Görüş Bildir
Haberler
Yurt İçi Sakin, Dünyada Enflasyon Takip Ediliyor: Piyasaların Gündeminde Neler Var?

Yurt İçi Sakin, Dünyada Enflasyon Takip Ediliyor: Piyasaların Gündeminde Neler Var?

Piyasalarda dalgalanma sürerken, fiyatlamalarda da verileri yakından izlenmeye devam ediyor.

Yurt içinde öne çıkan bir verinin olmadığı yeni günde, yurt dışında Almanya fabrika siparişleri ve enflasyon verileri ile Euro Bölgesi üretici fiyatları takip edilecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Manşette öne çıkanlar

Manşette öne çıkanlar

Türkiye’nin mobilite alanında hizmet veren küresel teknoloji markası Togg, dünyanın en büyük Tüketici Elektroniği Fuarı CES 2022’de (Consumer Electronics Show) yeniliklerini ve ilklerini dünya kamuoyuyla paylaştı.

Türkiye'nin ekonomik teorisinin geri teptiğini savunan JPMorgan, enflasyonun 2000 yılından bu yana görülen en yüksek seviyeye çıktığına işaret etti.

Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı, 2021 yılında, bir önceki yıla göre %4,6 oranında azalarak 737.350 adet olarak gerçekleşti.

ABD'de Federal Açık Piyasa Komitesi'nin 14-15 Aralık toplantısının bugün yayınlanan tutanakları, Fed'in faiz oranlarının sadece önceden beklenenden daha yakın zamanda değil, daha hızlı da artırmasının gerekebileceğinin konuşulduğunu gösterdi.

ABD'de 2021 yılının son çeyreğinde hafif araç satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23,3 azalarak 2 milyon 992 bin 458'e geriledi. 2020 yılının aynı döneminde 3,9 milyon araç satılmıştı.

Çin'de hizmetler sektörü Aralık ayında azalan enflasyonist baskıların ve yüksek talebin etkisi ile büyüdü.

Yurt içi piyasaların gündem

Yurt içi piyasaların gündem

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde yasama, yürütme ve yargı organlarının temsilcileri ile yemekte bir araya gelecek (14.00). Erdoğan, Kahramankazan'daki TUSAŞ Tesisleri'nde 'Milli Teknolojiler ve Yeni Yatırımlar Toplu Açılış ve Tanıtım Töreni'ne katılacak (17.30).

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK) ve TCMB para ve banka istatistikleri haftalık verileri yayımlanacak. Merkez Bankası haftalık bülteninde yurt dışı yerleşiklerin hareketleri, rezervler ve yurt içi yerleşiklerin döviz pozisyonu öncelikli olarak izlenecek (14.30).

Yurt dışı piyasaların gündem

Yurt dışı piyasaların gündem

Avrupa piyasaları Almanya'da gelecek fabrika siparişleri verileriyle güne başlayacak. Ülkede siparişler Ekim ayında yüzde 6,9 gibi beklenmeyen bir düşüş yaşamıştı (10.00). Analistler bugün siparişlerde yüzde 2,5 artış olduğunun açıklanmasını bekliyorlar.

İngiltere'de rezerv rakamları ve Hizmet Sektörü PMI verileri yayımlanacak (12.30).

Euro Bölgesi üretici fiyatları günün takip edilecek verileri arasında yer alıyor. Bölgede üretici fiyatları Ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 5,4, geçen yıl aynı aya göre yüzde 21,9 gibi yüksek oranda artış göstermişti (13.00). Bugün aylık yüzde 1,0, yıllık yüzde 22,8 artış yönünde açıklama yapılacağı tahmin ediliyor.

Almanya'nın diğer önemli verisi ise tüketici fiyatları olacak. Gün boyu eyaletlerden gelecek olan enflasyon verilerinin ardından Ülke geneli için rakamlar duyurulacak. Ülkede enflasyon bir önceki ay yıllık yüzde 5,2 artış göstermişti (16.00). Analistler enflasyonun hafif gerileyerek yüzde 5,1'e ineceğini tahmin ediyorlar.

ABD'de Challenger işten çıkarmalar (15.30), işsizlik başvuruları (16.30), dış ticaret (16.30), fabrika siparişleri (18.00) ve doğal gaz stokları (18.30) verileri takvimde yer alıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın