Görüş Bildir
Haberler
Vodafone Arena'nın Açılışı Yapıldı!

etiket Vodafone Arena'nın Açılışı Yapıldı!

Mustafa Boztepe
10.04.2016 - 17:20 Son Güncelleme: 10.04.2016 - 17:23

Beşiktaş takımının yeni stadı Vodafone Arena, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katılımıyla resmen açıldı. Siyah-beyazlı takım stattaki ilk maçını ise yarın Bursaspor ile oynayacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Beşiktaş camiası, tamamlanmasını büyük heyecanla beklediği yeni stadı Vodafone Arena'ya kavuştu.

Siyah-beyazlı kulübün, Haziran 2013'te yıkılan BJK İnönü Stadı'nın yerine inşa ettiği ve 3 yıla yakın bir sürede yapımı tamamlanan Vodafone Arena'nın bugün protokol açılışı yapıldı. Statta ilk maç ise 11 Nisan Pazartesi günü Bursaspor ile oynanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Arena'da

Cumhurbaşkanı Erdoğan Arena'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saat 17.20 sularında Vodafone Arena'ya giriş yaptı. Erdoğan'ın yanında Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de yerini aldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı

Resmi açılış öncesi şehitlerimiz anısına saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu.

Fikret Orman: Cumhurbaşkanım, Siz Karakartal'ın evine dönüşünün gizli kahramanısınız"

Fikret Orman: Cumhurbaşkanım, Siz Karakartal'ın evine dönüşünün gizli kahramanısınız"

Beşiktaş Kulübü'nün yeni stadı Vodafone Arena'nın protokol açılışı bugün yapıldı. Açılışta konuşan Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Vodafone Arena hakkında bilgiler vererek, 'Vodafone Arena, Türkiye'nin ilk akıllı stadı olacak. İstanbul'un global marka olmasına katkıda bulunacaktır. Stadın mimarisi bundan bin sene evvel Sultan Ahmet'teki Kolezyum'dan ilham alınarak yapılmıştır. Bugün boğazdan geçerken Vodafone Arena sanki sonradan yapılmış değil, yüzlerce yıl önce yapılmış gibi görünmektedir. Dünyanın en dar aks aralığına sahiptir. Stada gelen taraftarımız harika bir dijital deneyim yaşayacaktır. Vodafone Arena'da 50 bin kişi için kesintisiz wi-fi vardır. 4.5G alt yapısı sayesinde aramalarınızı kolaylıkla yapabileceksiniz. Taraftarlarımız maçın olmadığı anlarda iyi zaman geçirmeye devam edecektir. Güvenlik için de alışılmışın üstünde bir yatırım yaptık. İçeri giren taraftarların rahatsız olmadan içeri girmesini sağlayacağız. Her noktayı kontrol edebileceğiz. Yüz tanıma sayesinde de olayın faillerini 1 dakikada bulabileceğiz. Statta hibrit teknolojisi kullanılmıştır. Çim'in altında hem ısıtma hem de soğutma sistemi vardır. Zeminin her zaman sağlıklı olmasını sağlayacağız. Burası sadece bir stat olmayacak. 7 gün 24 saat yaşanabilecek bir stat olacak. Burası her gün halkımıza açık olacaktır. Boğazın yanında olmamıza rağmen futbol zemini eksi 4 metrede oynanacaktır. Bu kolay görünüyor ama çok zor bir uygulama. Eski stadımız İnönü'nün yıkımından bin 500 ton demir çıktı. Yeni stat içinse yaklaşık 20 bin ton demir kullandık' şeklinde konuştu.

ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR: 'KARA KARTALLAR SİZİ SONSUZA KADAR MİNNETLE ANACAKTIR'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür eden Başkan Orman, 'Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız, siz Kara Kartal'ın evine dönüşünün gizli kahramanısınız, Sayın Cumhurbaşkanımız; bize bu yolu açmasaydınız, bugün bu mutluluğu yaşayamayacaktık. Kara Kartallar sizi minnetle anacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız siz olmasaydınız, önümüzü açmasaydınız bugünkü mutluluğu yaşayamayacaktık. Tekrar teşekkür ediyorum. Kara Kartallar sizi sonsuza kadar minnetle anacaktır' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Ahmet Davutoğlu: 'Beşiktaş, bayrağımızı temsil ettiği hiçbir maçtan başı öne eğik ayrılmasın inşallah'

Başbakan Ahmet Davutoğlu: 'Beşiktaş, bayrağımızı temsil ettiği hiçbir maçtan başı öne eğik ayrılmasın inşallah'

Törende yapılan açılış konuşmalarının ardından kürsüye davet edilen Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Tarihi bir gün, çünkü Kartal evine dönüyor. Herhangi bir sosyal topluluk gibi spor kulüplerinin de varlıklarını sürdürebilmesi, itibarını koruyabilmesi için üç asgari şart vardır. Birisi sağlam bir geleneğe sahip olmak, biz hepimiz şahidiz ki Beşiktaş çok sağlam bir geleneğe sahip. Ve sembolü kartal dahi Selçuklu Devletimizin sembolüdür. Dolayısıyla sembolü ile de bu geleneğe sahiptir. Mekanı itibariyle ise Selçukludan sonraki devletimizin siyasi kalbinde doğmuştur. Sadece İstanbul’da değil, 1903 yılında Beşiktaş doğduğunda devletimizin kalbi Dolmabahçe Sarayı ile Yıldız arasında atıyordu, Yıldız Sarayı’ndaydı. Dolayısıyla Beşiktaş camiası her zaman devleti ile ve milleti ile beraber yürüdü, devleti ve milleti ile birlikte sevindi, üzüldü” diyerek sözlerine başladı.

Davutoğlu, “Dolayısıyla çok sağlam bir gelenekten bahsediyoruz. Bu geleneğe de çok sağlam bir stat gerekiyordu. İkinci şart gelenek dışında gelenek unsuru olarak ona gönülden bağlı bir insan unsuruna sahip olmak. Geleneğe sahip olabilirsiniz ama o geleneği yaşatacak bilinçte bir insan unsuruna sahip değilseniz, güçlü bir süreklilik sağlayamazsınız. Şundan büyük bir emniyet içerisinde bahsedebiliriz ki Beşiktaş camiası ve taraftarı en sağlam aidiyet bağıyla bağlı taraftarların arasında gelir. Olması gereken üçüncü şart, sağlam bir altyapıdır. Geleneğiniz ve taraftarlarınız olsa da eğer sağlam bir altyapınız olmazsa sporda sürekli başarı sağlamanız imkansızdır. Ve bugün değil Türkiye’nin dünyanın en çağdaş statlarından birine sahip olmak suretiyle Beşiktaş Kulübü kendi geleceğini garanti altına almıştır. Bu eserde emeği geçen herkese takdirlerimi ifade ediyorum. Geleneği, taraftarı ve altyapısıyla örnek bir kulüptür Beşiktaş camiası” dedi.

Davutoğlu, şöyle devam etti: “Buradan dört temennimi de özellikle vurgulamak isterim. Birincisi burada bundan sonra oynanacak bütün müsabakalarda başarılar diliyorum ama özellikle de bu Kara Kartalı temsil eden maçlarda bu stattan hiçbir zaman başı eğik çıkmasın inşallah. Gönlündeki ay yıldızı sahaya yansıtsın ve hep başarılara mühür atsın. İkincisi bu stat sadece başarıların değil, edebin de yansıdığı bir stat olsun. Hiçbir hakaretin, kötü muamelenin, kötü sözün, centilmenlik dışında hiçbir faaliyetin olmadığı bir stat olsun. Onun için aldığı kararı hep uyguladığını gördüğüm ve sahip olduğu ilkeyi hep hayata geçirdiğini gördüğüm Beşiktaş taraftarına ve camiasına rica ediyorum; bu stat değil Türkiye’nin, dünyanın en mümtena, en nazik, centilmenlik dışı hiçbir hareketin görülmediği en nezih stat olsun. Üçüncü temennim, yaşayan bir spor tesis olsun, sadece maçtan maça açılıp kapanan değil.”

14 YIL İÇERİSİNDE BİN 789 SPOR TESİSİNE İMZA ATTIK

Spor alanında yapılan yatırım ve çalışmalar hakkında bilgiler veren Başbakan Davutoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı büyük spor hamleleri içinde olağanüstü başarılara imza attık. Biz iktidara gelene kadar, 2002’ye kadar sadece bin 757 spor tesisi yapılmıştı. 14 yıl içerisinde bin 789 spor tesisine imza attık. Büyük bir altyapı gelişimi ve bu spor açılımı devam edecek. İsteriz ki stadyumlarımız sadece maçtan maça açılan ve büyük spor şölenlerinin yaşandığı alanlar olmasın, her an halkımıza ve gençlerimize açık olsun. Özellikle gençlerimizin spora ısındırılması hususunda son derece önemlidir. Ve son temennim bu statla ilgili ilk aşamada hepimizin ortak bir kaygısı vardı. Bu Beşiktaş için büyük bir şereftir ama bir taraftan da bir kaygı.. Dünyada bir devlete başkentlik yapan bir başşehirde, o devletin merkezi olmuş bir saraya en yakın stadyum bu stadyumdur yani Dolmabahçe Sarayı’na. Bu çok önemli bir meziyettir ve ayrıcalıktır. Başka hiçbir yerde bir saraya bu kadar yakın bir stadyum ve eser yoktu” dedi.

“HEPİMİZİN GÖNLÜNDEKİ HUSUS, BU STADYUMUN ESTETİK GÖRÜNTÜSÜYDÜ” 

Stadyumun tarihi değerlerin göz önünde tutularak estetik bir görünümle inşa edildiğini ifade eden Davutoğlu, “Ama bu mekanın Beşiktaş camiası için değerini bildiğimiz için bu mekanı Beşiktaş camiasına en güzel şekilde iade ve eve dönme anlamında verirken ve yeniden inşa edilmesine izin verirken hepimizin gönlündeki husus, bu stadyumun estetik görüntüsüydü. Onun için sayın başkanın dediği gibi 4 metre deniz seviyesinin altına kadar indirildi. Bundan sonra da ricam ve temennim İstanbul’un estetik görüntüsüne şu veya bu şekilde aykırı düşecek hiçbir şekilde bu stadyumda yer almamasıdır. Bu tarihi dokuyla bütünleşen, çevre dokusuyla bütünleşen ve mütevazi bir şekilde bu şehrin parçası olan bir geleneğin sürdürülmesi önem taşır. Şu veya bu ihtiyaçla bu yüksekliğin üzerine çıkılmaması, ileriki on yıllarda dahi bu tarihi dokuyla bütünleşik şekilde bu stadın muhafaza edilmesi önem taşır. Bu tarihi günde Kartal evine dönerken bütün Kartallara Selçuklu Devletinin devamı anlamında geleneğimizi de taşıyan bütün Kartallara hayırlı uğurlu olsun diyorum. Başarılı, nezih ve milletimizin ahlakına uygun bir şekilde centilmence müsabakaların yapılmasını temenni ediyorum. Ve dediğim gibi ay yıldız için çıkılan hiçbir maçta, ülkemiz için çıkılan hiçbir maçta bu statta başımız öne eğilmesin. Allah bize her zaman başarılar ve güzel günler nasip etsin” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Beşiktaş böyle bir stadı daha önceden hak etmişti'

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Beşiktaş böyle bir stadı daha önceden hak etmişti'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Beşiktaş'ın böyle bir stadı daha önceden hakettiğini belirterek 'Hepinizi kalbi duygularımla selamlıyorum. Vodafone Arena stadının, Kartalımızın yeni yuvasının hayırlı olmasını diliyorum. Başarılar, bol gollü galibiyetler diliyorum. 70'li yıllara gidelim dedim.. Şeref Stadı'nda oynadığımız yıllar... Böyle çim saha yok, toprağın içerisinde düştüğünüz zaman zımpara gibi vücudun derilerinin kalktığı yıllar... Örnek statlardan birine kavuşmak, gelişmenin göstergelerinden biri oldu. Beşiktaş böyle bir stadı çok önceden hak ediyordu. Gecikmiş hakkını elde etti.' şeklinde konuştu.

Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü;

'İlk projeyi de gördüğüm zaman, dış görüntülerle ilgili temennilerim olmuştu. Sağ olsun Fikret başkan, tam olarak yapmış. İstanbul'a ve Türkiye'ye kazandırılmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Hükümetimize de teşekkür ediyorum. 50 trilyon civarında bir destekle bu stat yapılmış oldu. Vodafone'a da ayrıca teşekkür ediyorum. En büyük tebriği de Beşiktaşlılar hak ediyor. Beşiktaş taraftarı heyecan ve sadakatiyle farkını her zaman ortaya koymuştur.'

'Şu anda bulunduğumuz yer eski açık. Amatörde oynadığımız zamanlar buradan izlerdik. Artık rekabetin çok farklı yaşanacağı bir stat haline geldi. Centilmenlik her spor alanında önemli. Milyonlarca taraftarın olduğu futbolda çok daha önemli. Az önce Sayın Başbakanımızın da belirttiği gibi Beşiktaş taraftarları inşallah centilmenliğiyle de akıllarda yer etmeye devam edecektir. Bu muhteşem stadın tüm taraftarları kucaklayacağına yürekten inanıyorum. Artık yeni bir dönem başlıyor. Beşiktaş camiası da bu stadın hakkını verecektir. Kimi düşünürler mekanların da ruhunu olduğunu söyler. Beşiktaş'ın da bu stada uygun bir performans ve centilmenliği göstereceğine yürekten inanıyorum. '

'100 milyon Dolar'a mal olan, yaklaşık 40 bin kapasitesiyle sadece maçtan maça değil, sürekli hizmet veren bir eser ortaya çıkıyor. Bu anlamda burası hakikaten farklı. Temenni ediyorum ki diğer statlarda da bunu yakalarız. Burada bütün maçları daha büyük keyifle izleyeceğimize inanıyorum. Türkiye'nin 13 yılda kat ettiği mesafeyi görmek için sadece spor alanlarına bakmamız bile yeterli olacaktır.'

'13 yıl önceki altyapı ve şu anki altyapı arasında çok büyük fark var. Daha önce Fenerbahçe ve Galatasaray statlarına kavuşmuştu. Daha sonra Başakşehir, bugün burası, yakında da Trabzon'da olacak inşallah. Bursa'nın stadı da muhteşem oldu. Aynı şekilde şu an Afyon devam ediyor. Antalya açıldı, Konya açıldı... Çok çok muhteşem. Mersin de zaten Akdeniz Oyunları yaptık. Sivas da yapılıyor. Farklı şehirlerde 14 stat daha yapıldı. 9 şehirde de çalışmalar yapılıyor. 29 stat hizmete girmiş olacak. 321 bin spor sahası yapıldı. Sadece futbolu sayıyorum. '

'Bütün bunlarla beraber Beşiktaş, bir ilçemizin bir kulübü olarak farklı bir anlam ifade ediyor. Altyapısıyla, Serpil hocamızın zamanını hatırlıyorum... Çok güçlü bir altyapısı vardı. İnşallah Beşiktaş altyapısıyla geleceğe yürüsün. Bir zamanlar patlamalar yaşandı, inşallah bundan sonra da yaşansın. 6 milyon 225 bin lisanslı sporcumuz var. Belki şu ana kadar olimpiyatları düzenleme hakkı elde edemedik, ama sporcu konusunda ciddi mesafeler kaydettik. 659 spor organizasyonuna ev sahipliği yaparak rüştümüzü ispat ettiğimizi düşünüyorum. Bundan sonra bizim için olimpiyat konusu bizim için formalitedir. Ben burada emeği geçen başta başkanımız olmak üzere yönetim kuruluna, sponsorlara, hükümetimize, tüm işçilerimize kadar herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Başarılar diliyorum. Sevgi ve saygılarımı sunuyorum.' dedi.'

Yıldırım Demirören'den güldüren gaf

Fikret Orman, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sporculuk döneminden kesitlerin olduğu bir gazeteyi kendisine hediye etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kurdeleyi keserek Vodafone Arena Stadı'nın açılışını gerçekleştirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Davutoğlu'ndan şık top kontrolü

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
447
338
78
65
32
31
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ali Kurun

Gerçek başkanımız SEBA'nın bi sözü vardı kimsenin adamı olmayın diye

Pasif Kullanıcı

Bir Fenerbahçe'li olarak bu açılış merasiminin bjk'ye yakışmadığını düşünüyorum. Eğer Çarşı ve devlet erkanı yanyana gelmiyorsa öncelik Çarşıya verilmeliydi.... Devamını Gör

Beşiktaşı hayatımın her alanında yürekten yaşayan biri olarak Fikret Orman için söyleyebileceğim tek şey.. Çok başarılı olabilirsin, Çok çalışkan olabilirsin... Devamını Gör