Görüş Bildir
Haberler
Vücut Bakımının En Önemli Yanı: Pürüzsüz Bir Cilt İçin Yapmanız Gereken 10 Şey

etiket Vücut Bakımının En Önemli Yanı: Pürüzsüz Bir Cilt İçin Yapmanız Gereken 10 Şey

Begüm
30.05.2024 - 18:01

Daha pürüzsüz ve ipeksi bir cilt isteyenler buraya! İşte, pürüzsüz bir cilt için yapmanız gerekenleri bu içeriğimizde topladık.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Haftada 3 kez peeling yapın.

Cildi ölü hücrelerden arındırmanın en etkili yollarından biri peeling olduğu için düzenli olarak peeling kullanın. Düzenli kullanımda cildinizin daha pürüzsüz hale geldiğini görebilirsiniz.

2. Kullandığınız suya dikkat edin.

Vücudunuzu ve yüzünüzü yıkadığınız suyun kalitesi de önemlidir. Fazla kireçli olması veya iyi olmaması cilde zarar verebilir. Bu yüzden kullandığınız suya dikkat etmeniz gerekir. Yüzünüzü filtrelenmiş suyla yıkayabilirsiniz.

3. Kuru fırça ile masaj yapın.

3. Kuru fırça ile masaj yapın.

Kan dolaşımını hızlandırmak için kuru fırça ile cildinize masaj yapmaktan daha iyisi düşünülemez. Her banyodan sonra kuru cildinize kuru fırça ile mesaj yapabilirsiniz.

4. Çifte temizlik yapın.

Yüzünüzü güneş kremi ve makyajdan arındırarak cildinizi daha iyi temizleyebilirsiniz. Çift aşamalı temizliği cilt bakım rutininize eklemeyi unutmayın.

5. Cildinizi rahat bırakın.

Pürüzsüz bir cildin sırrı cilde zarar vermemektedir. Cildinizdeki siyah noktaları ve sivilceleri sıkmaktan kaçının. Aynı zamanda cildinizi tahriş edecek sert fırçalar da kullanmayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Güneş kremi kullanın.

Güneşin zararlı ışınları cildinizin daha erken kırışmasına sebep olabilir. Bu yüzden düzenli olarak güneş kremi kullanarak tüm vücudunuzu koruyun. Yaz aylarında vücudunuza güneş kremi sürmeden çıkmayın.

7. Sert sabunlardan kaçının.

Sert sabunlar cildinizin kurumasına ve tahriş olmasına neden olabilir. Nazik ve cilt tipinize uygun sabunlar kullanın.

8. Cildinizi yağlarla besleyin.

Cilt tipinize göre uygun aromaterapi yağlarını kullanarak cildinizi besleyebilir ve daha pürüzsüz bir görünüm elde edebilirsiniz. Cildinizi yağlarla besleyerek selülit görünümünün önüne geçebilirsiniz.

9. Cildinizi bol bol nemlendirin.

Cilt tipiniz kuru olmasa bile cildinizi her banyodan sonra nemlendirmeniz gerekir. Bu sayede ciltteki nemi korurken daha pürüzsüz bir cilt elde edebilirsiniz. Düzenli olarak nemlendirici krem kullanmayı ihmal etmeyin.

10. Ürün içeriklerini kontrol edin.

Parfüm, deodorant ve kolonya gibi ürünler bazı ciltlerde tahrişe neden olabilir. Kullanacağınız ürünlerin cildinizi tahriş etmemesine dikkat etmeniz gerekir. Cildinizin tahriş olmadığından emin olmak için bu ürünleri kolunuzun iç kısmında test edin.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın