Görüş Bildir
Haberler
Apple, iPhone 6S ve iPhone 6S Plus'ı Tanıttı

Apple, iPhone 6S ve iPhone 6S Plus'ı Tanıttı

Hande öçalan
09.09.2015 - 19:27 Son Güncelleme: 10.09.2015 - 10:30

Apple sabırsızlıkla beklenen iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ı resmen görücüye çıkardı. Hem Apple fanları hem de teknoloji tutkunları tarafından uzun zamandır merakla beklenen telefonlar, daha güçlü işlemci, basınç kuvvetini algılayan 3D Touch destekli ekran ve yeni eklenen roze altın renk seçeneğiyle birlikte geliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Daha önce satışa sunulan “S” modellerinde olduğu gibi bir önceki modelle aynı tasarım çizgisine sahip olan telefonlar, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ta olduğu gibi yuvarlatılmış hatlar ve tamamen alüminyumdan üretilen bir arka tasarımla kullanıcıların karşısına çıkıyor.

iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ın en dikkat çeken özelliği şüphesiz ekranında kullanılan 3D Touch teknolojisi:

iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ın en dikkat çeken özelliği şüphesiz ekranında kullanılan 3D Touch teknolojisi:

Apple Watch ve MacBook cihazlarında kullanılan Force Touch teknolojisi nam-ı diğer 3D Touch yeni iPhone modellerinde de kullanılıyor. Bu teknoloji sayesinde iPhone 6s ve iPhone 6s Plus, cihaza dokunurken uygulanan basıncı ölçebiliyor. Basınç ölçümü özelliğiyle yeni iPhone’lar ekrana hafifçe dokunma ile güçlü bir şekilde bastırma arasındaki farklı algılayabiliyor. Daha çok kısayollarda yer alan bu özellik müzik, harita vb. gibi uygulamalarda kullanılıyor. Örnek vermek gerekirse müzik uygulamasında müzik dinleyen bir kullanıcı şiddetli bir şekilde ekrana dokunduğunda bir menü karşısına çıkıyor ve bu menü üzerinden hızlı bir şekilde şarkıyı çalma listesine ekleyebiliyor. Kullanıcılar çevrimdışı dinlemek istediğinde de yine aynı işlemi gerçekleştirebiliyor.

3D Touch ile birlikte iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ta Peek ve Pop adı verilen yeni ekran hareketleri bulunuyor:

3D Touch ile birlikte iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ta Peek ve Pop adı verilen yeni ekran hareketleri bulunuyor:

3D Touch teknolojisi sayesinde telefonlar uygulamalara hafifçe bastırıldığında bir seçeneği, daha fazla bastırıldığında ise başka bir seçeneği sunuyor. İlk olarak Apple Watch’ta kullanılmaya başlanan Taptic Engine motoru da yeni iPhone modellerinde yer alıyor. iPhone 6s’in ekranında herhangi bir yere bastırdığınızda hoş bir tıklama hissi veriyor. iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ta buna ek olarak iki kat daha hızlı performans sergileyen Touch ID teknolojisi kullanılıyor.

Yeni iPhone modellerinin göze çarpan özelliklerinden biri de bünyelerinde barındıkları kameralar:

Yeni iPhone modellerinin göze çarpan özelliklerinden biri de bünyelerinde barındıkları kameralar:

iPhone 4s modelinden beri tüm iPhone modellerinin arka kısmında 8 megapiksel kamera tercihinde bulunan Apple, yeni iPhone modellerinde bu inadından vazgeçiyor. Apple, iPhone 4s’ten sonra piyasaya sürdüğü her iPhone modelinde 8 megapiksel kamera kullanmış olsa da şirket bu kameranın sensörünü her yıl geliştirerek telefonların kameralarının çok daha başarılı olmasını sağlamıştı. Apple şimdi de bu çıtayı biraz daha yukarı taşıyor ve yeni iPhone modellerinde 12 megapiksel iSight kamera kullanmaya başlıyor.

RAM ve Batarya

RAM olayı hala kesin olarak netlik kazanmış değil. Zira 1 GB diyenlerde var, 2 GB diyenlerde. Batarya konusuna gelecek olursak, Apple, batarya konusuna değinmese bile yayınladığı iPhone 6s tanıtım videosunda batarya boyutu ortaya çıkmış oldu. Yayınlanan videoda yakalanan görüntüye göre Apple, iPhone 6s’te selefine oranla bataryayı biraz daha kırpmış durumda. Zira iPhone 6s, 1715 mAh gücünde bir bataryadan beslenecek. Hatırlanacağı üzere iPhone 6 gücünü 1810 mAh gücünde bir bataryadan alıyordu.

Peki Ya Fiyat?

25 Eylül'de belirli ülkelerde satışa sunulacak iPhone 6S ve iPhone 6S Plus'un fiyatlandırmasının bir önceki modellerle aynı olacağı, eski modellerin ise 100 Dolar indirimle satışına devam edileceği söylendi.

iPhone 7 İse En İncesi Olacak

iPhone 7 İse En İncesi Olacak

İddialara göre yeni iPhone 7, iPad Air 2 ile eş kalınlıkta olacak ve böylece şimdiye kadar üretilen iPhone’lardan en incesi olarak piyasaya sürülecek.

Daha Uzun Ömürlü Pil

Söylentilere göre Android telefonlarda her geçen gün artan pil ömrü sonunda Apple’ı da harekete geçirdi. Apple son iPhone’u ile daha kısa sürede daha uzun ömürlü bir pil ile çalışacak.

Geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen iPhone 6 Plus 5.5 inç Retina HD ekrana, 8 MP arka kamera ve 1.2 MP ön kameraya, 1.4 GHz Apple A8 işlemciye sahipti. Yeni iPhone’da bu özelliklerin daha da geliştirileceği ifade ediliyor.

iPhone'un Pek Bilinmeyen Özellikleri

  • Kameranız açıkken fotoğraf çekme butonuna uzunca basarsanız, seri fotoğraf çekebilirsiniz.

  • Gece müzik dinlerken uyuyakalanlardansanız bu özellik sizin için! Telefonunuzun sayaç bölümünden, müzik çalma süresini kendiniz ayarlayabilir ve otomatik olarak çalmayı durdurabilirsiniz.

  • Gönderilen mesajın okunup okunmadığını öğrenmek için iMessage uygulamasını kullanabilirsiniz. Kullanmak için “Okundu Mesajları Gönder” seçeneğine basmak yeterli.

  • Telefonunuzu su terazisi olarak kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? iPhone’da pusula uygulamasını açtıktan sonra ekranı sola kaydırarak su terazisi uygulamasını aktif hale getirebilirsiniz.

  • Gelen bildirimleri görmek için flaş ışığını kullanabilirsiniz. Örneğin arama geldiğinizde flaşınız yanıp sönebilir. Ayarlar menüsü içinde ilgili ayarı bulabilirsiniz.

  • iPhone'da herhangi bir bölümde yazı yazarken iPhone'u sağa sola sallarsanız karşınıza üç seçenek çıkacak. “Geri Al” butonuna tıklarsanız yazdıklarınızı silebilirsiniz.

  • iPhone’unuzda elleriniz yağlı ancak telefonu açmak istiyorsunuz; burnunuzu kullanabilirsiniz.

Tüm detaylar için lansmanı takipteyiz.

Log & Radikal & ShiftDelete.Net Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
1
1
0
0
0