Görüş Bildir
Haberler
Şu Ana Kadar İzlediğiniz En Derin Film Hangisiydi Sorusuna Yanıt Olarak Gelen Birbirinden Etkileyici Filmler

Şu Ana Kadar İzlediğiniz En Derin Film Hangisiydi Sorusuna Yanıt Olarak Gelen Birbirinden Etkileyici Filmler

Beyza
25.11.2023 - 12:01

'Şu ana kadar izlediğiniz en derin film hangisiydi?' sorusuna yanıt olarak gelen birbirinden etkileyici filmleri sizler için derledik. Bu filmleri izlerken derin düşüncelere dalmanız kaçınılmaz. Şimdiden keyifli seyirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. The Tree of Life (2011)

21. The Tree of Life (2011)

IMDb: 6,8

Özet: 1950’li yıllarda, Orta Batılı bir aileyi merkezine alan film ailenin en büyük oğlu Jack’in, çocukluk masumiyetinin kaybolmasından başlayarak buruk bir yetişkinlik evresine geçişini konu alıyor. Tam bu geçiş sürecinde de babası (Brad Pitt) ile yaşadığı çalkantılı baba-oğul ilişkisi, öykünün merkezine oturuyor. Jack'in olgunluk hali (Sean Penn) artık modern çağda yolunu yitirmiş bir bireydir. Kaderin varlığını ve çıkmazlarını sorgularken, diğer yandan yaşamın anlamını bulmaya çalışır...

Yönetmen: Terrence Malick

Oyuncular: Brad Pitt, Jessica Chastain, Sean Penn

20. Vanilla Sky (2001)

20. Vanilla Sky (2001)

IMDb: 6,9

Özet: David Aames'in yaşadığı hayat, herkesin hayal ettiği türden bir yaşamdır. Bir gün bir anda hayatının kadınıyla tanıştığına emin olur. Sorun şudur ki, tanıştığı bu kadın, kendi kız arkadaşının en yakın arkadaşıdır. Bir süre sonra kız arkadaşı nedeniyle karıştığı bir kazada yüzü tamamıyla deformasyona uğrar. David bir süre sonra kendi hayatına sırt çevirecek ve her şeyden uzaklaşacaktır. Karşısına aniden bir doktor çıkar ve David'i eski haline döndürebileceği konusunda telkinlerde bulunur. David, tehlikeli bir yolculuğa çıkmak üzere bir karar alır.

Yönetmen: Cameron Crowe

Oyuncular: Tom Cruise, Penélope Cruz, Kurt Russell

19. The Mask (1994)

19. The Mask (1994)

IMDb: 6,9

Özet: Stanley Ipkiss (Jim Carrey), iyi yürekli bir banka memurudur. Bir gün bulduğu antika bir maskeyi takar ve inanılmaz güçlere sahip bir yaratığa dönüşür. Halk arasında Maske diye tanınan kahramanımız, yanlışlıkla Dorian Tyrel (Peter Greene) adlı bir mafya liderinin hedefi haline gelir.

Yönetmen: Chuck Russell

Oyuncular: Jim Carrey, Cameron Diaz, Peter Greene

18. What Dreams May Come (1998)

18. What Dreams May Come (1998)

IMDb: 7

Özet: Chris ve karısı olan Annie, birbirlerine delicesine aşık bir çifttir. Kendi kurdukları pembe dünyalarında gayet huzurlu bir biçimde yaşamaktadırlar. Bir gün geçirdikleri bir trafik kazası tüm hayatlarını değiştirecektir. Canlarından çok sevdikleri çocukları, geçirdikleri trafik kazasında yitip gidecektir. Çocukları öldükten sonra Chris, acılar içerisinde olan Annie'yi bu psikolojik buhrandan kurtarabilmek için her şeyini ortaya koymak zorundadır. Ancak Annie, eski mutluluklarını asla bulamayacağının farkında olarak, Chris'i de kendi buhranının içerisine dahil etmeye başlayacaktır.

Yönetmen: Vincent Ward

Oyuncular: Robin Williams, Max von Sydow, Cuba Gooding Jr.

17. Eyes Wide Shut (1999)

17. Eyes Wide Shut (1999)

IMDb: 7,5

Özet: Bill Harford ve karısı Alice Harford'ın dış dünyaya mutlu bir yansıyan bir evlilikleri vardır. İlişkilerinde her şey yolunda gibi görünmektedir. Bir gün katıldıkları bir davette Alice, başka erkeklerle sohbetlere dalar. Bunu fark eden Bill, hem sinirlenir hem de yaşanan bu duruma tuhaf bir tepki gösterir. Bill, yaşanan o geceden sonra kimliğini cinselliğe emanet edecektir. Oldukça tuhaf düşüncelerle örülü bir cinsellik dünyasına doğru savrulacaktır.

Yönetmen: Stanley Kubrick

Oyuncular: Tom Cruise, Nicole Kidman, Madison Eginton

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Pleasantville (1998)

16. Pleasantville (1998)

IMDb: 7,5

Özet: Pleasantville, siyah-beyaz tonların egemenliğindeki, küçük ve kendine yeten bir kasabadır. Kasabanın insanları müthiş bir ahenk ile birbirlerine bağlıdırlar. Bu kasabada asla kötülük hüküm sürmeyecek gibidir. Ancak ortada bir problem vardır: Pleasantville, bir televizyon dizisinin kurguladığı bir kasabadır. David ise bir 90’lar çocuğudur. Hayatına dair en büyük hobisi Pleasantville’i izlemek ve dizi hakkındaki her şeyi bilmektir. Bir gün esrarengiz bir televizyon tamircisi, David’in evine tuhaf bir televizyon kumandası bırakır. David, bu kumanda sayesinde ablası Jennifer’ı da yanlışlıkla yanına alarak Pleasantville’in içerisine girmeyi başaracaktır. 

Yönetmen: Gary Ross

Oyuncular: Tobey Maguire, Jeff Daniels, Joan Allen

15. The Great Beauty (2013)

15. The Great Beauty (2013)

IMDb: 7,7

Özet: Roma'nın büyüleyici ve görkemli atmosferinde yaşayan Jep Gamberdella, 65 yaşına gelmiş ve sıkça geçip giden gençliğini özlemekte olan bir yazardır. Gençliğinde yazmış olduğu 'The Human Camera' ile büyük bir başarı yakalamış ve Roma yüksek sosyetesine kabul edilerek ihtişamlı bir hayat sürmeye başlamıştır. Hayatı başarılarla geçen Jep, bu süreçte tanıdığı insanların değişimlerine ve insanlıktan çıkma noktasına geldikleri bir krize tanık olur. Hayallerinde masumiyetini koruyan tek şey ise gençlik aşkıdır. Artık yeniden yazma zamanının geldiğine karar verir...

Yönetmen: Paolo Sorrentino

Oyuncular: Toni Servillo, Carlo Verdone, Sabrina Ferilli

14. The Double Life of Véronique (1991)

14. The Double Life of Véronique (1991)

IMDb: 7,7

Özet: Veronika Polonya’da yaşamaktadır, Veronique ise Paris’de. Birbirinden haberleri bile olmayan bu iki insan, bir şekilde birbirlerinin hayatlarını etkileyeceklerdir. Veronika bir müzik okulunu girer ve çok çalışır. Ancak ilk performansını verirken ölür. Veronique’nın hayatı da bu noktadan sonra değişmeye başlar ve aniden şarkıcı olmamaya karar verir.

Yönetmen: Krzysztof Kieslowski

Oyuncular: Irène Jacob, Aleksander Bardini, Halina Gryglaszewska

13. Ex Machina (2014)

13. Ex Machina (2014)

IMDb: 7,7

Özet: Henüz 24 yaşındaki Caleb, sadece Silikon Vadisi'nin değil dünyanın da en önemli teknoloji şirketinde yazılım uzmanı olarak çalışmaktadır. Şirketin gizemli CEO’su Nathan ise hem şirketten hem insanlardan uzakta, özel bir dağ evinde yaşamaktadır. Caleb, düzenlenen bir yarışmada, Nathan'ın dağ evinde 1 haftalık bir 'ödül' kazanır. Fakat içine çekileceği deneyden habersizdir. 'Ava' adında güzel bir robot kızın bedeninde, dünyanın ilk gerçek yapay zekası Caleb'i beklemektedir. 

Yönetmen: Alex Garland

Oyuncular: Domhnall Gleeson, Alicia Vikander, Oscar Isaac

12. The Killing Fields (1984)

12. The Killing Fields (1984)

IMDb: 7,8

Özet: Bir fotoğraf muhabiri olan Sydney, Kamboçya’da görevdedir. Orada devam etmekte olan iç savaş hakkında yazması gerekir. Aynı zamanda New York Times’ın bölge muhabiri olan arkadaşı ve çevirmen Dith, ona eşlik etmektedir. Vietnam bozgununun ardından Kamboçyalılar bölgeden çıkartılmaktadırlar. Dith, ailesini gönderirken arkadaşını yarı yolda bırakmaz ve orada kalır. Birlikte haber yapacaktırlar. Çok geçmeden Dith, ülkeyi kan ile dolduranlar gerillalara esir düşer. Ellerinden kurtulmanın tek yolu her türlü işkence katlanmak ve özgürlüğe giden yolun izini asla kaybetmemektir.

Yönetmen: Roland Joffé

Oyuncular: Sam Waterston, Haing S. Ngor, John Malkovich

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Midnight Cowboy (1969)

11. Midnight Cowboy (1969)

IMDb: 7,8

Özet: Joe Buck, geçmişini bir kenara bırakarak New York'a doğru yola çıkar. Güzel görünümüne oldukça güvenen Joe, New York'ta zengin kadınlarla tanışıp jigololuk yapmanın peşindedir. Ancak Amerika, onun kafasında kurduğu gibi bir yer değildir. Bir süre sonra fakir bir dolandırıcı olan Ratzo Rizzo ile tanışır. İkili birbirlerinin bu hayattaki en yakın varlığı olacaklardır. Bir süre sonra işler yavaş yavaş yoluna girmeye başlar. Bu onlara yepyeni bir hayatının kapısını açacaktır. Ancak Rizzo'nun kronik hastalığı ikili için bir kıyamet gibi olacaktır.

Yönetmen: John Schlesinger

Oyuncular: Dustin Hoffman, Jon Voight, Ruth White

10. Arrival (2016)

10. Arrival (2016)

IMDb: 7,9

Özet: Film, ordu dilbilimcisi Dr. Louise Banks'in hikayesini anlatıyor. Birden çok uzay gemisi dünyaya iniş yapınca dünya adeta sarsılır. Amaçlarının ne olduğu bilinmeyen uzaylılarla iletişim kurmanın yolları aranmaya başlar. Uzaylılarla iletişim kurması için ordu dilbilimcisi Dr. Louise Banks çağrılır. Doktora yardımcı olması için de fizikçi Ian Donnelly seçilir. İkilinin artık en önemli görevi uzaylıların barışçıl mı yoksa istilacı mı olduğunu belirleyebilmektir. Bu süreçte bir diğer zorluk da ordunun ısrarcı bir şekilde saldırı yanlısı olması olacaktır...

Yönetmen: Denis Villeneuve

Oyuncular: Amy Adams, Jeremy Renner, Forest Whitaker

9. In Bruges (2008)

9. In Bruges (2008)

IMDb: 7,9

Özet: İki kiralık katil olan Ray ve Ken zor bir işin ardından patronları Harry Waters tarafından Belçika’nın romantik şehri Brugge’a tatile yollanırlar. 

Geldiği ilk günden beri bu şehirden nefret eden Ray’i burada pek çok sürpriz beklemektedir. Bunun sadece basit bir tatil olmadığını düşünen Ray burada yeni insanlarla tanışır ve aşkı ile kendi hayatı arasında gelgitler yaşamaya başlar.

Yönetmen: Martin McDonagh

Oyuncular: Colin Farrell, Brendan Gleeson, Ralph Fiennes

8. The Straight Story (1999)

8. The Straight Story (1999)

IMDb: 8

Özet: Alvin Straight oldukça sıradan, yaşı geçkin bir adamdır. Kızı ile küçük bir kasabada yaşamaktadır. Bu küçük ailenin pek parası yoktur ayrıca Alvin diyabetlidir. Yaşı nedeniyle araba kullanamaz, kendi başına yürüyemez haldedir. Ancak tüm bunların karşısında inatçılığıyla direnmektedir. Bir gün gelen bir telefonla on yıldır hiç konuşmadığı ağabeyinin kalp krizin geçirdiğini öğrenir. Bunun üzerine çim biçme makinasını alarak kilometrelerce sürecek bir yolculuğa çıkar.

Yönetmen: David Lynch

Oyuncular: Richard Farnsworth, Sissy Spacek, Harry Dean Stanton

7. Stand by Me (1986)

7. Stand by Me (1986)

IMDb: 8,1

Özet: Benimle Kal, kayıp bir cesedin ardına düşen bir grup çocuğun maceralı yolculuğunu konu ediyor. Film bir yazar olan Gordie Lachance’nın gözünden anlatılır. Gordie gazetelere göz gezdirirken bir çocukluk arkadaşının öldüğü haberini görür. Daha sonrasında birlikte atıldıkları maceralı yolculuğu hatırlamaya başlar… Gordie sessiz ve akıllı bir çocukken tek uğraşı büyük zevk aldığı kitapları okumaktır. Vaktinin çoğunu birlikte geçirdiği arkadaşları Chris, Teddy ve Vern’le birlikte, kasabayı saran cinayet haberini duymuşlardır. Küçük bir çocuğun cesedinin bulunduğu yere doğru yolculuğa çıkan bu dört yakın arkadaş, yolculuk sırasında çeşitli maceraları deneyimlerler.

Yönetmen: Rob Reiner

Oyuncular: River Phoenix, Richard Dreyfuss, Corey Feldman

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Citizen Kane (1941)

6. Citizen Kane (1941)

IMDb: 8,3

Özet: Yurttaş Kane, ölen bir iş adamının ölmeden önce söylediği bir sözün sırrını açığa çıkarmaya çalışan bir muhabirin hikayesini konu ediyor. Tanınmış iş adamı Charles Foster Kane gösterişli bir hayatın barındırdığı her şeye sahiptir; bolca para, şöhret, prestij ve kadınlar... Fakat ani ölümünün ardından, ölmeden önce söylediği son söz olan “Rosebud” bir giz perdesini doğurur. Yakın çevresindeki kimsenin anlamanı bilmediği bu sözcük Kane’in ölümüne ve yaşamına dair bazı sırların varlığını işaret eder. Bu kelimenin anlamını açığa çıkarmaya çalışan gazeteci Jerry Thompson Foster’ın arkadaşları, ailesi ve iş arkadaşlarıyla röportajlar yapmaya başlar. 

Yönetmen: Orson Welles

Oyuncular: Orson Welles, Joseph Cotten, Dorothy Comingore

5. Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2006)

5. Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2006)

IMDb: 8,3

Özet:  İki yıl boyunca beraber olduğu sevgilisinden oldukça şaşırtıcı bir haber alan Joel Barish, bir teknolojik deneye katılan sevgilisine ilişkilerini tamamen hafızasından silinmeden hatırlatmaya çalışmaktadır. Yani Barish’in kim olduğunu bile hatırlamamaktadır. Bu gelişme üzerine küplere binen adam, aynı prosedürü kendi üzerinde de gerçekleştirmek ister.Film, adamın hafızaları silinirken, yaşanılan ilişkiyi gözler önüne serer. Adam da bir kez daha oldukça iyi başlayan ve sonradan tadı kaçan ilişkiyi izler. Fakat zaman geçtikçe ve sıra yaşanılan güzel şeylere gelince, üzerindeki müdaheleyi durdurmak ister. Pişman olmuştur!

Yönetmen: Michel Gondry

Oyuncular: Jim Carrey, Kate Winslet, Kirsten Dunst

4. The Pianist (2002)

4. The Pianist (2002)

IMDb: 8,5

Özet: Piyanist, İkinci Dünya Savaşı sırasında yaşanan gerçek bir dramı konu alır. Polonya’lı ünlü piyanist Wladyslaw Szpilman’ın anılarını anlattığı aynı isimli kitaptan sinemaya uyarlanan film, Nazi işgali altındaki Polonya’da yaşamanın imkansızlaştırıldığı bir dönemde, bir şekilde esir kampına gitmekten kurtulan ünlü piyanistin Varşova’nın kenar mahallelerindeki hayatta kalma mücadelesine odaklanır. Varoşlarda tam anlamıyla sefil bir hayat süren müzisyen, diğer halkla birlikte, kıtlığa ve aşağılanmalara maruz kalsa da kahramanca mücadele edecektir. Günü gelip oradan kaçma şansı bulduğundaysa başkentin harabelerine sığınacak, beklemediği bir anda gelen bir yardımla umudunu yeniden kazanacaktır.

Yönetmen: Roman Polanski

Oyuncular: Adrien Brody, Thomas Kretschmann, Emilia Fox

3. Life Is Beautiful (1997)

3. Life Is Beautiful (1997)

IMDb: 8,6

Özet: Hayat Güzeldir'de, başkahramanımız hayat dolu Guido’nun güzeller güzeli öğretmen Dora’ya vurulur ve tüm engellere rağmen evlenirler. Ardından bir de çocuk sahibi olan çiftin hayatlarındaki tüm pürüzler ortadan kalktığında savaş patlak verir. Yahudi oldukları için toplama kampına götürüldüklerinde Guido, oğluna esir kampının ve savaşın bir oyun olarak söyleyecek; oğlu, oyunu başarıyla tamamlarsa ödül olarak çok istediği bir oyuncak tankı hediye edecektir.

Yönetmen: Roberto Benigni

Oyuncular: Roberto Benigni, Horst Buchholz, Marisa Paredes

2. The Matrix (1999)

2. The Matrix (1999)

IMDb: 8,7

Özet: Bir yaşanan gerçek vardır, bir de yaşananın ötesinde olan gerçeklik... Biri rüya, diğeri ise Matrix! Neo,son derece tehlikeli bir adam olan Morpheus’un gerçeği bildiğine inanmaktadır. Bir gece Neo, kendisini başka bir dünyaya götürebilecek güzel yabancı Trinity ile tanışır. Bu kızın götüreceği dünyada, Neo Morpheus’u bulacak ve Matrix hakkında bir şeyler öğrenecektir. Neo, Tam olarak kavrayamadığı şeylerin yaşamını kontrol ettiğini biliyor.. Nedir bu Matrix?

Yönetmen: Lana Wachowski, Lilly Wachowski

Oyuncular: Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Fight Club (1999)

1. Fight Club (1999)

IMDb: 8,8

Özet: Dövüş Kulübünün birinci kuralı: Asla Dövüş Kulübü hakkında konuşma... Dövüş Kulübünün ikinci kuralı: Asla ve asla dövüş kulübü hakkında konuşma... Jack, hayatın sıradanlığına kapılmış bir sigorta memurudur. Uzun bir süredir 'insomnia' yani uykusuzluk hastalığından şikayetçidir. Kendi psikolojik sıkıntılarından kurtulabilmek adına grup terapilerine katılmaktadır. Terapiler esnasında Marla adında bir kızla tanışır. Bir süre sonra da hayatını değiştirecek olan Tyler Durden ile... Durden, Jack'in ulaşmak istediği tüm hedeflere ulaşmış olan bir adamdır ve Jack'i asla hakkında konuşulmaması gereken bir organizasyon olan 'Dövüş Kulübü' ile tanıştıracaktır. 

Yönetmen: David Fincher

Oyuncular: Brad Pitt, Edward Norton, Helena Bonham Carter

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
4
3
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
emel paksoy

Yeşil Yol, Hayat Güzeldir, Er Ryan'ı Kurtarmak bana göre derinliği en yüksek filmler. Listedeki çoğu film fasa fiso

sinan

Ex machine diyen kaç yaşında amk