Görüş Bildir
Haberler
Yeni Haftaya Başlarken Piyasalarda Neler İzlenecek?

Yeni Haftaya Başlarken Piyasalarda Neler İzlenecek?

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanacak Merkezi Yönetim Bütçe verileri günün yurt içinde izlenecek en önemli gündemi olacak.

Yurt dışında ABD piyasalarının kapalı olduğu günde, öne çıkan bir veri bulunmuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Piyasaların gündeminde öne çıkanlar

Piyasaların gündeminde öne çıkanlar

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Kur korumalı mevduat hesabı çok ciddi bir karşılık buldu. Cuma akşamı itibarıyla 131 milyar lirayı aşan ciddi bir meblağa ulaşıldı. Günde ortalama 10 milyar lira sisteme girdi” dedi.

JP Morgan CEO’su Jamie Dimon Fed’in bu sene enflasyon nedeniyle piyasaların beklentisinden daha fazla faiz artırabileceğini söyledi. Dimon “6 veya 7 faiz artışı olabilir” dedi.

Yılın son aylarında yavaşlama gösterse de Çin ekonomisi 2021 yılının tamamında Çin hükümetinin yüzde 6 ve üzeri olan hedefinin çok üstünde bir büyüme gösterdi. 2021 yılında GSYH piyasa beklentilerine paralel olarak 2020 yılına göre yüzde 8,1 büyüdü.

Çin'de sanayi üretimi Aralık ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,3 büyüdü. Kasım ayında yüzde 3,8 olan sanayi üretimi artışının Aralık ayında yüzde 3,6 seviyesine yavaşlaması bekleniyordu.

Çin Merkez Bankası, orta vadeli kredi faiz oranını Nisan 2020'den bu yana ilk kez düşürdü.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Yunanistan'ın kredi notunu teyit ederken, görünümünü yükseltti.

Yurt içi piyasaların gündeminde neler var?

Yurt içi piyasaların gündeminde neler var?

Haftanın ilk verisi Bloomberg HT tarafından açıklanacak Ocak ayına ilişkin öncü güven endeksleri olacak. Bloomberg HT Tüketici Güven Endeksi Aralık ayında final verilerle 50,65 seviyesinde gelmişti (09.55).

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), Kasım ayına ilişkin kısa vadeli dış borç stoku verisini yayımlayacak. Kısa vadeli dış borç Ekim ayı sonu itibarıyla 125,5 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti (10.00).

Yurt içinde günün en önemli verisi Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanacak Merkezi Yönetim Bütçe Dengesi olacak. Açıklanacak verilerle Aralık ayı ve 2021 yılına ilişkin bütçe rakamları görülmüş olacak. Kasım ayında bütçe 32,0 milyar TL fazla vermişti (11.00).

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama’nın davetine icabetle, bugün Arnavutluk’u ziyaret edecek. Erdoğan, TOKİ tarafından Laç şehrinde depremzedeler için inşa edilen konutların teslim törenine katılacak ve Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile görüşerek ortak basın toplantısı düzenleyecek.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, varlıklarını Türk lirasına dönüştüren kurumlara vergi istisnası getiren kanun teklifi görüşülecek.

Yurt dışı piyasaların gündeminde neler var?

Yurt dışı piyasaların gündeminde neler var?

Öğle saatlerinde İtalya'dan tüketici fiyatlarının Aralık ayına ilişkin nihai rakamları ekranlara düşecek. Öncü verilerle ülkede enflasyon aylık yüzde 0,4, yıllık yüzde 3,9 artış göstermişti (12.00). 

OECD tarafından açıklanan Öncü Göstergeler Endeksi yayımlanacak (14.00).

Euro Bölgesi maliye bakanları Brüksel'de toplanacak.

Kanada'da imalat satış ve stok verileri ile menkul kıymet istatistikleri açıklanacak (16.30). 

ABD piyasaları Martin Luther King günü nedeniyle kapalı olacak.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın