Görüş Bildir
Haberler
Sürükleyici Sahneleriyle Tansiyonu Tavan Yapan Gelmiş Geçmiş En İyi Aksiyon ve Macera Dizileri Belli Oldu!

Sürükleyici Sahneleriyle Tansiyonu Tavan Yapan Gelmiş Geçmiş En İyi Aksiyon ve Macera Dizileri Belli Oldu!

Aksiyon konulu en iyi macera dizisi önerilerini bu içeriğimizde bir araya getirdik. Geçtiğimiz günlerde yaptığımız tüm zamanların en iyi macera ve aksiyon konulu dizisini seçiyoruz anketinde çıkan sonuçlara göre bir sıralama yaptık. Eğer sizde olaydan olaya sürüklenmek istediğiniz, kendini kaptıracağınız macera dolu bir dizi serüvenine adım atmak isterseniz sizin için hazırladığımız listeden bir dizi seçip anında izlemeye başlayabilirsiniz.

Tüm zamanların en aksiyon ve macera dolu dizisini seçmek için böyle bir anket yapmıştık. Sonuçlar belli oldu!

İçeriğin Devamı Aşağıda

24. The Defenders (2017)

24. The Defenders (2017)

IMDb: 7.2

Özet: Her biri Netflix’te kendine ait dizisi olan süper kahramanlar Daredevil, Jessica Jones, Iron Fist ve Luke Cage, The Defenders’ta New York’u kurtarmak için bir araya gelecek. Tek başına çalışmayı tercih eden dört kişinin ekip olma çabasının yanı sıra her bölüm karşılaştıkları tehditleri izleyeceğiz.

Oyuncular:  Charlie Cox, Krysten Ritter, Mike Colter

Yönetmen: Douglas Petrie ve Marco Ramirez

23. Black Sails (2014)

23. Black Sails (2014)

IMDb: 8.2

Özet: Kaptan Flint ve tayfasına yeni katılan John Silver’ın çaldıkları hazine haritasının başlattığı maceradır. Kaptan Flint kendi döneminin oldukça zeki ve hızlı adamlarından biridir. New Providence Adası’nı koruyabilmek için adamları ile beraber birçok tehdide karşı koymaya çalışır. 1715 senesinde, yani korsanlığın altın çağında Kaptan Flint büyük bir mücadele verir.

Oyuncular: Zach McGowan, Toby Stephens, Hannah New

Yönetmen: John E. Steinberg ve Robert Levine

22. Star Streak: Discovery (2017-2024)

22. Star Streak: Discovery (2017-2024)

IMDb: 7.0

Özet: Dizi orijinal Star Trek serisinde yaşananların on yıl öncesini konu alacak. USS Discovery mürettebatının yeni dünyalar ve uygarlıklar keşfetmesini konu alıyor. Alex Kurtzman ve Bryan Fuller''in yaratıcısı olduğu dizinin oyuncu kadrosunda Doug Jones, Anthony Rapp, Jason Isaacs, Sonequa Martin-Green, Shazad Latif, Mary Wiseman gibi isimler yer alıyor.

Oyuncular:  Sonequa Martin-Green, Doug Jones, Anthony Rapp

Yönetmen: David Solomon

21. Titans (2018-2023)

21. Titans (2018-2023)

IMDb: 7.5

Özet: Bir grup süper kahraman adayı gencin aksiyon dolu maceralarının anlatıldığı dizinin senaryosunu Greg Berlanti, Akiva Goldsman ve Geoff Johns kaleme alıyor. Hikayede Dick Graydon karakteri, Starfire ve Raven gibi kahramanlardan kurulu korkusuz ekibin güçlü lideri olarak karşımıza çıkacak. Starfire karakterini Anna Diop canlandırırken Raven rolünde Teagan Croft’u izleyeceğiz. 

Oyuncular: Brenton Thwaites, Anna Diop, Ryan Potter

Yönetmen: Akiva Goldsman

20. Hanna (2011)

20. Hanna (2011)

IMDb: 6.8

Özet: 16 yaşında zeki ve meraklı bir çocuk olan Hanna babası Erik'e fazlasıyla bağlıdır. Hanna, kuzey Finlandiya'nn balta girmemiş ormanlarında, soğukkanlı bir ölüm makinesi, bir suikastçı olarak yetiştirilmiştir. Eski bir CIA ajanı olan babası ona avlanmayı, kendini savunma sanatını öğretmiş, herhangi bir okula göndermeden evde eğitmiştir. Babası sayesinde yaşıtlarından tamamen farklı yetişen ve ergenlik çağındaki hiçbir çocuğa benzemeyen Hanna şimdi öğreticisi tarafından ilk suikastını gerçekleştirmek için Avrupa'ya yollanır. Yol boyunca hedefine kitlenmiş bir şekilde, usta bir katil gibi soğukkanlılıkla hareket eden Hanna, dışarıdaki dünyanın kendisi ve ailesi için yaptığı planlardan habersizdir. Başına gelen çeşitli olaylar sonucunda hedefine yaklaştıkça varoluşuna dair sorularla boğuşmaya başlar. Erik kızının artık geri döndürülemez bir yola girdiğini fark eder.

Oyuncular: Saoirse Ronan, Eric Bana, Vicky Krieps

Yönetmen: Joe Wright

İçeriğin Devamı Aşağıda

19. Superman & Lois (2021)

19. Superman & Lois (2021)

IMDb: 7.8

Özet: Clark Kent ve Lois Lane sadece meslektaş değil aynı zamanda evli bir çifttir. Çalışan ebeveyn olmanın tüm stres ve baskısı ile boğuşan Clark ve Louis, çocuklarını en iyi şekilde yetiştirmeye çalışır. Çocukları için daha basit bir yaşam kurmak isteyen çift bu yüzden Smallville'e geri döner.

Oyuncular: Tyler Hoechlin, Elizabeth Tulloch, Alexander Garfin

Yönetmen: Greg Berlanti, Todd Helbing

18. The Last Kingdom (2015-2022)

18. The Last Kingdom (2015-2022)

IMDb: 8.5

Özet: Bir İngiliz Kralı'nın oğlu olan Uhtred, babasının savaşta ölmesiyle Kont Ragnar'ın kölesi olarak Paganların yaşadığı bölgeye götürülür. O bölgede çocukluğunu geçiren Uhtred, Kont Ragnar'ın bir saldırı sonucu ölmesiyle yeniden İngilitere'ye döner. Babasının ölmesiyle tahta amcası geçmiştir ve varis olan Uhtred'i öldürmek ister. Uhtred hakkında bir iftira ortaya atıp, Kont Ragnar'ı Uhtred'in öldürdüğü ortaya atar. Uhtred, ne İngilizlerden ne de paganlardan yardım alamaz. Yardım için dolaşmaya başlar ve Wessex Kralığı'na gider. Burada Alfred ile tanışır. Alfred, İngiltere'yi pagan istilasından kurtarmak ve tek çatı altında toplamak istemektedir. Uhtred, çocukluğunu İngilizler, gençliğini paganlar ile geçirdiği için ikilemde kalır. Kimin tarafında olacağını seçmekte zorlanır.

Oyuncular: Alexander Dreymon, Emily Cox, Millie Brady

Yönetmen: Alexander Dreymon

17. House of Dragon (2022- )

17. House of Dragon (2022- )

IMDb: 8.5

Özet: G.R.R. Martin'in 'Ateş ve Kan' kitabında anlattığı olaylar ışığında, 'House of the Dragon' dizisinin ilk on bölümü genel olarak bir tanıtım görevi gördü. Sezonun hikayesi Fetihten Sonra 105 yılında başladı ve 129 yılında sona erdi. Bu çeyrek yüzyılı anlatabilmek için dizide sıklıkla zaman atlamalarına başvuruldu. Hızlı geçişleriyle bazı izleyiciler tarafından eleştirilse de ilk sezon aslında gelecek sezonların daha derin ve ayrıntılı bir hikaye anlatmasına olanak tanıdı.

