Görüş Bildir
Haberler
Squid Game, The Witcher ve Dahası! 2023'te Dijital Platformlarda En Çok İzlenen Birbirinden Efsane Diziler

Squid Game, The Witcher ve Dahası! 2023'te Dijital Platformlarda En Çok İzlenen Birbirinden Efsane Diziler

2023 yılında dijital platformlardaki en çok izlenen diziler yarışında şaşırtıcı olmayan bir şekilde Netflix öne çıkarken Prime Video'nun 'The Boys' dizisi de listede yerini aldı. Türkiye'de ise BluTV aracılığıyla izlenebilen 'The Handmaiden' dizisi de en çok izlenenler listesine girmeyi başardı. Bu yıl dijital platformlardaki izleyici tercihleri çeşitlilik gösterse de bazı diziler özellikle final yapması ya da ilk kez yayınlanmaya başlaması sebebiyle popülerlik kazandı. Liste için buyurunuz. 👇

Kaynak: Filmlerle ilgili bilgiler, IMDb ve TMDB sitelerinden alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Inventing Anna, 2022

16. Inventing Anna, 2022

IMDb: 6.8 

Özet: Mesleğinde başarılı olan bir gazeteci, kendisini New York'un sosyetesinin hem kalbini hem de parasını çalan bir Instagram ünlüsünün peşine düşer. Sahte mirasyedi Anna Delvey olayını araştıran gazeteci, Anna yargılanmayı beklerken onun gerçekte kim olduğunu öğrenmeye çalışır. 

Oyuncular: Anna Chlumsky, Julia Garner, Arian Moayed 

Yaratıcı: Shonda Rhimes

15. Bridgerton, 2020-

15. Bridgerton, 2020-

IMDb: 7.4 

Özet: Bridgerton ailesinin en büyük kızı Daphne Bridgerton, ailesinin izinden gidip çok seveceği bir adamla evlenmek ister. Genç kadının seçenekleri çok olsa da ağabeyi teker teker adayları eler. Ancak Leydi Whistledown’ın hazırladığı bir skandal, Daphne’nin adının lekelenmesine neden olur. Bu sırada sosyeteye yeni katılan kızların annelerinin gözdesi olan Hastings Dükü ile Daphne arasında bir çekim oluşur. 

Oyuncular: Nicola Coughlan, Julie Andrews, Luke Newton 

Yaratıcı: Chris Van Dusen

14. All Of Us Are Dead, 2022-

14. All Of Us Are Dead, 2022-

IMDb: 7.5 

Özet: Okudukları lisede bir zombi virüsü salgınının patlak vermesiyle kapana kısılan öğrenciler ya bir çıkış yolu bulmalıdır ya da korkunç bir şekilde enfekte olacaklardır. 

Oyuncular: Park Ji-hu, Chan-Young Yoon, Yi-Hyun Cho

13. Dahmer - Monster: The Jeffery Dahmer Story, 2022-2024

13. Dahmer - Monster: The Jeffery Dahmer Story, 2022-2024

IMDb: 7.9 

Özet: Dizi, Amerika'nın en kötü şöhretli seri katillerinden biri olan Jeffrey Dahmer'ın hikayesini konu ediyor. Jeffrey Dahmer'ın zor çocukluğundan, dehşet verici suçlarına ve 1992'deki mahkumiyetine odaklanılan yapımda, Dahmer’ın yıllar boyunca cinayet işlemesini mümkün kılan sistem sorunlarında da değiniliyor. 

Oyuncular: Evan Peters, Richard Jenkins, Molly Ringwald 

Yaratıcılar: Ian Brennan, Ryan Murphy

12. Squid Game, 2021-

12. Squid Game, 2021-

IMDb: 8.0 

Özet: Para sıkıntısı çeken yüzlerce oyuncu, tuhaf bir davet alır. Davette onlara cazip bir ödül karşılığında çocuk oyunlarında yarışmaları teklif edilir. Teklifi kabul eden oyuncular, yarışmayı kazanırlarsa 40 milyon dolarlık büyük ödülün sahibi olacaktır. Ancak ödül cazip olsa da oyunun ölümcül riskleri vardır. 

Oyuncular: Lee Jung-jae, Park Hae-soo, Yasushi Iwaki

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. The Witcher, 2019

11. The Witcher, 2019

IMDb: 8.0 

Özet: Yalnız bir canavar avcısı olan Rivialı Geralt, insanların yaratıklardan bile daha kötü olabildiği bir dünyada kendine yer edinmeye çalışmaktadır. Ancak kader onu güçlü bir büyücü ve tehlikeli bir sırra sahip genç bir prensesle karşılaştırır. Üçlü, artık her geçen gün daha da vahşi hale gelen bu kıtada birlikte yürümeyi öğrenmelidir. 

Oyuncular: Freya Allan, Henry Cavill, Anya Chalotra 

Yaratıcı: Lauren Schmidt Hissrich

10. Wednesday, 2022-

10. Wednesday, 2022-

IMDb: 8.1 

Özet: Wednesday Addams, tuhaf bir yatılı okul olan Nevermore Akademisi'ne gönderilir ve burada psişik güçlerinde ustalaşmaya, kasaba sakinlerinin korkunç bir şekilde öldürülmesini durdurmaya ve 25 yıl önce ailesini etkileyen doğaüstü gizemi çözmeye çalışır. Tüm bunları yaparken yeni ilişkilerini de yönlendirir. 

Oyuncular: Jenna Ortega, Emma Myers, Hunter Doohan 

Yaratıcılar: Alfred Gough, Miles Millar

9. Lucifer, 2016-2021

9. Lucifer, 2016-2021

IMDb: 8.1 

Özet: “Cehennem Lordu” Lucifer Morningstar, Los Angeles Polis Departmanı için suçluları yakalamaktadır. Ancak büyük bir sırrı vardır: Bu çekici adam, aslında yeryüzüne düşmüş bir melektir. 

Oyuncular: Tom Ellis, Lauren German, Kevin Alejandro 

Yaratıcı: Tom Kapinos

8. Money Heist, 2017-2021

8. Money Heist, 2017-2021

IMDb: 8.2 

Özet: Bir suç dehası planını gerçekleştirmek üzere polisi ustalıkla yönlendirirken sekiz hırsız, rehineler alarak kendilerini İspanya Kraliyet Darphanesine kilitler. 

Oyuncular: Álvaro Morte, Itziar Ituño, Pedro Alonso 

Yaratıcı: Álex Pina

7. The Handmaid’s Tale, 2017-

7. The Handmaid’s Tale, 2017-

IMDb: 8.4 

Özet: Dizi, Gilead isimli bir toplumda geçiyor. Doğal sebepler nedeniyle nüfus düşüşü yaşayan bu toplumda kadınlar devletin malı olarak kabul ediliyor. Toplumun yeniden çoğalması için üreme hizmetine zorlanan Offred, bu acımasız koşullarda hayatta kalmaya çalışıyor. 

Oyuncular: Elisabeth Moss, Yvonne Strahovski, Ann Dowd 

Yaratıcı: Bruce Miller

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ozark, 2017-2022

6. Ozark, 2017-2022

IMDb: 8.5 

Özet: Bir finans danışmanı, ailesini Chicago'dan Missouri'deki Ozarks'a sürükler. Burada, bir uyuşturucu patronunu memnun etmek için beş yılda 500 milyon dolar aklamalıdır. 

Oyuncular: Jason Bateman, Laura Linney, Sofia Hublitz 

Yaratıcılar: Bill Dubuque, Mark Williams

5. The Crown, 2016-2023

5. The Crown, 2016-2023

IMDb: 8.6 

Özet: II. Dünya Savaşı’nın yarattığı yıkımın ardından İngiltere siyasi karışıklık içindedir ve bu zorlu dönemde tahta bir kadın geçmektedir. II. Elizabeth'in tahta geçmesi ile yeni bir dönem başlayacaktır. Kraliçe II. Elizabeth'in tahttaki ilk yıllarının perde arkasının konu edildiği dizide, siyasi rekabetler, aşk ve 20. Yüzyılın ikinci yarısına şekil veren olaylar anlatılıyor. 

Oyuncular: Claire Foy, Olivia Colman, Imelda Staunton 

Yaratıcı: Peter Morgan

4. Stranger Things, 2016-2025

4. Stranger Things, 2016-2025

IMDb: 8.7 

Özet: Ufak bir kasabada küçük bir çocuk kaybolunca, gizli deneyler, korkutucu doğaüstü güçler ve tuhaf bir küçük kızın da parçası olduğu bir gizem ortaya çıkar. 

Oyuncular: Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Winona Ryder 

Yaratıcılar: Matt Duffer, Ross Duffer

3. The Boys, 2019-

3. The Boys, 2019-

IMDb: 8.7 

Özet: The Boys, süper kahramanların güçlerini ve şöhretlerini kötüye kullandığı bir evrende geçiyor. Kendilerini kanunu korumaya adayan ve “The Boys” olarak adlandırılan bir grup insan, yozlaşmış süper kahramanları ortadan kaldırmak için zorlu bir yolculuğa çıkar. 

Oyuncular: Karl Urban, Jack Quaid, Antony Starr 

Yaratıcı: Eric Kripke

2. Peaky Blinders, 2013-2022

2. Peaky Blinders, 2013-2022

IMDb: 8.8 

Özet: Birinci Dünya Savaşı’ndan yeni çıkmış İngiltere’yi, yasadışı faaliyet gösteren çeşitli çeteler sarmıştır. Bunlardan biri de soygunculuk ve at yarışıyla para kazanan Peaky Blinders’dır. Polislere rüşvet yedirerek paçayı kurtaran çete, bir soygunda yanlışlık yapınca başlarına bela olacak yeni bir müfettişin şehre gelmesine vesile olurlar. 

Oyuncular: Cillian Murphy, Paul Anderson, Sophie Rundle 

Yaratıcı: Steven Knight

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Better Call Saul, 2015-2022

1. Better Call Saul, 2015-2022

IMDb: 9.0 

Özet: Breaking Bad'in yan hikayesi olan dizide, ufak çaplı avukat Jimmy McGill’in ahlak yoksunu 'hukuk adamı' Saul Goodman’a dönüşmesi anlatılıyor. 

Oyuncular: Bob Odenkirk, Rhea Seehorn, Jonathan Banks 

Yaratıcılar: Vince Gilligan, Peter Gould

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın