Görüş Bildir
Haberler
Yılın En Uzun Gecesi Olan 21 Aralık'ta İzleyeceğiniz Birbirinden Harika Kış Filmleri

Yılın En Uzun Gecesi Olan 21 Aralık'ta İzleyeceğiniz Birbirinden Harika Kış Filmleri

21 Aralık, Kuzey Yarım Küre'de en uzun geceye sahne olan bir tarihtir. Bu tarihte Türkiye dahil olmak üzere Kuzey Yarım Küre'deki tüm ülkeler yılın en uzun gecesini yaşarlar. Ayrıca bu gece, kış gündönümü olarak da bilinir. 21 Aralık'taki bu uzun geceden sonra geceler kısalmaya, gündüzler ise uzamaya başlar. Bu özel gün, doğanın döngüsel ritmini ve mevsimlerin değişimini simgeler. Bu upuzun gece için size önerdiğimiz aktivite ise rahat battaniyelerin altına kurulup mısır patlatarak içimizi huzurla dolduracak kış temalı filmler seyretmek. Biz de sizin için bu anlamda en güzel filmleri bir araya getirdik. İyi seyirler! 👇

Kaynak: Filmlerle ilgili bilgiler, IMDb ve TMDB sitelerinden alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. The Holiday, 2006

20. The Holiday, 2006

IMDb: 6.9   

Özet: Los Angeles'ta yaşayan Amanda ve İngiltere'de yaşayan Iris'in hayatlarını konu alan filmde ikili, internet üzerinden evlerini ve hayatlarını bir süreliğine değiştirmeye karar verir ve karşılıklı olarak evlerinde tatil yaparlar.  

Oyuncular: Kate Winslet, Cameron Diaz, Jude Law   

Yönetmen: Nancy Meyers

19. Snowpiercer, 2013

19. Snowpiercer, 2013

IMDb: 7.1  

Özet: Gezegendeki neredeyse tüm insanları öldüren küresel ısınmayı durdurmak için yapılan başarısız bir deney nedeniyle gerçekleşen buz çağında hayatta kalan insanlar Snowpiercer isimli bir trende yaşamak zorundadır.  

Oyuncular: Chris Evans, Jamie Bell, Tilda Swinton  

Yönetmen: Bong Joon Ho

18. Carol, 2015

18. Carol, 2015

IMDb: 7.2 

Özet: 1950’lerin New York’unda geçen filmde bir mağazada tezgahtarlık yapan ve daha güzel bir hayat düşleyen Therese, yürümeyen evliliğinden bunalmış çekici Carol ile tanışır. Birbirlerine bağlanan iki kadın için eski hayatlarını bir çırpıda geride bırakıp her şeyden uzaklaşmak kolay olmayacaktır. 

Oyuncular: Cate Blanchett, Rooney Mara, Sarah Paulson 

Yönetmen: Todd Haynes

17. Scott Pilgrim vs. the World, 2010

17. Scott Pilgrim vs. the World, 2010

IMDb: 7.5  

Özet: 22 yaşındaki Scott Pilgrim, kendisini terk eden ve başarılı bir şarkıcı olan kız arkadaşını unutamamıştır. Günlerini bas gitar çaldığı garaj grubu ile birlikte geçirmektedir. Scott’ın sıkıcı ve tek düze hayatı, hayallerinin kızı ile karşılaşınca bir anda değişir.   

Oyuncular: Michael Cera, Mary Elizabeth Winstead, Kieran Culkin  

Yönetmen: Edgar Wright

16. Inside Llewyn Davis, 2013

16. Inside Llewyn Davis, 2013

IMDb: 7.4  

Özet: Yer 1960'lı yılların Amerikası, New York. Manhattan'ın hareketli müzik piyasasında tutunmaya çalışan genç Llewyn Davis, hayatını müzikle kazanmak ve sanatını icra edebilmek için her yolu denemektedir. Halkın önünde saygın bir yere sahip olmak isteyen Davis, bir yandan da şehrin acımasız koşulları altında yaşamını sürdürmeye çalışmaktadır.   

OyuncularOscar Isaac, Carey Mulligan, John Goodman  

Yönetmenler: Ethan Coen, Joel Coen

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Hugo, 2011

15. Hugo, 2011

IMDb: 7.5  

Özet: Brian Selznick’in 'The Invention of Hugo Cabret' adlı çocuk romanından uyarlanmış olan film, Paris tren istasyonunun duvarları arasında yaşayan ve saatlerden sorumlu olan kimsesiz bir çocuğun, bir gün saati tamir etmeye çalışmasıyla yaşadığı gizemli macerayı konu ediyor.   

Oyuncular: Asa Butterfield, Chloë Grace Moretz, Christopher Lee  

Yönetmen: Martin Scorsese

14. Eyes Wide Shut, 1999

14. Eyes Wide Shut, 1999

IMDb: 7.5   

Özet: Bill Harford ve karısı Alice Harford'ın dış dünyaya mutlu bir yansıyan bir evlilikleri vardır. İlişkilerinde her şey yolunda gibi görünmektedir. Bir gün katıldıkları bir davette Alice, başka erkeklerle sohbetlere dalar. Bunu fark eden Bill hem sinirlenir hem de yaşanan bu duruma tuhaf bir tepki gösterir. 

Oyuncular: Tom Cruise, Nicole Kidman, Todd Field   

Yönetmen: Stanley Kubrick

13. Love Actually, 2003

13. Love Actually, 2003

IMDb: 7.6  

Özet: Dünyanın yönetim koltuğunda oturan otoriter başkanı ya da kitleleri büyüleyen bir rockstar olun aynı kapıya çıkacaktır: Aşktan kaçamazsınız! İşte, günümüz Londra’sında Noel’den iki ay önce yaşanan farklı olayları mercek altına alan 'Aşk Her Yerde' adlı bu filmde de aşkın yüceliği üzerine bir yapım.  

Oyuncular: Hugh Grant, Martine McCutcheon, Liam Neeson  

Yönetmen: Richard Curtis

12. The Girl with the Dragon Tattoo, 2011

12. The Girl with the Dragon Tattoo, 2011

IMDb: 7.8  

Özet: Asılsız bir iddia ile suçlanan Mikael Blomkvist, adını temize çıkartmak için elinden geleni yapmaya çalışmaktadır. Henrik Vanger ise uzun zamandır kayıp olan yeğeni Harriet’ın ortadan kaybolmasının ardındaki gerçeği aydınlatması için gazeteci Blomkvist'i görevlendirir. Bu sırada, Lisbeth Salander da Blomkvist’in geçmişini araştırmakla görevlendirilir. Yolları kesişen ikili geçmişten bugüne uzanan bir cinayetler zincirini çözmeye çalışırken aralarında hassas bir güven köprüsü oluşur.   

Oyuncular: Daniel Craig, Rooney Mara, Christopher Plummer  

Yönetmen: David Fincher

11. The Hateful Eight, 2015

11. The Hateful Eight, 2015

IMDb: 7.8   

Özet: Sekiz yabancı, Wyoming'de kar fırtınası nedeniyle bir dağ evine sığınmak zorunda kalırlar. Bu kişiler arasında ödül avcısı John Ruth ve onun yakaladığı suçlu Daisy Domergue, eski asker ve başka bir ödül avcısı olan Major Marquis Warren ve yeni atanan şerif Chris Mannix bulunmaktadır.   

Oyuncular: Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Jennifer Jason Leigh   

Yönetmen: Quentin Tarantino

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Edward Scissorhands, 1990

10. Edward Scissorhands, 1990

IMDb: 7.9   

Özet: Bir zamanlar yüksek bir tepedeki kalede yaşayan mucit, ani bir şekilde ölür ve üzerinde çalıştığı en büyük icadı olan Edward’ın yapımı yarıda kalır. Edward elleri yerine uzun ve keskin metal parçalarıyla hayatta kalmak zorundadır. Edward, karanlıkta yalnız başına yaşarken merhametli bir kadının onu evine götürmesiyle hayatı değişir.  

OyuncularJohnny Depp, Winona Ryder, Dianne Wiest   

Yönetmen: Tim Burton

9. Black Swan, 2010

9. Black Swan, 2010

IMDb: 8.0  

Özet: Film, bale dünyasında geçen bir hikayeyi anlatır. Baş karakter Nina Sayers, New York'taki prestijli bir balerin topluluğunda çalışmaktadır. Tiyatroda sahnelenecek olan “Kuğu Gölü” oyununda, hem beyaz kuğuyu hem de siyah kuğuyu canlandırmak için seçilir. Ancak, Nina'nın yüksek standartlarına ve baskılarına dayanamayacağı ve psikolojik bir çöküş yaşayacağı bir yolculuk başlar. Film, performans sanatları dünyasındaki rekabet, takıntı, cinsellik ve çatışma gibi konuları ele alırken gerilim unsurlarını da barındırır.   

Oyuncular: Natalie Portman, Mila Kunis, Vincent Cassel  

Yönetmen: Darren Arofonsky

8. The Grand Budapest Hotel, 2014

8. The Grand Budapest Hotel, 2014

IMDb: 8.1  

Özet: Gustave H, Büyük Budapeşte Oteli’nin işleyişini büyük bir profesyonellikle idare eden, müşterilerini dahi en ince ayrıntılarına kadar tanıyan bir konsiyerj görevlisidir. Bir gün otele bellboy ve komi görevlisi olarak Zero Mustafa adında genç bir adam gelir ve kısa zamanda aralarında yakın bir arkadaşlık başlar. İkili birbirlerinin sırdaşı olurken yaşadıkları şehir de büyük bir savaşa doğru sürüklenmektedir.   

Oyuncular: Ralph Fiennes, F. Murray Abraham, Mathieu Amalric  

Yönetmen: Wes Anderson

7. Prisoners, 2013

7. Prisoners, 2013

IMDb: 8.1  

Özet: Keller Dover’in altı yaşındaki kızı Anna arkadaşı Joy ile kaybolmuştur. Tek ipucu sokaklarına çok önce park edilmiş döküntü bir karavandır. Çocuğunun hayatının tehlikede olduğunu düşünen çıldırmış Dover durumu kendi ellerine almaktan başka bir seçeneği olmadığını fark eder.  

Oyuncular: Hugh Jackman, Jake Gyllenhaal, Viola Davis  

Yönetmen: Denis Villeneuve

6. Fargo, 1996

6. Fargo, 1996

IMDb: 8.1   

Özet: Film, Minnesota'da geçmektedir ve bir araba satıcısı olan Jerry Lundegaard'un para kazanmak için bir suç örgütüyle anlaşması sonrası yaşanan olayları anlatmaktadır. Lundegaard, kendi karısını kaçırtır ve ailesinden fidye talep eder ancak işler planlandığı gibi gitmez ve olaylar farklı bir yön alır.   

Oyuncular: Frances McDormand, William H. Macy, Steve Buscemi   

Yönetmenler: Joel Coen, Ethan Coen

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Die Hard, 1988

5. Die Hard, 1988

IMDb: 8.2 

Özet: Los Angeles'a Noel tatilini ayrı olduğu karısıyla geçirmeye gelen New York şehri polisi dedektif John McClane, karısının ofis partisinin başlamasını beklerken teröristler binanın kontrolünü ele geçirir. Teröristlerin lideri Hans Gruber ve onun zalim yardakçısı rehineleri bir araya toplarken McClane kimseye görünmeden kaçar. Yanında yalnızca bir silahı ve cesareti olan McClane tek kişilik savaşını başlatır. 

Oyuncular: Bruce Willis, Alan Rickman, Bonnie Bedelia 

Yönetmen: John McTiernan

4. The Thing, 1982

4. The Thing, 1982

IMDb: 8.2   

Özet: Bir fosil bilimcisi olan Kate Lloyd hayatının en önemli araştırmasını yapmak için Antartika'nın izole edilmiş bir bölgesine gider. Burada bir Norveçli bilim insanlarından oluşan bir araştırma grubuna katılan Kate, milyarlarca yıldır buzun altında donmuş olarak kalan bir organizma keşfeder. Fakat artık yaratığın uyanma vakti gelmiştir.   

Oyuncular: Kurt Russell, Wilford Brimley, Keith David   

Yönetmen: John Carpenter

3. Eternal Sunshine of the Spotless Mind, 2004

3. Eternal Sunshine of the Spotless Mind, 2004

IMDb: 8.3  

Özet: Joel Barish, iki yıl boyunca beraber olduğu sevgilisinden oldukça şaşırtıcı bir haber alır. Kadın, bir teknolojik deneye katılarak ilişkilerini tamamen hafızasından silmiştir. Yani Barish'in kim olduğunu bile hatırlamamaktadır. Bu gelişme üzerine çok sinirlenen Joel, aynı prosedürü kendi üzerinde de gerçekleştirmek ister.  

Oyuncular: Jim Carrey, Kate Winslet, Tom Wilkinson  

Yönetmen: Michel Gondry

2. The Shining, 1980

2. The Shining, 1980

IMDb: 8.4  

Özet: Cinnet, yazar Jack Torrance’ın, kış sezonunda kapalı olan Overlook Oteli’nin bakımını üstlenerek ailesiyle birlikte otele taşınması sonrasında gelişen metafiziksel olayları konu alır. Jack’in doğaüstü sezgilere sahip olan küçük oğlu, zamanla otelin içerisinde yalnız olmadıklarını, geçmiş ve gelecekten gelen hayaletlerle birlikte yaşadıklarını görür ve ailesini buna inandırmaya çalışır. Aile bir kar fırtınası sebebiyle dağda konuşlanan bu otelde mahsur kaldığındaysa Jack doğaüstü varlıklar tarafından ele geçirilir ve yavaş yavaş aklını kaybetmeye başlar.  

Oyuncular: Jack Nicholson, Shelley Duvall, Danny Lloyd  

Yönetmen: Stanley Kubrick

1. It’s a Wonderful Life, 1946

1. It’s a Wonderful Life, 1946

IMDb: 8.6    

Özet: George Bailey, küçük bir kasabada doğar ve hayatı boyunca bir dizi zorluklarla karşılaşır. Noel gecesi, işindeki bir hatayla başı dertte olan George, intihar etmeyi düşünür. Ancak, Clarence adındaki bir melek onu kurtarır ve ona ne kadar değerli bir hayat yaşadığını gösterir. Clarence, George'un hayatını nasıl etkilediğini göstermek için geçmişe giderek ona yardım eder. Film, insanların hayatlarının ne kadar değerli olduğunu ve başka insanlara ne kadar yardımcı olunabileceğini anlatır.    

Oyuncular: James Stewart, Donna Reed, Lionel Barrymore    

Yönetmen: Frank Capra

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın