Görüş Bildir
Haberler
Sosyal Medyada 'Okullar Tatil Edilsin' Çağrısı: 'Yarın Çok Geç Olabilir'

Sosyal Medyada 'Okullar Tatil Edilsin' Çağrısı: 'Yarın Çok Geç Olabilir'

Tüm dünyayı saran yeni tip koronavirüsün Türkiye'de de tespit edilmesinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı resmi ve özel okullarda bütün sosyal etkinliklerin iptal edildiğini açıkladı. Bu önlemin salgın için yetersiz olduğunu savunan çok sayıda kişi sosyal medya aracılığıyla okulların tatil edilmesi çağrısı yapıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bugün gönderilen gönderilen yazıda, 'Öğrenci, öğretmen ve okul yöneticilerinin katılımıyla yapılması planlanan il ve ilçe, ulusal ve uluslararası düzeydeki toplantı, çalıştay, sempozyum, konferans, forum, ödül töreni, spor müsabakası, yarışma gibi sosyal etkinliklerin' iptal edildiği belirtilmişti.

Detaylar için 👇

Çin, İran, İtalya gibi virüsten en fazla etkilenen ülkeler, eğitime ülke genelinde ara verirken pek çok ülkede ise belirli bölgelerde okullar tatil edildi. Dünyadaki pek çok okul ve üniversitede çevrimiçi ders uygulamasına geçmiş durumda.

📌 Hangi ülkelerde eğitime ara verildi?

📌 Hangi ülkelerde eğitime ara verildi?
  • Eğitime ara verme uygulaması Çinİran ve İtalya gibi ülkelerde tüm okulları kapsarken bazı ülkeler bölgesel olarak eğitime ara verdi.

  • ABD’de 621 okul eğitime ara verirken, Princeton, Harvard ve Columbia gibi köklü üniversiteler de dersleri iptal etti ve on binlerce öğrenciyi çevrimiçi derslere yönlendirdi.

  • Vaka sayısının 70'i geçtiği Hindistan'da da, birçok okulda eğitime ara verildi. 

  • Salgından etkilenen ülkelerden İrlanda ve Norveç'te de okullar tatil edildi.

  • İspanya'nın Madrid şehrinde okullar virüsün yayılmasını önleme amacıyla iki hafta tatil edildi. 

  • Bin 500'den fazla vakanın tespit edildiği Almanya'da ise, yaklaşık 100 okul ve kreşin eğitime ara verdiği tahmin ediliyor.

  • Cezayir'de de 12 Mart-5 Nisan tarihleri arasında tüm okullar Cumhurbaşkanı talimatıyla tatil edildi.

📌 Türkiye'nin de eğitime ara vermesi için çağrılar yapılıyor.

📌 Türkiye'nin de eğitime ara vermesi için çağrılar yapılıyor.
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
90
14
3
3
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Jamais Vu

Ve lütfen böyle bir karar verilirse de gençler dışarı kafelere, avmlere koşmasin. Ya da daha küçük çocukların aileleri boş gün diye cocuklari alip oralara gi... Devamını Gör

engin demirdağ

Hiçbir işe yaramaz ben ülkemin insanlarının içini biliyorum, tatil gözüyle bakıp her zaman ki hayatlarına çoluk çocuk devam edecekler. Herkesin eve kapanıp v... Devamını Gör

Ibrahim Aktürk

malesef daha çok beklersiniz tatil olmasını bırak daha fazla kişiye bulaşınca tatil etmeyi anca ölümler başlayınca tatil ederler