Görüş Bildir
Haberler
Satoshi Nakamoto Kimdir? Bitcoin'i Tasarlayan Satoshi Nakamoto Kaç Yaşında, Nereli?

Satoshi Nakamoto Kimdir? Bitcoin'i Tasarlayan Satoshi Nakamoto Kaç Yaşında, Nereli?

Tesla'nın CEO'su Elon Musk'ın Satoshi Nakamoto paylaşımı sosyal medyada gündem oldu. Twitter üzerinden şifreli bir mesaj yayınlayan Elon Musk'ın paylaşımı yoğun ilgi gördü. Konuyu merak eden internet kullanıcıları Bitcoin'in yaratıcısı olarak bilinen Satoshi Nakamoto hakkında araştırma yapmak için arama motorlarına yöneldiler. Peki Satoshi Nakamoto kimdir? Bitcoin'i tasarlayan Satoshi Nakamoto kaç yaşında, nereli? İşte tüm yanıtlar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Satoshi Nakamoto kimdir?' sorusu günün en çok aratılan konularından biri oldu. Uzay taşımacılığı şirketi SpaceX'in kurucusu olan Elon Musk aktif şekilde kullandığı Twitter üzerinden oldukça ilgi çekici bir paylaşımda bulundu. Musk, birçok Uzak Doğu menşeili markanın ismini birleştirerek Bitcoin'in yaratıcısı olduğu iddia edilen Satoshi Nakamoto'nun adını şifreli olarak paylaştı. Bunu üzerine Musk'ın takipçileri hızlı bir araştırmaya yöneldi. Satoshi Nakamoto kimdir? Bitcoin'i tasarlayan Satoshi Nakamoto kaç yaşında, nereli?

Satoshi Nakamoto Kimdir?

Satoshi Nakamoto Kimdir?

Satoshi NakamotoBitcoin'i bulan kişi olarak tanınmaktadır. Satoshi Nakamoto'nun bir kişi veya bir grup olabileceği de iddialar arasında yer almaktadır. Bu uygulamanın bir parçası olarak aynı zamanda ilk blok zinciri veritabanını tasarlamış, Aralık 2010'a kadar Bitcoin'i geliştirmeye devam etmiştir. Kim olduğu hâlâ açıklanmayan Nakamoto'nun, 5 Nisan 1975 dünyaya geldiği ve Japonya'da yaşadığı iddia edilmektedir.

Fakat ortaya atılan iddiaların çoğu Nakamoto'nun, Amerika veya Avrupa'da yaşayan, Japon asıllı olmayan, kriptografi (şifreleme) uzmanı ve bilgisayar bilimcilerinden biri olduğu yönündedir.

Satoshi Nakamoto'nun Serveti Ne Kadar?

Satoshi Nakamoto'nun Serveti Ne Kadar?

Satoshi Nakamoto'nun yaklaşık 1 milyon adet Bitcoin'e sahip olduğu tahmin ediliyor. Bu rakam, Bitcoin'in tüm zamanların en yüksek seviyesini gördüğü 10 Kasım 2021 fiyatı baz alındığında yaklaşık 68.744 milyar dolara tekabül ediyor.

Satoshi Nakamoto'nun Karakteri

Satoshi Nakamoto'nun Karakteri

Nakamoto teknik konularda görüşürken kişisel bilgilerini açıklamamıştır. Bankacılık ve kesirli rezerv kredileri konusunda bazı yorumlar yapmıştır. P2P Foundation'daki üyelik profiline bakılırsa Nakamoto'nun Japonya'da yaşamış 37 yaşında bir adam olduğu tahmin ediliyor. Bazı iddialara göre ise İngilizceyi kusursuz kullanması ve bitcoin yazılımının Japonca değil de İngilizce olarak yayınlanmış olması, Japon olma olasılığını ortadan kaldırmaktadır.

Bitcoin'in kurucusu Satoshi Nakamoto'nun kim olduğu bilinmemekte olup, Nakamoto olduğu düşünülen adaylardan bazıları şunlardır: Nick Szabo, Dorian Nakamoto, Vincent van Volkmer, Hal Finney ve Craig Steven Wright, Paul Le Roux, Elon Musk..

İçeriğin Devamı Aşağıda

Elon Musk'ın Satoshi Nakamoto Paylaşımı

Bu Haber de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
2
2
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın