Görüş Bildir
Haberler
Türk Dizi Tarihinde Eşcinsel Karakterleri Canlandıran Ünlüler

Türk Dizi Tarihinde Eşcinsel Karakterleri Canlandıran Ünlüler

Türk dizilerinde eşcinsel karakterlerin, yok denecek kadar azaldığı herkes tarafından fark edilen bir durum. Üstelik internette yayınlanacak herhangi bir dizide bile, eşcinsel karakterin yer almasına izin verilmeyip, dizinin veto yediğini bile geçtiğimiz günlerde görmüştük. Biz de buna istinaden, eski güzel Türkiye'miz de rahatsızlık duymadan izlediğimiz bazı dizilerde, eşcinsel karaktere yer verildiğini anımsadık. Türk dizi tarihinde eşcinsel karakterleri canlandıran ünlüler içeriğimizde.👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kılıç Günü - Serdar Yeğin

1. Kılıç Günü - Serdar Yeğin

Kılıç Günü dizisi 2010 yılında yayınlanmış olan ve eşcinsel karakteri ilk defa bu kadar net bir şekilde, Türk televizyonuna taşıyan bir diziydi. Oyuncu Serdar Yeğin'in Barış karakterini canlandırması ve yatak görüntüleri ile o zamanlar büyük yankılar uyandıran dizinin başrollerinde Tansel Öngel, Melike Güner ve Ertan Saban gibi oyuncular da yer alıyor. Bu sahneler üzerine RTÜK'ün ceza kesmesi ve dizinin yönetmeni Osman Sınav'ın 'Bu ahlaksızları göstermek istedim' gibi bir açıklamada bulunmasının ardından dizi, 8 bölümde televizyon hayatına veda etti.

2. Mükemmel Çift - Tuğrul Tülek

2. Mükemmel Çift - Tuğrul Tülek

2010 yılında yayınlanan komedi dizisi Mükemmel Çift'in başrollerinde Songül Öden, Tardu Flordun ve Zafer Algöz yer alıyor. Tuğrul Tülek ise Yiğit adında eşcinsel bir karakter ile karşımıza çıkıyor.

3. 20 Dakika - Ushan Çakır

3. 20 Dakika - Ushan Çakır

Başrollerinde Tuba Büyüküstün, İlker Aksum'un paylaştığı 20 Dakika, Ushan Çakrı'ın candırdığı Özgür karakteri bir bölümde eşcinsel olduğunu şu replik ile açıklamıştı: 'Bu ülkede kimliğimi saklamadan gezemezdim, çünkü bu ülkede eşcinsel olmak suç.' Bu açıklama üzerine, sosyal medyada birçok paylaşım yapıldı.

4. Kaldırım Çiçeği - Volkan Severcan

4. Kaldırım Çiçeği - Volkan Severcan

Başrollerini Sibel Can, Hakan Ural ve Hande Ataizi'nin paylaştığı kaldırım çiçeği dizinsin de eşcinsel karakteri Memoş'u, Volkan Severcan canlandırdı. 1996 yapımlı dizide, eşcinselliği işleyen dizilerden biriydi.

5. Avlu - Bade

5. Avlu - Bade

2018 yılında yayınlanan Avlu dizisinin başrollerinde Demet Evgar, Ceren Moray ve Nursel Köse gibi isimler paylaşıyordu. Büyük hayran kitlesine sahip dizi de Sevda Dalgıç, eşcinsel karakter Bade'ye hayat vermişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Behzat Ç. - Banu

6. Behzat Ç. - Banu

2010 yılında yayınlanan, Behzat Ç. büyük hayran kitlesine sahip bir polisiye dizisiydi. Başrollerinde Erdal Beşikçioğlu, Fatih Artman ve Berkan Şal gibi isimler yer alan dizide, komiser yardımcısı rolünü canlandıran İlkyaz Arslan'ın cinayet soruşturmasında tanıştığı, Fatoş karakteri ile öpüşme sahnesi çok konuşulan sahnelerden biriydi.

7. Kiralık Aşk - Koray

7. Kiralık Aşk - Koray

2015 yılında yayınlanan Kiralık Aşk dizisinin başrollerinde Elçin Sangu ve Barış Arduç yer alıyor. Türk dizilerinde hatta daha çok yaz dizilerinde çok sık gördüğümüz efemine karakterlerden biri de Koray karakteriydi. Onur Büyüktopçu'nun canlandırdığı karakter herkes tarafından çok sevilmişti.

8. Bir İstanbul Masalı - Emre Karayel

8. Bir İstanbul Masalı - Emre Karayel

Bir zamanların en sevilen dizilerinde olan Bir İstanbul Masalı 2003 ve 2005 yılları arasında yayınlanmış olup, şu anda bile izleyici bulan bir diziydi. Başrollerinde Mehmet Aslantuğ, Ozan Güven, Çetin Tekindor ve Ahu Türkpençe yer aldı. Emre Karayel ise Zekeriya adında bir eşcinsel karaktere hayat vermişti.

Bu içerikler de ilgini çekebilir.👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
67
25
12
6
6
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?