Görüş Bildir
Haberler
Toplu Taşımada Yeni Dönem! Bugün Başladı! İstanbulkart İle HES Kodu Eşleşmesi Nasıl Yapılır?

Toplu Taşımada Yeni Dönem! Bugün Başladı! İstanbulkart İle HES Kodu Eşleşmesi Nasıl Yapılır?

Sunay Korkmaz
15.01.2021 - 10:02

Eylül ayında yayımlanan İçişleri Bakanlığı genelgesi ile şehir içi toplu ulaşım araçlarında HES kodu zorunluluğu getirilmişti. İstanbul'da toplu ulaşımda HES kodu zorunluluğu ise bu sabah başladı. İstanbulkartları ile HES kodunu eşleştirmeyen vatandaşların toplu ulaşımı kullanması artık mümkün olamayacak. Peki, İstanbulkart ile HES kodu eşleşmesi nasıl yapılır? Merak edilen tüm detayları haberimizde derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

HES kodu ile eşleştirilmemiş İstanbulkart'lar bugünden itibaren toplu taşımada kullanılamayacak.

Genelge ile Kovid-19 tanılı ya da temaslı kişilerin toplu ulaşım araçlarını kullanmaması amaçlanıyor.

İstanbulkart ile Sağlık Bakanlığı Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması arasında entegrasyonunun sağlanması noktasında, İBB iştiraki BELBİM ile Sağlık Bakanlığı teknik ekipleri gerekli teknik entegrasyon çalışmalarına başladı.

Sağlık Bakanlığı’nca İBB’ye iletilecek olan tanısı konmuş Covid-19 taşıyıcılarının veya bu kişilerle temasta olanların kişiselleştirilmiş İstanbulkart’ları askıya alınacak. Anonim İstanbulkart’ları kişiselleştirilecek.

İstanbulkart-HES kodu eşleştirmesi için 15 Ocak son tarih olarak belirlendi. Bugüne kadar eşleştirmesi yapılmayan İstanbulkartlar toplu ulaşımda kullanılamayacak.

Öte yandan; İstanbul'da 15 Ocak'tan itibaren 20 yaş altı ve 65 yaş üstündekiler toplu taşıma araçlarına binemeyecek.

İstanbulkart İle HES Kodu Eşleşmesi Nasıl Yapılır?

İstanbulkart İle HES Kodu Eşleşmesi Nasıl Yapılır?

Eşleştirme işlemi 'istanbulkart.istanbul' sitesinden yapılabiliyor. Bu işlem için öncelikle bir HES kodunuzun bulunması gerekiyor. 

Hayat Eve Sığar uygulaması ya da SMS üzerinden aldığın HES Kodunu, kişisel bilgiler ve telefon numarası https://kisisellestirme.istanbulkart.istanbul sitesindeki gerekli alanlara doldurarak tanımlanabilecek.

Eğer İstanbulkart Mobil kullanıcısı iseniz uygulamaya ilk girişte gerekli yönlendirmelerle birkaç adımda tanımlamanı yapabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın