Görüş Bildir
Haberler
Suriye Sınırında Gerginlik: 1 Ölü

Suriye Sınırında Gerginlik: 1 Ölü

Onedio Medya
13.02.2015 - 21:28 Son Güncelleme: 13.02.2015 - 21:33
İçeriğin Devamı Aşağıda

Şanlıurfa'da askerlerle, sınırdan hayvan sürüsü geçirmeye çalışan Suriyeli ve sürüyü karşılamak isteyen grup arasında gerilim çıktı. Güvenlik güçleri havaya ateş açtı, bir kişi seken kurşunlardan hayatını kaybetti.

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde, Suriye'den Türkiye'ye kaçak olarak küçükbaş hayvan geçirilmesine engel olan askerlerle, sınır hattındaki Türk ve Suriyeli kalabalık arasında gerginlik çıktı. Askerin açtığı uyarı ateşinde seken mermilerin isabet ettiği bir kişi öldü, bir kişi yaralandı. Üç asker ise atılan taşlar sebebiyle yaralandı.

Olay, öğleden sonra Akçakale'nin Suriye sınırındaki Buket Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Gültepe Hudut Karakolu'nda görevli askerler, sınır hattındaki devriye görevi sırasında yaklaşık 2 bin küçükbaş hayvanın bulunduğu sürünün Türkiye'ye geçirilmek istendiğini fark etti.

Askerler, sınırın Türkiye tarafında da sürünün geçirilmesini bekleyen gruba bölgeden ayrılmaları uyarısında bulundu. Ancak, sürüyü geçirmek isteyenler ile sürüyü karşılamak için Türkiye tarafında bekleyen yaklaşık 50 kişilik kalabalık, kendilerini uyaran askerlere taşlarla saldırmaya başladı.

Bunun üzerine askerler havaya ateş açtı. Seken mermiler kalabalık arasında bulunan Osman Şahin'e isabet etti. Şahin hayatnı kaybetti. İbrahim Yarkadaş ise yaralandı.

Gerginlik, bölgeye takviye güçlerin gelmesiyle sona ererken, hayvan sürüsünü geçirmeye çalışan grup ise Suriye tarafına döndü.

  • Kaynak: DHA
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0