Görüş Bildir
Haberler
Simge Barankoğlu Kimdir, Nereli ve Kaç Yaşında? Sosyal Medya Fenomeni Simge Barankoğlu Tutuklandı mı?

Simge Barankoğlu Kimdir, Nereli ve Kaç Yaşında? Sosyal Medya Fenomeni Simge Barankoğlu Tutuklandı mı?

Şüheda Duran
13.11.2021 - 19:45 Son Güncelleme: 20.05.2022 - 07:38

Sosyal medya fenomeni Simge Barankoğlu İzmir'de suç şebekesine yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Peki Sosyal medya fenomeni Simge Barankoğlu kimdir? Kaç yaşında, nereli? Simge Barankoğlu neden tutuklandı? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

İzmir'de, sosyal medyada iletişime geçtikleri kişilere para ödülü kazandıklarını belirtip, 'vergi' diyerek para topladıkları öne sürülen gruba yönelik operasyon sonrası adliyeye sevk edilen 18 kişiden, aralarında sosyal medya fenomeni Simge Barankoğlu (27) ile Yeşim Aydın'ın (27) da bulunduğu 16'sı tutuklandı, 2'si ise serbest bırakıldı.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi, sosyal medyada para ödülü kazanıldığı belirtilip, 'vergi' adı altında vatandaştan para alarak, dolandırıcılık yaptığı öne sürülen kişilere yönelik ihbar üzerine soruşturma başlattı. Ekipler, dolandırıcılık şebekesinin, kullanıcıları sosyal medya üzerinden oynanan oyundan para ödülü kazandıkları ancak belli miktarda vergiyi vererek ödülü alabilecekleri yalanıyla kandırdığını tespit etti. Polis, 10 Kasım'da eş zamanlı düzenlenen operasyonlarla aralarında sosyal medya fenomeni Simge Barankoğlu ve Yeşim Aydın'ın da bulunduğu 18 kişiyi gözaltına alındı. Polisteki işlemlerinin ardından dün akşam adliyeye sevk edilen şüphelilerden Barankoğlu ve Aydın'ın da aralarında bulunduğu 16'sı tutuklandı, 2'si ise serbest bırakıldı.

'Dolandırıcılığı Bilsem Asla Kabul Etmezdim'

'Dolandırıcılığı Bilsem Asla Kabul Etmezdim'

DHA'nın haberine göre tutuklanan Simge Barankoğlu'nun, ifadesinde, 'Sosyal medya fenomeniyim. Geçimimi reklam alarak sağlıyorum. Soruşturmaya konu bu eylem de diğer reklamlar gibiydi. Ben tarafları ve müştekileri tanımıyorum. Suçlamaları kabul etmiyorum' dedi.

Simge Barankoğlu Kimdir?

Simge Barankoğlu Kimdir?

Simge Barankoğlu sosyal medya denomenidir. Instagram hesabında 1 milyona yakın takipçisi var. Tutuklanan Simge Barankoğlu ifadesinde, 'Sosyal medya fenomeniyim. Geçimimi reklam alarak sağlıyorum. Soruşturmaya konu bu eylem de diğer reklamlar gibiydi. Ben tarafları ve müştekileri tanımıyorum. Suçlamaları kabul etmiyorum' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?