Görüş Bildir
Haberler
Yaşadığın Cilt Sorunlarını En Aza İndirmek İçin Evde Deneyebileceğin 10 Yol

etiket Yaşadığın Cilt Sorunlarını En Aza İndirmek İçin Evde Deneyebileceğin 10 Yol

pondsjournal
29.02.2024 - 18:01

Cilt güzellik ritüelinin temelini oluşturan bu adımları düzenli olarak uygulayarak, cildinin sağlığını ve canlılığını yenileyebilirsin ve ayrıca cilt sorunlarını azaltmanda oldukça yardımcı olabilir. Her halinle oldukça güzel olduğunu da asla unutma! 🥰

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Makyaj fırçalarınızı düzenli olarak temizlemelisiniz.

Kirli makyaj sünger ve fırçalarını düzenli olarak temizlememek ciltteki problemli kısımları yüzünüze dağıtmanıza neden olur. Makyaj fırça ve süngerinizde, makyaj malzemeleri de birikeceği için sürekli temizlik yapınız.

2. Cildinize maske yapmayı rutininize ekleyin.

Haftada bir veya iki kez cilt tipine uygun doğal maskeleri deneyebilirsin. Mesela aloe vera maskesi evde kendin hazırlayabileceğin ve cildine iyi gelecek maskelerden biridir.

3. Alkolden kesinlikle kilometrelerce uzakta durmalısın...

Sigara ve aşırı alkol kullanımı cildin yaşlanmasını oldukça hızlandırır. Bu nedenle, bu alışkanlığınızdan vazgeçmen hem seni hem de cildini gençleştirecek.

4. Akneye eğilimin varsa bu problemin önüne geçmelisin.

Akneye eğilimliysen, akne karşıtı ürünler kullanabilir ve cildini aşırı yağdan arındırmak için de dikkatli bir temizlik yapabilirsin. Unutma ki, iyi bir tedavi sonucu yüzünü pürüzsüz bir hale getirebilirsin.

5. C vitamini desteği almalısın.

C vitamini, cilt sağlığı için önemli bir antioksidandır. C vitamini takviyeleri veya doğal kaynakları (turunçgiller, yeşil sebzeler) ile vücuda alınabilir ve cildin direncini arttırabilirsin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Doğal yağlarla yüze masaj yapmayı deneyin...

Argan yağı, hindistan cevizi yağı veya jojaba gibi doğal yağlar cilde masaj yaparak uygulandığında cildi besleyebilir ve esnekliğini artırabilir. Küçük bir ipucu: Yüzünüze her zaman yukarı doğru masaj yapmalısınız!

7. Cildinin nem seviyesi için bulunduğun ortamı nemlendirmelisin!

Özellikle kış aylarında iç mekanlarda kullanılan nemlendiriciler, cildin kurumasını engeller ve canlı görünüm sağlar!

8. Bu maddeyi mutlaka dikkate almalısınız!

Tabii ki de her işin başı sağlıklı beslenme ve uyku düzeni... Yeterli ve düzenli uyku almak, cildin onarım sürecine yardımcı olur. Gece boyunca vücut, hücre yenilenmesini ve cilt bakımını gerçekleştirir. Günlük 7 saatlik bir uyku oldukça yeterli.

9. Cildinizi tanıyarak ürün kullanmalısınız.

Cildin yağlı, kuru, karma veya hassas olabilir. Cilt tipine uygun temizleyiciler, makyaj ürünleri veya nemlendiriciler kullanmak, cilt sorunlarını en az indirmek için oldukça yeterlidir! Cilt tipinizi belirleyemediyseniz bir uzmandan destek alabilirsiniz.

10. Soğuk havlu maskesini hiç denedin mi?

Bir miktar soğuk suya batırılmış temiz bir havluyu yüzüne yerleştirerek 10-15 dakika bekleyebilirsin. Bu yöntem cildi sıkılaştırır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın