve son olarak Şahmaran dizisinde oynayan Serenay Sarıkaya oyunculuğuyla her defasında ayakta alkışlanıyor.

3. Cem Yiğit Üzümoğlu

3. Cem Yiğit Üzümoğlu

Televizyon kariyerindeki ilk rolü Adı Efsane dizisindeki Hakan Şahin olan oyuncu, Nisan 2017'de 21. Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri'nde 'Yılın En Başarılı Genç Kuşak Sanatçısı' ödülüne layık görüldü.

2. Tuba Büyüküstün

2. Tuba Büyüküstün

20 Dakika dizisindeki rolüyle 42. Uluslararası Emmy Ödülleri'nde En İyi Kadın Oyuncu kategorisine aday gösterilerek, Emmy'e aday olabilen ilk Türk oyuncu oldu. Ihlamurlar Altında, Asi, Çemberimde Gül Oya gibi dizilerde yer alan oyuncu kariyerinin son yıllarında sinemaya daha çok ağırlık vermiştir.

1. Özge Özacar

1. Özge Özacar

Tatlı Küçük Yalancılar, Meryem, Kefaret, Baba gibi dizilerde yer alan Özge Özacar son olarak Bursa Bülbülü'nde oynamıştır. Bu filmdeki performansı çok beğenilmişti.

İlginizi çekebilir:

👇

👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
87
15
9
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Halil Değerli

Gerçek oyuncular nerede...

emrata

Eda ece şevval sam nerde tam olarak?

Akhmadli Fatima

En sonda Pınar Deniz'in olması peki😕Gerçek oyunculara değer verilmiyor