Görüş Bildir
Haberler
Bu Yemek Testine Göre Senden Aşçı Olur mu?

etiket Bu Yemek Testine Göre Senden Aşçı Olur mu?

Hepimiz yemek programlarının tutkunuyuz. Görüntüsünü veya tadını beğendiğimiz her şeyi denemeye veya kendimizden bir şeyler katarak, yeni şeyler ortaya çıkartmaya bayılırız. Yemek yemeye ve yedirmeye bayılanların hobisi haline gelen aşçılık konusunda ne kadar yetkinsin? Farklı tatlar denemeyi ve yemek konusunda yeni şeyler öğrenmeye meraklıysan bu hobini ustalığa dönüştürebilirsin. Türkiye'deki eşsiz lezzetlerin bulunduğu hepimiz biliyoruz. Hepimiz bu lezzetlerle büyüdük. Bu nedenle de en iyi lezzetleri sahiplenmekte ve damak tadımızın gelişmiş olmasında bizim önümüze kim geçebilir. Şimdi çözeceğin yemek testine göre senden aşçı olur mu? Cevabı öğrenmek için seni testimize alalım.👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Önce cinsiyetini seç.

2. Şimdi de yaşını seç.

3. Kolay sorulardan başlayalım. Menemen ........ olur.

4. Yine çok tartışmalara konu olan bir soru daha... Pilavın ketçapla yenmesi hakkında ne düşünüyorsun?

4. Yine çok tartışmalara konu olan bir soru daha... Pilavın ketçapla yenmesi hakkında ne düşünüyorsun?

5. Söyle bakalım, Polenta garnitürü nereye ait?

5. Söyle bakalım, Polenta garnitürü nereye ait?
İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Zor sorulardan devam ediyoruz. Akdeniz mutfağına ait Aioli sosunun içinde sence hangisi yoktur?

6. Zor sorulardan devam ediyoruz. Akdeniz mutfağına ait Aioli sosunun içinde sence hangisi yoktur?

7. Peki bir şeyi kızgın, bol yağda pişirme tekniği hangisi?

7. Peki bir şeyi kızgın, bol yağda pişirme tekniği hangisi?

8. Hangisi tatlı su balığı değildir?

9. Peki bu şehir ve yemek eşleştirmelerinden hangisi yanlış?

10. Son olarak sen ne sıklıkla yemek yaparsın?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sen aşçı olmak için dünyaya gelmişsin.

Sen aşçı olmak için dünyaya gelmişsin. Bu işten bayağı anlıyorsun. Hangi lezzetler neye yakışır en iyi sen bilirsin. İnsanlara farklı lezzetler sunmak, misafir ağırlamaktan çok hoşlanıyorsun. Uzun büyük masalar hazırlamak, her şeyi özenle seçmek ve güzel bir menü çıkartmak bunlar tam sana göre şeyler. Bir restoran açmak için neyi bekliyorsun? Elin aşırı lezzetli ve yemek yapmaya meraklı birisin. Öğrenmeye de açıksın oldukça Yeni şeyler denemeye ve dünya mutfaklarına merakın oldukça fazla. Senden iyi bir şef olur. Seni yemek programlarında görmek istiyoruz. Sen genelde şefkatli ve vicdanlı birisin. Ama bunu sadece sana karşı iyi olan kişiler için kullanıyorsun. Sana kötü yaklaşan ve arkandan iş çeviren herkese karşı sen de tırnaklarını çıkarıyorsun. Yemeklerine karşı da şefkatli birisin. Çünkü gerçekten yaptığın yemeğe sevgi katılınca tadının bir farklı olduğunu düşünüyorsun. Yetenekli ellerin, farklı tatları deneme isteğin ve düşünülmeyeni düşünen aklın ile herkesten adım önde olacağın bir konu varsa o da aşçılıktır.

Kendini ve sevdiklerini doyuracak kadar bilgilisin.

Sen yemek yapmaktan anlıyorsun ama bir aşçı kadar bilgili değilsin. Elin lezzetli eğer üzerine gidersen daha iyi olabilirsin. Ama sen de böyle bir kariyer hedefi pek görmüyorum. Ağzının tadına düşkün birisin. Yemek yemeyi seviyorsun. Bu yüzden de iyi yemekler yapıyorsun. Çünkü anlayışın neden kötü ve sıradan şeyler yiyeyim ki diye düşünüyorsun. Kendine değer veren birisin. Her zaman sen ön plandasın ve diğer insanlar ikinci planda. Sevdiklerine karşı her zaman daha naif bir insansın. Ama sevmediklerine karşı, asla tahammülün yok. Sen iyi yemek yapabilirsin ama bunu sadece istersen yaparsın. O gün keyfin yoksa ve canın istemiyorsa seni kimse mutfağa sokamaz. Daha yetkin olduğun bir konu varsa o da tatlılar üzerine. Senin yaptığın tatlının üzerine tatlı yok. Yeteneklerin bir aşçı kadar olmasa da çevrende lezzetli yemeklerin çok konuşuluyor.

Sen yemek yapmak yerine yemeyi tercih edenlerdensin.

Sen yemek yapmak yerine yemeyi tercih ediyorsun. En basit yemek bile sana zor geliyor. Mutfağa girmekten, ince ince şeyler doğramaktan veya soğanların pembeleşmesini beklemek istemiyorsun. Sen masaya oturup önüne yemeğinin gelmesini istiyorsun. O yüzden aşçılık pek sana göre değil. Sen başka alanlara yönel istiyorsan. Mesela en hızlı hamburger yeme yarışması sana göre bir yarışma. Genelde umursamaz bir tavrın var. Seni kolay kolay üzebilecek ve yıkabilecek bir konu yok. Duygularını dışa vurmak senin için oldukça zor. Yemek işi de biraz sevgi ve duygu gerektirdiğine göre senlik bir durum değil. Üşengeçlikte bir markasın. Tabii üşengeçliğin işin başına oturana kadar. İşe başlayınca onu bitirmeden veya en iyi haline getirmeden asla yerinden kalkmazsın. Etrafın yemek konusunda sana güvenmese de gözleri kapalı önemli bir işi emanet edebilirler. Eee n'apalım herkesin uzmanlık alanı farklı.

Bu içerikler de ilgini çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
219
112
67
32
13
9
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın