Görüş Bildir
Haberler
Sürpriz Sonlarıyla Beyninizi Yakacak ve Bitişlerini Asla Tahmin Edemeyeceğiniz 25 Film

Sürpriz Sonlarıyla Beyninizi Yakacak ve Bitişlerini Asla Tahmin Edemeyeceğiniz 25 Film

Hepimiz o filmleri biliyoruz; her şey yolunda giderken birden bire ekran kararıyor ve 'Bu mu şimdi sonu?' diye kendimize soruyoruz. Bazı filmler vardır ki son dakika sürpriziyle adeta yüzümüze soğuk bir su gibi çarpar. Tahmin edemeyeceğiniz, şaşırtıcı, belki de aklınızı karıştıracak bu filmlerin finalleri sizi ekran başına kilitleyecek.

İşte beklenmedik şekilde biten, sizi şaşkına çevirecek o filmler! 👇

Kaynak: Filmlerle ilgili bilgiler, IMDb ve TMDB sitelerinden alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Kill List, 2011

25. Kill List, 2011

IMDb: 6.4 

Özet: Jay, rahat bir banliyö evinde, otoriter ve alıngan eşi Shel ve uyku vakti geldiğinde babasıyla oyun oynamayı tercih eden yedi yaşındaki oğlu Sam ile birlikte yaşayan eski bir asker. Sekiz ay önce Irak’ta geçirdiği kaza sonrası evine dönen Jay, ailesi ile ilgili sorunlar yaşamaktadır.  

Oyuncular: Neil Maskell, MyAnna Buring, Harry Simpson 

Yönetmen: Ben Wheatley

24. Goodnight Mommy, 2014

24. Goodnight Mommy, 2014

IMDb: 6.7 

Özet: 9 yaşındaki İkizler, estetik bir operasyon geçirdikten sonra yüzü bandajlı bir şekilde eve dönen annelerinin gerçek anneleri olup olmadığından şüphelenmeye başlar. Ancak kasabadan uzakta, ormanlık bir alanda olan evlerinde onlara yardım edecek kimse yoktur. 

Oyuncular: Lukas Schwarz, Elias Schwarz, Susanne Wuest 

Yönetmen: Severin Fiala, Veronika Franz

23. Orphan, 2009

23. Orphan, 2009

IMDb: 7.0 

Özet: Bebekleri ana karnındayken yaşamını yitiren Kate ve John büyük bir travma yaşamışlardır. Hayatları perişan olan çift bir çıkış yolu bulmak zorundadırlar. Bu elim olay hem evliliklerini hem de Kate'in kırılgan ruh halini olumsuz yönde etkilemiştir çünkü Kate kabusların ve geçmişinden gelen şeytani ruhların pençesindedir. 

Oyuncular: Vera Farmiga, Peter Sarsgaard, Isabelle Fuhrman 

Yönetmen: Jaume Collet-Serra

22. The Mist, 2007

22. The Mist, 2007

IMDb: 7.1 

Özet: Kasabaya sanki başka bir dünyadan gelmiş izlenimi veren tuhaf bir sis tabakasının çökmesi üzerine korku ve panik içinde süpermarkete sığınan kasaba halkı arasında David Drayton ve küçük oğlu Billy de vardır. Koyu ve kalın sis tabakasının içinde esrarengiz bazı yaratıkların pusuya yatmışçasına gizlendiğini ilk fark eden David olmuştur.  

Oyuncular: Thomas Jane, Marcia Gay Harden, Laurie Holden 

Yönetmen: Frank Darabont

21. Unbreakable, 2000

21. Unbreakable, 2000

IMDb: 7.3 

Özet: Korkunç bir tren kazasından yara dahi almadan kurtulan adam, bir anda insanların ilgi odağı olmuştur. Bu doğaüstü durumun açıklanması, David Dunn adlı kazazedenin kendisi hakkındaki bazı gerçekleri keşfetmesine giden yolu açar. Bunlar olurken David’le tanışmak isteyen bir çizgi roman uzmanının alışılmadık durumla ilgili teorisi, iki adamı birbirine bağlayan garip bir denkleme dayanmaktadır.        

Oyuncular: Bruce Willis, Samuel L. Jackson, Robin Wright 

Yönetmen: M. Night Shyamalan

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Identity, 2003

20. Identity, 2003

IMDb: 7.3  

Özet: Korkunç bir kasırga dış dünya ile tüm bağlantıları koparır ve on yabancı insan tuhaf bir otele sığınmak zorunda kalır. Kaynağını anlayamadıkları cinayetler başlar. Bir güç, tek tek hepsini öldürmeyi kafasını koymuştur.  

Oyuncular: John Cusack, Ray Liotta, Amanda Peet  

Yönetmen: James Mangold

19. The Others, 2001

19. The Others, 2001

IMDb: 7.6  

Özet: Kocasını savaşta kaybetmiş olan Grace, güneş ışığına hassasiyeti olan iki çocuğuyla birlikte büyük bir konakta yaşamaktadır. Perdelerin hep sımsıkı kapalı tutulduğu eve, üç kişi uğrar: İhtiyar bir kadın ve adam, bir de dilsiz genç kız. Evi çekip çevirecek yardımcılar aramakta olan Grace, bu kişilere iş verir, onları çocuklarının sağlık durumu konusunda uyarır. Öte yandan, Grace'in kızı Anne, Victor adlı bir çocuğun kendileriyle birlikte evde yaşadığına inanmaktadır.   

Oyuncular: Nicole Kidman, Christopher Eccleston, Fionnula Flanagan  

Yönetmen: Alejandro Amenabar

18. The Skin I Live In, 2011

18. The Skin I Live In, 2011

IMDb: 7.6  

Özet: Vücudu bir kazada yanmış olan eşini yanık görüntüsünden kurtarmak için yeni bir deri yaratmak üzerine çalışmalar yapan Dr. Robert Ledgard domuz-insan kanı karışımıyla elde ettiği bir deri üretir. Eşinin yanmış vücudunu görmesi üzerine intihar etmesi ve küçük kızlarının da buna şahit olmasından sonra büyük depresyon geçiren aile iyice hassaslaşmıştır. 

Oyuncular: Antonio Banderas, Elena Anaya, Jan Cornet  

Yönetmen: Pedro Almodovar

17. Primal Fear, 1996

17. Primal Fear, 1996

IMDb: 7.7 

Özet: Kendine çok güvenen başarılı avukat Martin Vail, bir psikoposun öldürüldüğü cinayet davasında yargılanan ve cinayet bölgesinden kaçarken yakalanan Aaron'u savunmaya karar verir. Medyanın da ilgi odağı bu davadadır. Dava aynı zamanda birtakım yolsuzlukları da ortaya çıkarabilecektir ve davanın savcılığını da Martin'in eski kız arkadaşı yapmaktadır.  

Oyuncular: Richard Gere, Laura Linney, Edward Norton 

Yönetmen: Gregory Hoblit

16. Atonement, 2007

16. Atonement, 2007

IMDb: 7.8 

Konusu: On üç yaşındaki Briony Tallis, ablası Cecilia ve hizmetçilerinin oğlu Robbie'nin gizli bir şekilde flörtleşmelerine tanık olur. Çocuk aklı ile gördüklerini yanlış yorumlaması üzerine yıllarca sürecek büyük bir trajedinin yaşanmasına neden olacaktır. O andan itibaren bir daha hiç düzelmeyecek kadar trajik bir şekilde kaderleri birbirlerine bağlanan bu üç insan, hak etmedikleri bir kefaretin farklı şekillerde kurbanı olacaklardır. 

Oyuncular: Julianne Moore, Alec Baldwin, Kristen Steward, Kate Bosworth 

Yönetmen: Richar Glatzer, Was Westmoreland

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Get Out, 2017

15. Get Out, 2017

IMDb: 7.8 

Özet: Chris, kız arkadaşı Rose ile uzak mesafe ilişkisi yaşayan bir gençtir. Bir gün Rose, Chris’i hafta sonu kaçamağı için ailesinin evine çağırır. Rose’un annesi Missy ve babası Dean de onlara katılır. Başta Chris, Rose’un ailesinden güzel tepki almasına şaşırır, bir yandan da kıllanır. Çünkü dönem gereği bir beyaz ve siyahinin ilişkisine sıcak bakılmamaktadır.  

Oyuncular: Daniel Kaluuya, Allison Williams, Bradley Whitford 

Yönetmen: Jordan Peele

14. Arrival, 2016

14. Arrival, 2016

IMDb: 7.9 

Özet: Uzaydan gelen dünya dışı yapılar, yeryüzündeki farklı noktalara iniş yapar. Dilbilimci Dr. Louise Banks ve ekibi, uzaylıların geliş amacını çözmeye çalışır. Uzaylılar bir tehlike midir, yoksa barışçıl amaçlarla mı gelmişlerdir? 

Oyuncular: Amy Adams, Jeremy Renner, Forest Whitaker 

Yönetmen: Denis Villeneuve

13. Planet of the Apes, 1968

13. Planet of the Apes, 1968

IMDb: 8.0 

Özet: Bir grup astronot, çok uzun bir yolculuğun sonunda uyanarak bilinmeyen bir gezegene iniş yapar. Burada konuşmayı bilmeyen ilkel mağara insanlarıyla konuşan, avlanan, adeta insanla yer değiştirerek medeniyet kurmuş maymunlar yaşamaktadır. 

Oyuncular: Charlton Heston, Roddy McDowall, Kim Hunter 

Yönetmen: Franklin J. Schaffner

12. Gone Girl, 2014

12. Gone Girl, 2014

IMDb: 8.1  

Özet: Eski bir yazar olan Nick ile karısı Amy’nin evlilik yıl dönümlerinde Amy kaybolur ve evlilikleri bir gizeme dönüşür. Nick, şüphe uyandırıcı davranışları yüzünden bir numaralı şüpheli olur. Amy, ölü ya da diri bulunmak üzere ilham arayışındaki dünyanın gözleri önünde medya çılgınlığının övülen malzemesi haline gelir.  

Oyuncular: Ben Affleck, Rosamund Pike, Neil Patrick Harris  

Yönetmen: David Fincher

11. Million Dollar Baby, 2004

11. Million Dollar Baby, 2004

IMDb: 8.1 

Özet: Frankie Dunn, ringlerde yaşadığı yıllar boyunca müthiş dövüşçüler yetiştirmiştir. Öğrencisi olan boksörlere öğrettiği en önemli ders ise kendi hayatı için de temel kabul ettiği, her şeyin üzerinde kendini korumaktır.  

Oyuncular: Hilary Swank, Clint Eastwood, Morgan Freeman 

Yönetmen: Clint Eastwood

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Shutter Island, 2010

10. Shutter Island, 2010

IMDb: 8.2  

Özet: Teddy ve Chuck isimli iki adli polis memuru, bir akıl hastasının ortadan kaybolması üzerine tehlikeli akıl hastalarının tedavi gördüğü Ashecliffe Hastanesi'ne soruşturma yapmak için giderler. Zamanla işler karmaşıklaşarak rüya ile gerçek arasındaki sınırlar zorlanır.  

OyuncularLeonardo DiCaprio, Emily Mortimer, Mark Ruffalo  

Yönetmen: Martin Scorsese

9. The Sixth Sense, 1999

9. The Sixth Sense, 1999

IMDb: 8.2 

Özet: Bir çocuk psikiyatrisi olan Dr. Crowe, yıllar önce bir saldırıya uğramış ve hayatı değişmiştir. Son ilgilendiği hastası, 6 yaşındaki bir erkek çocuğu olan Cole Sear'ın bir sırrı vardır. Çok az insana nasip olan bir yetenekle kutsanmış ya da lanetlenmiştir: Ölmüş ama huzur bulamamış insanların etrafımızda dolaşan hayaletlerini görüp onlarla konuşmaktadır.  

Oyuncular: Bruce Willis, Haley Joel Osment, Toni Collette 

Yönetmen: M. Night Shyamalan

8. Oldboy, 2003

8. Oldboy, 2003

IMDb: 8.4 

Özet: Oh Dae-su, bir gün kendisini küçük karanlık bir hücrede bulur. Oraya kimler tarafından ve niye kapatıldığını bilmeyen adamın dünyayla bağlantısı sadece hücresindeki küçük televizyondur. Haberlerde karısının öldürüldüğünü duyunca olayla bağlantısı olduğu düşünüldüğü için kapatıldığını anlar. 15 yıl sonra serbest bırakılan adam, ailesini öldüren kişileri bulmaya ve kendisini oraya kapatanlardan intikam almaya karar verir. 

Oyuncular: Choi Min-sik, Yoo Ji-tae, Kang Hye-jeong 

Yönetmen: Park Chan-wook

7. Memento, 2000

7. Memento, 2000

IMDb: 8.4  

Özet: Leonard Shelby, pahalı takım elbiseler giyer, son model bir Jaguar kullanır, bunun yanında ucuz, tanınmamış motellerde konaklar ve ödemelerini hep nakit parayla gerçekleştirir. Başarılı bir iş adamı görüntüsündedir ancak Leonard'ın tek işi, karısının ırzına geçip öldüren adamdan intikam almaktır. Katili belirlemesinde ise büyük bir zorlukla karşı karşıyadır. Leonard'ın nadir görülen, tedavisi olmayan bir hafıza kaybı hastalığı vardır. Leonard, 15 dakika önce ne olduğunu, ne yaptığını, nereye gittiğini ve neden gittiğini bilememektedir.  

Oyuncular: Guy Pearce, Carrie-Anne Moss, Joe Pantoliano  

Yönetmen: Christopher Nolan

6. Psycho, 1960

6. Psycho, 1960

IMDb: 8.5  

Özet: Sevgilisi ile buluşmayı planlayan Marion şiddetli yağmur yüzünden geceyi bir otelde geçirmeye karar verir. Otelden içeri girer girmez garip şeyler olduğunun farkına varan Marion uyumadan önce otel sahibi Norman Bates ile biraz sohbet eder. Norman’ın kişiliğinde sorunlar olduğunu, annesine ve kuşlara karşı bir takıntısı olduğunu öğrenenince sohbeti kısa kesip odasına giderek duş almaya karar verir ve olaylar gelişir.   

Oyuncular: Anthony Perkins, Janet Leigh, Vera Miles  

Yönetmen: Alfred Hitchcock

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. The Departed, 2006

5. The Departed, 2006

IMDb: 8.5  

Özet: Genç çaylak Billy Costigan’a Costello’nun çetesine sızma görevi verilir. Billy, Costello’nun güvenini kazanmaya çalışırken bir başka genç polis Colin Sullivan da eyalet polis teşkilatında basamakları hızla tırmanmaktadır. Üstlerinin bilmediği şey, Colin’in Costello için çalıştığı ve suç patronunun polisin hep bir adım önünde olmasını sağladığıdır. Billy ve Colin sürekli olarak düşman tarafından yakalanma tehlikesiyle karşı karşıya kalırlar.  

OyuncularLeonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson  

Yönetmen: Martin Scorsese

4. The Prestige, 2006

4. The Prestige, 2006

IMDb: 8.5  

Özet: 19. yüzyıl sonlarında Londra’da Robert Angier, sevgili eşi Julia McCullough ve Alfred Borden hem arkadaştırlar hem de bir sihirbazın asistanlarıdırlar. Bir gösteri esnasında Julia ölünce Robert, onun ölümünden Alfred’i suçlar ve birbirlerine düşman olurlar.   

Oyuncular: Christian Bale, Hugh Jackman, Scarlett Johansson  

Yönetmen: Christopher Nolan

3. Seven, 1995

3. Seven, 1995

IMDb: 8.6  

Özet: Bir seri katil, 7 ölümcül günahı işleyenleri kendi yöntemleriyle öldürmektedir. Yedi ölümcül günah, Hristiyanlık inançlarına göre kibir, açgözlülük, şehvet düşkünlüğü, kıskançlık, oburluk, yıkıcılık ve tembelliktir.  

OyuncularMorgan FreemanBrad Pitt, Kevin Spacey  

Yönetmen: David Fincher

2. The Empire Strikes Back, 1980

2. The Empire Strikes Back, 1980

IMDb: 8.7 

Özet: Ölüm Yıldızı'nın yok edilmesinden sonra, İmparatorluk güçleri Asileri kovalamaya devam eder. Asi güçlerin buz gezegen Hoth'taki mağlubiyetinin ardından; Luke, Cumhuriyet'in düşmesinden beri Dagobah gezegeninde gizlenen Jedi ustası Yoda ile çalışmak için yola çıkar.  

Oyuncular: Mark Hamill, Harrison Ford, Carrie Fisher 

Yönetmen: Irvin Kershner

1. Fight Club, 1999

1. Fight Club, 1999

IMDb: 8.8 

Özet: Filmin baş kişisi, sıradan hayatının girdaplarında bunalımlar geçiren bir sigorta müfettişi olan Jack, Kanserli olmadığı halde, uykusuzluğunu yenmek ve hayatına anlam katmak adına, kanserlilere moral destek sağlayan terapi gruplarına katılır. Orada, Marla Singer adlı bir kızla garip bir yakınlık kurar. Bir iş gezisi dönüşü ise, Tyler Durden adlı eksantrik karakterle tanışır. Durden, Jack'in olmak isteyip de olamadığı adam gibidir. Tyler'ın girişimleriyle bir yeraltı faaliyeti olarak başlayan dövüş kulübü, Jack'e hayatında yepyeni kapılar açacaktır. 

Oyuncular: Brad Pitt, Edward Norton, Meat Loaf 

Yönetmen: David Fincher

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
9
4
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın