Görüş Bildir
Haberler
Türkiye'nin Gözde Sektörlerinden Gelen Haberlere Göre İşten Çıkarmalar Başladı

Türkiye'nin Gözde Sektörlerinden Gelen Haberlere Göre İşten Çıkarmalar Başladı

Zamlar, ücret artışları, dijitalleşme gibi birçok başlık istihdamı etkiliyor. 

Bazı sektörlerde ise işten çıkarmaların başladığı gelen haberler arasında.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dijitalleşme ile alarm vermişti

Dijitalleşme ile alarm vermişti

Türkiye’de gözde meslekler arasında sayılan bankacılık, banka sistemlerinin dijitalleşmesiyle beraber alarm vermeye başladı. Çalışma şartlarının ağırlığı ve sendikasızlaştırma gibi sıkıntılarla boğuşan banka çalışanları şimdi de işten çıkarılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Azalan özkaynak kârlılığı, ekonomideki belirsizlikler, dijitalleşme ve pandemi nedeniyle istihdam ve şubeleşme politikalarında değişikliğe giden bankalarda işçi kıyımı başladı. Yeni işe alımlar hız keserken şubeleşme de neredeyse durdu.

İşten çıkarma bildirimi 'whatsapp' üzerinden yapıldı

İşten çıkarma bildirimi 'whatsapp' üzerinden yapıldı

Banka Dünyası sitesi haberine göre, bir katılım bankasının yılbaşından bugüne kadar 300 çalışanla yollarını ayırdığı belirtiliyor. İşten çıkarılma nedenleri ise personel fazlalığı. Çalışanlara işten çıkarıldıkları bildirimi ise whatsapp üzerinden yapıldı.

“Helal kazanç” iddiasıyla “faizsizlik” prensiplerine göre çalışan ve buna uygun her türlü bankacılık faaliyetlerini gerçekleştiren katılım bankasının 2019’da da aynı uygulamaya gittiği çalışanlarca  belirtilmektedir.

Yine diğer bir katılım bankası ve ülkemizin en büyük özel bankaların birinde de çalışanların işten çıkarılmaya başladığı siteye ulaşan haberler arasında.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın