Görüş Bildir
Haberler
Seçimlerine Göre Tatilde Ne Kadar Para Harcayacağını Söylüyoruz

Seçimlerine Göre Tatilde Ne Kadar Para Harcayacağını Söylüyoruz

Uzun bir bayram tatili bizi beklerken daha sıcak yerlere gitmeye başladık bile. Gündüzleri deniz, akşamları arkadaşlarımızla eğlenebileceğimiz bir tatil yapmayalım da ne yapalım? Uzun süre karantinada kalmanın getirmiş olduğu bıkkınlık aşı olmamızla hayata karşı bizi tekrar umutlandırdı. Aşısını olan da kendini egeye attı desek yeridir. Senin zevklerin ve tercihlerine göre bir tatilde ne kadar para harcayabileceğinizi tahmin ediyoruz.

Eğer hazırsan;

Hadi testee!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Önce cinsiyetini seç.

2. Şimdi de yaşını seç.

3. Bize bir tatil beldesi seç bakalım.

4. Şimdi de bize bir otel odası seç.

5. Peki bize bir yemek masası seç bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Şimdi bize bir içecek seç.

7. Bir akşam aktivitesi de alalım senden.

7. Bir akşam aktivitesi de alalım senden.

8. Peki bu tatile kimle gidiyorsun?

8. Peki bu tatile kimle gidiyorsun?

9. Sen her yaz tatil yapar mısın?

9. Sen her yaz tatil yapar mısın?

10. Son olarak bir haftalık tatile kaç bavulla çıkarsın?

10. Son olarak bir haftalık tatile kaç bavulla çıkarsın?
İçeriğin Devamı Aşağıda

4 bin TL'yi gözden çıkarabilirsin.

Sen tatilde yaklaşık 4 bin gibi bir rakam harcarsın. Daha konforlu yerler ve kendini ait hissettiğin yerleri sevdiğin için ailenin veya akrabalarının yanında tatil yapmayı tercih edersin. Tutumlu biri olduğun için de bir tatile o kadar çok para harcamayı tercih etmezsin. Rahatına düşkün birisin. Kendini huzursuz ve mutlu hissetmediğin yerlerde, ne kadar güzel olursa olsun durmazsın. Sakinliği arayan birisin o yüzden de, kalabalık yerlerden çok kafanı dinleyeceğin ve ailenle eğlenceli vakit geçirebileceğin bir tatil istiyorsun. Gündüz bütün gün plajda yattığın, akşamları çay eşliğinde keyif yaptığın tatiller tam sana göre. Sonuçta tatili dinlenmek için yaparız, yorulmak için değil. Oradan oraya koşturacağın ve yorgunluktan halinin kalmayacağı bir tatil asla istemezsin. Hem seni hem de cebini yormayacak bir tatil istiyorsun.

6 bin TL'lik bir bütçe verdik sana.

Sen tatilde 6 bin harcarsın gibi. Senin tatil anlayışın dinlenmek üzerine kurulu. Kafanı dinleyebileceğin ve bütün bir yılın yorgunluğunu atabileceğin bir tatil hayal ediyorsun. Bu tatilde rahatlık içinde para harcamaktan korkmazsın. Öyle çok büyük rakamlar olmasa da tatilin hakkını verebilecek ve hem dinlenip hem eğlenebilecek tatiller yaparsın genellikle. Bazen çok enerjik olup, bazen ise enerjin çok düşük olabiliyor. O yüzden tatillerini sadece çok yakınlarınla yapıyorsun. Yani kendini bir şey yapmaya mecbur hissetmek istemiyorsun. O an modun nasılsa ve canın ne istiyorsa onun yapabilmelisin. O yüzden kendini yanlarında rahat hissedebileceğin ve genellikle senin planlarına uyacak, yakın arkadaşlarınla tatil yapmayı tercih edersin. Bu 6 bin TL ile hem konforlu hem de güzel bir tatil yapabilirsin.

Sen 8 bin TL ile tatil yapabilirsin.

Sen tatilde 8 bin TL harcarsın gibi duruyor. Rahatına, keyfine ve lüksüne düşkün sen için az bile diyebileceğimiz bir rakam. Gösterişe, giyinmeye, yemeye ve içmeye her şeye çok meraklısın. Arkadaşlarını alıp 1 hafta boyunca yerinde durmayacağınız ve gözünüzü kırpmadan para harcayacağınız bir tatil yaparsın. Aslında sen tatil için çalışıyorsun desek yanlış olmaz. Ne kışın ne de yazın tatilinden vaz geçersin. Birikim yapmak yerine kazandığın parayı anında harcamak gibi bir huyun var. Çünkü  gençliğinin tadını doya doya çıkartmak istiyorsun. Tatil sonu hesaplarını kontrol ettiğinde küçük çaplı bir şok geçirme ihtimalinde yok değil. Her ne kadar seni buradan az para harca diye uyarsak da yine kendini tutamayıp, sonuna kadar harcayacağına eminiz. Sana tatilde bol eğlence diliyoruz.

Seni 10 binden aşağısı kurtarmaz.

Seni 10 bin TL aşağısı kurtarmaz. Nerede lüks orada sen. Gezmeye ve eğlenmeye bayılan birisin. Bunların yanında sakinlik ve huzurda arıyorsun. O yüzden kimsenin olmadığı bir koyda sevgilin veya arkadaşlarınla tekne kiralaman kadar normal bir şey yok. Bu yüzdende para harcamaktan korkmayan birisin. Az tatil yapıp, bütün bir yılın acısını çıkartabiliyorsun. Paranın hesabını hiç bilmiyor ve hesap gelince en önde sen atlıyorsun. Hala genç olabilirsin ama birikim de yapmalı ve ileriyi düşünmelisin. Herkesin imreneceği tatili sen yapıyorsun. Çünkü nasıl eğlenilir ve nasıl para harcanır en iyi sen biliyorsun. İnsanları yönlendirmeyi seven bir yapın var. Genellikle ortamlarda sen ne istersen o oluyor. Hem gönlü hem de eli açık birisin. Ne diyelim keşke senin arkadaşın olsak.

Bu içerikler de ilgini çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
58
27
20
15
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kaneki_tokyo.ghoul

8 bin TL mi o kadar parayı nereden bulacamda tatile harcıyacakmışım

cansu ersan

6 bin tl

Gizem Yenikler

4 bin TL'yi gözden çıkarabilirsin.