Oyuncular: Matt Smith (XI), Emma D'Arcy, Olivia Cooke

Yönetmen: Miguel Sapochnik

16. Person of Interest (2011-2016)

16. Person of Interest (2011-2016)

IMDb: 8.5

Özet: Lost, Alias, Fringe gibi gizemlerle örülü başarılı serilerin yaratıcısı J.J. Abrams'dan yeni bir seri. Jim Caviezel ve Michael Emerson'ı başrole taşıyan Person of Interest; bir milyonerin eski bir CIA ajanıyla bir araya gelerek işlenmesi muhtemel suçları, yaşanmadan önlemeye çalışacakları bir dizi.

Zengin bir adam olan Mr. Finch, suçları önlemeyi hedefleyen bir bilgisayar programı geliştirir. Ancak programı hayata geçirebilmesi için, bir başkasına ihtiyaç duyar. Kayıtlara göre ölü görünen eski CIA ajanı Reese, tam Mr. Finch'in aradığı adamdır. İlginç bir ikili oluşturan Mr. Finch ve Resee, suçları önlemek adına güçlerini birleştirirler.

Oyuncular:  Jim Caviezel, Michael Emerson, Taraji P. Henson

Yönetmen: Jonathan Nolan

15. Arrow (2012-2022)

15. Arrow (2012-2022)

IMDb: 7.5

Özet: Öldü sanıldığı bir deniz kazasının ardından, uzun süre bir adada yalnız başına yaşayan milyarder playboy Oliver Queen, adada geçirdiği süre boyunca çok değişmiştir. 5 yılın ardından bulunan ve evine dönen Oliver, dönüştüğü bu yeni Oliver'ı ailesinden ve diğerlerinden saklamaya çalışırken, geçmişte işlediği günahlarından arınmak için suçlularla mücadele etmeye karar verir ve kendisine Arrow kişiliğini yaratır..

Oyuncular:  Stephen Amell, Katie Cassidy, David Ramsey

Yönetmen: John Behring, Guy Norman Bee ve Nick Copus

İçeriğin Devamı Aşağıda

14. Hawkeye (2021)

14. Hawkeye (2021)

IMDb: 7.5

Özet: Dizi, Marvel Sinematik Evreni’nin sevilen kahramanlarından olan Hawkeye’a odaklanıyor. Hawkeye'ın dizide eğitmesine tanık olacağımız Kate Bishop karakteri, çizgi romanlarda zengin bir iş adamının kızı olarak tanınıyor. Kate, babası Derek'e hayran olan bir genç kızdır. Babasının dikkatini çekmek için her şeyi yapabilecek olan Kate'in annesi ise bir tatilde hayatını kaybeder. Kate, henüz küçük yaşlardayken, babasının o kadar da iyi biri olmadığına tanıklık eder. Bunun ardından artık ona saygı duymamaya ve onu yakından takip etmeye başlar. Kate Bishop, Ant-Man'in kızı ile birlikte Young Avengers isimli gruba katıldığında gerçek bir süper kahraman dönüşür. Kate, Civil War sırasında Captain America'nın yanında olan Clint Barton'ın ile birlikte savaşır.

Oyuncular: Jeremy Renner, Hailee Steinfeld, Vera Farmiga

Yönetmen: Liz Flahive, Carly Mensch.

13. The Flash (2014-2023)

13. The Flash (2014-2023)

IMDb: 7.5

Özet: Bir bilim insanı olan Barry Allen, laboratuvarında çalıştığı sırada beklenmedik bir olayla karşı karşıya kalır. Fırtınalı bir gecede düşen yıldırım, Allen'ın kimyasallarını, kendisini ve malzemelerini korkunç bir şekilde çarpar. Barry tam bu esnada kimsenin hayal dahi edemeyeceği süper güçler kazanır. Artık inanılmaz hızlı bir şekilde hareket edebilmektedir. Kendi şehri olan Central City'nin suçlularının karşısında durabilecek bir süper kahramanı vardır.

Oyuncular: Ezra Miller, Michael Keaton, Ben Affleck

Yönetmen:  Andy Muschietti

12. The Mandalorian (2019- )

12. The Mandalorian (2019- )

IMDb: 8.7

Özet: The Mandalorian, Star Wars serisinin VI ve VII filmleri arasındaki 30 yılda yaşananları konu ediyor. Yalnız bir silahşör ve ödül avcısı olan Mandalorian, dünyanın dört bir yanında çalışır. Bir gün ona Greef Karga tarafından yeni bir iş verilir. Ondan istenen şey, bir paketi alıp onlara getirmesidir. Mandalorian, bu sırada getirmesini istedikleri paketin aslında küçük bir çocuğa benzeyen bir varlık olduğunu fark eder. Teslimatı gerçekleştirdiği zaman çocuğun öldürüleceğini anlayan Mandalorian, çocuğu teslim etmez ve kendisini bir kovalamacanın içinde bulur.

Oyuncular: Pedro Pascal, Katee Sackhoff

Yönetmen: Jon Favreau

11. Daredevil (2015-2018)

11. Daredevil (2015-2018)

IMDb: 8.6

Özet: Görme yetisini kaybetmiş olan Avukat Matt Murdock'ın diğer duyuları diğer insanlardan daha fazla gelişmiştir. Yaman bir avukat olan Murdock suçsuz insanları başarıyla savunmasının yanı sıra geceleri Daredevil kimliğiyle şehri kötülerden ve suçlulardan korumaktadır. Daredevil zorlu bir mücadelenin ardından kiliseye hapsolur ve kendisini çok sevdiği rahibin ellerine bırakır. Burada güç toplayan süperkahraman sıkça geçmişini ve kötü anılarını anımsamaya başlar. Bu ve tüm insanlığın onu beklemesi güç toplamasında önemli bir etken olur.

Oyuncular: Ben Affleck, Michael Clarke Duncan, Jennifer Garner

Yönetmen: Mark Steven Johnson

10. The Umbrella Academy (2019-2023)

10. The Umbrella Academy (2019-2023)

IMDb: 7.9

Özet: Sıradan bir süper kahraman hikâyesinden ziyade süper güçlerin sorunları çözme konusunda hiçbir işe yaramadığı, duygusal bağ ve iletişim kurmayı seçmemenin sonuçlarını görüp davranışlarımızın bedelini çok acı bir şekilde ödediğimiz hikâyemiz, 1 Ekim 1989 tarihinde saat 12.00’da dünyanın farklı köşelerinden 43 kadının o güne dek hamile olmamalarına karşın aniden doğum yapmalarıyla başlıyor ve dünyaca ünlü iş adamı, mucit, bilim adamı, maceraperest ve eksantrik milyarder Sir Reginald Hargreeves bu çocuklardan 7‘sini evlat ediniyor.

Oyuncular: Elliot Page, Aidan Gallagher, Tom Hopper

Yönetmen: Steve Blackman

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. The Last of Us (2023- )

9. The Last of Us (2023- )

IMDb: 8.9

Özet: The Last of Us'ta hayatta tek başına kalan Joel ve 14 yaşında bir kız olan Ellie'nin hikayesi konu ediniliyor. Ellie, tüm insanlığı yok eden salgının tek çaresidir ve Joel, Ellie'yi sağ salim bilim insanlarına teslim etmelidir. Ama bilim insanlarının elinde Ellie'nin sağ kalıp kalmayacağı belli değildir. Joel, insanlığı kurtarmaktansa Ellie'yi kurtarmayı tercih edecektir.

Oyuncular: Pedro Pascal, Bella Ramsey

Yönetmen: Neil Druckmann

8. The Punisher (2004)

8. The Punisher (2004)

IMDb: 8.5

Özet: Özel ajan Frank Castle’ın sevgi dolu bir ailesi, mükemmel bir hayatı ve macera dolu dolu bir işi vardır. Ancak acımasız bir suçla her şeyi elinden alındığında Frank yeniden doğmak zorunda kalır. Şimdi bir yargıç, juri ve cellat olarak hizmet veren Frank, yeni bir düzen sağlamak anlayışı ile kendisine yanlış yapan herkese karşı tek başına savaşır. Onun artık tek amacı vardır. Kimsenin, önünü kesemeyeceği bir ölüm makinesine dönüşmüştür. Ailesini öldürenlerin peşine düşerek kendi yöntemleri ile intikam almanın peşindedir.

Oyuncular: Thomas Jane, John Travolta, Rebecca Romijn

Yönetmen: Jonathan Hensleigh

7. Çekiç ve Gül: Bir Behzat Ç. Hikâyesi (2022)

7. Çekiç ve Gül: Bir Behzat Ç. Hikâyesi (2022)

IMDb: 8.8

Özet: Behzat Ç., Cinayet Büro Amirliği'nde başkomiser, hayata karşı işlenen suçlar uzmanı görevinin başındadır. Ama yıllar geçmiş hem Behzat Ç. ve ekibi hem de Ankara değişmiştir. Değişmeyen tek şey ise kanlı cinayetlerdir… Behzat Ç. ve ekibi Ankara’yı cesetlere boğan bir seri katilin peşine düşerler. Ama karşılarına sadece bir katil değil, güçlü bir aile, kanlı infazlar ve derin bağlantılar çıkacaktır. Her gün ardı ardına işlenen cinayetler ekibi soluksuz bırakırken, yer altında büyüyerek şehri ikiye bölen hatta şehri öldürmek isteyen bir güç tüm Cinayet Büro’yu içine çekecektir.

Oyuncular: Erdal Beşikçioğlu, İnanç Konukçu, Berkan Sal

Yönetmen: Devrim Yalçın

6. Wanda Vision (2021)

6. Wanda Vision (2021)

IMDb: 7.9

Özet: WandaVision, idealize edilmiş bir banliyöde yaşayan süper kahramanlar Wanda ve Vision'a odaklanıyor. Yorucu bir hayatı arkalarında bırakmak isteyen süper kahramanlar Wanda ve Vision, güçlerini kullanmak zorunda olmadıkları bir hayatı arzular. Bunun için de sıradan bir yaşam sürebilecekleri idealize edilmiş bir banliyöde yaşamaya başlarlar. Artık geçmişte yaşadıkları zorlukları arkalarında bırakıp, sonunda istedikleri hayata kavuştuklarını düşünen Wanda ve Vision, çok geçmeden hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını keşfeder.

Oyuncular:  Elizabeth Olsen, Paul Bettany, Kathryn Hahn

Yönetmen: Matt Shakman

5. The Boys (2019)

5. The Boys (2019)

IMDb: 8.7

Özet: The Boys, süper kahramanların güçlerini ve şöhretlerini kötüye kullandığı bir evrende geçiyor. Kendilerini kanunu korumaya adayan ve “The Boys” olarak adlandırılan bir grup insan, yozlaşmış süper kahramanları ortadan kaldırmak için zorlu bir yolculuğa çıkar. Preacher’ın yazarı Garth Ennis ile Derick Robertson’ın kaleme aldığı çizgi romandan uyarlanan dizi, Supernatural’ın yaratıcısı Eric Kripke’nin imzasını taşıyor. Yönetmen koltuğunda ise en son Preacher’da birlikte çalışan Evan Goldberg ile Seth Rogen var.

Oyuncular: Karl Urban, Jack Quaid, Antony Starr

Yönetmen: Billy Butcher

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. The Witcher (2019)

4. The Witcher (2019)

IMDb: 8.1

Özet: The Witcher'ın fantastik hikayesinde, yüzyılı aşkın süredir bir arada yaşayan insanlar, cüceler ve elfler arasındaki barış sona erer ve yeni bir ırklar arası savaş patlak verir. The Witcher olarak nam salan acımasız suikastçı Geralt of Rivia, vaadedilen çocuğun doğumunu beklemektedir. Bu çocuk dünyanın tüm dengesini değiştirecek güce sahiptir.

Oyuncular: Henry Cavill, Freya Allan, Anya Chalotra

Yönetmen: Charlotte Brändström

3. Squid Game (2021)

3. Squid Game (2021)

IMDb: 8.0

Özet: Netflix’in en çok izlenen listelerinde zirveye yerleşerek dünyayı kasıp kavuran Squid Game’e dair teoriler ve tartışmalar artıyor. Akademisyen Güventürk Görgülü, dizide neoliberal birey imalinin bir aşamasının anlatıldığını belirtiyor. Para sıkıntısı çeken yüzlerce oyuncu, tuhaf bir davet alır. Davette onlara cazipi bir ödül karşılığında çocuk oyunlarında yarışmaları teklif edilir. Teklifi kabul eden oyuncular, yarışmayı kazanırlarsa 40 milyon dolarlık büyük ödülün sahibi olacaktır. Ancak ödül cazip olsa da oyunun ölümcük riskleri vardır.

Oyuncular: Jung-jae Lee, Park Hae-Soo, Wi Ha-Joon

Yönetmen: Hwang Dong-Hyuk

2. La Casa De Papel (2017)

2. La Casa De Papel (2017)

IMDb: 8.2

Özet: Profesör olarak adlandırılan bir suç dehası, tarihin en büyük soygununu yapmayı planlar. Amacı İspanya Kraliyet Darphanesine girmektir. Bunun için de işlerinde uzman olan 8 suçludan oluşan bir ekip kurar. Ekip, 5 aylık bir eğitim sürecinden geçer ve bu sürede her ihtimali hesaba katarak soygunu kusursuz bir hale getirirler. Artık her şey hazırdır. 8 kişi, rehineleri de yanlarına alarak kendilerini İspanya Kraliyet Darphanesine kilitler. Fakat hiç hesaba katmadıkları olaylar gerçekleşir.

Oyuncular: Úrsula Corberó, Álvaro Morte, Pedro Alonso

Yönetmen: Álex Pina

1. Game of Thrones (2011)

1. Game of Thrones (2011)

IMDb: 9.2

Özet: Krallık dediğin savaşsız olur mu? En güçlü krallığı kurup, huzuru sağlamış olsan bile bu gücü elinde nasıl koruyacaksın? Burada yanlış yapana yer yok, affetmek yok. Kuzey Krallığının hükümdarı Lord Ned Stark, uzun ve zorlu savaşlardan sonra anayurduna dönüp krallığını bütünlük içerisinde tutmayı başarmıştır. Kral Robert Baratheon ile yıllarca omuz omuza çarpışan ve Baratheon'un kral olmasını sağlayan Ned Stark'ın tek istediği kuzey sınırlarını koruyan krallığında ailesiyle ve halkıyla yaşamaktır. Fakat suyun öte yanında kendi topraklarından ve krallığından kovulduğunu iddia eden Viserys Targaryen , kız kardeşi Daenerys'i barbar kavimlerin başı Han Drogo'ya vererek, güç birliği planları yapmaktadır. Tahtını büyük bir iştahla geri isteyen ama kraliyet oyunlarından habersiz olan Viserys'in planları Kral Baratheon'a ulaşır. Savaş alanında büyük cengaver olan ama ülke ve aile yönetiminde aynı başarıyı tutturamayan Baratheon'un tamamen güvenebileceği ve her yanlış hamlesini arkasından toplayacak yeni bir sağ kola ihtiyacı vardır. Kuzeyin Lordu Ned Stark bu görev için seçilen tek aday isimdir.

Oyuncular: Peter Dinklage, Kit Harington, Emilia Clarke

Yönetmen: Tim Van Patten, Brian Kirk, Daniel Minahan ve Alan Taylor

İlginizi çekebilir:

👇

👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
3
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
nukkummatti

krinç bir liste hanna harici popüler olmayan bir dizi göremedim.