Görüş Bildir
Haberler
Ünlü İsimlerin Ardından Kadınlar Tarafından Sıklıkla Tercih Edilen Estetik Uygulama: Genital Estetik

Ünlü İsimlerin Ardından Kadınlar Tarafından Sıklıkla Tercih Edilen Estetik Uygulama: Genital Estetik

Onedio Content
28.06.2022 - 15:07 Son Güncelleme: 28.06.2022 - 15:10

Genital estetik yaptıran ünlülerin sayısının arttığını, bu nedenle genital estetiğin kadınlar tarafından sıklıkla tercih edilen bir estetik uygulama olduğunu belirten Ünlü Jinekolog ve Genital Estetik Uzmanı Op. Dr. Mehmet Bekir Şen, “Yurt dışında genital estetiğin revaçta olduğunu söyleyebiliriz. Aslında Türkiye’de de revaçta ama insanlar bu konuda mahremiyet istedikleri için genital estetik uygulamalarının medyada çok fazla yer bulmadığını görüyoruz.” ifadelerinde bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kadınların özellikle son dönemlerde kendilerine çok fazla değer verdiklerini, bu durumun bazı estetik operasyonlara yönelimi arttırdığını belirten Mehmet Bekir Şen, konuyla ilgili şu sözlerle açıklamada bulundu: “Yurt dışında genital estetik operasyonlarının çok daha fazla rağbet gördüğünü gözlemliyoruz. Brandi Glanville, Briana Dejesus, Kim Kardashian, Sonja Morgan gibi birçok ünlü; genital estetik operasyon yaptıran ünlüler arasında yer alıyor. Kadınlar kendilerine değer vermeye başladı. Bu tüm dünyada böyle. Türkiye’de de aynı durumun yaşandığını söyleyebilirim. Fakat Türkiye’de kadınlar mahremiyetlerini koruyabilmek için bu konuyu çok fazla dillendirmiyor.”

"Genital Estetik Uygulaması Son Zamanlarda Türkiye’de de Revaçta"

"Genital Estetik Uygulaması Son Zamanlarda Türkiye’de de Revaçta"

(Genital estetik yaptıran ünlüler - Briana Dejesus)

Kadınların kendilerine artık değer verdiklerini belirten Mehmet Bekir Şen, bu durumun çeşitli estetik uygulamaların ön plana çıkmasını ve kadınlar tarafından tercih sebebi olması sağladığını ifade etti. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Şen, açıklamalarında şu sözlere yer verdi: “Genital estetiğin kadınların kendilerine yaptıkları en iyi yatırım olduğunu söyleyebiliriz. Bir kadın kendisine değer verirse çevresindeki insanlara da değer vermeye başlar. Özgüveni artan bir kadın çevresine de ışık saçar. Bu durum aslında sadece kadınlarla ilgili bir mesele değil. İnsan ilişkilerinin temelinde kişinin kendisini sevmesi ve diğer insanlara bu sevgiden gelen güçle saygı duyması yatıyor. Bu nedenle cinsiyet fark etmeksizin ilk etapta kişinin kendisine değer vermesi, daha sonra başkalarını düşünmesi gerekiyor. Bu kapsamda düşündüğümüzde genital estetik olarak bilinen uygulamanın son zamanlarda Türkiye’de de yaygınlaştığını söyleyebiliriz. Artık daha fazla insan genital estetikten yararlanıyor. Burada sadece şöyle bir fark var: Türkiye’de kadınlar utandıkları veya bu operasyonlarını gizledikleri için bu durumu medyaya yansıtmıyor. Ülkemizde de bu operasyonları olan ünlüler, sanatçılar hatta üst düzey bürokratlar var. Hal böyle olunca Türkiye’de genital estetiğin ilgi çekmediği gibi bir sonuç ortaya çıkıyor. Ama dediğim gibi bu tamamen utangaçlık meselesi.”

Sık Tercih Edilen Genital Estetik İşlemleri nelerdir?

Sık Tercih Edilen Genital Estetik İşlemleri nelerdir?

(Genital estetik yaptıran ünlüler - Kim Kardashian)

Vajinoplasti: Vajina Daraltma işlemidir. Özellikle doğumlar sonrasında deformasyona uğrayan ve genişleyen vajina bölgesi daraltılır. Hastalar genellikle bolluk hissi yaşadıklarını söylerler. İlişki esnasında bollaşma hissi, eskisi kadar zevk alamama, belli bir süreden sonra aşırı kayganlık hissi, hava çıkması veya ses çıkmasından yakınırlar. Karşılıklı orgazmda veya cinsel istekte azalma olur. İşlem genel anestezi altında yapılır ve ortalama 1 saat süren bir operasyondur. Kişiler aynı hafta normal iş yaşantısına dönebilirler.

Labioplasti: Kadın genitalindeki iç dudakların estetik ve simetrik bir biçimde kısaltılması işlemidir. İşlem ofis ortamında lokal anestezi altında yapılabilir. Klitoromegali de eşlik eden hastalarda klitoris estetiğiyle kombine edilebilir.

Orgazm Aşısı: ‘G spot Augmentation’ işlemi ofis ortamında G noktası bölgesine enjekte edilen hyalüronik asid içeren dolgularla yapılan bir işlemdir. Kişide orgazmı artırmayı amaçlar.

(Genital estetik yaptıran ünlüler - Brandi Glanville, Sonja Morgan)

Labium Majus Dolgusu: Sarkmış ve yıpranmış dış genital bölgedeki çökmüş görünüme sahip dış dudakların daha dolgun ve çekici görünmesi için ofis ortamında yapılan hyalüronik asid bazlı dolgulardır. Hasta tercihine göre kendi göbek bölgesinden alınan yağ da transfer edilebilir.

Doğum Dikiş Estetiği: Perinoplasti ameliyatı ile yapılır. Doğum sonrası hatalı iyileşen veya iz bırakan epizyo skarları onarılır ve anüs ile vajen arasındaki genital bölgenin daha estetik bir görünüm kazanması amaçlanır.

Genital Bölge Beyazlatma uygulaması ile de ağda, epilasyon uygulamaları sebebiyle sonradan oluşan lekeler ve kararmalar kimyasal peeling veya lazer yöntemleriyle giderilir. Kişinin genital bölgesine tamamlayıcı bir tedavi olarak aydınlatma işlemi uygulanır.

Jinekolog ve Genital Estetik Uzmanı Op. Dr. Mehmet Bekir Şen'ı Instagram'dan takip edebilirsiniz: https://www.instagram.com/mehmetbekirsen/

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
4
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
safirmavideniz

Erkekler kıllarını bile almıyor, bazı kadinlari hiç anlamıyorum. İç dudaklarını kestirmek nedir!

Matta

En guzel estetik uygulamalardan biri. Beraber oldugum kadinlar yaptirdiktan sonra kendilerine guvenlerinin arttigini soyluyor istisnasiz olarak. Bu da yatakt... Devamını Gör